Εκπτώσεις-Προσφορές.

Λαδι tap δηλαδη Tapping oil που ονομαζονται τα λαδια για λιπανση σε ανοιγμα σπειρωματων? Η ειναι καποια συγκεκριμενη μαρκα λιπαντικου που λεγεται Tap?

Οπως και να'χει θα ειναι ενδιαφερον καθως συγκεκριμενα λαδια κανουν σημαντικη διαφορά στην ταχυτητα διατρησεων και στην προστασια των τρυπανιων.

Tapping oil = λάδι κοπής.
Αλλά έτσι όπως το γράφει ο nickolas μάλλον υπάρχει και μάρκα 'Tap'.

ναι παιδες, αναφερομαι σε συγκεκριμενο, στο κορυφαιο ολων των δοκιμων, το tap magic το αμερικανικο
μεγαλη η διαφορα των κορυφαιων απο τα απλα λαδια και αφρους
και το ταπ ματζικ βγαινει το καλυτερο των κορυφαιων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: Χιωτης
Aρα καποια λαδια οντως κανουν μεγαλη, μην πω τεραστια διαφορα στην ταχυτητα διατρησης, οπως λεγαμε σε αντιστοιχη κουβεντα πριν λιγους μηνες.

• Like
Reactions: nickolas
απο οτι δειχνει το τεστ, ναι.
κι εγω χρησιμοποιουσα μεχρι τωρα λαδακι 10w-40 απο αυτο που συμπληρωνω στο αμαξι, πιστευοντας οτι κανω το καλυτερο και μαλιστα τσαμπα.
ομως ολα τουτα εδω στο τεστ, που ειναι πιο εξειδικευμενα ειναι και ανωτερα, πανω απο ολα τα λαδια μηχανης. και απο τους αφρους που αγοραζουν συνηθως.
και τα 4 κορυφαια στο τελος ειναι μια κλαση επανω απο τα ανωτερα!

υποθετω οτι στο (μεγαλης ροπης) δραπανο της stayer, το ταπ ματζικ με τρυπανια 8% της ντεβαλτ , θα ειναι σαν να εχω βαλει τουρμπο :)
και με μηδενικη σχεδον φθορα τρυπανιου

δυστυχως δεν τα βρισκεις ευρωπη και αν ερθουν εχουν τεραστια μεταφορικα
ευτυχως μου το στελνει δωρο ενας φιλος απο αμερικη με την κορη του που επιστρεφει πατριδα για διακοπες χριστουγενων

φυσικα δεν ειναι μονο το τρυπημα, ειναι και δισκοι μεταλλων (αποξεσης) και οι πριονολαμες μεταλλων (σεγας-σπαθοσεγας). σε ολα αυτα , τουτα τα λαδια ειναι εξαιρετικα

Last edited:
Εγώ δεν πιστεύω με τίποτε οτι υπάρχει λάδι που επιταχύνει την κοπή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για «τετάστια διαφορά».
Το λάδι χρησιμεύει για την ψύξη του τρυπανιού και για τη ροή αποβλήτων, ώστε να μη μπουκώνει το τρυπάνι.
Λάδι που να τα κάνει αυτά πολύ καλύτερα από άλλα αντίστοιχα λάδια δέν πιστεύω οτι υπάρχει, το θεωρώ υπερβολή στα όρια της απάτης.

• Like
Reactions: mixalio and panoss1
το τεστ ομως δεν συμφωνει μπαμπη... και ο συγκεκριμενος κανει εξαιρετικα τεστς. και σε αλλο τεστ (άλλου) εχω δει οτι βλεπουν μεγαλες διαφορες απο τα απλα λαδια.
θα το δω ομως στην πραξη ετσι κι αλλιως και σε λιγο καιρο θα σου πω

το τεστ ομως δεν συμφωνει μπαμπη... και ο συγκεκριμενος κανει εξαιρετικα τεστς. και σε αλλο τεστ (άλλου) εχω δει οτι βλεπουν μεγαλες διαφορες απο τα απλα λαδια.
θα το δω ομως στην πραξη ετσι κι αλλιως και σε λιγο καιρο θα σου πω

Νικόλα, κι επειδή είμαστε σε Audio Video forum, έχω δει κι εδώ μέσα άπειρες φορές αυτά τα 20 χρόνια περίπου, ανθρώπους που κατα τα άλλα εκτιμώ, να λένε οτι αλλάζοντας καλώδιο ρεύματος απογειώθηκε το σύστημά τους… 😂

Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με το youtube, ειδικά στα συγκριτικά έχω δεί απίστευτα φίδια!!!

η αληθεια ειναι μπαμπη μου οτι οταν εβαλα καλωδια ρευματος ηχειων της πριμαλουνα και εβγαλα τα καλωδια-ταινιες της νορντοστ, το set της ayon spark iii με 6C33 , απογειωθηκε πανω στα cain&cain σε γυμνο απο επιπλα χωρο :)
αλλά ακομα και στο σαλονι υπαρχει ορατη διαφορα σε σχεση με τα ακριβοτερα τους nordost που τα οποια νορντοστ ομως στεκονταν καλυτερα στον τρανζιστορατο χαρμαν-καρντον και στα μεγαλα yamaha soavo σε σχεση με το set της ayon, σφιγγοντας το μπασο ... :) τα οποια nordost πιο πριν ανοιξαν τελειως τον ηχο στο μπουκομενο σετακι των nad-triangle οταν αντικατεστησαν απλα καλωδια καθαρου χαλκου.
και οταν μετα εβαλα πολυμπριζο ρευματος της eihmann στον ενισχυτη της ayon και στο λαμπατο σιντι πλεηερ της ah!tjoeb και εβγαλα το απλο πολυμπριζο, ο ηχος ανοιξε ακομα πιο πολυ... :)
δεν σου κανω πλακα!

ναι , σιγουρα στα βιντεακια του γιουτουμπ εχω δει διαφορα κουφα που πρεπει να εισαι εξασκημενος για να καταλαβεις το εσκεμμενο λαθος.
εχω δει εναν να κανει συγκριση σε τελειως αλλες στροφες (με ορατη διαφορα στο ματι) σε τρυπημα μεταλλου προσπαθωντας να συγκρινει τρυπανια μεταλλου.

εγω για αυτο πηρα ενα φτηνο σετακι κοβαλτιου της yato να κανω συγκριση τοσο με το tap magic οσο και με το 10-40 οσο και χωρις λιπανση ,να δω τις διαφορες. θα κανω και μια αντιστοιχη με τρυπανακια της πλακας της b&D τροχισμενα ομως με ακριβεια (αλλιως δεν κοβουν οι διαολοι)
ετσι αν υπαρχουν διαφορες θα φανουν. γιατι κατι τα ντεβαλτ, κατι η πληρη σειρα κοβαλτιου της δριλλπρο, κατι τα tct αλλά ακομα και τα hss-g που θα παρω στη πορεια αλλά και τα απλα hss-r και κατι μαυρα skf και της sandvik απο παλια , απο τη βιοτεχνια, καλο ειναι να γνωριζω τι παιζει

γενικα επειδη εχω εξασκημενο χερι, τροχιζω πολυ συχνα τα τρυπανια μου (τα οποια κοβουν ανωτερα απο τα καινουρια) αλλά τελευταια εφτιαξα και ενα τζιγκερακι για τροχισμα μιας και θελω και πιο πολυ ακριβεια λογω καλου τσοκ της rohm που περιμενω
εχω μια ψυχωση με τα τρυπηματα... :)

Last edited:
η αληθεια ειναι μπαμπη μου οτι οταν εβαλα καλωδια ρευματος ηχειων της πριμαλουνα και εβγαλα τα καλωδια-ταινιες της νορντοστ, το set της ayon spark iii με 6C33 , απογειωθηκε πανω στα cain&cain σε γυμνο απο επιπλα χωρο :)
αλλά ακομα και στο σαλονι υπαρχει ορατη διαφορα σε σχεση με τα ακριβοτερα τους nordost που τα οποια νορντοστ ομως στεκονταν καλυτερα στον τρανζιστορατο χαρμαν-καρντον και στα μεγαλα yamaha soavo σε σχεση με το set της ayon, σφιγγοντας το μπασο ... :) τα οποια nordost πιο πριν ανοιξαν τελειως τον ηχο στο μπουκομενο σετακι των nad-triangle οταν αντικατεστησαν απλα καλωδια καθαρου χαλκου.
και οταν μετα εβαλα πολυμπριζο ρευματος της eihmann στον ενισχυτη της ayon και στο λαμπατο σιντι πλεηερ της ah!tjoeb και εβγαλα το απλο πολυμπριζο, ο ηχος ανοιξε ακομα πιο πολυ... :)
δεν σου κανω πλακα!

Καλά, αυτά τα έχω ακούσει άπειρες φορές αλλά όσες φορές δοκιμάσαμε σε blind test να δούμε τις διαφορές έπεσε πολύ γέλιο… και κλάμα μαζί, κλαυσίγελως. 😀
Για καλώδια ρεύματος μιλάμε…

και τα καλωδια που συνδεουν τον ενισχυτη με τα ηχεια, ρευματος λεγονται ;)
καταλαβα τι εννοουσες, αλλά σε πειραζα κανοντας λογοπαιγνιο :)

η αληθεια ειναι οτι οταν το συστημα ειναι τρελο, ακομα και τα καλωδια και τα πολυμπριζα που φτανουν στο συστημα παιζουν ρολο!
ακομα και το καλωδιο στο τοιχο αν ειναι δυομισαρι ή 4αρι μπορει να σου δωσει (πολυ μικρη) διαφορα σε ενα σετακι ενισχυτη-ηχειων των 7-10 χιλιαδων ευρω
και μια αλλαγη πολυμπριζου σε ενα τετοιο συστημα μπορει να σου δωσει μια μικρη αλλά λιγο μεγαλυτερη διαφορα.
αλλωστε ξερεις οτι οι πορωμενοι χαιενταδες κανουν την τριχα τριχια αν πρεπει να δικαιολογησουν τα εξοδα τους :)

σε ενα φτηνο συστημα ενισχυτη-ηχεια του χιλιαρικου δεν φαινεται καμια διαφορα, ουτε και σε συστηματα των 3-5 χιλιαδων εχω δει διαφορα στα καλωδια-πολυμπριζα εναλλασομενου ρευματος
οταν ομως πας να βγαλεις μπασο απο ενα ουτόπια κλπ, εχει σημασια και το αν πεταει μυγα στο χωρο :) ή οταν ακους με kharma, τοτε εχουν σημασια τα παντα...

τωρα αναφορικα με το τεστ του αμερικανου, οι δυναμεις-φορτια στο δραπανο ειναι σταθερες, οι στροφες τον εμπιστευομαι γιατι ειναι πολυ γνωστος, οτι θα ειναι οι ιδιες, οπότε μαλλον κατι παιζει με αυτα τα λαδια

ενταξει μην περιμενεις οτι θα κανω κανονικο τεστ σαν του αμερικανου, περισσοτερο την αισθηση θελω να δω και την ευκολια στο τρυπημα, προσωπικα για μενα.
και σαν ερασιτεχνης που ειμαι, με νοιαζει και η φθορα του τρυπανιου, ιδιαιτερα σε τρυπανια προτρυπηματος που και ακριβα ειναι και δεν ειναι για τροχισμα.
αν η αισθηση που θα μου δωσει ειναι τοσο ανωτερη, τοτε θα λεει αληθεια ο αμερικανος και αλλοι στο γιουτουμπ
θα σημειωσω και μερικους χρονους, να συγκρινω

το ιδιο και με τις λαμες σιδηρου σεγας και σπαθοσεγας.
αν οντως οι διαφορες ειναι τοσο μεγαλες, θα βαλω τον κουμπαρο μου να αγορασει τρυπανια tct τα οποια θελει ετσι κι αλλιως, γιατι εχω βρει κατι σουστες ξεμεινεμενες σε εναν γνωστο μου που εκλεισε το μαγαζι του και ειναι κριμα να πανε χαμενες

στα υποψιν, για οποιον ενδιαφερεται για σωστα τρυπηματα μεταλλου, τουτο το τσοκ ειναι απαραιτητο αφου ειναι και σε τιμη χαρισμα, το οποιο και περιμενω

ελπιζω να ειναι τα παλια καλα rohm που δεν τα εβρισκες κατω απο 30-40 ευρω

Last edited:
Τα interconect δεν είναι ρεύματος, ούτε τα καλώδια που πάνε στα ηχεία είναι ρεύματος, σήμα μεταφέρουν, ρεύματος είναι τα 220v, από τη μπρίζα στο μηχάνηνα.
Τέλος πάντων, ας μην το συνεχίσουμε εδώ, μιας και είμαστε εντελώς εκτός θέματος, κι ας συμφωνήσουμε οτι διαφωνούμε. 😀😜

• Haha
Reactions: nickolas
οκ, αλλά τα καλωδια που πανε στα ηχεια, ρευμα μεταφερουν, οχι σημα... εκτος και αν τα ηχεια ειναι αυτοενισχυομενα οπως τα atc ή τα πανηγυρτζιδικα ;)

Last edited:
οκ, αλλά τα καλωδια που πανε στα ηχεια, ρευμα μεταφερουν, οχι σημα... εκτος και αν τα ηχεια ειναι αυτοενισχυομενα οπως τα atc ή τα πανηγυρτζιδικα ;)

Αν τα ακουμπήσω μπορεί και να με ανατινάξει; 😃
Με την ευρεία έννοια και το σήμα ρεύμα είναι, καλώδια ρεύματος όμως εννοούμε τα καλώδια τροφοδοσίας.

Γενικά είμαι πολύ επιφυλακτικός με το youtube, ειδικά στα συγκριτικά έχω δεί απίστευτα φίδια!!!

Ετσι πρεπει να ειμαστε, αλλα ο συγκεκριμενος youtuber ειναι σοβαρος και καταξιωμενος, τον παρακολουθω αρκετα χρονια και κανει αντικειμενικες δοκιμες που δεν βρισκεις αλλου. Ριξε μια ματια στα 7500 σχολια που εχει η συγκεκριμενη δοκιμη των λαδιων η οποια δεν νομιζω να αμφισβητειται ουτε απο τους ειδικους κατ'επαγγελμα αναγνωστες.

Aλλωστε η χρηση λιπαντικων που αυξανει την ταχυτητα διατρησης σε μεταλλο, περα απο την προστασια του τρυπανιου, δεν ειναι κατι νεο και αναφερεται παντου.
Απλα δεν πιστευα οτι οι διαφορες μπορει να ειναι τοσο μεγαλες.

Παρομοιο λαδι δοκιμασε ο δοκιμαστης καθως και λαρδι απο μπεικον και αλλες σπιτικες νοστιμιες οι οποιες ειναι μεν καλυτερες απο το να μην βαζεις τιποτα, αλλα μεχρι εκει.

Η αληθεια ειναι οτι λαδι απο Λιντλ ΔΕΝ δοκιμασε. Θα το δοκιμασει φανταζομαι ο Νικολας οταν του ερθει το καλο λαδακι απο Αμερικη. Σκεψου να γινει καμμια εκπληξη.. :)

σημα μεταφερουν απλα σε μεγαλυτερες τασεις και εντασεις.......

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk