ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Όταν ο μέσος Έλληνας ζει μία ολόκληρη ζωή ,στο όριο απλά για να επιβιώσει, τι θέλετε να ψάξει να βρει και ν´ακούσει;

μήπως θα ήθελες να μιλήσουμε και για την κουλτούρα του μέσου Ρώσου για παράδειγμα, που, οικονομικά, είναι σε πολύ πιο δεινή θέση από τον μέσο Ελληνα;

Γιατί ο μέσος Ρώσος τι ακούει Κώστα; Ραχμάνινωφ;
Εδώ και 4-5 χρόνια ανακάλυψαν τις Disco.

Bέβαια ,αν βάζεις μπροστά τα Μουσικά σχολεία, τα ωδεία ,την κλασική τους παιδεία, πάω πάσο.

Αλλά εάν σου βάλω εγώ το Ροκ ; Xάλια μαύρα. Σε 10 χρόνια μπορεί και ν´ανακαλύψουν το Punk.

Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

O Eλληνας δεν έχει λεφτά για δίσκους και κουλτούρα γενικώς, άλλα έχει λεφτά για σκυλάδικα, ζαντολάστιχα, προβόλια και χλιδάτα κινητά.
Σε λίγο, και για αυτό, θα του φταίει ...η Τουρκοκρατία :D

Εδώ μιλάς στη γλώσσα μου.
Και στην τελική, θα μπορούσε να παίρνει καινούριο κινητό κάθε 2 χρόνια (κι όχι κάθε εξάμηνο) και να κάνει μια απλή σύνδεση στο Internet.

Έχω κανα-δυο φίλους που είναι στο όριο οικονομικά, αλλά τη βγάζουν με mp3. Αν δεν έχεις, δεν είναι κακό.

Πάντως ο Τζίμης άνοιξε θέμα. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση στην υποκατηγορία "Τέχνες" της καφέ, διότι δεν αφορά μόνο τη μουσική.

Bέβαια ,αν βάζεις μπροστά τα Μουσικά σχολεία, τα ωδεία ,την κλασική τους παιδεία, πάω πάσο.

Αλλά εάν σου βάλω εγώ το Ροκ ; Xάλια μαύρα. Σε 10 χρόνια μπορεί και ν´ανακαλύψουν το Punk.

Να πάς πάσο κανονικά, γιατί και εκεί -τζάζ, ροκ, αυτοσχεδιαζόμενη κλπ- είναι κάποιες δεκαετίες μπροστα από εμάς. Το ονομα Ganelin σου λέει τίποτα; Ο Σεργκέϊ Κουριόκιν μήπως;

νομίζω ότι το είχα ξανααναφέρει, όταν πριν από 5 σχεδόν χρόνια μπήκα πρωτάρης στο avforum, το μόνο μέρος που θεώρησα ότι μπορούσα να συνεισφέρω ήταν η ΜΟΥΣΙΚΗ.
Έβαλα τότε μιά αναφορά στη μουσική του Bireli Lagrene.
Πέρασαν νομίζω 3-4 μέρες σιωπής.
Μόνος που μου απάντησε και με ενθάρυνε ο αξέχαστος φίλος μας ο Σπύρος.
Μετά, γιά πολύ καιρό (αλλά ακόμα και σήμερα) τα αφιερώματα που έβαζα είχαν αναγνωσιμότητα μικρότερη και από αυτή της ΕΣΤΙΑΣ....
Αν το λάμβανα υπόψη, δεν θα φτάναμε εδώ, νομίζω....

Έτσι ακριβώς!
Φίλος από την Τσεχία μου έλεγε πως κάθε Σ/Κ γίνονται στους γύρω λόφους jazz & rock events ελεύθερης εισόδου (οργανωμένα από τον τοπικό Δήμο) και παίζονται εκεί τα πάντα!
Αλλά και σε κλειστούς χώρους, με είσοδο δυό μπύρες (=2 euro).
Και η στάση του κοινού όμως είναι διαφορετική:
Δεν πηγαίνουν εκεί για εκτόνωση ή για εφέ ή για να χτυπήσουν γκόμενα σαν πεινασμένοι, αλλά για να ψυχαγωγηθούν. :ernaehrung004:

Και στο κάτω κάτω της γραφής εγώ τουλάχιστον έχω κάνει δύο αναφορές - παρουσιάσεις ´δίσκων ελληνικής μουσικής Dani Yoss και Διάφανα Κρίνα . Εγώ φταίω , αν ο πρωτος γράφει εξαιρετική ηλεκτρονική μουσική που δεν μοιάζει ελληνική και οι δεύτεροι κοντράρουν τους Scenic ;

Να πάς πάσο κανονικά, γιατί και εκεί -τζάζ, ροκ, αυτοσχεδιαζόμενη κλπ- είναι κάποιες δεκαετίες μπροστα από εμάς. Το ονομα Ganelin σου λέει τίποτα; Ο Σεργκέϊ Κουριόκιν μήπως;

Κώστα κι ο Αμπάτωφ... Μην τον ξεχνάμε τον Αμπάτωφ... Σε παρακαλώ.. -bye-
icon10.gif
icon10.gif

κι εγώ εξεπλάγην

Eξεπλάγεις γιατί δεν τον ξέρεις καλά: δεν έκανε λάθος. Παραμορφώνει το όνομα του Ναμπάτοφ επίτηδες για αντίπραξη, γιατί κι εγώ λέω συνέχεια ο Μητρουπάνους :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Eξεπλάγεις γιατί δεν τον ξέρεις καλά: δεν έκανε λάθος. Παραμορφώνει το όνομα του Ναμπάτοφ επίτηδες για αντίπραξη, γιατί κι εγώ λέω συνέχεια ο Μητρουπάνους :p

Παλι καλα που δεν τον ειπα Απατοφ δε λες !!:flipout:

Η Μουσχουλιού μ' αρέσει...
icon10.gif

Απλά είναι τα πράγματα.

Μας αφορά η κουλτούρα κι η μουσική παράδοση του τόπου μας.
Δεν μας αφορά κι ιδιαίτερα διότι δεν είναι χάπι.
Αναμένουμε άλλους να μας μυήσουν σ' αυτή(στη κλασσική ή στην ρόκ ποιός σας μύησε;.

Ο καθένας διαλέγει ελεύθερα.

Μας αφορά η κουλτούρα κι η μουσική παράδοση του τόπου μας.
Δεν μας αφορά κι ιδιαίτερα διότι δεν είναι χάπι.

"φταίνε τα τραγούδια του
φταίει κι ο λυράρης
μα φταίει κι ο ίδιος ο λαός
γιατί είναι μαραζιάρης" :grandpa:

"φταίνε τα τραγούδια του
φταίει κι ο λυράρης
μα φταίει κι ο ίδιος ο λαός
γιατί είναι μαραζιάρης" :grandpa:

Την επόμενη εβδομάδα,όταν θα είμαι στην Πορτογαλία σ' ένα ταβερνάκι στο Caskais γεμάτο απο ντόπιους,θα πιώ ένα ποτήρι πόρτο στην υγειά σας ακούγοντας fado...