ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Ενώ ζήτησα από το Gearbest, να στείλει με βελγικό ταχυδρομείο, έστειλαν... με σουηδικο. Σταματάνε τελωνείο όπως sg και cn ; Είναι μια backpack 25 δολαρίων αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις εκτιμήσεις του τελωνείου.

Ενώ ζήτησα από το Gearbest, να στείλει με βελγικό ταχυδρομείο, έστειλαν... με σουηδικο. Σταματάνε τελωνείο όπως sg και cn ; Είναι μια backpack 25 δολαρίων αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις εκτιμήσεις του τελωνείου.

Αν η παραγγελία σου είναι όντως με Belgium, θα ζητήσεις το κόστος του όποιου τελωνειου.

Η Σουηδία είναι στην ΕΕ, απλά νομίζω έχει κορώνα και όχι ευρώ. Το όριο είναι 22 αλλά έχει τύχει σε γνωστό να εκτελεστεί κάτι 18 γιατί εκτίμησαν αυθαίρετα ότι είναι ακριβότερο, που τότε ή πληρώνεις άλλα τόσα ή δεν παραλαμβάνεις και στέλνεις email στο τελωνείο με αποδεικτικό και μπαίνεις σε μια φασαρία.Ελεγα μήπως παρέλαβε κάποιος με σουηδικο και ξέρει τι γίνεται.Αν και δεν πιστεύω οτι ασχολούνται με σακους πλατης στο τελωνείο.

Last edited:
Η Σουηδία είναι στην ΕΕ, απλά νομίζω έχει κορώνα και όχι ευρώ. Το όριο είναι 22 αλλά έχει τύχει σε γνωστό να εκτελεστεί κάτι 18 γιατί εκτίμησαν αυθαίρετα ότι είναι ακριβότερο, που τότε ή πληρώνεις άλλα τόσα ή δεν παραλαμβάνεις και στέλνεις email στο τελωνείο με αποδεικτικό και μπαίνεις σε μια φασαρία.Ελεγα μήπως παρέλαβε κάποιος με σουηδικο και ξέρει τι γίνεται.Αν και δεν πιστεύω οτι ασχολούνται με σακους πλατης στο τελωνείο.

Ίσα ίσα. Όσο πιο ογκώδες ,τόσο πιο ύποπτο...

Μεχρι στιγμης φαινεται οτι ασχολουνται κυριως με τηλεφωνα,γκατζετ κ.τ.λ. Με μαλακα δεματα π.χ αθλητικα ρουχα ποδηλασιας δεν ειχα προβλημα παρολο που ηταν μεγαλα δεματα και σαφως πιο ακριβα.Ισως τα σκαναρουν και σταματουν στοχευμενα.

Τελικά το backpack που το Gearbest το έστειλε με Σουηδικό ταχυδρομείο αντί βελγικό, μπήκε τελωνείο και - μάλλον ευτυχώς - στο tracking ζήτησαν απόδειξη αξίας αγοράς 24,66 δολάρια. Αν ισχύει το κάτω από 22 ελεύθερο ΦΠΑ έχει καλός.
Αλλιώς θα τα ακούσει το Gearbest.
Y.Γ Το email που στέλνουμε τις αποδείξεις είναι [email protected] ή κάνω λάθος ;

Καλημέρα σας!
Ευχαριστώ για την αποδοχή και το καλοσώρισμα καταρχήν.
Αποφάσισα να γίνω επίσημο μέλος διότι αν και σας διαβάζω εδώ και καιρό, αλλά τώρα αντιμετωπίζω και εγώ πρόβλημα με τελωνείο και καθώς είστε πολύ ενημερωμένοι, θέλω τη βοήθειά σας.

Παράγγειλα απο Aliexpress ένα αντικείμενο αρκετά μεγαλου όγκου, αλλά μικρού βάρους αξίας λίγο πιό κάτω απο 500 .
Έφτασε Ελλάδα, μπήκε τελωνείο, ως εδώ όλα καλά, το περίμενα και δεν έχω και πρόβλημα να πληρώσω.
Την ίδια μέρα που μπήκε τελωνείο (ερχεται με EMS) μου τηλεφώνησε μια κοπέλα, μου περιέγραψε το αντικείμενο και με ρώτησε αν συμφωνώ με τη διασάφηση. Με ενημέρωσε και το τελικό ποσό που πρέπει να πληρώσω (130 διότι το αντικείμενο υπόκεινται σε μια κατηγορία τιμολόγησης double κατι, δεν καταλαβα τί ακριβώς...)
Το τιμολόγιο του Κινεζου είναι 120$ πολύ πιό κατω απο την πργματική αξια... Οπότε και εγώ συμφώνησα. Μαλιστα με ενημέρωσε οτι εντός 10 ημερών θα παραλάμβανα το πακέτο.
Χθες και αφού πέρασαν 20 μερες και το tracking συνέχιζε να δείχνει ότι το αντικείμενο είναι προς Εκτελωνισμό, αποφάσισα να παρω τηλέφωνο.
Η υπάλληλος που μου απάντησε με καθησύχασε ότι όλα είναι μια χαρά, ο εκταλωνισμός εχει τελειώσει και οτι τις επομενες μερες παραλαμβάνω. Αυτό γύρω στις 11:00 το πρωι.
Όλα οκ, καθησυχάστηκα να σας πω την αλήθεια.
Στις 15:30 όμως μου ξανατηλεφώνησε η υπάλληλος των Τελωνείων ΕΛΤΑ που έχει "χρεωθεί" το δέμα μου και μου ζήτησε να της στείλω απόδειξη 120$
Και ερωτώ... τί απόδειξη να της στείλω αφού η τραπεζική συναλλαγή δείχνει 550$?
Της έστειλα το Invoice του Κινέζου, αλλά δεν ξέρω αν θα το δεχτεί.
Τί μπορώ να κάνω έτσι και αλλιώς?
Να στείλω την κανονική τραπεζική συναλλαγή και να ισχυριστώ ότι παραγγελεία αφορά σε πολλά αντικείμενα ακόμα τα οποία θα αποστέλλονται σταδιακά αναλογα τη διαθεσιμότητα?

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Από ότι φαίνεται το πακέτο σου πέρασε και δεύτερο έλεγχο πράγμα που συμβαίνει σπάνια αλλά συμβαίνει.
Εφόσον εξ αρχής δεν σου ζήτησαν απόδειξη αγοράς και εκτελωνισαν σύμφωνα με το χαρτί του Κινέζου εσύ δεν ευθυνεσαι για κάτι.
Προφανώς στέλνοντας αποδεικτικό με την πραγματική αξία θα πληρωσεις παραπανω αλλά δεν πρόκειται να σου ζητήσει κάνεις ευθύνη για την τιμή που είχε βάλει ο κινέζος στο κουτί
Ο λόγος άλλωστε που βάζουν μικρότερη αξία στα πακετα τους δεν είναι για να γλιτώσεις εσύ χρήματα αλλά για να συνεχίσουμε να αγοράζουμε από αυτούς και για να μην στέλνουμε τα πακέτα πίσω λόγω υπερβολικού κόστους εκτελωνισμου.

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Από ότι φαίνεται το πακέτο σου πέρασε και δεύτερο έλεγχο πράγμα που συμβαίνει σπάνια αλλά συμβαίνει.
Εφόσον εξ αρχής δεν σου ζήτησαν απόδειξη αγοράς και εκτελωνισαν σύμφωνα με το χαρτί του Κινέζου εσύ δεν ευθυνεσαι για κάτι.
Προφανώς στέλνοντας αποδεικτικό με την πραγματική αξία θα πληρωσεις παραπανω αλλά δεν πρόκειται να σου ζητήσει κάνεις ευθύνη για την τιμή που είχε βάλει ο κινέζος στο κουτί
Ο λόγος άλλωστε που βάζουν μικρότερη αξία στα πακετα τους δεν είναι για να γλιτώσεις εσύ χρήματα αλλά για να συνεχίσουμε να αγοράζουμε από αυτούς και για να μην στέλνουμε τα πακέτα πίσω λόγω υπερβολικού κόστους εκτελωνισμου.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση.
Μίλησα με την υπάλληλο που εχει χρεωθεί το πακέτο μου.
Με ευχαρίστησε που της εστειλα άμεσα την απόδειξη του Κινέζου (από τα συμφραζόμενά της, φάνηκε σα να την είχε χασει και να μην την προσκόμισε εξ' αρχής με την υπόλοιπη χαρτούρα στο αρμόδιο γραφείο, μπορεί όμως και να κάνω λάθος)
Της εξήγησα ότι αν χρειαστεί έχω και το παραστατικό της τράπεζας και μπορώ να το προσκομίσω (φυσικά ισχυρίστηκα ότι το ποσό είναι μεγαλύτερο στην τραπεζική συναλλαγή επειδή στην παραγγελία περιλαμβάνονται και άλλα αντικείμενα τα οποία θα αποσταλούν αργότερα, όταν είναι διαθέσιμα) και μου απάντησε επί λέξη "τότε ευτυχώς που δεν μου στείλατε αυτό το χαρτί διότι όλη η ενέργεια θα έπρεπε να γίνει από την αρχή ενώ είχε υπολογιστεί η αξία βάσει του τιμολογίου του πωλητή"!!!
Για την ιστορία, έχει στείλει στο αρμόδιο γραφείο τη διασάφηση και περιμένη την έγκριση.
Επίσης μεγάλη εντύπωση μου κάνει που στο tracking δεν λέει τίποτα περι αναμονής απόδειξης, τιμολογίου κτλ.
Παίζει δηλαδή και να ισχύει ότι απλά η απόδειξη χάθηκε μέσα στον πανζουρλισμό γιαυτό και μου την ξαναζήτησε.
Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη...
Και πάλι ευχαριστώ.

Εχουμε απορία τι θα γίνει τελικά.

130 ευρώ για 120$ αξίας τιμολογίου είναι απλά κλοπή και μάλιστα με EMS.
Αν ήταν DHL, UPS, Fedex κλπ θα δικαιολογούνταν γιατί μόνο να ανοίξει ο φάκελλος εκτελωνισμού η ταρίφα ξεκινάει από τα 70 ευρω.

Αλλά με ΕΛΤΑ...

Re: Απάντηση: ΕΛΤΑ-Κίνα-αποστολές -παραλαβές

Εχουμε απορία τι θα γίνει τελικά.

130 ευρώ για 120$ αξίας τιμολογίου είναι απλά κλοπή και μάλιστα με EMS.
Αν ήταν DHL, UPS, Fedex κλπ θα δικαιολογούνταν γιατί μόνο να ανοίξει ο φάκελλος εκτελωνισμού η ταρίφα ξεκινάει από τα 70 ευρω.

Αλλά με ΕΛΤΑ...

Μα δεν είναι χαζοί οι τελωνειακοί. Κατάλαβαν προφανώς την αξία του προϊόντος. 550 αγορά από εξωτερικό μπορεί εύκολα να είναι 1000+ αξία από την ελληνική αγορά.

Μα αν ηταν εξυπνοι οπως λες θα ζηταγανε το τραπεζικο κ οχι του κινεζου,κατι αλλο εγινε κ θα φανει στον τελωνειακο υπολογισμο

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μα αν ηταν εξυπνοι οπως λες θα ζηταγανε το τραπεζικο κ οχι του κινεζου,κατι αλλο εγινε κ θα φανει στον τελωνειακο υπολογισμο

Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι απαραίτητα.
Τους νοιάζει μόνο να μην πιαστούν εντελώς κορόιδα.
Εξάλλου έχουν λίστες με τιμές σε κάθε κατηγορία προϊόντων. Αν πχ εσύ φέρεις από έξω το macbook 2017 που κοστίζει 2000 αυτοί μπορεί να του περάσουν τιμή για το απλό macbook 2017. Η κάπως έτσι τέλος πάντων.

Κατάλαβαν ότι η αξία του ήταν μεγαλύτερη, χρέωσαν πιθανότατα με βάση τη λίστα που έχουν και πλέον πήγαν παρακάτω.