- 13 July 2007
- 17,263
Τον τελευταίο καιρό,είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές αντιπροσωπείες,να δώ την γκάμα των διαθέσιμων μηχανημάτων,τους χώρους,να αναψηλαφίσω προβλήματα και νοοτροπίες,να συζητήσω με τους αντιπροσώπους.
Μερικές βασικές διαπιστώσεις:
ΘΕΤΙΚΑ:
Μερικές βασικές διαπιστώσεις:
ΘΕΤΙΚΑ:
- Καλύτερες τιμές κι ευελιξία πληρωμής σε σχέση με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
- Φιλική διάθεση και τίμια προσέγγιση του πελάτη(απο όλους σχεδόν).
- Προσπάθεια για καλά στημένες ακροάσεις-ακόμα και συγκριτικές με μηχανήματα του πελάτη(κανένας δεν μου το αρνήθηκε).
- Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι απ' όσους νομίζουμε,που ενδιαφέρονται κι ασχολούνται ενεργά με το χόμπυ μας.Μάλιστα για πολλές εταιρείες,η χώρα μας κάνει απο τους υψηλότερους τζίρους στην Ευρώπη.
- Εξαιτίας του απερίγραπτου κατακερματισμού και των "μικρομάγαζων", ελάχιστοι αντιπρόσωποι είναι σε θέση να προσφέρουν,ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων εναλλακτικών λύσεων σε συστήματα και μηχανήματα.Παραμένει σαν απορία μου,γιατί κανείς απ' αυτούς δεν σκέφτεται να συμπράξει μ´άλλους...
- Πασιφανής έλλειψη κεφαλαίων,σ' ένα τομέα που εξ ορισμού τα προσφερόμενα προϊόντα είναι απο ακριβά έως πανάκριβα.Ετσι,οι περισσότεροι ελάχιστα μηχανήματα διαθέτουν για επίδειξη,δεν διαθέτουν στόκ,οι περισσότεροι χώροι είναι επιεικώς απαράδεκτοι,δεν διαθέτουν έστω στοιχειωδώς οργανωμένο σέρβις κλπ.
- Οι περισσότεροι "παλιοί" επαναπαύονται στην "ασφάλεια" κάποιων μεγάλων ονομάτων κι έχουν σταματήσει να ψάχνουν το νέο,το πρωτοποριακό,το πραγματικά καλό και λογικής τιμής μηχάνημα ή ακόμα νέες εταιρείες με πλατιά γκάμα μηχανημάτων,που θα έδιναν περισσότερες επιλογές στον πελάτη.Ετσι τέτοιου είδους μηχανήματα, μόνο στο διαδίκτυο ή μετά απο χρόνια απο την αρχική τους κυκλοφορία τους,μπορούμε να δούμε στην χώρα μας.
- Λείπει απο την χώρα μας το μεταχειρισμένο καλό μηχάνημα.Δεν ξέρω κάποιον,που να το κάνει ξεχωριστά ή παράλληλα(αγορά και διάθεση μεταχειρισμένων).Αντίθετα,στον υπόλοιπο κόσμο είναι κάτι συνηθισμένο,που γίνεται με εμπορική επιτυχία.
- Συνάντησα και περιπτώσεις εξώφθαλμων "λαμογιών".Ουαί στον άπειρο χομπίστα που θα πέσει στα νύχια τους...