ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Την επόμενη εβδομάδα,όταν θα είμαι στην Πορτογαλία σ' ένα ταβερνάκι στο Caskais γεμάτο απο ντόπιους,

κοίτα μη σου ξεφύγει κανένα "Χαριστέας" εκεί μέσα γιατί δεν μας βλέπω καλά :popcorn: :D

Για να σας φτιάξω λίγο πρίν φύγω.

Κι οι περισσότεροι...κλασσουργοί λακέδες βασιλέων και αυλικοδίαιτοι ήταν:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Κι οι περισσότεροι...κλασσουργοί λακέδες βασιλέων και αυλικοδίαιτοι ήταν:BDGBGDB55:

Aπό όλες τις πάντες θα έλεγα εγώ ή πιο εύλογα, μισοί μισοί...

p.s. σιγά μη φτιαχτούμε κιόλας...

Νομίζω πως ο chief στην αρχή του νήματος τα είπε όπως είναι, κανένας δεν έθεσε φραγμούς ή κατευθύνσεις, το πράγμα κυλάει μόνο του και έφτασε εδώ που είναι. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς άλλωστε.

Το θέμα μας είναι η μουσική και η μουσική είναι παγκόσμια. Πατρίδες, ηπείρους, χρώμα κτλ είναι διακρίσεις χωρίς νόημα.

Όσο για τους Ευρωπαίους πενηντάρηδες μην ξεχνάμε ότι για αυτούς ο Μπαχ και οι άλλοι είναι η μουσική που την έμαθαν από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους. Εδώ δεν είναι το ίδιο. Οι πατεράδες μας που διασκέδαζαν με κλαρίνα και μπουζούκια πως να συναντήσουν τον Μπαχ στα 60 τους;

Τώρα μιλάμε για φωνή, δεν μιλάμε για την προσωπική ζωή και τα πιστεύω του καθενός.
Για κοιτάξτε τις δισκοθήκες σας... Γιά δείτε τι "μπουμπούκια" έχετε....
Σαν φωνή λοιπόν η Μοσχολιού είναι, για μένα, μακράν η καλύτερη Ελληνίδα... Έχει τραγουδίσει τον άμμο της θάλασσας.. τα πάντα.
Έχει τραγουδίσει βεβαίως, όπως όλοι, και σκουπίδια αλλά τα καλά της τραγούδια είναι περισσότερα απ' όσα έχουν όλες οι άλλες μαζί.

…μήπως κάποιος θα μπορούσε να τοποθετήσει τα όρια της καλής και κακής μουσικής και μετά κουβεντιάζουμε για το επίμαχο θέμα ? (Ελληνική Μουσική…) ο λόγος πιστεύω κατανοητός σε όλους…η τουλάχιστον από όσα διαβάζω το θέμα δεν είναι αν υπάρχει η ακούμε Ελληνική Μουσική αλλά αν υπάρχει Καλή Ελληνική Μουσική… σωστά η κάνω λάθος… ?

μπα , το θέμα είναι γιατί δεν γράφουμε για ελληνική μουσική και αν επιβάλλεται να την ακούμε και να την κοινωνήσουμε στα παιδιά μας .
Η απάντηση είναι δεν γράφουμε γιατί δεν ακούμε . Δεν ακούμε γιατί δεν μας αρέσει . Το αν υπάρχει καλή ή κακή ελληνική μουσική θα μας το πούν αυτοί που ακούνε ελληνική μουσική και τους αρέσει .

αχ τώρα συνήλθα . Διότι νόμιζα ότι είναι κάτι ανατρεπτικοί μαλλιάδες ή ξυρισμένοι με τατουάζ , αντικαθεστωτικοί ( anti-establishment) που αρέσουν στον Κώστα και αγχώθηκα -bye-

νόμιζα ότι είναι κάτι ανατρεπτικοί μαλλιάδες ή ξυρισμένοι με τατουάζ , αντικαθεστωτικοί ( anti-establishment) που αρέσουν στον Κώστα και αγχώθηκα -bye-

Δεν μου αρέσουν αυτοί εμένα. Δεν μπορώ αυτούς που ξέρουν τι θέλουν.
Εγώ έχω αδυναμία στους μεταιχμιακούς. :blink:

μόνο τον Ντοκ θα φτιάξεις έτσι.
Συναναστέφεται έναν τέτοιο τελευταία και θα το πάρει προσωπικά :icon15:

Σε κανέναν εδώ μέσα δεν αρέσει η ελληνική μουσική, αλλά τότε ποιοι ήταν αυτοί που έγραφαν για τη συναυλία του Παπακωνσνατίνου στο Λυκαβηττό;

Κατά καιρούς όταν κάτι σωστό πέσει στην αντίληψή μας από τα εγχώρια, αναφερόμαστε σ'αυτό. Εδώ μέχρι κι ο Μανωλάκος ανέλυε κάποτε Ζαγωραίο, Σαλαμπάση, Καφάση... Πλάκα κάνετε?

Κι εγώ, δεν είναι λίγες οι φορές που μίλησα για Θ. Παπακωνσταντίνου, Mode Plagal, Mάλαμα (τα πρώτα του βέβαια), Φλέρρυ Νταντωνάκη, Headquake, Liquid Dust, Φοίβο Δεληβοριά, Κλέφτονς κτλ κτλ...

Αλλά πέραν αυτών, βάλτος!
Για αυτό και ξεσπάμε με Thunderbirds Are Now και λοιπά αναρχοπρογκρέσιβ κόλπα:flipout:

Λοιπόν στα σοβαρά: Υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς με τη μιζέρια?
"Νάυλον ντέφια και ψόφια κέφια": διαχρονικά επίκαιρος τίτλος.

Το θέμα είναι η αποξένωση απο την ελληνική μουσική κι η αδιαφορία για παρεμβάσεις στη σημερινή θλιβερή πραγματικότητα.Εχουμε προσωπική ευθύνη όλοι,γιατί δεν ανοίγουμε δρόμους επικοινωνίας με την ελληνική μουσική στα παιδιά μας και στο περιβάλλον μας κι αυτό είναι λάθος δικό μας.Η ελληνική μουσική είναι αστείρευτη.Χάνεται στα βάθη των αιώνων και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με άξιους συνεχιστές,που απλά αγνοούμε ή δεν προσπαθούμε να γνωρίσουμε.

Το ζήτημα δεν είναι να γράψω εγώ-θα το κάνω κι αυτό.Το ζήτημα είναι,ότι στραβά αρμενίζουμε-ασυνείδητα ίσως αλλά συμβαίνει...

Πρόλαβε και με κάλυψε απολύτως ο Δημήτρης με σαφή και περιεκτικό τρόπο:

''Στο εναρκτήριο μήνυμα σου , καλά τα πήγαινες . Τώρα μας τα χάλασες. Δεν θεωρώ , επ' ουδενί ότι έχω προσωπική ευθύνη γιατί δεν πρόκειται να φέρω σε επαφή το παιδί μου με την ελληνική μουσική. Εχω ευθύνη , ίσως , να το φέρω σε επαφή με την μουσική εν γένει , ως μία τέχνη , όπως έχω ευθύνη να το φέρω σε επαφή με την λογοτεχνία ή την ζωγραφική . Αλλά δεν θα το πάρω και επι πόνου , για να του μάθω την ελληνική μουσική , επειδή , σώνει και καλά είναι ελληνική και θάπρεπε να την ακούμε.''

Για να παραφράσω τον ποιητή, δεν θα θεωρήσουμε αληθές το εθνικό ,ντε και καλά.

Σε κανέναν εδώ μέσα δεν αρέσει η ελληνική μουσική, αλλά τότε ποιοι ήταν αυτοί που έγραφαν για τη συναυλία του Παπακωνσνατίνου στο Λυκαβηττό;

Νιονιος = διαχρονικος και αξεπεραστος
Θανασης = πολυ καλυτερος απο πολλα ξενα ονοματα

τους περιμενω τωρα ποια μαζι !

μου θυμιζουν εκεινες τις ωραιες ημερες που περιμεναμε πως και πως τον νεο δισκο του ..ταδε ...που αγαπουσαμε .

.