Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Ισως ειναι καιρος να σκεφτείς την αναβάθμιση του. Οντας στην κατηγορία budget είναι δυσανάλογο match με τα ρεστα

Spdif η i2s?

Ξέρεις τι γίνεται Δημήτρη (δεν είναι τόσο απλό)?

Είμαι σχεδόν βέβαιος όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ ότι ακόμα και με ένα Numerico δεν είναι βέβαιη η αναβάθμιση.

Πιθανότερο είναι - αυτό διαισθητικά - η διαφορά να οφείλεται στον Egoista χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το σετάπ μου είναι για τα μπάζα.

Εξ' άλλου και οι σχετικές αναφορές στο διαδίκτυο για το συνδυασμό Egoista - Hifiman είναι υπερ-ενθουσιώδης. Όλοι μιλάνε για έναν ενισχυτή - φαινόμενο (μόνο να μην τον ανοίξεις και φρικάρεις :flipout:).

Το Numerico CD/DAC ειναι τεραστια αναβάθμιση σε σχέση με το oDac. Νύχτα με ημέρα...

Εννοείται Παναγιωτη! Το αρχικο μου ερωτημα αφορουσε ομως το βαθμο συνεισφορας πηγης και ενισχυτη στο τελικο αποτελεσμα...

http://www.positive-feedback.com/Is...io - Trenner and Freidel - Viva - Basis 2.jpg
Αν αθροισεις τις επί μέρους μονάδες της φωτογραφιας φτάνεις σε ενα ποσό που αγγίζει τα όρια της τρελλας.
120000 για αυτα τα αντιαισθητικα looks συν το γεγονός οτι οι ανθρωποι εχουν μοναδα μέτρησης το ταληρο εμένα προσωπικά με απωθούν κι ας είναι κι ο παππας μεσα....

...η γενικότερη πείρα μου μου ψιθυρίζει ότι η διαφορά υπάρχει λόγω του ενισχυτή και όχι τόσο της πηγής ... το ότι οδηγείς αποτελεσματικά τα 6 δεν σημαίνει ότι τα οδηγείς και το ίδιο ποιοτικά ... αλλιώς, τόσα χρόνια όλοι θα παίρναμε για τα ηχεία μας επαγγελματικά κτήνη και θα καθαρίζαμε ...

Ο, τι και να κανει ο εγκοιστας το οντακ είναι ένα καρκατσουλι για ακουστικα on the go. Οσο και να το πουσαρεις... ζουμι δεν έχει να βγάλει

Όχι πρώτον διότι έχει 9000 (αν ήταν αυτοκίνητο, πιθανόν θα το σκεφτόμουν - εδώ παίρνεις μόνο το φινίρισμα :) ) και δεύτερον για τόσα λεφτά απαιτώ αντίστοιχη ποιότητα κατασκευής (υπό διερεύνηση στο διαδίκτυο). Και δεν εννοώ εξωτερική εμφάνιση!

Πάντως, αν "βρω" ποτέ το αντίστοιχο σχέδιο, θα κινήσω ουρανό και γη να το φτιάξω!!!

Σταύρο, πέραν πλάκας και ρεαλιστικά... θα πήγαινες για Egoista?

Και τρίτον: γιατί βγήκε ο Egoista? Γιατί προφανώς το positioning της εταιρείας επιτρέπει μία τέτοια κίνηση που ενισχύεται από την αυξημένη τάση για προσωπικές ακροάσεις υψηλής ποιότητας (καθώς και την ύπαρξη ακουστικών υπερυψηλής ποιότητας τα τελευταία χρόνια) αλλά και από τις θετικές αξιολογήσεις άλλων ενεργών σειρών της εταιρείας (CD player, power amps, etc.).

Καλώς ή κακώς είναι από τα ελάχιστα προϊόντα (αν όχι το μοναδικό) στην αγορά με τέτοιες εξειδικευμένες προδιαγραφές. Και με ότι σημαίνει αυτό για ανταγωνισμό αλλά και τιμολόγηση.

Δεν ειναι το μονο προϊόν στο uber hi end ακουστικων. Εχουμε και Woo Audio που επισης δεν αστειεύεται.. (και απο τιμη δεν αστειεύεται)

image-2.jpg

Εδώ μάλιστα. Έχουμε και ενδείξεις καλής υλοποίησης!

(εσωτερικό από άλλο προϊόν της εταιρείας)

Attachments

• 500x1000px-LL-571844ea_20120817_150509.jpeg
    500x1000px-LL-571844ea_20120817_150509.jpeg
    100.8 KB · Views: 330
Από το κακό στο χειρότερο (οι τιμές). $16k για ενίσχυση. Και μετά μου λέτε ότι δε παίζει ρόλο η ενίσχυση.

Παρατηρώ όμως μία ανισορροπία. Τα ακουστικά στην υπερυψηλή κατηγορία παραμένουν σχετικά "φτηνά". Το πολύ $2k, με εξαίρεση την "Άβυσσο" ($5.5k).

Πολύ φοβάμαι ότι με την τρέχουσα εμφάνιση ακριβών λαμπάτων ενισχυτών, οι τιμές στα ακουστικά ανώτατης κατηγορίας που θα δούμε στο μέλλον θα πάρουν την ανιούσα!

...και τότε θα "χτυπήσει" ξανά ο Fang με ένα super-duper Jade II και θα δημιουργήσει το σχετικό disruption στην αγορά. Και τότε, η εταιρεία (Hifiman) θα βρει επιτέλους αντιπρόσωπο στην εγχώρια αγορά... :)

Frank Iacone, συνέχεια:

"The amp (Egoista) has 15 watts and sounded fantastic with the HE6 and drives it effortlessly. The soundstage is very expanded and the inner detail is enormously transparent. If you get to hear one in Europe you will be impressed. They had one in Greece for the show there. ":a0210:

Ετοιμάζεται επίσης να ανέβει το 2ο μέρος του review του Egoista.

"Ι have completed the second part of the Egoista review and will post when it is published. The production model is better than the prototype and an awesome listen."

ΥΓ. Σιγά σιγά αρχίζω να ξεπερνάω τον Εγωιστή...:flipout:

Frank Iacone για τον Viva Egoista (οδηγώντας τα ΗΕ-6) στο head-fi:

"It drives the HE6 very easily. It has 15 watts on tap and made the six sound open and very extended and got the most out what the HE6 has to offer. Awesome combination"

Δεν με βλέπω καλά στο fest...

Last edited:
Guess who is commenting... :)

"This amp (Egoista) outputs 15Watts which is more than enough to drive everything including a pair of HiFiman’s HE-6 that a friend brought with him. Drive them or should I say dominate them. Never seen an amp clearly take control like this of these legendary insensitive headphones. Sound was fleshy, lots of impact and drama in the presentation."

....................................
[/COLOR]Αντώνη, Σωκράτη, Μιχάλη (καλά, τη δικιά σου γνώμη τη ξέρω), αν θέλετε παραθέστε τις ειλικρινείς εντυπώσεις σας εδώ..

Τα άκουσα με τον Auralic μόνο... ουδέτερος ήχος, πλήρη ανάλυση, ισορροπία παντου... όμως πράγματι άδειασε τον ενισχυτή και έτσι δυστυχώς δεν μπόρεσα να δώ δυναμικά, ταχύτητα, ροή... που είμαι σίγουρος πως έρχονται αβίαστα.

Η ειλικρινής μου ερώτηση όμως, που προέκυψα μετά την ακρίαση των beast του Σταύρου, είναι:
Αν ένα ακουστικό ή ηχείο, είναι τοοοοσο απαιτητικό σε ενίσχυση, τελικά είναι ή όχι πρόβλημα;
........................................
Τα άκουσα κι' εγώ -επιτέλους- με τον Auralic.
Το συμπέρασμα είναι άμεσο, δε χρειάζεται πολλά-πολλά για να βγεί. Απόλυτη ουδετερότητα, ισορροπία, διαφάνεια, ακούς ακριβώς ότι υπάρχει στην ηχογράφηση, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Είναι όμως και τα πιο αναίσθητα ακουστικά στον κόσμο. Ο Auralic τα έκανε να παίζουν σε χαμηλή ως μέτρια ένταση, μέχρι εκεί.
Ο εξαιρετικός κατά τα άλλα Grace 920 με τον οποίο επίσης τα ακούσαμε μόλις που κατάφερνε να τα κάνει να παίξουν σε χαμηλή ένταση με το ποτενσιόμετρο γυρισμένο στο τέρμα!

Με δυό λόγια: Τα Hifiman HE-6 είναι πιθανότατα τα καλύτερα ακουστικά που κυκλοφορούν σήμερα.
Ταυτόχρονα και ο μεγαλύτερος μπελάς.
Τα ακουστικά αυτά δεν θέλουν ημίμετρα. Για να αποδώσουν πρέπει να τροφοδοτηθούν σωστά.
Απαιτούν, όχι απλά χρειάζονται, απαιτούν κορυφαία πηγή.
Και κορυφαία, πολύ ισχυρή, ενίσχυση.
Σταύρο ξέρω πως είσαι DIYer και ψάχνεις να βρεις τις δικές σου λύσεις. Αν ήμουν στη θέση σου προσωπικά θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να τα συνδυάσω με το δικό τους ενισχυτή ακουστικών, τον HiFiMAN EF-6. Είναι ειδικά φτιαγμένος γι' αυτά και οικονομικά όχι απρόσιτος.
Και η εταιρεία που τον έφτιαξε δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει.
Αξίζει λοιπόν η απόδοση των ακουστικών το μπελά και την ταλαιπωρία που τα συνοδεύει, προκειμένου να παίξουν σωστά;
Η απάντηση είναι προσωπική, καθένας το βλέπει από τη δική του πλευρά.

Πάντως Σταύρο και Αντώνη χάρηκα που συναντηθήκαμε και τα είπαμε από κοντά.
Πιστεύω θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες. -bye-

Κατω απο αλλες συνθήκες θα ειχα κατεβασει τα Κ1000. ..

Νομίζω τα άκουσε ο Μιχάλης (Sonus Naturalis)...
Στο τραπέζι της Location Sound του Θέμη Ζαφειρόπουλου είχαν συγκεντρωθεί όλα σχεδόν τα κλασσικά μεγάλα ακουστικά της AKG. Εκτός από τα 1000. Ήταν πολύ αστείο, διότι μπορούσαμε να ψάχνουμε για διαφορές από μοντέλο σε μοντέλο.
Ή για διαφορές ανάμεσα σε εκδόσεις του ίδιου μοντέλου. :laugh:

Χαίρομαι Μιχάλη που σου άρεσαν (τελικά, δεν "ξύνισαν" σε κανέναν)!!! :a0210:

Μιχάλη, τα 6άρια τα πήρα με ρίσκο χωρίς να τ' ακούσω. Δεν το ξανακάνω δεύτερη φορά (με τον EF-6).

Με τα μισά (και κάτι) λεφτά, τα παίζω με τελικό καθαρής τάξης Α και με single-fet προενισχυτή, όλα χειροποίητα.

Δεν νομίζω ότι το EF-6 μπορεί να τα "καταφέρει" καλύτερα.

Η "φλόγα" του Egoista ακόμη να σβήσει...:bigcry: