--- Εκτός Θέματος ---

Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ δεν ξεχνάω τίποτα. Όλες εκεί είναι σε δημόσια θέα.
(Απλά, μιλάγαμε για αστέρια...) -bye-

Αναμεσα σε 2 Οθονες ειναι αδυνατο να βγαλουλε σιγουρα συμπερασματα κοιταζοντας ακομα και 10.000 photos.

Ενας επαγγελματιας φωτογραφος μπορει να σου εξηγισει τους λογους. (Απο θεματα εστιασης, ανανεωσης της εικονας των τηλεορασεων κτλ κτλ)

Εδω βλεπουμε 100 Photos Ενος ανθρωπου που δεν τον εχουμε δει ποτε και τον βλεπουμε ξαφνικα ειναι διαφορετικος.

Ποσο μαλιστα οταν βγαζουμε Photos Οχι κατι ζωντανο, αλλα μια ψηφιακη απεικονηση της ψηφιακης απεικονησης.

Και ανθρωπο να φωτογραφισουμε και την ιδια photo τη δουμε σε 100 διαφορετικες οθονες θα φαινεται ιδια? Ειναι μηπως η οθονη του καθενος που βλεπει τις photos ρυθμισμενη σωστα?

Το ζητουμενο τα ποσα αστερια δειχνει η καθε Οθονη ειναι κατι πολυ λεπτο και δε μπορει μια φωτογραφικη μηχανη να αναπαραστησει.

Αυτο το ξερουν μονο οσοι πηραν μερος στο συσκεκριμενο τεστ.

Ειναι πολλοι αλλοι παραγοντες που παιζουν ρολο σε αυτο.

1) Η φωτεινοτητα καθε οθονης.

Δηλαδη η Plasma λογικα ηταν καλιβραρισμενη στα 150 cd/m2, H LCD λογικα περιπου στα 300 cd/m2

Παρε για παραδειγμα 2 ιδιες οθονες ιδιας μαρκας ιδιου μοντελου.
Καλιβραρισετες να εχουν και οι 2 το ιδιο ακριβος Gamma πχ. 2.22

Ρηθμισε ακριβως ιδιες σταθμες του μαυρου & βαλε τη μια να εχει μεγιστη φωτεινοτητα στα 150cd/m2 και την αλλη στα 300cd/m2 και μετρησε με ενα οργανο αναφορας ποσο σου βγαζει στις πολυ χαμηλες καρτελες του AVSHD.

Αυτη που εχει 150 cdm/2 θα σου δωσει μετρησεις

(Υποθετικα λεμε τωρα αν εχεις ρυθμισει τα 1%-5% μεσω External Video Equaliser στο 2.22 Gamma)

1% Gray: 0.004 cd/m2
2% Gray: 0.021 cd/m2
3% Gray: 0.051 cd/m2
4% Gray: 0.097 cd/m2
5% Gray: 0.159 cd/m2

Αυτη που εχει 300 cdm/2 θα σου δωσει μετρησεις:

1% Gray: 0.009 cd/m2
2% Gray: 0.041 cd/m2
3% Gray: 0.102 cd/m2
4% Gray: 0.193 cd/m2
5% Gray: 0.317 cd/m2

Δηλαδη σχεδον τα ΜΙΣΑ! Θα δεις τα μισα αστερια στην οθονη με τα 150cd/m2. Πολλα Περισοτερα στην αλλη.

Το θεμα ειναι ομως ποσα ειναι τα αστερια που ηθελε ο σκηνοθετης εσυ να δεις σε αυτη τη σκηνη?

Αν σκεφτεις οτι το Mastering Γινετε σε οθονες με 120cd/m2.

Μηπως βλεπεις λαθος με τα 300 cdm/2

2) Tι ρυθμιση Gamma της καθε οθονης.

Αν σε μια οθονη που εχει πχ. φωτεινοτητα 300 cd/m2 εχεις Gamma 2.22
τοτε εχεις τις τιμες:

1% Gray: 0.009 cd/m2
2% Gray: 0.041 cd/m2
3% Gray: 0.102 cd/m2
4% Gray: 0.193 cd/m2
5% Gray: 0.317 cd/m2

αν στην ιδια εχεις Gamma 2.30 (που μπορεις ανετα τα φερεις την Pioneer)
εχεις τιμες:

1% Gray: 0.006 cd/m2
2% Gray: 0.030 cd/m2
3% Gray: 0.077 cd/m2
4% Gray: 0.148 cd/m2
5% Gray: 0.248 cd/m2

Δηλαδη στην ιδια οθονη με διαφορετικα Gamma 2.22 vs. 2.30 εχεις 30% μειωση οποτε βλεπεις πολυ λιγοτερα αστερια.

Η pioneer της δοκιμης λογικα πρεπει να ειναι 2.20 - 2.25
H Philips 2.0-2.1 Gamma στα χαμηλα Level.

Οποτε τη συγκρινουμε και ποιο ειναι το σωστο?

Αν στη Philps βλεπεις 2πλασια αστερια νομιζεις οτι ειναι σωστο?

Είπαμε, επιστημονικό το υπόβαθρο, βασίζεται σε μετρήσεις και πράγματα που μπορούν να οριστούν. Αισθήσεις εγώ δεν δέχομαι...

Το ανθρωπινο ματι ομως μπορει να διακρινει καλυτερα απο οποιονδηποτε αισθητηρα.

Τουλαχιστον μεχρι τωρα. Ισως καποτε να βγει καποιος σουπερ αισθητηρας και να μας ξεπερασει.

Αναμεσα σε 2 Οθονες ειναι αδυνατο να βγαλουλε σιγουρα συμπερασματα κοιταζοντας ακομα και 10.000 photos.

Ενας επαγγελματιας φωτογραφος μπορει να σου εξηγισει τους λογους. (Απο θεματα εστιασης, ανανεωσης της εικονας των τηλεορασεων κτλ κτλ)

Ok, εγώ διαφωνώ με αυτό. Όταν οι τηλεοράσεις είναι στην ίδια φωτογραφία, μια χαρά μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ο φωτογραφικός αισθητήρας είναι όργανο ακριβείας.

Εδω βλεπουμε 100 Photos Ενος ανθρωπου που δεν τον εχουμε δει ποτε και τον βλεπουμε ξαφνικα ειναι διαφορετικος.

Ποσο μαλιστα οταν βγαζουμε Photos Οχι κατι ζωντανο, αλλα μια ψηφιακη απεικονηση της ψηφιακης απεικονησης.

Και ανθρωπο να φωτογραφισουμε και την ιδια photo τη δουμε σε 100 διαφορετικες οθονες θα φαινεται ιδια? Ειναι μηπως η οθονη του καθενος που βλεπει τις photos ρυθμισμενη σωστα?

Δεν έχει σημασία τόσο η οθόνη, γιατί βλέπει την φωτογραφία ολόκληρη, και με τις 3 τηλεοράσεις μέσα. Ότι σφάλμα προσθέσει η οθόνη, θα το προσθέσει ταυτόχρονα και στις 3 τηλεοράσεις. Δεν θα εξαφανιστούν τα άστρα στην κούρο μόνο επειδή δεν είναι ρυθμισμένη. Θα εξαφανιστούν, επειδή η κούρο δεν τα έδειχνε.

Το ζητουμενο τα ποσα αστερια δειχνει η καθε Οθονη ειναι κατι πολυ λεπτο και δε μπορει μια φωτογραφικη μηχανη να αναπαραστησει.

Αυτο το ξερουν μονο οσοι πηραν μερος στο συσκεκριμενο τεστ.

Κοίτα, τα πράγματα είναι απλά. Από την στιγμή που ένας αισθητήρας ακριβείας βλέπει ότι η κούρο υστερεί σε σχέση με τις άλλες δύο, και μερικές μαρτυρίες λένε το αντίθετο, εγώ θα πάω με την μέτρηση του αισθητήρα.
Αν πραγματικά η κούρο έδειχνε περισσότερα άστρα, σε κάποια φωτογραφία θα φαίνονταν. Η μηχανή δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει προαποφασίσει από πριν ποια θα δείξει περισσότερα άστρα, ότι φως λαμβάνει, το καταγράφει.

Ειναι πολλοι αλλοι παραγοντες που παιζουν ρολο σε αυτο.

1) Η φωτεινοτητα καθε οθονης.

Δηλαδη η Plasma λογικα ηταν καλιβραρισμενη στα 150 cd/m2, H LCD λογικα περιπου στα 300 cd/m2

Δεν ισχύει. Οι τηλεοράσεις ήταν ρυθμισμένες να έχουν όσο το δυνατόν ίδιο επίπεδο φωτεινότητας, όσο το δυνατόν ίδιο γάμμα, και όσο το δυνατόν ίδια θερμοκρασία.

Το θεμα ειναι ομως ποσα ειναι τα αστερια που ηθελε ο σκηνοθετης εσυ να δεις σε αυτη τη σκηνη?

Αν σκεφτεις οτι το Mastering Γινετε σε οθονες με 120cd/m2.

Μηπως βλεπεις λαθος με τα 300 cdm/2

Τέστ δισκάκι της pioneer είναι, φαντάζομαι θέλει να δεις τα περισσότερα. Υποψιάζομαι ότι είναι γεμάτο στην below black πληροφορία, αλλά δεν το έχω.
Και φυσικά, αυτή η ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί για καμία από τις 3 τηλεοράσεις. Κανείς δεν ξέρει τι έπρεπε να δείχνει πραγματικά. Όμως οι 2 δείχνουν περισσότερα από την τρίτη.

2) Tι ρυθμιση Gamma της καθε οθονης.

Δηλαδη στην ιδια οθονη με διαφορετικα Gamma 2.22 vs. 2.30 εχεις 30% μειωση οποτε βλεπεις πολυ λιγοτερα αστερια.

Σχετίζεται αυτό με το ότι μια φωτογραφία δεν θα αποδώσει αυτό που δείχνει μαι τηλεόραση; Δεν έχει σημασία αν λόγω γάμμα μια τηλεόραση δείχνει περισσότερα ή λιγότερα αστέρια από όσο πρέπει, το θέμα μας είναι αν η φωτογραφία δείχνει τα αστέρια που είχε η τηλεόραση, ή η φωτογραφική μηχανή έβαλε και μερικά δικά της, που δεν τα έδειχνε η τηλεόραση.

Η pioneer της δοκιμης λογικα πρεπει να ειναι 2.20 - 2.25
H Philips 2.0-2.1 Gamma στα χαμηλα Level.

Οποτε τη συγκρινουμε και ποιο ειναι το σωστο?

Αν στη Philps βλεπεις 2πλασια αστερια νομιζεις οτι ειναι σωστο?

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το σωστό. Η άποψη που διατυπώθηκε ήταν ότι η φίλιπς δεν δείχνει όλα τα αστέρια που δείχνει η κούρο και η πανασόνικ. Το οποίο δεν είναι αληθές, και υπάρχει και απόδειξη για αυτό.

Είπαμε, επιστημονικό το υπόβαθρο, βασίζεται σε μετρήσεις και πράγματα που μπορούν να οριστούν. Αισθήσεις εγώ δεν δέχομαι...

Το ανθρωπινο ματι ομως μπορει να διακρινει καλυτερα απο οποιονδηποτε αισθητηρα.

Τουλαχιστον μεχρι τωρα. Ισως καποτε να βγει καποιος σουπερ αισθητηρας και να μας ξεπερασει.

Δεν θα το έλεγα. Αν το μάτι ήταν ακριβές, θα τυπώναμε ένα έγχρωμο τέστ πάττερν, θα το αγόραζε ο καθένας, θα το έβαζε δίπλα στην τηλεόραση, θα έβαζε και το πάττερν στην τηλεόραση, και θα την καλιμπράραμε με το μάτι.
Θα ήταν φθηνότερο από το να αγοράσεις αισθητήρα, και φυσικά καλύτερο...
Όμως δεν το κάνουμε. Γιατί;

Δεν θα το έλεγα. Αν το μάτι ήταν ακριβές, θα τυπώναμε ένα έγχρωμο τέστ πάττερν, θα το αγόραζε ο καθένας, θα το έβαζε δίπλα στην τηλεόραση, θα έβαζε και το πάττερν στην τηλεόραση, και θα την καλιμπράραμε με το μάτι.
Θα ήταν φθηνότερο από το να αγοράσεις αισθητήρα, και φυσικά καλύτερο...
Όμως δεν το κάνουμε. Γιατί;

Αντι να παρεις οργανα με 1pt Grayscale που εχεις θα μπορουσες να παρεις τις καρτελες τις Pantone ή της Kodak που ειναι τυπομενες και να εκανες ετσι calibration. Τα οργανα τι τα πηρες? Τσαμπα χρημα και χρονο!

1-------------------------------------------------------------------

Βασικα δεν εχω διαβασει παρα πολλα σου ποστ τη στιγμη που εχεις κανει πολλες χιλιαδες, απλα βλεπω οτι εχεις παρει θεση για τα παντα σχετικα με την εικονα. Παντος ειναι θετικο οτι εχουμε κοινα ερωτηματικα σε καποια θεματα.

2-------------------------------------------------------------------

Απο τη στιγμη που λες οτι η Pioneer δεν ειναι οθονη σε consumer επιπεδο αναφορας, δε μπορω να σου πω κατι αλλο σχετικα με αυτο το θεμα, ουτε μπορω να σου αλλαξω γνωμη για ενα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ απο τους ποιο ειδικους σε ολο το κοσμο, απο τους Τop THX Calibrators (αν τους εχεις σε εκτιμηση) τη στιγμη που εισαι κολλημενος με τι Philips.

Αν εισαι ευχαριστημενος εσυ με το 1 point Grayscale που εχεις, με τα χρωματα να πατανε οπου θελουν και το gamma να πηγαινει σα μεθυσμενο, τοτε τι να σου πω εγω? Παω πασο! Αν εισαι ευχαριστημενος εσυ με αυτο που βλεπεις δε μου πεφτει λογος.

Οπως ειπαμε το προβλημα τις Pioneer ηταν το Full CMS System. Δεν ειχε και δε δουλεβε αλλα αποτελουσε οθονη αναφορας παντου σε ολλα τα site, review κτλ.

Στην αναφορα μου για το αν θα μπορουσες να φανταστεις πως θα ειναι η εικονα τις Pioneer με dE 0.1 στο 22 Step-Grayscale, 0.1dE σε colour με απολυτο Gamma σε 22-Steps με, ρυθμισμενο με minimun εξοπλισμο αναφορας, μιλουσα για τη KURO που εχω χρησιμοποιοντας το AVFoundry VideoEQ PRO Video Equalizer.

Ειναι κατι παρα πολυ διαφορετικο απο τα ενσωματομενα των τηλεορασεων μιας και εχεις ελενχο 10-bit sto GrayScale χωρις οι αλλαγες που κανεις να επιρεαζουν καμια αλλη παραμετρο.

Κανεις οτι Θελεις με αυτο!

Για παραδειγμα μπορεις να ρυθμισεις το Reference Black (16) να εχει 0.1 cd/m2 φωτεινοτητα, το Level 17 να εχει 50 cd/m2 και να ειναι κοκκινο! to 18 na exei 0.2 cd/m2 να ειναι πρασινο, εκτος απο τo oτι μπορεις να βαλεις Gamma Control Point πoυ γουσταρεις, αν εχεις χρονο, φτιαχνεις και 100 καρτελες δικες σου και κανεις calibration με 100-Step GrayScale.

Στο χρωμα σκεψου Ενα Saturation που θες να το μειωσεις που τη τιμη 100 που εχει μπορεις να το κανεις 99.99, 99.98, για να καταλαβεις ακριβεια στο λεω.

Δηλαδη αυτο εχω εγω σα standar, αυτη την εικονα βλεπω, οταν βλεπω LIVE μια αλλη οθονη μου ερχονται εικονες στο μυαλο το πως το εχω δει σε εμενα για να συγκρινω κατι οπτικα.

Οταν αγορασα τη Pioneer ακαλιμπρασιστη πιστευα οτι ειναι οτι καλυτερο εχω δει.

Αργοτερα με το κανονικο calibration εγινε ακομα καλυτερη που με εκανε να βλεπω το πως εβλεπα πριν και να γελαω.

Μετα που εκανα calibration με Video Equaliser επαθα σοκ.

----------------------------------------------
3-------------------------------------------------------------------

Σχετικα με τη χρηση των οργανων που εχω κατα το calibration, δε δουλεβω με το κλασικο τροπο που αναφερες. (δηλαδη i1PRO για correction και μετα Chroma 5 για ταχυτητα). Ετσι θα παρεις ποιο πολλα dE με αυτο το τροπο.

Εχω 2 Laptop, το ενα με Chroma 5 PRO και το αλλο με i1PRO
Κανω White Balance apo 30% μεχρι 109% μονο με i1PRO
Περνω Meter Correction Πατωντας ταυτοχρονα measure και στα 2 οργανα και γραφω χειροκινητα τα corretions απο το ενα laptop στο αλλο.

Χρισιμοποιο το Chroma 5 μονο για μετρηση φωτεινοτητας μιας και κανει εκει καλυτερη και πιο σταθερη μετρηση Luminance απο το i1PRO και περνω Meter Correction για Καθε καρτελα ξεχωριστα. Δηλαδη 17 ολοκληρα Meter Corrections.

Στο Colour Gamut μονο του i1PRO.

Για τα Τarget Luminence για το καθε AVSHD pattern χρησιμοποιω αλλη φορμουλα για τον υπολογισμο των της φωτεινοτητας για μεγαλυτερη ακριβεια. Για παραδειγμα το 10% Grey του CalMan ειναι υπολογισμενο για καρτελα 38 ενω μεσα στο δισκο AVSHD εχει την 37 στο 10%. Αυτο δινετε για ολα σχεδον τα pattern ειναι +-1 απο αυτα που σου υπολογιζει το προγραμμα (ChromaPure ή CalMAN)

5-------------------------------------------------------------------

Οταν σε ρωτησα σχετικα με τα Colour Spaces (SMTPE-C & REC) στο ειπα γιατι τα εχω περασμενα σε μνημες στο Video Equaliser και παταω ενα κουμπακι και τα αλλαζω στη στιγμη.

Βλεπω δηλαδη τη διαφορα Real-Time.

Οπως και σε αλλες μνημες εχω διαφορετικα Gamma αναλογα πιο μου καθετε καλυτερα χρησιμοποιω.

Οταν μου λες οτι το i1PRO δε θεωρειτε οργανο minimum αναφορας κανεις μεγαλο λαθος οπως και για το Klein οτι δε το εμπιστευεσαι στις μετρησεις του.

Σε πιο πλανητη ζεις φιλε μου εσυ? Τι ειναι αυτα που λες?

Περιμενεις στην ελλαδα να εχει κανεις Minolta 20.000 minimum που ειναι για εσενα αναφορας χωρις να εχεις δει ποτε το αποτελεσματα οχι στα νουμερα, στην εικονα live?

Αν ειχαμε ενα Minolta και ενα i1PRO καλυμπραραμε μια οθονη νομιζεις οτι θα μπορεσεις να δεις διαφορα εκτος απο τα νουμερα των μετρησεων?

Πιστευεις οτι αμα σου βαλω στη μνημη ενος video equaliser 4 διαφορετικες ρυθμισεις (κανε λιγο στραβα ματια, θα καλυμπραρουμε με Klein που δεν ειναι εμπιστοσυνης οπως λες):

Mια να εχει dE 0.1, μια 3,0dE μια 1.0dE και μια 5.0dE πιστευεις οτι μπορεις να μου τις να μου τις βαλεις σε σειρα και να μου πεις πια ειναι η καθε μια?

'Η αν σου βαλω 3 μνημες μια με Μινολτα, μια me Klein και μια με ι1PRO μου να εχουν το ιδιο dE συμφωνα με τα οργανα μπορεις να καταλαβεις?

Πιστευεις οτι η διαφορα θα ειναι τοσο μεγαλη οπτικα ετσι ωστε να το καταλαβεις?

Επειδη το Μινολτα ειναι τοσο ακριβο νομιζεις οτι μπορεις να καταλαβεις εσυ τη διαφορα απο ενα ι1PRO ή οτι η διαφορα ειναι τοσο τεραστια.

Να μου πεις οτι εχεις μια οθονη Studio Broadcasting με 60.000 που εχει 3D LUT CMS System και ειναι τοσο συμαντικο για εσενα η απολυτη χρωματικοτητα να πω οτι ναι, με το i1PRO δεν εισαι σιγουρος, ειναι φτηνο, χανει, δες ομως τι γραφει η Sony για το με ποια οργανα μπορεις να καλιμπραρεις, δες ποιο consumer οργανο σου προτεινει:

http://www.sony.co.uk/res/attachment/file/24/1237480032324.pdf

Γι'αυτο το λογο σε ρωτησα για το ποια ειναι τα δικα σου Standars που εχεις εσυ ως αναφορας για να συγκινεις μια οθονη απο μια αλλη περα απο τα νουμερα. Ποια για εσενα ειναι η TOP Oθονη και για πιο λογο?

Δεν εμπιστευεσαι τις αισθησεις σου και σε ενδιαφερουν μονο οι μετρησεις, μαλιστα.

Eνδιαφερον αυτο, μιας και καταλαβαινοντας μονο απο αριθμους, μπορεις να ξερεις τα παντα για τις οθονες με τη χρηση ενος PC με συνδεση Internet αν διαβασεις 100 review + 100 forum + 100 calibration reports για το καθε μοντελο και να καταλαβεις απο τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα. Εδω καταλαβαινεις τη διαφορα απο photos μονο.

4-------------------------------------------------------------------

Σχετικα με τις μετρησεις εντος του τριγωνου ενοειτε ειναι παρα πολυ σημαντικες, δεν υπαρχει τροπος σε consumer επιπεδο για να τις φερεις εκει που θελεις.

Ουτε καρτελες υπαρχουν ετοιμες για τα Amplitutes 25%, 50%, βρισκεις μονο για 75% + 100%.

Για τα Saturations βρισκεις καρτελες στο AVSHD Disk και στο νεο Pattern Generator τις Accupel.

Το μονο προβλημα ειναι οτι ειναι ολες υπολογισμενες για Gamma 2.22 και σε περιοριζει εκει.

Η διαδικασια που ακολουθεις στη περιπτωση που εχεις Gamma 2.22 ειναι κανεις ενα calibration με Patterns Colour 75%, ενα με Colour 100% και ενα Saturations 75% και μετα να κανεις Report Ολα τα Saturations να δεις που εχεις πεσει ποιο κοντα.

Οταν βγει σε λογικη τιμη 3D LUT External Video Equalizer λογικα θα το παραγειλω αμεσως και θα σου πω αν εχει διαφορα περα απο τα νουμερα.

Εδω πηρα καλωδια ρευματος Kimber Kable Palladian 1.300 το τεμαχιο για την KURO και για το LX-91, σε ενα παλιο 3D-LUT θα κολλησω? Αν δεις ποσο λιγοτερο βρασιμο κανουν τα pixel τις KURO με το Kimber και ποσο πιο αναλογικη και το βαθος που εδωσε τοτε θα μπορεσεις να καταλαβεις γιατι τα πηρα αφου πρωτα τα δοκιμασα φυσικα.

6-------------------------------------------------------------------

Μετα απειρες μετρησεις με τοσο αυστηρη και χρονοβορα διαδικαδια καλιμπραρισματος πιστευεις οτι δε θεωρειτε στο Setup που εχω εικονα αναφορας?
με 60αρα KURO με 0.1dE
Με Pioneer LX-91 Blu-Ray
2.000 = Οργανα Μετρησεων που εχουν κανει μετρηση σε μια μονο οθονη
2.600 Καλωδια Ρευματος σε Blu-Ray+KURO
800 - HDMI
700 - Γραμμη απο πινακα ξεχωριστη μονο τα ψηφιακα
700 - Πολυμπριζο μονο για τα ψηφιακα.
1.200 - Video Equaliser

Λες να μην εχω καλη εικονα?

Αν δεν εχεις καλη εικονα με τετια εξοπλισμο ποιος εχει?

Πιστευεις οτι μιλας με κανενα βλακα, που εχει μεινει στα νουμερα και στο τι εχει ακουσει και δει απο τα forum και τα reviews μονο? Για να φερω την εικονα εκει που θελω εχω κανει πανω απο 500 ωρες καλιμπρασισματος στη δικια μου οθονη

Με καρτελες απο ολλα αυτα τα δισκακια, + βαλε αλλα 40 bluray ολλα τα demo ολλων των εταιριων για δοκιμες.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...50098322727442_584947441_7221046_859431_n.jpg

Αμα βαλουμε διπλα στη KURO ετσι οπως τη εχω ρυθμισμενη τη Philips θα γελανε μεχρι και οι τοιχοι, μη σου πω οτι μπορει να πεσει κανενας σοβας στο κεφαλι μας.

8-------------------------------------------------------------------

Οσο αναφορα τα Hz της και το Motion Interpolation, Μπραβο σου που σου αρεσει μια ψευστικη εικονα διαφορετικη απο το πραγματικο!

Αυτο δεν ειναι πραγματικοτητα, ειναι ενα δημιουργημα μιας φορμουλας ενος προγραμματιστη.

Ελπιζω στο μοντελο 2012,2013 τις Philips να εχουν παρει καλυτερο προγραμματιστη και τα εχεις ακομα πιο Cartoun εικονα και 1200Hz!

9-------------------------------------------------------------------

Οσο για το οτι ειναι ρυθμισμενη η Philps απο το εργοστασιο, μονο να σου πω οτι μακαρι να την ειχε ακουμπισει αθρωπινο χερι στη γραμμα παραγωγης ή να ειχε δει ανθρωπινο ματι την εικονα τις για 1sec. 1 καρτελα το πολυ να εδειξε και να εκανε ενα robot μια μετρηση κανοντας καπια ρυθμιση software εσωτερικα. Και το ποιο βασικο ειναι σιγουρο οτι το robot που πηρε το sample για να στη καλημπραρει περιμενε 1 ωρα με ανοικτη οθονη μεχρι να σταθεροποιηθει ο φωτισμος της και δεν το εκανε ετσι προχειρα, οπως και οτι εκανε και blackout το εργοστασιο πριν παρει μετρηση.

http://www.spectracal.com/admin/art...isplay Warm Up Rates - How Long is Enough.pdf

Αυτο φενετε μαλιστα και απο το ποσο καλες ρυθμισεις εχει εργοστασιακα σε ολα τα mode!

Εχει μετρησεις αναφορας οχι εικονας αλλα αναφορας σε μια παρεα που εχουν σχεση με την εικονα και λενε ανεκδοτα για να περασει η ωρα, ενδιαφερον αυτα που λες αναμεσα σε KURO & Philips θα ειχαν αν εστελνες ενα βιντεαακι στο ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ειναι σιγουρο οτι εμπενε στα τοπ 10!

Γι’αυτο σου ειπα για το τι Στανταρ αναφορας εχεις, αν δε δεις το καλυτερο δε μπορεις να φανταστεις πως μπορει μπορει να ειναι.

Το βαθος και η ζωντανια που βλεπω στην εικονα δε μπορω να στο περιγραψω με νουμερα.

Πιστευω θα απαντησεις σε επιστημονικο επιπεδο με αριθμους κτλ.

Θα μπορουσα να βαλω να δω μια ταινια τοση ωρα που γραφω.

Νασε παντα καλα, να απολαμβανεις την εικονα που νομιζεις οτι ειναι καλη και να συνεχιζεις να ενημερωνεσε για τα review και τις μετρησεις, αφου σε ευχαριστει αυτο και τη βρισκεις.

Η Philips ειναι η καλυτερη Τηλεοραση στο κοσμο!

Απλα το εχεις καταλαβει μονο εσυ μεχρι στιγμης και κανενας αλλος.

Για Ambient φωτιστικο θα ηταν τελεια παντος!

Ουτε για απλες λαμπες δε θα επαιρνα Philips γιατι καιγονται πολυ γρηγορα!

Ok, εγώ διαφωνώ με αυτό. Όταν οι τηλεοράσεις είναι στην ίδια φωτογραφία, μια χαρά μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ο φωτογραφικός αισθητήρας είναι όργανο ακριβείας.

Οταν λεμε οτι ειναι ακριβειας ποιες ειναι οι ανοχες του?

Ποσο % χανει σε φωτεινοτητα , χρωματικο κορεσμο κτλ.

Ποσο % χανεται λογω συμπιεσης της φωτογραφιας?

Ποσο % χανεται λογω μειωσης μεγεθους της φωτογραφιας σε σχεση με τις πραγματικες διαστασεις?

Ποσο % χανεται λογω προβολης της φωτογραφιας στην οθονη του Χ , Υ μελους που τις βλεπει κτλ.

Μου αρεσει που στο αλλο νημα ελεγες οτι οτι δεν μετριεται ειναι σαν να μην υπαρχει και πας και εμπιστευεσαι τυφλα εναν αισθητηρα.

Συγνωμη αλλα εδω κολλαει αυτο το εικονιδιο...:flipout::flipout:

Οταν λεμε οτι ειναι ακριβειας ποιες ειναι οι ανοχες του?

Ποσο % χανει σε φωτεινοτητα , χρωματικο κορεσμο κτλ.

Ποσο % χανεται λογω συμπιεσης της φωτογραφιας?

Ποσο % χανεται λογω μειωσης μεγεθους της φωτογραφιας σε σχεση με τις πραγματικες διαστασεις?

Ποσο % χανεται λογω προβολης της φωτογραφιας στην οθονη του Χ , Υ μελους που τις βλεπει κτλ.

Μου αρεσει που στο αλλο νημα ελεγες οτι οτι δεν μετριεται ειναι σαν να μην υπαρχει και πας και εμπιστευεσαι τυφλα εναν αισθητηρα.

Συγνωμη αλλα εδω κολλαει αυτο το εικονιδιο...:flipout::flipout:

Όσο % σε ΟΤΙ ΘΕΣ και να αλλάζει, αλλάζει ταυτόχρονα και στις 3.
Θεωρείς ότι αυτά που αναφέρεις συμβαίνουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές τις εικόνας, και ευνοούν μόνο συγκεκριμένες τηλεοράσεις;

Εννοείται ότι εμπιστεύομαι ένα αισθητήρα. Η φωτογραφία είναι μέτρηση. Και με 3 τηλεοράσεις πάνω, είναι ταυτόχρονη μέτρηση και των 3 με το ίδιο όργανο, στις ίδιες συνθήκες.

Εγώ δεν βλέπω κάποια αντίφαση.

Και το εικονίδιο που έβαλες, δεν είναι κάτι κακό, ένα χαρούμενο γελάκι είναι. Εγώ το συμπαθώ ιδιαίτερα, μην απολογείσαι για την χρήση του.

Αφου η φωτογραφια ειναι τοσο ακριβης μετρηση γιατι τραβηξες χιλιες φωτογραφιες? Απο τις 1000 ποσες πηγαν χαμενες?

Ενας αισθητηρας/μετρητικο πρεπει να δινει τα ιδια αποτελεσματα για την ιδια μετρηση καθε φορα αλλιως ειναι αναξιοπιστος/

Ακομη και να το δεχτω ομως πως θα γινει αντικειμενικη αξιολογηση των φωτογραφιων? Μην ξεχνας οτι πρεπει να γινει απο καποιο οργανο γιατι εγω οτι δεν μετριεται δεν το πιστευω.:Banane0:

Αφου η φωτογραφια ειναι τοσο ακριβης μετρηση γιατι τραβηξες χιλιες φωτογραφιες? Απο τις 1000 ποσες πηγαν χαμενες?

Ενας αισθητηρας/μετρητικο πρεπει να δινει τα ιδια αποτελεσματα για την ιδια μετρηση καθε φορα αλλιως ειναι αναξιοπιστος/

Ακομη και να το δεχτω ομως πως θα γινει αντικειμενικη αξιολογηση των φωτογραφιων? Μην ξεχνας οτι πρεπει να γινει απο καποιο οργανο γιατι εγω οτι δεν μετριεται δεν το πιστευω.:Banane0:

Τράβηξα χιλιάδες φωτογραφίες, γιατί είχα εκατοντάδες σκηνές.

Οι φωτογραφίες έχουν μετρήσεις δεκάδων πραγμάτων. Τι ψάχνεις να βρεις;

Ανοίγεις το αρχείο της φωτογραφίας, και βλέπεις τις τιμές από τα πίξελ...

Αλλά για την ποσότητα των αστεριών, αρκεί και μια ματιά. Φυσικά, πάντα μπορείς να μετρήσεις ένα ένα τα άστρα που απεικονίζονται σε κάθε τηλεόραση...

Αντι να παρεις οργανα με 1pt Grayscale που εχεις θα μπορουσες να παρεις τις καρτελες τις Pantone ή της Kodak που ειναι τυπομενες και να εκανες ετσι calibration. Τα οργανα τι τα πηρες? Τσαμπα χρημα και χρονο!

Καλά, εγώ θα συνεχίσω με το όργανο, τις συγκρίσεις με καρτέλες θα τις αφήσω για μάτια καλύτερα από τα δικά μου.

Το όργανο το αγόρασα για να κάνω το κέφι μου, ελπίζω να μην πειράζει κανέναν... :ears:

Επειδη το ξεχασα πιο πριν χρονια πολλα στον Γιωργο (Petasis) και σε ολους τους Γιωργους.

Ευχαριστώ, και εγώ, και οι υπόλοιποι. Και Χριστός Ανέστη σε όλους...

Μετρωντας τα αστρα ποιος σου ειπε οτι ειναι το ποιο σωστο ?

Αλλα αστρα ειναι πιο μακρια στο βαθος, αλλα πιο φωτεινα!

Αν στα δειχνει εσενα ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ειναι το σωστο πιστευεις?

Αλλα αστρα ειναι πολυ ειναι φωτεινα, αλλα ειναι μικρα και φωτεινα, αλλα λιγοτερο, αλλα ειναι πολυ μικρα και και φενοται αμα πας κοντα.

αλλα ειναι πιο μακρυα και αλλα φενονται αμα πας ποιο κοντα στην οθονη!

Απο τοσο μακρια που ειναι τραβισμενες οι Photos δε μπορεις να δεις κατι τετιο!

Αν βαλεις αυτη την εικονα με τα αστρα στατικη και κατσεις στα 3 μετρα. βλεπεις το ιδιο αριθμο αστεριων απο αυτα που θα εβλεπες ανα καθοσουν στο 1.5μ?

Μηπως απο αν πας κοντα θα δεις και αλλα πραγματα και περισσοτερα?

Απο μακρια φαινονται μονο τα ποιο φωτεινα! ειδικοτερα φαινονται περισσοτερο εντονα σε οποια οθονη εχει τη πιο μεγαλη φωτεινοτητα!

(λεμε τωρα που στη περιπτωση που θα μπορουσαμε να καταλαβουμε μονο απο φωτογραφια - κατι που δε δινετε)

KANE ENA ΑΠΛΟ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ:

Κανε κατι αλλο πολυ απλο για να δεις οτι φωτογραφικη μηχανη δε μπορεις να βγαζεις συμπερασματα για μια οθονη.

Φτιαξε ενα αρχειο εικονας στο Photoshop 1920x1080 σε μαυρο φοντο.

Μετα πηγαινε με το πινελο με λευκο χρωμα και κανε 10 click οπου στο καθε click να δημιουργεις λευκα Μονα pixels σε διαφορα σημεια της φωτογραφιας.

Μετα προσθεσε αλλα 10 που να ειναι RGB 150 color δηλαδη Gray και κανοντας το ιδιο βαλε και αλλα 10 πιο σκοτεινα οτι τιμη θες.

Βαλε το Patern na sto δηξει η Panasonic Πλασμα που εχεις που εχει αφτονομο φωτεισμο το καθε pixel.

Κανε το ιδιο και στη Philips, βγαλε Photos και απο τις 2 τηλεορασεις απο τα 4-5 μετρα αποσταση και στειλε μας τις photos με τα, Βγαλε και πολλες photos απο το ιδιο σημειο και στειλε μας τις photos aφου τις μικρηνεις απο 10MB Pixel αναλυσης που θα εχει η μηχανη σε 1024x768 για να δουμε ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ 30 ΑΥΤΑ PIXELS!
Πιστευεις θα φενονται? 10? ποσα? Ποσα στην LED και ποσα στη Plasma? Θα φενοται πια ειναι φωτεινα , πια μετρια φωτησμενα και πια μετρια φωτεισμενα?

Βασικα μετρα και εσυ απο εκει που θα καθεσε ποσα μπορεις ξεχωρισεις απο καθε τυπο?

Δε πειραζει κανεναν που αγορασες το οργανο και καλα εκανες που ειπες να ασχολειθεις ετσι βαθυτερα με το πρακτικο κομματι περα απο το θεωρητικο που κατεχεις, αλλα για 1-point Gamma αξιζε τοσα λεφτα?

Και Xrite D2 + Colormunku αγορασες για να κανεις μια κατασταση μετρια σε ελαχιστα πιο μετρια?

Οταν εκπαιδευτει το ματι σου θα μπορεις πιο ευκολα να καταλαβαινεις βλεποντας σε μια καρτελα Grayscale αν εχει λαθος αποχρωση εχει.

Χωρις οργανα!

Αν θα πρασινιζει λιγο στο ματι σου, η μπλεδιζει ή κοκκινιζει.

Δε θελει οργανο αυτο.

Αν ειχα την τηλεοραση σου θα εβαζα μια καρτελα με 20-Steps Grayscale και θα επαιζα με τα ρυθμιστικα μεχρι να το φερω εκει που μου φαινετε καλυτερα στο ματι μου.

Γιατι πολυ απλα δε μπορεις να εισαι παντου καλος σε ολα τα Steps με ενα μονο ρυθμιστικο!

Αν εχεις 1-Point Grayscale ρυθμιστικο μονο και εισαι τοσο ατυχος (γιατι ακομα και οι Voxon, Funai, GreenPoint, AKAI τηλεορασεις εχουν 2-Step Grayscale)

Τοτε κοιταζεις που ειναι πιο σημαντικο να εισαι σωστος και εκει διορθωνεις, εκει που θα ειναι πιο ευκολα παρατηρησιμο και ενοχλητικο. Συνειθος κοιτας τη μεση να εισαι καλος γιατι στα ακρα (ιδικα στα χαμηλα τι να διορθωσεις? Τι απʼολα?)

Εκτος αν δε μπορεις να ξεχωρισεις διαφορες στο χρωμα.

Στην τελικη το ματι σου θα δει το grayscale αν φαινεται σωστα, το ματι σου θα δει την ταινια, οχι το ματι του οργανου, το δικο σου.

Εσυ πρεπει να εισαι ευχαριστημενος με το αποτελεσμα και να ειναι φυσικο, οχι το οργανο στα Reports του.

Το ερασιτεχνικο οργανο που εχεις θεωρειτε εντελος της πλακας! απο τι στιγμη που θεωρεις και εσυ ο ιδιος το Klein K-10 τον 7.000ευρω μη αξιωπιστo που δεν αποδεχεσε.

Η εικονα που σου βγαζει το οργανο σου στη καρτελα 20-Step Grayscale παρατηροντας τη σου φενετε ενταξει?

Δεν εχει καμια αποχρωση χρωματος αλλη εστω και μικρη ?

Αποτελειτε δηλαδη μονο απο Αστρο-Μαυρο?

Τσεκαρετο με το ματι σου, δες τη καρτελα αυτη 10 λεπτα και προσπαθησε να εντοπισης τι σου κακοφαινετε, τι δε σου παει καλα?

Μηπως φταιει κατι που δεν εχεις παρατηρησει ή δεν εχει μετρησει σωστα το οργανο?

Ας πουμε το οργανο στα βγαζει στα νουμερα ολοσωστα!

Πατα Reset στο mode που εισαι, βαλε κατι στην οθονη σου για να μη βλεπεις τι τιμες αλλαζεις και κατσε και πειραματισου για να δεις με το ματι σου αν μπορεις αλλαζοντας τις ρυθμισεις να το φερεις εκει που πιστευεις εσυ οτι ειναι το σωστο.
Γιατι το σωστο ειναι αυτο που θα βλεπεις εσυ!

Αν κοκκικιζει εστω και λιγο δηλαδη ενω στη μετρηση ειναι ολοσωστη τι μετραει?

Αυτο που βλεπεις στα νουμερα ή αυτο που βλεπεις εσυ στην οθονη?

Φτιαξε ενα grayscale με το ματι σου μονο, ασε τις τιμες, μη κοιτας τι αλλαζεις και ποσο, βαλε μετα αυτη τη μνημη και δες κατι.

Μετα δες το ιδιο βαζοντας τις τιμες του οργανου.

Αυτο το καταλαβαινεις βλεποντας την οθονη και μια καρτελα.

Τωρα το ποσο τις εκατο κοκκιζει η ποσο πρασινιζει το βλεπεις με το οργανο. Ειδικα αν πρασινιζει η κοκκινιζει το καταλαβαινεις πιο ευκολα λογο λειτουργιας του ματιου σου.

Αφου φτιαξεις πρωτα Brighness και το Grayscale με το ματι, Φτιαξεις με το ματι το 20-Step Grayscale.

Μετα παρε τα Φιλτρα DVE για να τσεκαρεις το Χρωμα και το Tint, και μετα δες και τα Clipping (αν εχεις Clipping κατετεβασε πιο χαμηλα τα νουμερα στο μενου του 1-point Grayscale),

Δες και στο τελος το Sharpness (βασικα εκει τι να ρυθμισεις? Red Pill or Blue Pill απο το Matrix μου θυμησε! Ο θεος να βοηθησει! Δεν εχει η Philips μεση λυση! Πρεπει να το βαλεις αναμεσα στο 0 και στο 1 κανονικα!

Eκει αποφασιζεις αν θες να δεις τη πραγματικη εικονα ή την εικονα με τεχνιτη Extra λεπτομερια που σου προσθετει απο το πουθενα. Νεες λεπρομεριες στα προσωπα, ρουχα. Αντικειμενα!

Συμπερασμα
-------------

Πηρες οργανα χωρις να μπορεσεις να βελτιωσεις κατι ουσιασικο στην εικονα. Θα μπορουσες να το κανεις και με το ματι!

Να μου πεις τα πηρες εστω και ρυθμισεις τη μεγιστη φωτεινοτητα στις προτεινομενες προδιαγραφες που εχουν οριστει απο SMPTE-C & EBU δε μπορεις να το κανεις γιατι αμα χαμηλωσεις τη μεγιστη φωτεινοτητα σου στη Philips σε 100-120cdm/2 το ΛΕΥΚΟ σου θα γινει GRAY! Δε φτιαχνετε αυτο ουτε με Minolta Ουτε με κανενα οργανο!

Την ιδια στιγμη που ΟΛΛΑ ΤΑ MASTERING ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 100cd/m2!!!!!!!!!!!!!! Εκει θελουμε ο σκηνοθετης να φενεται η εικονα που θελει να σου δειξει γιατι σε εκεινη τη φωτηνοτητητα κανει το Mastering!!!

Βρες Specs απο ολλα τα Broadcasting Monitors του Πλανητη!!!!! Ειναι κανενα πανω απο 100cd/m2 Κανενα?

Δες αυτο το Link τις SONY με ολλες τις σειρες που εχει για Studio Mastering: CRT, LED-RGB, LCD! Ειναι καμια πανω απο 100cd/m2 ? Τυχαιο? Δε νομιζω!

Εσυ βλεπεις με 200-400cd/m2!

Πως μεριμενεις να δεις ετσι αφου φωτειζονται πραγματα που θα επρεπε να ειναι πιο σκοτεινα!

Βλεπεις νεα details που ο σκηνοθετης δεν ειχε δει κατα το mastering!

Προταση
---------

Πουλας τα μετρητικα σου οργανα σε καποιον που εχει ρυθμιστικα και μπορει να διορθωσει πραγματα στη δικια του Τηλεωραση.

(Ποσο καιρο τα εχεις τα οργανα? Γιατι με τη χρηση, εκθεση σκονη κανουν εχουν σφαλματα και χανουν την ακριβεια τους!

Ολα τα μοντελα!

Εγω το Chroma 5 PRO που εχω στο τριμηνο πανω εβλεπα ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ οτι κατι δε παει καλα με το Blue!

Εδωσα 200 ευρω σε μεταφορικα για να παει αμερικη και να γυρισει και ξερεις το αποτελεσμα?

Μετρηθηκε και εχανε 0.010 απο τις συντεταγμενες στον Χ αξονα.

Μου ειπαν οτι η διαφορα ειναι πολυ μικρη οπτικα, στα Reports μπορει να ειναι πιο μεγαλη αριθμητικα!

Εσενα δηλαδη ειναι οκ τα δικα σου? Δε χανουν? Που να τα πας για calibration? Δε συμφερει οικονομικα!

Περνεις Ενα Radience ή DUO ή VideoEQ PRO και φερνεις την εικονα εκει που πραγματικα πρεπει.

Θα σου δοσω ενα παραδειγμα για το τι κανεις αυτι τι στιγμη:

Ειναι σα να εχεις ενα καλο ποδηλατο και θες νατο κανεις καλυτερο.

Μελετας ομως εσυ το πως βελτιωνοται οι κινητηρες απο μηχανακια, εχεις μαθει τα παντα για μηχανακια, πως βελτιωνετε ο κινητηρας, εχεις κατεβασει τα παντα για τις μηχανες εσωτερικα και το πως μεταφερουν τη κινηση στο τροχο, Με ποιο τροπο περνεις περισοτερους ιππους, σχεδιαγραμματα, μετρησεις, νουμερα, πια βιδα ξεβιδωσεις και με ποια σειρα!

Τι κανεις ομως που εχεις ποδηλατο και δε μπορεις να του κανεις κατι γιατι δεν εχει μηχανη που μπορεις να πειραξεις?

Γιαφτω βαλε λαδι στην αλυσιδα σου, λιγο γρασσο στα κεντρα τις ροδας, δες και τα φτενα σου και τα τακακια να πατανε καλα στη ζαντα και τα λεμε οταν παρεις μηχανακι!

Που θα μπορεσεις να κανεις πραξη Ολη αυτη την τεραστια εμπειρια που εχεις απο πληροφοριση και μονο!

Εκτος οτι εχεις γνωμη για το αν 2 μηχανακια απο 1 Photo ποιο ειναι το καλυτερο!

Εκτος οτι εχεις γνωμη για ολα τα μηχανακια χωρις μα εχεις καβαλισει αλλο εκτος απο το δικο σου!

Last edited:

Δηλαδη οι led χανουν στην λεπτομερια της εικονας επειδη ειναι ετεροφωτες φιλε connecteddd

Απο τη στιγμη που λες οτι η Pioneer δεν ειναι οθονη σε consumer επιπεδο αναφορας, δε μπορω να σου πω κατι αλλο σχετικα με αυτο το θεμα, ουτε μπορω να σου αλλαξω γνωμη για ενα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ απο τους ποιο ειδικους σε ολο το κοσμο, απο τους Τop THX Calibrators (αν τους εχεις σε εκτιμηση) τη στιγμη που εισαι κολλημενος με τι Philips.

Αν εισαι ευχαριστημενος εσυ με το 1 point Grayscale που εχεις, με τα χρωματα να πατανε οπου θελουν και το gamma να πηγαινει σα μεθυσμενο, τοτε τι να σου πω εγω? Παω πασο! Αν εισαι ευχαριστημενος εσυ με αυτο που βλεπεις δε μου πεφτει λογος.

Όχι, για εμένα οι πιστοποιήσεις δεν λένε κάτι, είναι απλά μια ένδειξη. Για να εκτιμήσω κάποιον, πρέπει να δω δείγματα γραφής πρώτα. Ας πούμε, τι εκτίμηση μπορεί να έχω στον ISF πιστοποιημένο του avforums, όταν γράφει τέτοια τέρατα;

Όσον αφορά την φίλιπς, είναι αυτό που περίμενα. Με ενοχλεί που δεν έχει EPG. Αλλά δεν νομίζω να έχει καμιά σχέση το τι αγόρασα εγώ...
Εγώ θα ήμουν δυστυχής αν είχα αγοράσει κάτι τύπου κούρο, χωρίς IFC.
Πήρα αυτό που ταιριάζει σε μένα, και δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν να κάνει το ίδιο. Το αν είμαι κολλημένος εγώ με την φίλιπς είναι άσχετο, και κακώς αναφέρεται στην κουβέντα. Γιατί θα μπορούσα να ανταπαντήσω, πόσοι από αυτούς που θεοποίησαν την κούρο, αγόρασαν τελικά κούρο;

Οπως ειπαμε το προβλημα τις Pioneer ηταν το Full CMS System. Δεν ειχε και δε δουλεβε αλλα αποτελουσε οθονη αναφορας παντου σε ολλα τα site, review κτλ.

"Αναφορά" χωρίς αναφορά στο χρώμα, τι "αναφορά" είναι;
Αμέσως είναι 50% εκτός...
Η κούρο απέκτησε την φήμη που απέκτησε λόγω αντίθεσης. Το λέω ξεκάθαρα. Είναι αυτή που μας έβαλε στο τριπάκι να περιμένουμε τις χαμηλότερες στάθμες μαύρου κάθε χρονιά.

Στην αναφορα μου για το αν θα μπορουσες να φανταστεις πως θα ειναι η εικονα τις Pioneer με dE 0.1 στο 22 Step-Grayscale, 0.1dE σε colour με απολυτο Gamma σε 22-Steps με, ρυθμισμενο με minimun εξοπλισμο αναφορας, μιλουσα για τη KURO που εχω χρησιμοποιοντας το AVFoundry VideoEQ PRO Video Equalizer.

Ειναι κατι παρα πολυ διαφορετικο απο τα ενσωματομενα των τηλεορασεων μιας και εχεις ελενχο 10-bit sto GrayScale χωρις οι αλλαγες που κανεις να επιρεαζουν καμια αλλη παραμετρο.

Κανεις οτι Θελεις με αυτο!

Δεν αντιλέγω. Αλλά πάλι προσαρμόζεις μια τηλεόραση στο μετρητικό σου όργανο. Θα είχε πλάκα όμως αν θες να μας την δείξεις. Θα μπορούσες να την προτείνεις στο επόμενο συγκριτικό, να την δούμε δίπλα σε μια απλά καλιμπραρισμένη κούρο;

Για παραδειγμα μπορεις να ρυθμισεις το Reference Black (16) να εχει 0.1 cd/m2 φωτεινοτητα, το Level 17 να εχει 50 cd/m2 και να ειναι κοκκινο! to 18 na exei 0.2 cd/m2 να ειναι πρασινο, εκτος απο τo oτι μπορεις να βαλεις Gamma Control Point πoυ γουσταρεις, αν εχεις χρονο, φτιαχνεις και 100 καρτελες δικες σου και κανεις calibration με 100-Step GrayScale.

Στο χρωμα σκεψου Ενα Saturation που θες να το μειωσεις που τη τιμη 100 που εχει μπορεις να το κανεις 99.99, 99.98, για να καταλαβεις ακριβεια στο λεω.

Δηλαδη αυτο εχω εγω σα standar, αυτη την εικονα βλεπω, οταν βλεπω LIVE μια αλλη οθονη μου ερχονται εικονες στο μυαλο το πως το εχω δει σε εμενα για να συγκρινω κατι οπτικα.

Οταν αγορασα τη Pioneer ακαλιμπρασιστη πιστευα οτι ειναι οτι καλυτερο εχω δει.

Αργοτερα με το κανονικο calibration εγινε ακομα καλυτερη που με εκανε να βλεπω το πως εβλεπα πριν και να γελαω.

Μετα που εκανα calibration με Video Equaliser επαθα σοκ.

Οκ. Φαντάζομαι το ίδιο μπορεί να γίνει και με ένα απλό PC, φτιάχνοντας δικό σου colour profile. Το έχεις δοκιμάσει ποτέ;

Σχετικα με τη χρηση των οργανων που εχω κατα το calibration, δε δουλεβω με το κλασικο τροπο που αναφερες. (δηλαδη i1PRO για correction και μετα Chroma 5 για ταχυτητα). Ετσι θα παρεις ποιο πολλα dE με αυτο το τροπο.

Εχω 2 Laptop, το ενα με Chroma 5 PRO και το αλλο με i1PRO
Κανω White Balance apo 30% μεχρι 109% μονο με i1PRO
Περνω Meter Correction Πατωντας ταυτοχρονα measure και στα 2 οργανα και γραφω χειροκινητα τα corretions απο το ενα laptop στο αλλο.

Χρισιμοποιο το Chroma 5 μονο για μετρηση φωτεινοτητας μιας και κανει εκει καλυτερη και πιο σταθερη μετρηση Luminance απο το i1PRO και περνω Meter Correction για Καθε καρτελα ξεχωριστα. Δηλαδη 17 ολοκληρα Meter Corrections.

Στο Colour Gamut μονο του i1PRO.

Για τα Τarget Luminence για το καθε AVSHD pattern χρησιμοποιω αλλη φορμουλα για τον υπολογισμο των της φωτεινοτητας για μεγαλυτερη ακριβεια. Για παραδειγμα το 10% Grey του CalMan ειναι υπολογισμενο για καρτελα 38 ενω μεσα στο δισκο AVSHD εχει την 37 στο 10%. Αυτο δινετε για ολα σχεδον τα pattern ειναι +-1 απο αυτα που σου υπολογιζει το προγραμμα (ChromaPure ή CalMAN)

Και κάτω από το 30% τι κάνεις;
Πάντως γενικά το να μετράς το C5 σε σχέση με το i1 Pro είναι μια διαδικασία που προτείνουν κατά κόρον οι κατασκευαστές του Calman, και μάλιστα την έχουν αυτοματοποιήσει. Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, γιατί δεν έχω i1 pro...

Οταν σε ρωτησα σχετικα με τα Colour Spaces (SMTPE-C & REC) στο ειπα γιατι τα εχω περασμενα σε μνημες στο Video Equaliser και παταω ενα κουμπακι και τα αλλαζω στη στιγμη.

Βλεπω δηλαδη τη διαφορα Real-Time.

Οπως και σε αλλες μνημες εχω διαφορετικα Gamma αναλογα πιο μου καθετε καλυτερα χρησιμοποιω.

Εμπειρική η επιλογή τελικά... Αναμενόμενο, γιατί εγώ δεν νομίζω ότι οι ταινίες έρχονται με βάση πρότυπα...

Οταν μου λες οτι το i1PRO δε θεωρειτε οργανο minimum αναφορας κανεις μεγαλο λαθος οπως και για το Klein οτι δε το εμπιστευεσαι στις μετρησεις του.

Σε πιο πλανητη ζεις φιλε μου εσυ? Τι ειναι αυτα που λες?

Στον 3ο πλανήτη μετρώντας από τον Ήλιο, και μη μετρώντας τον ίδιο τον Ήλιο. Λες αλλού να είναι καλύτερα;

Όργανο αναφοράς είναι το 20000 της Minolta. Μην μπλέκουμε τα φορητά με όργανα αναφοράς. Μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα για να μετρήσεις χρώμα, αλλά αναφοράς δεν είναι. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες του πως είναι εσωτερικά κατασκευασμένο το i1 pro, αλλά λόγω φορητότητας οι φωτοδίοδοί του δεν δέχονται το φως που θα έπρεπε για να γίνει αναφοράς. Χρειάζεται όγκος όπως του 20000 για να γίνει αυτό.
Περιμενεις στην ελλαδα να εχει κανεις Minolta 20.000 minimum που ειναι για εσενα αναφορας χωρις να εχεις δει ποτε το αποτελεσματα οχι στα νουμερα, στην εικονα live?

Αν ειχαμε ενα Minolta και ενα i1PRO καλυμπραραμε μια οθονη νομιζεις οτι θα μπορεσεις να δεις διαφορα εκτος απο τα νουμερα των μετρησεων?

Ίσως και να μην έβλεπες σημαντικές διαφορές, λόγω ατέλειας του ματιού. Αλλά όταν μιλάμε για αναφορά, πρέπει να κυριολεκτούμε.

Εδώ η επιστημονική κοινότητα ανησυχεί επειδή χάνονται μεμονωμένα άτομα από τα πρότυπα του κιλού. Αυτή είναι η ακρίβεια που απαιτεί μια αναφορά. Όταν αρχίσουμε και μιλάμε για ανοχές, δεν μιλάμε πλέον για αναφορά.

Και φυσικά δεν περιμένω να έχει κανείς το Μινόλτα. Τι να το κάνει; Δεν είναι τόσο σημαντικό να έχει κανείς εικόνα με όργανο αναφοράς. Αλλά μην βαφτίζουμε όργανα αναφοράς οτιδήποτε είναι απλά καλό.
Άλλωστε η ίδια η XRite δεν το πουλά σαν αναφοράς, και δίνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ανοχές.
Πιστευεις οτι αμα σου βαλω στη μνημη ενος video equaliser 4 διαφορετικες ρυθμισεις (κανε λιγο στραβα ματια, θα καλυμπραρουμε με Klein που δεν ειναι εμπιστοσυνης οπως λες):

Mια να εχει dE 0.1, μια 3,0dE μια 1.0dE και μια 5.0dE πιστευεις οτι μπορεις να μου τις να μου τις βαλεις σε σειρα και να μου πεις πια ειναι η καθε μια?

'Η αν σου βαλω 3 μνημες μια με Μινολτα, μια me Klein και μια με ι1PRO μου να εχουν το ιδιο dE συμφωνα με τα οργανα μπορεις να καταλαβεις?

Πιστευεις οτι η διαφορα θα ειναι τοσο μεγαλη οπτικα ετσι ωστε να το καταλαβεις?

Μα ΠΩΣ να πω το Klein αναφοράς, από την στιγμή που είναι απλό φωτόμετρο; Και αυτό, με την πάροδο του χρόνου ρύθμιση θα θέλει, λόγω μεταβολής των χρωματικών φίλτρων. Και θα πρέπει να το μετρήσεις με κάποιο που είναι πραγματικά αναφοράς. Γενικά, αναφοράς μόνο σπεκτρο-φωτόμετρο μπορεί να είναι, ποτέ απλό φωτόμετρο. Απλά το Klein είναι ένα πολύ καλό φωτόμετρο, το οποίο θα παραμείνει καλό αν το συντηρείς σωστά και το ρυθμίζεις ταχτικά. Κατά τα άλλα είναι το ίδιο με το C5, απλά είναι πιο ακριβές γιατί έχει μεγαλύτερες φωτο-διόδους, επειδή δεν είναι φορητό, και το επιτρέπει ο όγκος του.
Επειδη το Μινολτα ειναι τοσο ακριβο νομιζεις οτι μπορεις να καταλαβεις εσυ τη διαφορα απο ενα ι1PRO ή οτι η διαφορα ειναι τοσο τεραστια.

Να μου πεις οτι εχεις μια οθονη Studio Broadcasting με 60.000 που εχει 3D LUT CMS System και ειναι τοσο συμαντικο για εσενα η απολυτη χρωματικοτητα να πω οτι ναι, με το i1PRO δεν εισαι σιγουρος, ειναι φτηνο, χανει, δες ομως τι γραφει η Sony για το με ποια οργανα μπορεις να καλιμπραρεις, δες ποιο consumer οργανο σου προτεινει:

http://www.sony.co.uk/res/attachment/file/24/1237480032324.pdf

Γι'αυτο το λογο σε ρωτησα για το ποια ειναι τα δικα σου Standars που εχεις εσυ ως αναφορας για να συγκινεις μια οθονη απο μια αλλη περα απο τα νουμερα. Ποια για εσενα ειναι η TOP Oθονη και για πιο λογο?

Εμένα η θέση μου είναι απλή. Δεν υπάρχει ΤΟΠ οθόνη. Αλλά δεν χρειάζομαι οθόνη, χρειάζομαι τηλεόραση. Και εμένα μου αρκεί μια με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά (και με αυτή την σειρά):

1) ANSI Αντίθεση > 4000:1, με ταυτόχρονη στάθμη μαύρου < 0.03 cd/m2 (στην σκακιέρα). Και φυσικά σταθερή στο πέρασμα του χρόνου, όχι εκπλήξεις μετά από Χ ώρες.
2) Να έχει πάνελ ικανό να αποδώσει μια ευρεία χρωματική γκάμα (όχι posterisation/dithering).
3) Να έχει σωστή επεξεργασία και παρεμβολή.
4) Να έχει ένα ΔΕ στην κλίμακα του γκρι < 3, χωρίς όμως εμφανείς κιτρινίλες στην κλίμακα του γκρι των 10 βημάτων.
5) Να έχει επιλογές γάμμα, με κάποια να προσεγγίζει το 2.2.
6) Να έχει ένα συμπαθητικό χρωματικό ΔΕ (όχι πάνω από 5-6), με την προϋπόθεση ότι οι τόνοι του δέρματος φαίνονται λογικοί.

Η δικά σου, ποια είναι;

Δεν εμπιστευεσαι τις αισθησεις σου και σε ενδιαφερουν μονο οι μετρησεις, μαλιστα.

Επίσης δεν πιστεύω στα ζώδια, και δεν θεωρώ την αστρολογία επιστήμη.

Eνδιαφερον αυτο, μιας και καταλαβαινοντας μονο απο αριθμους, μπορεις να ξερεις τα παντα για τις οθονες με τη χρηση ενος PC με συνδεση Internet αν διαβασεις 100 review + 100 forum + 100 calibration reports για το καθε μοντελο και να καταλαβεις απο τα τεχνικα τους χαρακτηριστικα. Εδω καταλαβαινεις τη διαφορα απο photos μονο.

Μα είδες κάτι περίεργοι τύποι που υπάρχουν; Και μόνο που θέλω τα ανούσια μπλα-μπλα να υποστηρίζονται από μετρήσεις, θα έπρεπε να με κλείσουν στο τρελάδικο.

Σχετικα με τις μετρησεις εντος του τριγωνου ενοειτε ειναι παρα πολυ σημαντικες, δεν υπαρχει τροπος σε consumer επιπεδο για να τις φερεις εκει που θελεις.

Ουτε καρτελες υπαρχουν ετοιμες για τα Amplitutes 25%, 50%, βρισκεις μονο για 75% + 100%.

Για τα Saturations βρισκεις καρτελες στο AVSHD Disk και στο νεο Pattern Generator τις Accupel.

Το μονο προβλημα ειναι οτι ειναι ολες υπολογισμενες για Gamma 2.22 και σε περιοριζει εκει.

Η διαδικασια που ακολουθεις στη περιπτωση που εχεις Gamma 2.22 ειναι κανεις ενα calibration με Patterns Colour 75%, ενα με Colour 100% και ενα Saturations 75% και μετα να κανεις Report Ολα τα Saturations να δεις που εχεις πεσει ποιο κοντα.

Οταν βγει σε λογικη τιμη 3D LUT External Video Equalizer λογικα θα το παραγειλω αμεσως και θα σου πω αν εχει διαφορα περα απο τα νουμερα.

Με ένα PC και το κατάλληλο λογισμικό, μπορείς να κάνεις ότι θες. Δεν χρειάζονται ακριβοί επεξεργαστές εικόνας...

Εδω πηρα καλωδια ρευματος Kimber Kable Palladian 1.300 το τεμαχιο για την KURO και για το LX-91, σε ενα παλιο 3D-LUT θα κολλησω? Αν δεις ποσο λιγοτερο βρασιμο κανουν τα pixel τις KURO με το Kimber και ποσο πιο αναλογικη και το βαθος που εδωσε τοτε θα μπορεσεις να καταλαβεις γιατι τα πηρα αφου πρωτα τα δοκιμασα φυσικα.

Το είπα ποιο πάνω: δεν πιστεύω στα ζώδια. Επίσης δεν πιστεύω και στους εξωγήινους ή τα φαντάσματα. Δεν έχω όμως πραγματικά κανένα πρόβλημα να πιστεύεις εσύ σε ότι επιθυμείς.

Απορία: αν αντί για 1 καλώδιο κιμπερ βάλεις στην κούρο 2 σε σειρά, θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το βράσιμο;

Μετα απειρες μετρησεις με τοσο αυστηρη και χρονοβορα διαδικαδια καλιμπραρισματος πιστευεις οτι δε θεωρειτε στο Setup που εχω εικονα αναφορας?
με 60αρα KURO με 0.1dE
Με Pioneer LX-91 Blu-Ray
2.000 = Οργανα Μετρησεων που εχουν κανει μετρηση σε μια μονο οθονη
2.600 Καλωδια Ρευματος σε Blu-Ray+KURO
800 - HDMI
700 - Γραμμη απο πινακα ξεχωριστη μονο τα ψηφιακα
700 - Πολυμπριζο μονο για τα ψηφιακα.
1.200 - Video Equaliser

Λες να μην εχω καλη εικονα?

Αν δεν εχεις καλη εικονα με τετια εξοπλισμο ποιος εχει?

Που θες να ξέρω εγώ το αποτέλεσμα;
Γενικά με αυτά που γράφεις φαίνεται να ξέρεις κάποια πράγματα, αλλά αυτό με τα καλώδια το θεωρώ αυθυποβολή. Αν η εικόνα της κούρο βελτιωνόταν με ένα καλώδιο ρεύματος, θα σου είχε βάλει ένα κατάλληλο η πιονεερ.

Πιστευεις οτι μιλας με κανενα βλακα, που εχει μεινει στα νουμερα και στο τι εχει ακουσει και δει απο τα forum και τα reviews μονο? Για να φερω την εικονα εκει που θελω εχω κανει πανω απο 500 ωρες καλιμπρασισματος στη δικια μου οθονη

Με καρτελες απο ολλα αυτα τα δισκακια, + βαλε αλλα 40 bluray ολλα τα demo ολλων των εταιριων για δοκιμες.

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hpho...50098322727442_584947441_7221046_859431_n.jpg

Αμα βαλουμε διπλα στη KURO ετσι οπως τη εχω ρυθμισμενη τη Philips θα γελανε μεχρι και οι τοιχοι, μη σου πω οτι μπορει να πεσει κανενας σοβας στο κεφαλι μας.

Εγώ δεν σε χαρακτήρισα, εγώ απλά ένα πόστ έκανα σχετικά με έναν κουκουρούκου reviewer στο avforums.
Και επειδή έχεις κολλήσει με την φίλιπς, μιας και το κάναμε αυτό και την βάλαμε δίπλα στην κούρο, οι σοβάδες ακόμα στην θέση τους είναι. Εσεί μπορεί να νομίζεις ότι η φίλιπς υστερεί σε 1.000.000 σημεία, για εμένα η ανυπαρξία παρεμβολής στην κούρο αρκεί. Γούστα είναι αυτά.

Οσο αναφορα τα Hz της και το Motion Interpolation, Μπραβο σου που σου αρεσει μια ψευστικη εικονα διαφορετικη απο το πραγματικο!

Αυτο δεν ειναι πραγματικοτητα, ειναι ενα δημιουργημα μιας φορμουλας ενος προγραμματιστη.

Ελπιζω στο μοντελο 2012,2013 τις Philips να εχουν παρει καλυτερο προγραμματιστη και τα εχεις ακομα πιο Cartoun εικονα και 1200Hz!

Θεωρείς την λήψη στα 24 Hz ότι είναι η πραγματικότητα. Ε, πειράζει εγώ που θέλω να ζήσω μια ψευδαίσθηση τότε;
Πρέπει να απολογηθώ για κάτι;

Οσο για το οτι ειναι ρυθμισμενη η Philps απο το εργοστασιο, μονο να σου πω οτι μακαρι να την ειχε ακουμπισει αθρωπινο χερι στη γραμμα παραγωγης ή να ειχε δει ανθρωπινο ματι την εικονα τις για 1sec. 1 καρτελα το πολυ να εδειξε και να εκανε ενα robot μια μετρηση κανοντας καπια ρυθμιση software εσωτερικα. Και το ποιο βασικο ειναι σιγουρο οτι το robot που πηρε το sample για να στη καλημπραρει περιμενε 1 ωρα με ανοικτη οθονη μεχρι να σταθεροποιηθει ο φωτισμος της και δεν το εκανε ετσι προχειρα, οπως και οτι εκανε και blackout το εργοστασιο πριν παρει μετρηση.

http://www.spectracal.com/admin/art...isplay Warm Up Rates - How Long is Enough.pdf

Αυτο φενετε μαλιστα και απο το ποσο καλες ρυθμισεις εχει εργοστασιακα σε ολα τα mode!

Επειδή εγώ δεν πήγα στο εργοστάσιο, αυτά που λέω τα διάβασα στο τεχνικό εγχειρίδιο της συσκευής, και μάλιστα ζήτησα βοήθεια στην καταγραφή των προκαθορισμένων τιμών από κατόχους, για να το επιβεβαιώσω (άλλο που δεν υπήρξε ενδιαφέρων και έχω μόνο την δική μου τηλεόραση). Εσύ αυτά που υποστηρίζεις, τα υποστηρίζεις με βάση τι;

Εχει μετρησεις αναφορας οχι εικονας αλλα αναφορας σε μια παρεα που εχουν σχεση με την εικονα και λενε ανεκδοτα για να περασει η ωρα, ενδιαφερον αυτα που λες αναμεσα σε KURO & Philips θα ειχαν αν εστελνες ενα βιντεαακι στο ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ειναι σιγουρο οτι εμπενε στα τοπ 10!

Γι’αυτο σου ειπα για το τι Στανταρ αναφορας εχεις, αν δε δεις το καλυτερο δε μπορεις να φανταστεις πως μπορει μπορει να ειναι.

Το βαθος και η ζωντανια που βλεπω στην εικονα δε μπορω να στο περιγραψω με νουμερα.

Πιστευω θα απαντησεις σε επιστημονικο επιπεδο με αριθμους κτλ.

Θα μπορουσα να βαλω να δω μια ταινια τοση ωρα που γραφω.

Νασε παντα καλα, να απολαμβανεις την εικονα που νομιζεις οτι ειναι καλη και να συνεχιζεις να ενημερωνεσε για τα review και τις μετρησεις, αφου σε ευχαριστει αυτο και τη βρισκεις.

Η Philips ειναι η καλυτερη Τηλεοραση στο κοσμο!

Απλα το εχεις καταλαβει μονο εσυ μεχρι στιγμης και κανενας αλλος.

Για Ambient φωτιστικο θα ηταν τελεια παντος!

Ουτε για απλες λαμπες δε θα επαιρνα Philips γιατι καιγονται πολυ γρηγορα!

Χαίρομαι που σε διασκεδάζω. Και χαίρομαι που έχεις αποφασίσει ότι η φίλιπς βγάζει την τέλεια τηλεόραση, ούτε εγώ που είμαι κάτοχος δεν τόλμησα να πω κάτι τέτοιο.

Μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις το βάθος και την ζωντάνια που δεν μπορεί να μετρηθεί, και αν βρεθεί καμιά μέτρηση που διαφωνεί, ε δεν πειράζει, οι μετρήσεις είναι αμφισβητήσιμες. Τι να μας πουν μπροστά στην εμπειρία θέασης... -bye-

Δε πειραζει κανεναν που αγορασες το οργανο και καλα εκανες που ειπες να ασχολειθεις ετσι βαθυτερα με το πρακτικο κομματι περα απο το θεωρητικο που κατεχεις, αλλα για 1-point Gamma αξιζε τοσα λεφτα?

Και Xrite D2 + Colormunku αγορασες για να κανεις μια κατασταση μετρια σε ελαχιστα πιο μετρια?

Οταν εκπαιδευτει το ματι σου θα μπορεις πιο ευκολα να καταλαβαινεις βλεποντας σε μια καρτελα Grayscale αν εχει λαθος αποχρωση εχει.

Χωρις οργανα!

Αν θα πρασινιζει λιγο στο ματι σου, η μπλεδιζει ή κοκκινιζει.

Δε θελει οργανο αυτο.

Αν ειχα την τηλεοραση σου θα εβαζα μια καρτελα με 20-Steps Grayscale και θα επαιζα με τα ρυθμιστικα μεχρι να το φερω εκει που μου φαινετε καλυτερα στο ματι μου.

Γιατι πολυ απλα δε μπορεις να εισαι παντου καλος σε ολα τα Steps με ενα μονο ρυθμιστικο!

Αν εχεις 1-Point Grayscale ρυθμιστικο μονο και εισαι τοσο ατυχος (γιατι ακομα και οι Voxon, Funai, GreenPoint, AKAI τηλεορασεις εχουν 2-Step Grayscale)

Τοτε κοιταζεις που ειναι πιο σημαντικο να εισαι σωστος και εκει διορθωνεις, εκει που θα ειναι πιο ευκολα παρατηρησιμο και ενοχλητικο. Συνειθος κοιτας τη μεση να εισαι καλος γιατι στα ακρα (ιδικα στα χαμηλα τι να διορθωσεις? Τι απʼολα?)

Εκτος αν δε μπορεις να ξεχωρισεις διαφορες στο χρωμα.

Στην τελικη το ματι σου θα δει το grayscale αν φαινεται σωστα, το ματι σου θα δει την ταινια, οχι το ματι του οργανου, το δικο σου.

Εσυ πρεπει να εισαι ευχαριστημενος με το αποτελεσμα και να ειναι φυσικο, οχι το οργανο στα Reports του.

Το ερασιτεχνικο οργανο που εχεις θεωρειτε εντελος της πλακας! απο τι στιγμη που θεωρεις και εσυ ο ιδιος το Klein K-10 τον 7.000ευρω μη αξιωπιστo που δεν αποδεχεσε.

Η εικονα που σου βγαζει το οργανο σου στη καρτελα 20-Step Grayscale παρατηροντας τη σου φενετε ενταξει?

Δεν εχει καμια αποχρωση χρωματος αλλη εστω και μικρη ?

Αποτελειτε δηλαδη μονο απο Αστρο-Μαυρο?

Τσεκαρετο με το ματι σου, δες τη καρτελα αυτη 10 λεπτα και προσπαθησε να εντοπισης τι σου κακοφαινετε, τι δε σου παει καλα?

Μηπως φταιει κατι που δεν εχεις παρατηρησει ή δεν εχει μετρησει σωστα το οργανο?

Ας πουμε το οργανο στα βγαζει στα νουμερα ολοσωστα!

Πατα Reset στο mode που εισαι, βαλε κατι στην οθονη σου για να μη βλεπεις τι τιμες αλλαζεις και κατσε και πειραματισου για να δεις με το ματι σου αν μπορεις αλλαζοντας τις ρυθμισεις να το φερεις εκει που πιστευεις εσυ οτι ειναι το σωστο.
Γιατι το σωστο ειναι αυτο που θα βλεπεις εσυ!

Αν κοκκικιζει εστω και λιγο δηλαδη ενω στη μετρηση ειναι ολοσωστη τι μετραει?

Αυτο που βλεπεις στα νουμερα ή αυτο που βλεπεις εσυ στην οθονη?

Φτιαξε ενα grayscale με το ματι σου μονο, ασε τις τιμες, μη κοιτας τι αλλαζεις και ποσο, βαλε μετα αυτη τη μνημη και δες κατι.

Μετα δες το ιδιο βαζοντας τις τιμες του οργανου.

Αυτο το καταλαβαινεις βλεποντας την οθονη και μια καρτελα.

Τωρα το ποσο τις εκατο κοκκιζει η ποσο πρασινιζει το βλεπεις με το οργανο. Ειδικα αν πρασινιζει η κοκκινιζει το καταλαβαινεις πιο ευκολα λογο λειτουργιας του ματιου σου.

Αφου φτιαξεις πρωτα Brighness και το Grayscale με το ματι, Φτιαξεις με το ματι το 20-Step Grayscale.

Μετα παρε τα Φιλτρα DVE για να τσεκαρεις το Χρωμα και το Tint, και μετα δες και τα Clipping (αν εχεις Clipping κατετεβασε πιο χαμηλα τα νουμερα στο μενου του 1-point Grayscale),

Δες και στο τελος το Sharpness (βασικα εκει τι να ρυθμισεις? Red Pill or Blue Pill απο το Matrix μου θυμησε! Ο θεος να βοηθησει! Δεν εχει η Philips μεση λυση! Πρεπει να το βαλεις αναμεσα στο 0 και στο 1 κανονικα!

Eκει αποφασιζεις αν θες να δεις τη πραγματικη εικονα ή την εικονα με τεχνιτη Extra λεπτομερια που σου προσθετει απο το πουθενα. Νεες λεπρομεριες στα προσωπα, ρουχα. Αντικειμενα!

Συμπερασμα
-------------

Πηρες οργανα χωρις να μπορεσεις να βελτιωσεις κατι ουσιασικο στην εικονα. Θα μπορουσες να το κανεις και με το ματι!

Να μου πεις τα πηρες εστω και ρυθμισεις τη μεγιστη φωτεινοτητα στις προτεινομενες προδιαγραφες που εχουν οριστει απο SMPTE-C & EBU δε μπορεις να το κανεις γιατι αμα χαμηλωσεις τη μεγιστη φωτεινοτητα σου στη Philips σε 100-120cdm/2 το ΛΕΥΚΟ σου θα γινει GRAY! Δε φτιαχνετε αυτο ουτε με Minolta Ουτε με κανενα οργανο!

Την ιδια στιγμη που ΟΛΛΑ ΤΑ MASTERING ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 100cd/m2!!!!!!!!!!!!!! Εκει θελουμε ο σκηνοθετης να φενεται η εικονα που θελει να σου δειξει γιατι σε εκεινη τη φωτηνοτητητα κανει το Mastering!!!

Βρες Specs απο ολλα τα Broadcasting Monitors του Πλανητη!!!!! Ειναι κανενα πανω απο 100cd/m2 Κανενα?

Δες αυτο το Link τις SONY με ολλες τις σειρες που εχει για Studio Mastering: CRT, LED-RGB, LCD! Ειναι καμια πανω απο 100cd/m2 ? Τυχαιο? Δε νομιζω!

Εσυ βλεπεις με 200-400cd/m2!

Πως μεριμενεις να δεις ετσι αφου φωτειζονται πραγματα που θα επρεπε να ειναι πιο σκοτεινα!

Βλεπεις νεα details που ο σκηνοθετης δεν ειχε δει κατα το mastering!

Προταση
---------

Πουλας τα μετρητικα σου οργανα σε καποιον που εχει ρυθμιστικα και μπορει να διορθωσει πραγματα στη δικια του Τηλεωραση.

(Ποσο καιρο τα εχεις τα οργανα? Γιατι με τη χρηση, εκθεση σκονη κανουν εχουν σφαλματα και χανουν την ακριβεια τους!

Ολα τα μοντελα!

Εγω το Chroma 5 PRO που εχω στο τριμηνο πανω εβλεπα ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ οτι κατι δε παει καλα με το Blue!

Εδωσα 200 ευρω σε μεταφορικα για να παει αμερικη και να γυρισει και ξερεις το αποτελεσμα?

Μετρηθηκε και εχανε 0.010 απο τις συντεταγμενες στον Χ αξονα.

Μου ειπαν οτι η διαφορα ειναι πολυ μικρη οπτικα, στα Reports μπορει να ειναι πιο μεγαλη αριθμητικα!

Εσενα δηλαδη ειναι οκ τα δικα σου? Δε χανουν? Που να τα πας για calibration? Δε συμφερει οικονομικα!

Περνεις Ενα Radience ή DUO ή VideoEQ PRO και φερνεις την εικονα εκει που πραγματικα πρεπει.

Θα σου δοσω ενα παραδειγμα για το τι κανεις αυτι τι στιγμη:

Ειναι σα να εχεις ενα καλο ποδηλατο και θες νατο κανεις καλυτερο.

Μελετας ομως εσυ το πως βελτιωνοται οι κινητηρες απο μηχανακια, εχεις μαθει τα παντα για μηχανακια, πως βελτιωνετε ο κινητηρας, εχεις κατεβασει τα παντα για τις μηχανες εσωτερικα και το πως μεταφερουν τη κινηση στο τροχο, Με ποιο τροπο περνεις περισοτερους ιππους, σχεδιαγραμματα, μετρησεις, νουμερα, πια βιδα ξεβιδωσεις και με ποια σειρα!

Τι κανεις ομως που εχεις ποδηλατο και δε μπορεις να του κανεις κατι γιατι δεν εχει μηχανη που μπορεις να πειραξεις?

Γιαφτω βαλε λαδι στην αλυσιδα σου, λιγο γρασσο στα κεντρα τις ροδας, δες και τα φτενα σου και τα τακακια να πατανε καλα στη ζαντα και τα λεμε οταν παρεις μηχανακι!

Που θα μπορεσεις να κανεις πραξη Ολη αυτη την τεραστια εμπειρια που εχεις απο πληροφοριση και μονο!

Εκτος οτι εχεις γνωμη για το αν 2 μηχανακια απο 1 Photo ποιο ειναι το καλυτερο!

Εκτος οτι εχεις γνωμη για ολα τα μηχανακια χωρις μα εχεις καβαλισει αλλο εκτος απο το δικο σου!

1) Γιατί σε ενοχλεί που εγώ έχω όργανα;
2) Γιατί σε ενοχλεί που έχω όργανα της πλάκας;
3) Γιατί πρέπει να τα πουλήσω;
4) Γιατί σε ενοχλεί τόσο πολύ που η φίλιπς δεν έχει ρυθμιστικά;

Από περιέργεια, τις διαφορές κολιρίμετρου και σπεκτρο-φωτόμετρου τις ξέρεις;

Μετρωντας τα αστρα ποιος σου ειπε οτι ειναι το ποιο σωστο ?

Αλλα αστρα ειναι πιο μακρια στο βαθος, αλλα πιο φωτεινα!

Αν στα δειχνει εσενα ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ειναι το σωστο πιστευεις?

Αλλα αστρα ειναι πολυ ειναι φωτεινα, αλλα ειναι μικρα και φωτεινα, αλλα λιγοτερο, αλλα ειναι πολυ μικρα και και φενοται αμα πας κοντα.

αλλα ειναι πιο μακρυα και αλλα φενονται αμα πας ποιο κοντα στην οθονη!

Απο τοσο μακρια που ειναι τραβισμενες οι Photos δε μπορεις να δεις κατι τετιο!

Αν βαλεις αυτη την εικονα με τα αστρα στατικη και κατσεις στα 3 μετρα. βλεπεις το ιδιο αριθμο αστεριων απο αυτα που θα εβλεπες ανα καθοσουν στο 1.5μ?

Μηπως απο αν πας κοντα θα δεις και αλλα πραγματα και περισσοτερα?

Απο μακρια φαινονται μονο τα ποιο φωτεινα! ειδικοτερα φαινονται περισσοτερο εντονα σε οποια οθονη εχει τη πιο μεγαλη φωτεινοτητα!

(λεμε τωρα που στη περιπτωση που θα μπορουσαμε να καταλαβουμε μονο απο φωτογραφια - κατι που δε δινετε)

KANE ENA ΑΠΛΟ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ:

Κανε κατι αλλο πολυ απλο για να δεις οτι φωτογραφικη μηχανη δε μπορεις να βγαζεις συμπερασματα για μια οθονη.

Φτιαξε ενα αρχειο εικονας στο Photoshop 1920x1080 σε μαυρο φοντο.

Μετα πηγαινε με το πινελο με λευκο χρωμα και κανε 10 click οπου στο καθε click να δημιουργεις λευκα Μονα pixels σε διαφορα σημεια της φωτογραφιας.

Μετα προσθεσε αλλα 10 που να ειναι RGB 150 color δηλαδη Gray και κανοντας το ιδιο βαλε και αλλα 10 πιο σκοτεινα οτι τιμη θες.

Βαλε το Patern na sto δηξει η Panasonic Πλασμα που εχεις που εχει αφτονομο φωτεισμο το καθε pixel.

Κανε το ιδιο και στη Philips, βγαλε Photos και απο τις 2 τηλεορασεις απο τα 4-5 μετρα αποσταση και στειλε μας τις photos με τα, Βγαλε και πολλες photos απο το ιδιο σημειο και στειλε μας τις photos aφου τις μικρηνεις απο 10MB Pixel αναλυσης που θα εχει η μηχανη σε 1024x768 για να δουμε ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ 30 ΑΥΤΑ PIXELS!
Πιστευεις θα φενονται? 10? ποσα? Ποσα στην LED και ποσα στη Plasma? Θα φενοται πια ειναι φωτεινα , πια μετρια φωτησμενα και πια μετρια φωτεισμενα?

Βασικα μετρα και εσυ απο εκει που θα καθεσε ποσα μπορεις ξεχωρισεις απο καθε τυπο?

Εγώ βλέπω ότι όταν οι φωτογραφίες έρχονται σε σύγκρουση με τι φανταζόμαστε ότι θα έπρεπε να ισχύει, μας φταίνε οι φωτογραφίες.
Και πάντα οι αντιρρήσεις έρχονται όταν εμπλέκονται κούρο...

Εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω; Να αποδεχτώ τα ανάποδο από αυτό που δείχνει η φωτογραφία, για να ικανοποιήσω τους κατόχους της κούρο;

Πεταση μου αρεσει που δεν το βαζεις κατω.Εδω στο φορουμ αν παρεις led lcd εχεις στιγματιστει.Η συζητηση σας εχει φτασει παλι στο lcd vs plasma