Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Βλάση μεγάλο ρόλο παίζει αν έχεις και καλά αμορτισέρ...

Έχω αλλάξει πριν 20.000 χλμ και φορω αν θυμάμαι καλά μαύρα bilstein. Τίποτε το ιδιαίτερο. Ήθελα να βάλω koni κόκκινα αλλά δεν ήταν διαθεσιμα στην Ελλάδα.

Έχω αλλάξει πριν 20.000 χλμ και φορω αν θυμάμαι καλά μαύρα bilstein. Τίποτε το ιδιαίτερο. Ήθελα να βάλω koni κόκκινα αλλά δεν ήταν διαθεσιμα στην Ελλάδα.

Βλάσση να τα προσέχεις τα μαύρα..Πετάνε λάδια ειδικά αν είναι βαρύ το αμάξι.. Ειμαι παθών ...Να προτιμάς τα κίτρινα...Γενικά οι μάστορες που έχω ρωτήσει ,δεν μου έχουν πει τα καλύτερα.

Βλάσση να τα προσέχεις τα μαύρα..Πετάνε λάδια ειδικά αν είναι βαρύ το αμάξι.. Ειμαι παθών ...Να προτιμάς τα κίτρινα...Γενικά οι μάστορες που έχω ρωτήσει ,δεν μου έχουν πει τα καλύτερα.

δεν μπορούσα να δώσω τόσα χρήματα. Εκείνη την εποχή 2016 με capital controls ήθελαν 580 ευρώ μόνο αγορά τα κίτρινα και τα μαύρα 220. Έβαλα τα μαύρα.

δεν μπορούσα να δώσω τόσα χρήματα. Εκείνη την εποχή 2016 με capital controls ήθελαν 580 ευρώ μόνο αγορά τα κίτρινα και τα μαύρα 220. Έβαλα τα μαύρα.
Κατανοητό..Όταν είχα βάλει εγώ τα κίτρινα ήταν αρκετά φθηνότερα..Τώρα γιατι ανέβηκαν τόσο,μονον αυτοί ξέρουν..Δες και τα kayaba excel g . (Δεν ξέρω αν ταιριάζουν στο δικό σου.)

Στάλθηκε από το Neffos X1 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατανοητό..Όταν είχα βάλει εγώ τα κίτρινα ήταν αρκετά φθηνότερα..Τώρα γιατι ανέβηκαν τόσο,μονον αυτοί ξέρουν..Δες και τα kayaba excel g . (Δεν ξέρω αν ταιριάζουν στο δικό σου.)

Στάλθηκε από το Neffos X1 Max μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τώρα τα κίτρινα έχουν 160+160+70+70.

Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Έβαλα αυτή την εβδομάδα χειμερινά λάστιχα 215/60/16 Vredestein Wintrac με 400 ευρώ με απόδειξη στη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο αυτοκίνητο και 175/65/14 Nokian WR d4 στο αυτοκίνητο της κόρης μου με 240 ευρώ. Και τα δυο με απόδειξη για το σύνολο του ποσού. Τα Nokian γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικό λάστιχο. Τα Vredestein καλούνται να δείξουν την αξία τους.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας στείλει ΠΜ.

Υστ. Τα παραπάνω τα γράφω για να θυμίσω ότι η συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας γίνεται πολύ καλύτερη το χειμώνα με χειμερινά ελαστικά. Και συστήνονται ανυπερθέτως...

VREDESTEIN είχα στο xsara πριν βάλω τώρα τα crossclimate.
Πολύ ευχαριστημένος.
Άψογα σε όλα.
Στην "αριάδνη" παρόλο που ήταν 2μιση ετών ήδη με ανέβασαν με άνεση στο σπίτι μου (θυμάσαι που μένω ε?)

Οντως ειναι της πλακας....μονο το λογοτυπο εχουν και με αυτο πουλανε!!!

Ώρα για αλλαγή ελαστικών. Τα χειμερινά θα πάνε για φύλαξη. Βρήκα σε πολύ καλή τιμή τα Conti 6 στη δική μου σπάνια διάσταση. Δευτέρα θα έχω και πάλι φρέσκα καλά καλοκαιρινά λάστιχα.

Καλησπέρα παίδες...

...μια ερώτηση που με βασανίζει, πείτε μου αν έχετε γνώμη:

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει παρκαρισμένο (ακίνητο) αυτοκίνητο χωρίς να υπάρξει σοβαρό θέμα με τα ελαστικά του; Μιλάω για παρκάρισμα σε εσωτερικό και κλιματιζόμενο χώρο (σταθερή θερμοκρασία 23-25 βαθμούς και χωρίς ήλιο), και λείο πάτωμα.

Σκέφτομαι να επιμηκύνω το ταξίδι μου στην Ελλάδα κατά ένα ακόμα μήνα (να'ναι καλά το work from home), οπότε θα μιλάμε για 2-2μιση μήνες ακινησίας...

Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Καλησπέρα παίδες...

...μια ερώτηση που με βασανίζει, πείτε μου αν έχετε γνώμη:

Πόσο καιρό μπορεί να μείνει παρκαρισμένο (ακίνητο) αυτοκίνητο χωρίς να υπάρξει σοβαρό θέμα με τα ελαστικά του; Μιλάω για παρκάρισμα σε εσωτερικό και κλιματιζόμενο χώρο (σταθερή θερμοκρασία 23-25 βαθμούς και χωρίς ήλιο), και λείο πάτωμα.

Σκέφτομαι να επιμηκύνω το ταξίδι μου στην Ελλάδα κατά ένα ακόμα μήνα (να'ναι καλά το work from home), οπότε θα μιλάμε για 2-2μιση μήνες ακινησίας...

Απεριόριστο... Θα σε πιάσει η ημερομηνία λήξης τους πιο πριν. Αν υπάρχει (λένε) κάποιο πρόβλημα, είναι τυχόν οξείδωση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στα σημεία επαφής ρουλεμάν και άξονα απο την ακινησία - αλλά και πάλι μετα απο πάρα πολύ καιρό... Αλλά για 2-3 μήνες... τόσο αφήνουν οι άλλοι το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο ή στο χωριό... Δεν υπάρχει πρόβλημα...

Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Απεριόριστο... Θα σε πιάσει η ημερομηνία λήξης τους πιο πριν. Αν υπάρχει (λένε) κάποιο πρόβλημα, είναι τυχόν οξείδωση που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στα σημεία επαφής ρουλεμάν και άξονα απο την ακινησία - αλλά και πάλι μετα απο πάρα πολύ καιρό... Αλλά για 2-3 μήνες... τόσο αφήνουν οι άλλοι το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο ή στο χωριό... Δεν υπάρχει πρόβλημα...

Δεν ξέρω ρε συ, έχω ακούσει να λένε ότι όταν πατάει η ίδια πλευρά του ελαστικού κάτω για καιρό παραμορφώνεται μόνιμα και τρώγεται σε εκείνο το σημείο, και μετά το ελαστικό δεν είναι ομοιόμορφο εξωτερικά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σε εσωτερικό γκαράζ με ελεγχόμενη θερμοκρασία και χωρίς ήλιο μου ακούγεται λίγο υπερβολικό.

Θα κάνουν πατούρα στο σημείο πίεσης , η οποία όμως με ενα ταξιδάκι θα στρώσει .

Eμένα τα δικά μου με 5000 χλμ,έκαναν πατούρα με 7 μήνες ακινησίας με αποτέλεσμα στα 90,100,110 χιλιόμετρα να τρέμει το αυτοκίνητο.Εννοείται ότι έβαλα καινούρια τώρα που κινώ το αυτοκίνητο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Δεν ξέρω ρε συ, έχω ακούσει να λένε ότι όταν πατάει η ίδια πλευρά του ελαστικού κάτω για καιρό παραμορφώνεται μόνιμα και τρώγεται σε εκείνο το σημείο, και μετά το ελαστικό δεν είναι ομοιόμορφο εξωτερικά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι σε εσωτερικό γκαράζ με ελεγχόμενη θερμοκρασία και χωρίς ήλιο μου ακούγεται λίγο υπερβολικό.
Για αυτόν τον λόγο τα γεμίζουν από 3-5 bar παραπάνω ώστε να μην τσακιζουν, πρακτική που ακολουθούν οι κατασκευαστές όταν μεταφέρουν με πλοία τα αυτοκίνητα τους και μένουν για 2 η και παραπάνω μήνες στατικά έως ότου πωληθούν

Εγώ από τη μια δεν καιγομαι ιδιαίτερα γιατί το leasing μου τελειώνει σε λιγότερο από χρόνο, από την άλλη, αν είναι μεγάλος ο κίνδυνος ισως να έχει νόημα να ψάξω να στείλω κλειδιά σε κάποιον να το πάρει να κάνει βόλτες. Δύσκολο όμως και ακριβό σα διαδικασία, όποτε θα βοηθούσε αν υπάρχει κάποιος εμπειρικός κανόνας που να λέει περίπου μετά από ποσο καιρό μπορεί να υπάρχει θέμα...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Για αυτόν τον λόγο τα γεμίζουν από 3-5 bar παραπάνω ώστε να μην τσακιζουν, πρακτική που ακολουθούν οι κατασκευαστές όταν μεταφέρουν με πλοία τα αυτοκίνητα τους και μένουν για 2 η και παραπάνω μήνες στατικά έως ότου πωληθούν

Στερνή μου γνώση, κλπ... ούτε που σκέφτηκα ότι θα εμένα παραπάνω, ασε που έφυγα σαν τρελός!

Re: Απάντηση: Ελαστικά...άλλη μια φορά...

Eμένα τα δικά μου με 5000 χλμ,έκαναν πατούρα με 7 μήνες ακινησίας με αποτέλεσμα στα 90,100,110 χιλιόμετρα να τρέμει το αυτοκίνητο.Εννοείται ότι έβαλα καινούρια τώρα που κινώ το αυτοκίνητο.

Θαενκς, δυο ερωτήσεις:

1. 7 μήνες ήταν έξω ή σε εσωτερικό γκαράζ;
2. Δοκίμασες να περιμένεις μήπως και έρθουν ξανά μετά από χιλιόμετρα;

Με λίγο παραπάνω "φουσκωμα" δεν έχουν ανάγκη - αλλά μάλλον από μπαταρία θα μείνεις. Εγώ το είχα ακίνητο επι 20ημερο και πάπαλα!

Δυστυχώς δεν το'χα σκεφτεί όταν έπρεπε οπότε δεν υπάρχει παραπάνω φούσκωμα (πιθανότατα να υπάρχει παρακάτω!).

Τη μπαταρία δεν την πολυφοβάμαι γιατί είναι 2 ετών μόνο τ'αμαξι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πάλι...