Ελαστικά...άλλη μια φορά...

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Lassa/Phenoma_3.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Barum/Bravuris-2.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Sava/intensa.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kormoran/Gamma-B2.htm

Ρίξε μια ματιά και αποφάσισε μόνος σου.
Αν δεν σε πειράζει που είναι τουρκικά, τα Lassa είναι απομίμηση Bridgestone και λένε πολύ καλά λόγια.
Κάνα οικονομικό επώνυμο δεν βρήκες?
Τα kumho,toyo,yokohama είναι επίσης καλά. ...για ρίξε μια ματιά και σε αυτά.

Τα επώνυμα ξεκινούν από 330 εδώ και εάν φθάσω εκεί προτιμώ να δώσω κανά 50αρι επιπλέον για τα NOKIAN WR D4 που τα θεωρώ από τα κορυφαία μιας και στο Vito τα είχα φορεμένα . Λυπάμαι όμως τα χρήματα μιας και ήδη αποσύρω φέτος τα 5ετιας Pirelli snowcontrol με αρκετό τακούνι δε , αλλά σκληρά πλέον λόγω πολυκαιρίας .

Γενικά τα ελαστικά είναι ένας τομέας που δεν αξίζει κανείς να κάνει οικονομία, το καλό ελαστικό σε μια στιγμή ατυχίας μπορεί να κάνει την διαφορά και να σε σώσει, αλλά και γενικά σου δίνει περισσότερη σιγουριά στην οδήγηση. Συνήθως οι γνωστές premium μάρκες που κοστίσουν και παραπάνω είναι αυτές που κάνουν την διαφορά (Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear, Bridgestone, Dunlop). Έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους αλλά γενικά όλες έχουν καλά ελαστικά. Αν ήθελες χειμερινά λάστιχα θα σου έλεγα να βάλεις Michelin με κλειστά μάτια, για καλοκαιρινά διάβασε reviews και δες τι ταιριάζει καλύτερα στην δική σου χρήση. Τώρα από τις δεύτερες μάρκες, αλλά όχι από τις φτηνές, αρκετά καλά είναι και τα Hankook τα οποία συνήθως βγαίνουν λιγάκι φτηνότερα από τις παραπάνω μάρκες. Τα Nokian έχουν καλή φήμη για χειμερινά, για καλοκαιρινά δεν ξέρω. Σε ακόμα πιο φτηνά εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα.

Kαι μιας και το ξεσκισαμε το νημα,αντε να γραψω και κατι αλλο ασχετο,μπας και σωθει κανενας διαβαζοντας το.
Στον Πειραια εχουν αρχισει να παραδιδουν τμηματα δρομο που φιλοξενουν τις ραγες των τραμ.
Οσοι με μηχανακια ....ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ.
Δεν συζητω ποσο θα γλιστανε οι ραγες με την βροχη.
Ειναι τοση η κακοτεχνια ,που θες εντουρο για να κυκλοφορεις.
Ειδικα οι παπιες ,με τα λεπτα λαστιχα, υποφερουν........πανω απο 20-30 χλμ ειναι αυτοκτονια!!!!!!
Μερικη ληξη συναγερμου!!!! (ρε μπας και διαβαζουν avclub??)
Eκτος απο απο τη Ομηριδου Σκιλιτση που οι κακοτεχνιες καλα κρατουν,στους υπολοιπους δρομους που παραδωσανε,περασαν καινουργια ασφαλτο και τα πραγματα γινανε ανθρωπινα!

Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

To EVO στο ετήσιο τεστ ελαστικών που κάνει, έβγαλε πρώτο για το 2017 για overall χρήση το Michelin.

To Pirelli ήρθε δεύτερο λόγω μη καλής συμπεριφοράς σε βρεγμένο.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2017-EVO-Summer-Tyre-Test.htm

για καλοκαιρινά ή 4 εποχών?

Γενικά τα ελαστικά είναι ένας τομέας που δεν αξίζει κανείς να κάνει οικονομία, το καλό ελαστικό σε μια στιγμή ατυχίας μπορεί να κάνει την διαφορά και να σε σώσει, αλλά και γενικά σου δίνει περισσότερη σιγουριά στην οδήγηση. Συνήθως οι γνωστές premium μάρκες που κοστίσουν και παραπάνω είναι αυτές που κάνουν την διαφορά (Michelin, Continental, Pirelli, Goodyear, Bridgestone, Dunlop). Έχουν μικροδιαφορές μεταξύ τους αλλά γενικά όλες έχουν καλά ελαστικά.

+1

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι γνωστός πήγε και έβαλε Aeolus σε Mercedes C class 10ετίας και το ένα του έσκασε στην εθνική χωρίς φανερή αιτία με αποτέλεσμα να πέσει στις μπάρες ευτυχώς χωρίς πολύ σοβαρή ζημιά ή τραυματισμό.

Αν είναι για να γλιτώσεις 50-100 ευρώ να χαλάσεις μετά μερικά χιλιάρικα στα φανοποιεία δεν αξίζει.

Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

για καλοκαιρινά ή 4 εποχών?

Αυτά που στην Ελλάδα λέμε 4 εποχών είναι τα καλοκαιρινά ελαστικά (Summer Tyres) δηλαδή αυτά που δεν κάνουν για χιόνι και πάγο. Υπάρχουν και τα πραγματικά 4 εποχών (All season) τα οποία κάνουν και για χιόνι αλλά δεν είναι 100% χειμερινά, δηλαδή φοριούνται και στο βορειοευρωπαϊκό καλοκαίρι χωρίς να φθείρονται όπως τα χειμερινά. Αυτά προφανώς δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα όπου το καλοκαίρι χτυπάει 40αρια.

μιλάω για τα all season τα πραγματικά,
Τα φοράει τόσος κόσμος.

Στην Ελλάδα φοράει όλος ο κόσμος all season??? Το παραπάνω τεστ πάντως είναι για καλοκαιρινά ελαστικά.

Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Στην Ελλάδα φοράει όλος ο κόσμος all season??? Το παραπάνω τεστ πάντως είναι για καλοκαιρινά ελαστικά.

Ο πολύς ο κόσμος που λες, στην πραγματικότητα δεν ξέρει αν φοράει 4 εποχών ή καλοκαιρινά. Συνήθως ξέρουν μόνο την μάρκα - ούτε καν το μοντέλο. Δεν αναφέρω καν το αν ξέρουν ημερομηνία κατασκευής.

Με τα reviews, χρειάζεται λίγη προσοχή στις ημερομηνίες που γίνονται. Αρκετά συχνά είναι μερικών ετών και αναφέρονται σε παλιότερο ή κατηρημένο μοντέλο. Πχ. το premium contact 2 μπορεί να μην έχει καμμία σχέση με το premium contact 5.
Eπίσης πρέπει να βλέπουμε τις διαστάσεις που μας ενδιαφέρουν - δηλαδή οι καλές κριτικές ενός ελαστικού στα 205/60/16 δεν σημαίνει οτι ισχύουν για το 175/60/14 κλπ.

Τουλάχιστον στην Αθήνα δεν θυμάμαι σε κανένα βουλκανιζατέρ να έχω δει να πουλάνε all season. Κυρίως καλοκαιρινά ελαστικά βάζουν και για όποιους κάνουν πολλά χιλιόμετρα στα βουνά στα χιόνια τον χειμώνα βάζουν χειμερινά για τους 3-4 μήνες του Ελληνικού χειμώνα. Τα all season καλά-καλά ούτε εδώ στην Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν 2 σετ ελαστικών, καλοκαιρινά και χειμερινά.

Ουσιαστικά τα all season είναι μια παραλαγή των χειμερινών ελαστικών με ελαφρώς χειρότερες επιδόσεις στο χιόνι και στον πάγο και ελαφρώς καλύτερες στο στεγνό από τα κλασικά χειμερινά. Απέχουν πολύ από τα καλοκαιρινά τα οποία τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο σε θερμοκρασίες άνω των 8 βαθμών, αλλά και σε υψηλές ταχύτητες, υπερέχουν με διαφορά!

Τελικά παρήγγειλα τα Sava Eskimo s3 + στα 270 ευρώ.
Δύσκολη υπόθεση το να μην υπάρχουν επαγγελματίες σωστοί, ζήτησα από λαστιχά φθηνή λύση και μου πρότεινε μτχ. με 50 ευρώ και αρκετό τακούνι, όταν τον ρώτησα (τα είχε ψηλά στα ράφια) χρονολογία, ανέβηκε στην σκάλα και μου απάντησε με κόμπο στην φωνή..... 2012.

Eδώ στην Ξάνθη, η φθηνότερη τιμή που βρίσκω τα premiun contact 5 205/55/16, είναι στα 400E η τετράδα, με ζυγοστάθμιση, ευθυγράμιση και αλλαγή τα μπρος πίσω αργότερα. Είναι καλή η τιμή ή να το ψάξω κι άλλο ?

Ρίξε μια ματιά στο skroutz να δεις τι τιμές παίζουν, σε αυτές τις τιμές βάλε +10-15 ευρώ το ελαστικό για την τοποθέτιση, ζυγοστάθμιση και ευθυγράμιση για να έχεις μια εικόνα. Το Premium Contact 5 BTW εμένα μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Τα βρήκα σήμερα στα 340Ε με ημερομηνία κάπου μέσα στο 2017 αλλά θα πρέπει να πάω αλλού για ευθυγράμμιση. Δεν νομίζω να πάει 60Ε η ευθυγράμιση, σωστά ?

Στο σερβις της αντιπροσωπίας που είχα κάνει νομίζω ήταν 20 ζυγοστάθμιση + 20 ευθυγράμιση ή 30+30, κάτι τέτοιο. Στα βουλκανιζατέρ που θα σου τα βάλουν συνήθως είναι πιο οικονομικά.

Η ευθυγράμμιση μάλλον κοστίζει περισσότερο ,αλλά στην αλλαγή ελαστικών δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση ,αλλά μόνο ζυγοστάθμιση .
Η ευθυγράμμιση χρειάζεται σε αλλαγές αμορτισέρ ή τμημάτων της ανάρτησης ή μετά από κάποια λακκούβα-χαντάκι .
Βέβαια αν τα λάστιχα που φοράμε έχουν ανομοιογενή φθορά τότε είναι δείγμα ότι χρειάζεται ευθυγράμμιση.

Στο σερβις της αντιπροσωπίας που είχα κάνει νομίζω ήταν 20 ζυγοστάθμιση + 20 ευθυγράμιση ή 30+30, κάτι τέτοιο. Στα βουλκανιζατέρ που θα σου τα βάλουν συνήθως είναι πιο οικονομικά.

Νομίζω η ζυγοστάθμιση είναι δωρεάν όταν στα τοποθετεί ο ίδιος απο τον οποίον τα αγόρασες. Δεν θυμάμαι ποτέ να πλήρωσα έξτρα. Ο κάθε "μάστορας" δίνει τιμή μαζί με την τοποθέτηση. Δεν ξέρω αν κάποιοι το προσθέτουν στο τέλος - δεν μου έχει τύχει...

Η ευθυγράμμιση μάλλον κοστίζει περισσότερο ,αλλά στην αλλαγή ελαστικών δεν χρειάζεται ευθυγράμμιση ,αλλά μόνο ζυγοστάθμιση .
Η ευθυγράμμιση χρειάζεται σε αλλαγές αμορτισέρ ή τμημάτων της ανάρτησης ή μετά από κάποια λακκούβα-χαντάκι .
Βέβαια αν τα λάστιχα που φοράμε έχουν ανομοιογενή φθορά τότε είναι δείγμα ότι χρειάζεται ευθυγράμμιση.

Ναι, κι εγώ αυτό ξέρω οτι η ευθυγράμμιση είναι διαδικαασία ολόκληρη. Στην ζυγοτάθμιση χρησιμοποιούν απλά αυτό το μηχάνημα που σπινάρει τον τροχό και προσθέτουν μολύβι όπου χρειάζεται κι όπου τους δείξει το μηχάνημα.
Αυτή την στιγμή πάντως, το αυτοκίνητο είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο - δεν φεύγει χιλιοστό αριστερά ή δεξιά και οπτικά τα λάστιχα δεν έχουν ανόμοια φθορά. Μπορώ να τα βάλω σε αυτόν που βρήκα με 340Ε (η ζυγοστάθμιση είναι μέσα στην τιμή κατα την τοποθέτηση) κι αν παρατηρήσω οτι θέλει ευθυγράμμιση, τότε να δω τι θα κάνω... Καλά δεν το σκέφτομαι ?