μερσι παιδες! χαιρομαι και που τον εαυτο μου βοηθω , και εσας.
η "σοφια της φυσης" (ή μαλλον η ηλιθιοτητα η δικια μου

) μου εδωσε αφθονο ελευθερο χρονο καποια χρονια τωρα και καποιες φορες ετσι το ψαχνω και στα εργαλεια.
απο την εμπειρια μου καταλαβαινω ευκολα πια , απο ποια τιμη και κατω αξιζει να ψωνισει κανεις και περιμενω... οταν βγαινει κατι καλο σαν ευκαιρια, το βαζω εδω ειτε το αγορασω ειτε οχι. απλα μεχρι την εμφανιση του ζερλαν πριν λιγους μηνες, αγνοουσα τα εκπτωτικα κουπονια στις διαφορες ιστοσελιδες. να'ναι καλα το παιδι! ετσι μεχρι τοτε ψωνιζα μονον οταν η τιμη προσφορας (χωρις εκπτωτικα κουπονια) επεφτε στα πατωματα οπως πχ με την βρυση
κινουμενος στην κατω ακρη τιμων (ενεκα χρόνιας φτωχοπνευμονιας

) κοιταζω να καλυπτω τις αναγκες μου με το ματι του ερασιτεχνη.
π.χ. εξαιρετικο το τριβειο της ντεβαλτ των 85-90 €, πολυ καλο το bulle των 45 αλλά οταν πετυχεις το μεγαλο τοπσακ στην μιση τιμη και κατω του μπουλ, ειναι ευκαιρια γιατι ειναι πολυ καλυτερο απο τα ακριβοτερα σε αυτη την τιμη παρκσαιντ και εινχελ και B&D.
για αλλον τα 20-25 ευρω που χωριζουν τα δυο τριβεια ειναι τιποτα, οπότε δινει τα 25 ευρω παρα πανω , και παιρνει ενα λιγο καλυτερο σε λειτουργια τριβειο οπως το μπουλ (εχω και τα δυο). για αλλον ομως η διαφορα ειναι ενα τριβειο Δ της τοπσακ (που και αυτο το εχω και ειναι εξαιρετικο) και μαζι ενα ηλεκτρικο κατσαβιδι αν το βρει προσφορα .
ή για αλλον ενα ζευγαρι φτηνα παπουτσια που δεν εχει...
εχοντας τον κουμπαρο που κινειται στην αντιθετη ακρη, στο απερ κλας των τιμων, μπορω και συγκρινω μεταξυ τους εργαλεια ακομα και δεκαπλασιου κοστους και βλεπω τις διαφορες τους και κατα ποσο αξιζουν την διαφορα τιμης για μια ποικιλια εργασιων ενος ερασιτεχνη.
π.χ. ενταξει ο γωνιακος μπος μπαταριας ειναι "αερας" , ενα εργαλειο που χαιρεσαι να δουλευεις μαζι του, αλλά ο drillpro εχει 30 και οχι 180. 6 φορες επανω ή 150 ευρω, δεν ειναι αμεληταια ποσοτητα, παρεκτος αν εισαι επαγγελματιας και βγαζεις τα λεφτα αυτα ευκολα απο το εργαλειο σου, ή απλα εχεις μια ανεση χρηματος και λες θελω κατι καλο χωρις να με νοιαζει ποσο κανει.
εμεις δυστυχως δεν ειμαστε ετσι, οπότε ...