Ελαστικά...άλλη μια φορά...

+1

Έχουν σχεδιαστεί με βάση τους Γαλλικούς δρόμους που μοιάζουν αρκετά με τους Ελληνικούς σε ποιότητα και θερμοκρασία ασφάλτου. Έυχαριστη εκπληξη μου προκαλεσαν και τα Hankook που έχει το Hyundai Fastback που έχω 4 μήνες. Βέβαια το αυτοκίνητο είναι απιστευτο σε αίσθηση έτσι και αλλιώς (θυμίζει BMW).

Επίσης να προσθέσω ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια τα επώνυμα ελάστικά έχουν βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ και οι διαφορές είναι μικρές. Και μακρυα βέβαια απο β διαλογής μάρκες (Aeolus κτλ)

! Έχω ανεβοκατέβει 5-6 φόρες τη Γαλλία (όχι μόνο αυτοκινητόδρομους) και δεν μπορώ να συμφωνήσω καθόλου. Όσο για τα Hankook το έχω ξαναγράψει. Λίγο σκληρά αλλά στον χρόνο κρατάνε άριστα.

Εξαιρετικό λάστιχο για μικρά και μεσαία αυτοκίνητα είναι το Falken Sincera SN 832. Μη νομίσετε ότι είναι φθηνό, δεν είναι. Ενδείκνυται για όσους κινούνται σε μεσαία προς ψυχρά κλίματα, και θα πατήσουν χιόνια και πάγο. Βέβαια δεν χιονολάστιχο, ούτε 4 εποχών, αλλά ένα καλό λάστιχο καλοκαιρινό. Το φορώ σε ένα SEAT MII που ζει και κινείται στην Πρέσπα (κόρης μου). Κάνει πολλά χιλιόμετρα σε επαρχιακό δίκτυο. Δεν δείχνει να ταλαιπωρείται από πεζοδρόμια. Συστήνεται.

+1

Έχουν σχεδιαστεί με βάση τους Γαλλικούς δρόμους που μοιάζουν αρκετά με τους Ελληνικούς σε ποιότητα και θερμοκρασία ασφάλτου. Έυχαριστη εκπληξη μου προκαλεσαν και τα Hankook που έχει το Hyundai Fastback που έχω 4 μήνες. Βέβαια το αυτοκίνητο είναι απιστευτο σε αίσθηση έτσι και αλλιώς (θυμίζει BMW).

Επίσης να προσθέσω ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια τα επώνυμα ελάστικά έχουν βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ και οι διαφορές είναι μικρές. Και μακρυα βέβαια απο β διαλογής μάρκες (Aeolus κτλ)

ποια hankook λες?

Οταν ακουγα Pirelli εβγαζα σπυρια.
Με εψησε ο λαστιχας μου και τα εβαλα.
Απλα εντυπωσιασμενος!!!!!
Δωστε τους μια ευκαιρια.

ποια hankook λες?

https://www.skroutz.gr/s/7495057/Hankook-Kinergy-Eco-K425-205-55R16-94H.html

Michelin είχα τα Energy Saver στο προηγούμενο αμάξι. Η γυναίκα μου στο δικό της έχει continental.

Οταν ακουγα Pirelli εβγαζα σπυρια.
Με εψησε ο λαστιχας μου και τα εβαλα.
Απλα εντυπωσιασμενος!!!!!
Δωστε τους μια ευκαιρια.

Είχα στο παλιό αμάξι (VW Polo) της γυναίκας μου δεν θυμάμαι τώρα ποιό μοντέλο Pirelli και ήταν πολύ καλά.

ΥΓ. Δυο γνωστοί που έβαλαν Aeolus ο ένας του έσπασε στην Εθνική οδό και πηγε να σκοτωθεί και του άλλου γλιστρούσε το αμάξι και στην εβδομάδα τα πήγε πίσω.

Στο S60 πριν το αλλάξω με είχαν παει από Continental σε Pirelli.
Τραγικά... Από τις 10000 χλμ γλιστρούσανε πολύ!

Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Στο S60 πριν το αλλάξω με είχαν παει από Continental σε Pirelli.
Τραγικά... Από τις 10000 χλμ γλιστρούσανε πολύ!

Ωχ....λες???
Καινουργια ειναι.
Και αυτο που μου ειπε ο λαστιχας ειναι οτι η φθορα τους ειναι πολυ πιο προοδευτικη απο ολα τα αλλα.
Ειδωμεν!!!

Τα p zero asimmetrico είχα δοκιμάσει μόνο από Pirelli, αρκετά σκληρό ελαστικό, είναι και 100Y, προσωπικά δεν μου άρεσε η αίσθηση. Το δικό μου αυτοκίνητο φοράει τα Conti Premium Contact 6 από ''μαμά'' και έχω να πω τα καλύτερα. Εξαιρετικό ελαστικό είναι και τα michelin pilot sport 4 και 4s, ναι είναι λίγο πιο ακριβά και φθείρονται πιο γρήγορα αλλά έχεις απίστευτη αίσθηση. Τα τελευταία, δοκιμασμένα σε 255/35/19 μετά από τα conti sport contact 5.

255/35/19 για την Ελλάδα είναι λάστιχα αυτοκτονίας. Και με 45 προφιλ ακόμη διατηρώ πολλές επιφυλάξεις πόσο θα αντέξουν στις λακούβες.

Το 35 είναι ποσοστό ως προς το πλάτος του πέλματος. Όσο πλατύτερο το πέλμα, πέφτει και το νούμερο στο προφίλ χωρίς αυτό να μειώνεται σε ύψος πρακτικά. Από εκεί και πέρα, έχει να κάνει με το που κινείται ο καθένας και το πως οδηγεί, εμένα με εξυπηρετούν, είναι σε αμάξι με καλή ανάρτηση που αποσβαίνει τα περισσότερα και πάνω από όλα μου αρέσει η αίσθηση του μικρού προφίλ γενικότερα.

Τόσο μεγάλες ζάντες καταπονούν και τις αναρτήσεις άσε που θέλεις καινούργια λάστιχα κάθε 20.000 το πολύ , το δε μεγάλο πλάτος αυξάνει την κατανάλωση και τις πιθανότητες υδρολίσθησης σε βρεγμένο δρόμο και ρίχνει τις επιδόσεις. Απο εκεί και πέρα περι ορέξεως....

Ισχύει το παραπάνω, όταν μιλάμε για ένα μεσαίο αυτοκίνητο που είχε μια διάσταση μέχρι 225 επί παραδείγματι και τις βάλει κανείς aftermarket. Δεν τις έβαλα aftermarket, εργοστασιακή διάσταση είναι -και απλά προαιρετικές ζάντες- σε αμάξι 1865 κιλά με αρκετά μεγάλη ισχύ που το μικρότερο λάστιχο που μπαίνει στη βασική έκδοση είναι 245/45R18. Οι αναρτήσεις είναι προφανώς σχεδιασμένες αναλόγως ενώ το σύστημα πέδησης εμπρός δεν χωράει σε ζάντα μικρότερη των 18 ιντσών.

Ωστόσο ακόμη δεν καταλαβαίνω το argument σου.

Εντάξει αν μιλάμε για αυτοκίνητο πχ. Audi A6 τότε ΟΚ , γιατί πολλοί πάνε πχ. σε VW Golf και βάζουν 18 ζάντες ή βλέπω Mercedes SLK με 19αρες και περισευει το λαστιχο στο πλάι απο τον θόλο.

Ο Αντρεας ΔΕΝ υπηρχε περιπτωση να κανει τετοια "καγκουρια".
Παει "by the book" o μικρουλη μας!!;)

Έβαλα αυτή την εβδομάδα χειμερινά λάστιχα 215/60/16 Vredestein Wintrac με 400 ευρώ με απόδειξη στη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο αυτοκίνητο και 175/65/14 Nokian WR d4 στο αυτοκίνητο της κόρης μου με 240 ευρώ. Και τα δυο με απόδειξη για το σύνολο του ποσού. Τα Nokian γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικό λάστιχο. Τα Vredestein καλούνται να δείξουν την αξία τους.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει ΠΜ.

Υστ. Τα παραπάνω τα γράφω για να θυμίσω ότι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας γίνεται πολύ καλύτερη το χειμώνα με χειμερινά ελαστικά. Και συστήνονται ανυπερθέτως...

Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Βλάση ,από θόρυβο πώς πάνε ,γιατί απ ότι είδα στις φωτό ,πρέπει να έχουν τα db τους

δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια Πέτρο διότι τα προηγούμενα ήταν καλοκαιρινά λάστιχα λιωμένα όμως, άρα είχαν υψηλό θόρυβο. Επίσης τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν καλή ηχομόνωση. Για μένα η οδήγηση το χειμώνα με χειμερινά ελαστικά είναι Must. Από το 2003 μόνο μια χρονιά έβγαλα χειμώνα χωρίς χιονολάστιχα. Εχω φορέσει διαδοχικά PIRELLI CALVI, GISLAVED, NOKIAN, MICHELIN και τώρα VREDESTEIN.

Μπορείτε να δείτε ένα πολύ ωραίο τεστ. Ενα skoda yeti 2wd με χειμερινά ελαστικά vs skoda yeti 4wd με καλοκαιρινά ελαστικά. Το τετρακίνητο νικά μόνο στο traction επιτάχυνση, ενώ χάνει καθαρά από το μη τετρακίνητο στο φρενάρισμα και στο στρίψιμο.

https://www.youtube.com/watch?v=7l2cMlNRX_A

Χειμώνας = χειμερινά.
Από την στιγμή που αποφάσισα να παίζω με 2 σετ (ανάλογα την εποχή) και δεδομένου ότι γράφω πολλά χλμ κάθε μέρα, δεν ξαναγύρισα πίσω.

Αν βέβαια ήμουν περίπτωση σπίτι γραφείο και τούμπαλιν, ειδικά στην πόλη που μένω, δεν νομίζω να έμπαινα στην διαδικασία χειμερινού σετ.
Βάζεις ένα all weather και είσαι ισορροπημένος σε τέτοιες περιπτώσεις.