Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

πόσα στα πόσα?

This, our most extreme configuration uses:
Triple C-core output transformers
Audio Note Tantalum Resistors
Audio Note Film Capacitors
Mundorf Mlytic Power Supply capacitor
High quality Neutrik 1/4" headphone jack

he6ha_tripleccores001.jpg

Δυστυχώς ... $2.450

Έχει ξανα-αναφερθεί το κιτ. Ακριβούτσικο είναι. Και δεν είναι σίγουρο ότι ξεπερνάει ένα καλοφτιαγμένο κιτ Firstwatt F5 (στο 25% του κόστους).

This, our most extreme configuration uses:
Triple C-core output transformers
Audio Note Tantalum Resistors
Audio Note Film Capacitors
Mundorf Mlytic Power Supply capacitor
High quality Neutrik 1/4" headphone jack

he6ha_tripleccores001.jpg

Δυστυχώς ... $2.450

εννοώ ποσα βατ στα πόσα ωμ

This amplifier also boasts a speaker output designed for 4 or 8 ohm speaker loads which allows you to run a high efficiency set of book shelf speakers with 9W of CLASS A EL84!
A high quality Neutrik 1/4" headphone jack is situated on the front panel for ease of operation and there is a switch on the back to jump between speaker mode and headphone mode!

9W @ 8 Ω σημαίνουν ένα από τα παρακάτω:

- 9W @ 60 Ω, φορτίο των HE-6 (μέσω Μ/Σ εξόδου, δεν... το νομίζω).
- 1+ W @ 60 Ω, φορτίο των HE-6 (το πιο πιθανό - είναι πολύ μικρή η ισχύς).

Κοίτα τώρα τι μου κάνεις...
Δηλαδή αυτό το πραγματάκι πάει αέρα όλα τα ακουστικά ΚΑΙ οδηγεί και τα τουιτ μου σε περίπτωση τριενίσχυσης.
Περιπτωσάρα!

9W @ 8 Ω σημαίνουν ένα από τα παρακάτω:

- 9W @ 60 Ω, φορτίο των HE-6 (μέσω Μ/Σ εξόδου, δεν... το νομίζω).
- 1+ W @ 60 Ω, φορτίο των HE-6 (το πιο πιθανό - είναι πολύ μικρή η ισχύς).

Δεδομένου ότι σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα HE-6... αυτοί που το σχεδίασαν κάνανε λάθος?

Δεν ειναι ακριβως ετσι γιατι εχει μετασχηματιστες εξοδου.

Έχεις "κλειδώσει" σε λάμπα Σωκράτη. :)
Καλή επιτυχία στις "πολυενισχυτικές" ανησυχίες σου!
O AN είναι κατ' εξοχή ενισχυτής ακουστικών με δώρο... τις εξόδους ηχείων.
Ο F5 είναι ακριβώς το αντίθετο, αλλά τη δουλειά του την κάνει ΑΨΟΓΑ.
Θα ήθελα όμως να ακροαστώ κάποια στιγμή τον ΑΝ.

Απάντηση: Re: Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Έχεις "κλειδώσει" σε λάμπα Σωκράτη. :)
Καλή επιτυχία στις "πολυενισχυτικές" ανησυχίες σου!
O AN είναι κατ' εξοχή ενισχυτής ακουστικών με δώρο... τις εξόδους ηχείων.
Ο F5 είναι ακριβώς το αντίθετο, αλλά τη δουλειά του την κάνει ΑΨΟΓΑ.
Θα ήθελα όμως να ακροαστώ κάποια στιγμή τον ΑΝ.

Δεν μου αρέσει να κλειδώνω.θέλω να αυταπατώμαι πως είμαι ανοιχτό μυαλό :flipout:
Και η αλήθεια είναι πως για τον σκοπό που το θέλω εγώ,η επιλογή ανάμεσα σε τάξη A τρανζίστορ ή λάμπα (ένα μικρό set ιδανικά),είναι δύσκολη.
Απ' την άλλη ξύνομαι και για ακουστικούλια...
Οπότε κάτι 2 σε ένα θα ήταν ταμαμ...(Όνειρα θα μου πεις...)

Η σύνδεση με τον τελικό (F5) με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα πολύ τελευταία (ανήσυχο πνεύμα? Ίσως).

Ενώ το μαμίσιο balanced καλώδιο των Hifiman (2 μ.) είναι ιδιαίτερα ποιοτικό και εύκαμπτο, δεν μου κάθεται καθόλου καλά το γεγονός ότι μέχρι τις μπόρνες εξόδου του ενισχυτή μεσολαβούν τόσο το adapter ακουστικών (σκέτο προς στιγμήν, χωρίς τις αντιστάσεις) όσο και το καλώδιο ηχείων (μήκους 3 μ.).

Κυρίως όμως δεν μου έχει κάτσει καλά η πλέξη των 4 αγωγών μεταξύ τους (+L, -L, +R, -R) λόγω του ότι δεν γνωρίζω (ή μάλλον φαντάζομαι) το πώς αλληλεπιδρούν τα δύο κανάλια μεταξύ τους εξαιτίας αυτής της πλέξης – γειτνίασης.

Επηρεάζεται η στερεοφωνική εικόνα? Υπάρχουν «διαρροές» από το ένα κανάλι στο άλλο? Γιατί να μην υπάρχουν λέω εγώ. Τα 6άρια έχουν περισσότερο συμπεριφορά ηχείου παρά ακουστικών. Η τάση οδήγησης φτάνει μέχρι και τα 20 V ενώ το ρεύμα μέχρι μερικές εκατοντάδες mA. Σίγουρα υφίσταται κάποια (κακή) αλληλεπίδραση, δεν μπορεί!

Γι’ αυτό λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω δικό μου harness συνολικού μήκους 3 μ. Με υπερ-καθαρούς χάλκινους αγωγούς, αλλά με πλέξη εντελώς ξεχωριστή ανά κανάλι και με απευθείας κατάληξη σε επίχρυσες μπανάνες ελαφριού τύπου (πολύ βασικό!). Η πλέξη για κάθε κανάλι θα υποβοηθείται από dummy αγωγό για τη σωστή συγκράτηση των αγωγών (+ και –) χωρίς χαλάρωση μεταξύ τους.

Ο στόχος είναι η καλύτερη πιστότητα ήχου, όχι τόσο λόγω της ανώτερης ποιότητας των αγωγών αλλά κυρίως λόγω της καλύτερης κατασκευής (γεωμετρία) του καλωδίου.

Θα ενημερώσω για την εξέλιξη της κατασκευής αλλά και των υλικών που θα απαιτηθούν. Το κόστος δεν ενδέχεται να ξεπεράσει τα 75 συνολικά.

Απάντηση: Re: Έϊτς-Η-Σιξ: The Number of the Beast

Εντάξει. Είπαμε να προσέξουμε τη γεωμετρία των αγωγών. Αυτοί τι ακριβώς θέλουν να μας πουν?? (την τιμή την είδατε?):bang:

http://www.doublehelixcables.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=100

Καλά όλα τα υπόλοιπα,καλά και η τιμή...
Πολύ κοντά και χοντρά δεν είναι όμως αυτά τα πράγματα για ακουστικά;Σε τι στάση θα πρέπει να είναι κάποιος για να ακούει;
Και δεν βλέπω να κουμπώνουν κιόλας με σιγουριά,λίγο να κουνιέται κανείς θα βγαίνουν..