kyrliot
Supreme Member
Ενώ ζήτησα από το Gearbest, να στείλει με βελγικό ταχυδρομείο, έστειλαν... με σουηδικο. Σταματάνε τελωνείο όπως sg και cn ; Είναι μια backpack 25 δολαρίων αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις εκτιμήσεις του τελωνείου.
Ενώ ζήτησα από το Gearbest, να στείλει με βελγικό ταχυδρομείο, έστειλαν... με σουηδικο. Σταματάνε τελωνείο όπως sg και cn ; Είναι μια backpack 25 δολαρίων αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τις εκτιμήσεις του τελωνείου.
Η Σουηδία είναι στην ΕΕ, απλά νομίζω έχει κορώνα και όχι ευρώ. Το όριο είναι 22 αλλά έχει τύχει σε γνωστό να εκτελεστεί κάτι 18 γιατί εκτίμησαν αυθαίρετα ότι είναι ακριβότερο, που τότε ή πληρώνεις άλλα τόσα ή δεν παραλαμβάνεις και στέλνεις email στο τελωνείο με αποδεικτικό και μπαίνεις σε μια φασαρία.Ελεγα μήπως παρέλαβε κάποιος με σουηδικο και ξέρει τι γίνεται.Αν και δεν πιστεύω οτι ασχολούνται με σακους πλατης στο τελωνείο.
Εχω παραλάβει πολλά πράγματα από Gearbest με Σουηδικό,το οποίο είναι και πιό γρήγορο από το Βέλγικο χωρίς τελωνείο.
Από ότι φαίνεται το πακέτο σου πέρασε και δεύτερο έλεγχο πράγμα που συμβαίνει σπάνια αλλά συμβαίνει.
Εφόσον εξ αρχής δεν σου ζήτησαν απόδειξη αγοράς και εκτελωνισαν σύμφωνα με το χαρτί του Κινέζου εσύ δεν ευθυνεσαι για κάτι.
Προφανώς στέλνοντας αποδεικτικό με την πραγματική αξία θα πληρωσεις παραπανω αλλά δεν πρόκειται να σου ζητήσει κάνεις ευθύνη για την τιμή που είχε βάλει ο κινέζος στο κουτί
Ο λόγος άλλωστε που βάζουν μικρότερη αξία στα πακετα τους δεν είναι για να γλιτώσεις εσύ χρήματα αλλά για να συνεχίσουμε να αγοράζουμε από αυτούς και για να μην στέλνουμε τα πακέτα πίσω λόγω υπερβολικού κόστους εκτελωνισμου.
Εχουμε απορία τι θα γίνει τελικά.
130 ευρώ για 120$ αξίας τιμολογίου είναι απλά κλοπή και μάλιστα με EMS.
Αν ήταν DHL, UPS, Fedex κλπ θα δικαιολογούνταν γιατί μόνο να ανοίξει ο φάκελλος εκτελωνισμού η ταρίφα ξεκινάει από τα 70 ευρω.
Αλλά με ΕΛΤΑ...
Μα αν ηταν εξυπνοι οπως λες θα ζηταγανε το τραπεζικο κ οχι του κινεζου,κατι αλλο εγινε κ θα φανει στον τελωνειακο υπολογισμο
Στάλθηκε από το HUAWEI MT7-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.