Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Sonus, με έβαλες στην πρίζα!!!!!!!!
Θα σε ενημερώσω. Θα ψάξω πρώτα να ενημερωθώ για τον συγκεκριμένο προ.
Σημαντικό: ΔΕΝ ΕΧΩ ξανακούσει "συσκευή" σαν τα 6άρια με τέτοια διαφοροποίηση από ηχογράφηση σε ηχογράφηση!!!
Από ήχο σκ@τ@ (με συγχωρείτε) μέχρι ΥΠΕΡ-αναφοράς, τόσο από cd όσο και από βινύλιο. Εκεί που βάζεις τη Χ ηχογράφηση και λες μου θυμίζει τα 650, βάζεις τη Υ (όχι απαραίτητα αναφοράς!!) και λες .... Θεούλη μου, ιεροσυλία, τι είπα πριν.
:)

Σταύρο, δεν σου κρύβω ότι τούτο το νήμα είναι το πρώτο που διαβάζω μόλις μπω στο forum. Πως κάνει κάποιος που παρακολουθεί την αγαπημένη του καθημερινή τηλεοπτική σειρά; Ακριβώς έτσι! :laugh:
Έχει suspense βρε παιδάκι μου. :cool:

Αναρωτιέμαι αν κσι πως θα έπαιζαν τα ακουστικά σου συνδεόμενα απ' ευθείας με τον δικό μου προενισχυτή. Είναι ο ASR Collector και μπορεί να δώσει 2 X 16 Watts RMS/8 Ohms!

Τον έχω παροπλισμένο αυτό τον καιρό και μπορώ να στον δανείσω... -bye-

Ισοδυναμεί με 2 W @ 65 Ω (εμπέδηση 6αριών παραγωγής). Οριακά θα έλεγα. Θα ψάξω σχετικά στο διαδίκτυο...

--ΠΡΕΠΕΙ-- να ακούσετε το From the North, Jason Carter από το έκτο sampler της Naim. Ένα αδιάφορο άκουσμα με τα 650 (το ίδιο και από καλλιτεχνικής άποψης), αλλά... πως το παίζουν τα 6.

Αυτός είναι Sonus? Έχει και άλλο κουτί - τροφοδοτικό?

Attachments

• forsalebw8.jpg
    forsalebw8.jpg
    156 KB · Views: 250
Ωραία περίπτωση θα ήταν αυτός:

http://www.ebay.ie/itm/Threshold-40...pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item1c3cd3bcb6

Θα με σφάξουν στο τελωνείο. Το κερ@τό μου....

Έχω μια μικρη ένσταση. Ο 400Α δεν ειναι Α ταξη αλλα εχει μεταβλητό Bias, κατι που χαρακτήριζε τα μηχανηματα του Pass της εποχης εκείνης. Και αμφιβαλω για τα ηχητικά αποτελέσματά του σε συνδυασμό με ακουστικα.

Στο τέλος σε βλέπω με λαμπάτη προενίσχυση και ncore monoblock όπως τα λες.
Τι στο καλό,οδηγούν τα 802D...:flipout:
Το ξαναλέω πάντως,μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση!
(Μου αρέσει η πολύ άνετη οδήγηση,οπότε σε καταλαβαίνω.)

Απάντηση: Re: Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

16-17 βατάκια έχω καλέ! Εντάξει, ΠΟΛΥ άνετη οδήγηση δε τη λες.
:)

Ιδεατά θέλω 10 W σε τάξη Α, πράγμα πολύ δύσκολο.

Όπως τα λες,ότι έχω υπ' όψιν μου πάει πάνω από 10Κ.Για περίπου 100 καλά Watt/8ohm σε τάξη Α υπολογίζουμε,έτσι;
Και μην λέω και λίγα (από χρήματα) δεν ξέρω...

Σωστά! Και το πρόβλημα είναι το κόστος...
Μία λύση είναι ακριβός τελικός που να εξυπηρετεί ταυτόχρονα ακουστικά και ηχεία.
Μόνο που τα ηχεία μου αποδείχτηκαν πολύ λίγα συγκριτικά με τις δυνατότητες των 6 (οπότε θα έπρεπε να αλλάξω και ηχεία, φαύλος κύκλος).
Από την άλλη, σε συνομιλία σε ξένο φόρουμ, μου είπαν ότι το μεγαλύτερο upscale των 6 έρχεται με αλλαγή πηγής (dac) και όχι τόσο ενισχυτή (εφόσον αυτός κάνει σωστά τη δουλειά του). Και μου το είπε τύπος που έχει τα 6άρια με πηγή το πανάκριβο και κορυφαίο dac της MSB ($40k+).

Απάντηση: Re: Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Από την άλλη, σε συνομιλία σε ξένο φόρουμ, μου είπαν ότι το μεγαλύτερο upscale των 6 έρχεται με αλλαγή πηγής (dac) και όχι τόσο ενισχυτή (εφόσον αυτός κάνει σωστά τη δουλειά του). Και μου το είπε τύπος που έχει τα 6άρια με πηγή το πανάκριβο και κορυφαίο dac της MSB ($40k+).

Ξύνεις π(λ)ηγές...:flipout:
Φαίνεται λογικό πάντως,αν είναι τόσο αποκαλυπτικά στις ηχογραφήσεις σημαίνει πως ακούν και τις πηγές σαν τρελά.
Μάλλον έμπλεξες...:ernaehrung004:

Αυτός είναι Sonus? Έχει και άλλο κουτί - τροφοδοτικό?
Ναι, αυτός είναι!
Και ναι, έχει τροφοδοτικό σε χωριστό ογκώδες κουτί με συσσωρευτές. Ωστόσο κατά τη λειτουργία του πρέπει να είναι συνδεμένος με το ρεύμα.

Αλήθεια, που στο καλό βρήκες τη φωτογραφία;
Είναι σπάνιο μηχάνημα, ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν στο internet! :worshippy:

Παρατηρώ μια υπερβολή, για τις ανάγκες ενίσχυσης αυτών των ακουστικών.

Επίσης παρατηρώ και μια εσφαλμένη ιδέα, ότι οι τελικοί ενισχυτές είναι εξίσου κατάλληλοι για ενισχυτές ακουστικών, πράγμα που ουσιαστικά δεν ισχύει..., διότι σχεδιαστικά οι ενισχυτές ακουστικών είναι σχεδιασμένοι να έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα θορύβου (έως και 200 φορές λιγότερο από κάποιους τελικούς ενισχυτές) όπως επίσης και την δυνατότητα σταθερής λειτουργία σε ευρύτερο εύρος εμπέδησης...

Άσχετα τι λένε πολλοί για την ενίσχυση από υπερμεγέθεις τελικούς θα σου πρότεινα Σταύρο, παράλληλα με τα πειράματα σου, να ακούσεις και κάποιον ενισχυτή ακουστικών της προκοπής όπως ο Bryston BH1, ή ο Schiit Mjolnir τον Audio GD που ανέφερες πιο πάνω, τον Auralic Taurus Mk2 και άλλους αυτής της κατηγορίας... (Τον Bryston και το Auralic είναι εύκολο διότι αντιπροσωπεύονται εδώ).

Από καιρό ψάχνομαι και εγώ ιδιαίτερα για τον Schiit Mjolnir που είναι και οικονομικός (σχετικά).

Υποψιάζομαι ότι οι τελικοί με τις αντιστάσεις επάνω δεν είναι ότι καλύτερο... θες ποιότητα και όχι ποσότητα με αυτά τα ακουστικά (και με οποιαδήποτε hi end ακουστικά βεβαίως...)

Το project κλώνος Krell Ksa 5, ακούγεται ενδιαφέρον αλλά πόσο θα πάει έχεις κοιτάξει καθόλου?

Σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις Χρήστο!
Ο McCormack παίζει παπάδες με τα 6, ειδικά στη μεσαία περιοχή και στην εικόνα, αλλά και στο bass impact.
Πιθανή κίνηση είναι η ακρόαση του πολλά υποσχόμενου Auralic στο χώρο μου. Κοστίζει πολλά όμως (1800!).
Για τον Krell δεν ξέρω κόστος αλλά διατίθεται σε μορφή κιτ.

Μην ξεχνάς και τον Bryston που είναι ποιο οικονομικός από τον Auralic... και έχει και 20(!) χρόνια εγγύηση... και είμαι σίγουρος ότι ο αντιπρόσωπος θα σου τον δώσει για ακρόαση...

Για τον Krell δεν σου κρύβω ότι ψήνομαι... θυμάσαι που ήθελα να φτιάξω ένα β22... και εγκατέλειψα διότι πάει ακριβά... αν ο krell είναι κάτω από 400 σε υλικά θα ενδιαφερόμουν να φτιάξω έναν... ειδάλλως ο Mjolnir είναι πολύ καλή περίπτωση... και υπάρχει από Γαλλία χωρίς κίνδυνο τελωνείου... στα 800 συν μεταφορικά...

Ο KSA-5 ηταν και παραμένει απο τις κορυφαιες-σοβαρες λυσεις για οδηγηση ακουστικων. Τα τελευταια χρονια ομως με την μοδα του inner fidelity η τιμη του εχει φτασει στα αστρα (4.Κ+$). Η κατασκευη του κλώνου απαιτεί ματσαρισμα σε πολλα υλικα (το αρχικό σχεδιο ηταν full διακριτά).

Οι προτάσεις του Χρηστου ειναι εξαιρετικές, Bryston η Schiit.