ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

άρα οι αντιπρόσωποι είναι πλούσιοι...

τώρα γιατί μου δόθηκε η εντύπωση ότι σε ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που ασχολούνται με το σπορ ,ο ένας κάνει τράμπα τα μηχανήματά του στον άλλον???

Εννοώ ότι υπάρχει κόσμος που κινείται έξω απο το κύκλο των φόρουμ κι απο όσους εμείς γνωρίζουμε.
Νάσο με τράμπες δεν είναι δυνατόν να επιβιώνουν οι αντιπροσωπείες κι ιδιαίτερα οι "μεγάλες".Τ' ακριβά μηχανήματα δουλεύονται με πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους...Αντίθετα οι τράμπες μικρό κέρδος ή και τίποτα τους αφήνουν.

Re: Απάντηση: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

άρα οι αντιπρόσωποι είναι πλούσιοι...

τώρα γιατί μου δόθηκε η εντύπωση ότι σε ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που ασχολούνται με το σπορ ,ο ένας κάνει τράμπα τα μηχανήματά του στον άλλον???

λες να συμβαινει αυτο διοτι οταν ζητησα να ακουσω καποια ηχεια,και μιλαω για Ηρακλειο,μουν ειπαν οτι δεν γινεται τωρα(εαν και οπως ειπαν εχουν ηχεια πολλα) αλλα πρεπει να τους ειδοποιησω απο πριν? :chinscratch:

Last edited:
Απάντηση: Re: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Πάντως παιδιά δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας.

Θέλουμε dealers με χώρους ακροάσεων , με μεγάλα στοκ , να μας δίνουν μηχανήματα σπίτι , να έχει σέρβις και στοκ ανταλλακτικών , να έχει γνώστες υπαλλήλους , και όταν φτάνει η ώρα του λογαριασμού να λέμε το βρήκαμε μέσω internet 30% φτηνότερα σε ένα μαγαζί στη Γερμανία.
Όλα αυτά (πρέπει) να πληρώνονται και να ενσωματώνονται στην τιμή πώλησης .
Η Ελληνική αγορά δεν είναι Γερμανία των 90Μ .
Απλά το «εμπορικό μοντέλο» που θέλουμε είναι ανέφικτο.

Ουσιαστικά η έννοια του ποιοτικού μαγαζιού Hi-end στην Ελλάδα έχει πεθάνει .

Ηλία,εκεί νομίζω,ότι βρίσκεται κι η αιτία του κακού.Οταν οι αντιπροσωπείες δεν είναι σε θέση ή δεν θέλουν να προσφέρουν αυτά που λογικά μπορούν να συγκρατήσουν τον πελάτη(ποιοτικές υπηρεσίες κι υποστήριξη),γιατί αυτός να μην ψάξει απλά το φθηνότερο;
Τους σώνει,ότι δύσκολα ρισκάρεις να αγοράσεις ακριβά μηχανήματα απο το διαδίκτυο,χωρίς ακρόαση κι εμπιστευόμενος μακρυνούς αγνώστους....

Εννοώ ότι υπάρχει κόσμος που κινείται έξω απο το κύκλο των φόρουμ κι απο όσους εμείς γνωρίζουμε.
Νάσο με τράμπες δεν είναι δυνατόν να επιβιώνουν οι αντιπροσωπείες κι ιδιαίτερα οι "μεγάλες".Τ' ακριβά μηχανήματα δουλεύονται με πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους...Αντίθετα οι τράμπες μικρό κέρδος ή και τίποτα τους αφήνουν.

σίγουρα υπάρχει κόσμος έξω...αλοίμονο...

άρα έχουν πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους...
δεν ξέρω...απλά αρκετοί μούπαν ότι η αγορά περνά μεγάλη κρίση...ίσως γι αυτό υπάρχει και-η όποια-η περιποίηση....

αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μην έχουμε όλα αυτά τα οποία γράφει ο Ηλίας Κ. και τα οποία θεωρούνται πολυτέλειες.Στο ότι προτημούμε το διαδίκτυο και τη Γερμανία έχετε δίκιο, αλλά σε αυτό φταίνε οι εδώ αντιπροσωπείες.Ας είχαν τις τιμές αυτές εδώ και τότε θα βλέπαμε ποιος θα αγόραζε απο το εξωτερικό.Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι απλά κερδοσκόποι ή τους "σκοτώνει" το ελληνικό κράτος..ασε που τότε θα αύξαναν και τα κέρδη τους,και θα είχαν άλλους χώρους κλπ κλπ κλπ

Κατά την γνώμη μου το Hi-End περνάει και θα περάσει ακόμη χειρότερη κρίση , μέχρι πλήρους εξαφάνισης

Πιστεύω ότι κανείς πολύ νέος (κάτω των 25 για παράδειγμα) ασχολείται ή πρόκειται με το θέμα.. Εχουν μάθει άλλους τρόπους ακρόασης και διασκέδασης.
Είναι κατά μία έννοια χόμπυ της μέσης ηλικίας γιά όσους το κουβαλάνε από παλαιότερα .(ούτε καν των πλουσίων -αυτό είναι μύθος - σιγά μην κάθεται πολυεκατομμυριούχος να αλλάζει καλώδια κλπ. κλπ. .)

Επειτα το Hi-End δεν ήταν μόνο αξία συσκευών. Ηταν παράλληλα , όταν ασκείται σωστά , και μία παροχή εξειδικευμένης υπηρεσίας . Ένα know – how ποιοτικής ακρόασης μουσικής. Μέχρι τώρα ουδείς αντιπρόσωπος χρέωνε ξεχωριστά την υπηρεσία αυτή και τον συμβουλευτικό του ρόλο – απλά την ενσωμάτωνε στην αξία των συσκευών που πωλούσε. .

Τώρα αφενός έχει μείνει λιγότερο κοινό στον χώρο και με συνεχείς τάσεις μείωσης , από την άλλη η σύγκριση τιμών μέσω του ιντερνετ είναι αμείλικτη και στο δευτερόλεπτο σε όλο τον πλανήτη .
Μία πραγματική μέγγενη που αποτελειώνει την παραδοσιακή αγορά του Hi_End που ξέραμε .

Εδώ βλέπετε παραδοσιακά περιοδικά όπως ο ΗΧΟΣ και το γυρίζουν στα consumer και τα κινητά. Θα γλυτώσουν οι αντιπόσωποι. ?

Ακόμη και στο HXO που (ψιλο)ασχολείται με το Hi-end , σα να το κάνει από αγγαρεία μου φαίνεται.

Γράφει και κάτι – άντε να μην ξεχνιόμαστε λόγω της ιστορίας μας – όχι τίποτα άλλο.

το πιο εξειδικευμένο περιοδικό (που για μένα είναι πολύ καλό..) στο Hiend είναι το Hi Fidelity...και το οποίο βγαίνει κάθε δίμηνο και σε πόσους απευθύνεται???

Εντάξει.Μ' αυτήν την λογική,ότι αφορά λίγους(στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παγκόσμια οι χομπίστες),πεθαίνει.
Δεν μπορούν να αγνοηθούν όλοι αυτοί και να εξαφανισθεί το χόμπυ μας.

Μπορεί να συρρικνωθεί αλλά θα ξαναγνωρίσει άνθηση-ίσως όχι με την μορφή που το ξέρουμε τώρα.Και νέοι κάτω των 25 υπάρχουν πολλοί-απλά δεν έχουν να διαθέσουν τα χρήματα των...ωρίμων.

Θεωρώ,ότι αυτήν την υφέρπουσα καταστροφολογία(φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα Ηλία),όπως κι οι άλλες αντίστοιχες στο παρελθόν(πετάχτε τα πικάπ,μετά πετάχτε τα cdp κι αγοράστε dvdp...),εξυπηρετεί τις στρατηγικές επιλογές μεγάλων εταιρειών του χώρου κι αναμασιώνται κάθε φορά απο τους κάθε είδους καλοθελητές-και στον "ΗΧΟ"...
Η διεύθυνση του"ΗΧΟΥ" έχει μεγάλες ευθύνες,για την σημερινή κατάσταση,άλλωστε στο ίδιο πλαίσιο κινείται και σήμερα, περιφρονώντας όλους εμάς τους χομπίστες και ΤΕΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ...

Last edited:
Νασο για εμένα ναι . Και ούτε πολυτελείας (σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και ταχύτεροι τρόποι για ξόδεμα)

Η εποχή μας είναι περισσότερο γρήγορη – εξωστρεφής – επικοινωνιακή – εντυπωσιακή – θέλει το αποτέλεσμα όχι την αναζήτηση
Το Hi-end είναι χόμπυ αργό – εσωστρεφές – κλειστό – κτητικό - τελειομανές χωρίς ορατό αποτέλεσμα σε τρίτους

Στα μάτια ενός «ουδέτερου παρατηρητή» ο Hi-end χομπίστας πρέπει να είναι γραφική φιγούρα

Δεν νομίζω να αποτελεί target group του σύγχρονου marketing.

Ακόμη και στο HXO που (ψιλο)ασχολείται με το Hi-end , σα να το κάνει από αγγαρεία μου φαίνεται.

Γράφει και κάτι – άντε να μην ξεχνιόμαστε λόγω της ιστορίας μας – όχι τίποτα άλλο.

Σήμερα πήρα το τεύχος Οκτωβρίου.:slapface:
Και να παίζανε και οι lcd του 700άρικου ή του 1000άρικου όπως έπιαζαν οι crt
αντίστοιχης τιμής....χαλάλι τους:rifle:
Οι 1080p μας μαράνανε.
Δεν ξέρω τι παίζει με τις αντιπροσωπείες και τους αντιπροσώπους.
Αυτό που ξέρω είναι πως ούτε ο εγχώριος ειδικός τύπος σε ψήνει να
ασχοληθείς με το άθλημα, όχι απαραίτητα του hi-end, και αν συνυπολογιστεί
η οικονομική ύφεση και οι νέες τεχνολογίες που έβαλαν σε δεύτερη μοίρα
τις συσκευές ήχου εύκολα εξηγείται η κατάσταση που αναφέρεται.
Ίσως και τα mp3, lossless κτλ έβαλαν το χεράκι τους αφού το μέσο πλέον δεν
έχει σημασία. Με ένα ipod και ένα ένα all-in-one πολυκάναλο σύστημα
γίνεται η δουλειά και ο νέος, που με την ενασχόλησή του θα βοηθούσε την
αγορά να συνεχίσει να υπάρχει, δεν ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω αν δεν
έχει τα ερεθίσματα.

δεν λέμε να αγνοηθεί το χόμπι...απλά η συζήτηση τέθηκε-αναφορικά-με τις υπηρεσίες που προσφέρονται...και ρωτώ....μπορεί να πλουτίσει ένας αντιπρόσωπος Hiend μηχανημάτων????...και ως εκ τούτου να προσφέρει υπηρεσίες(υποθέτοντας ότι είναι σωστός επαγγελματίας)...ρωτώ...δεν ξέρω...

και πως έχει ευθύνες ο ΗΧΟΣ???..από που προκύπτουν???

Νασο για εμένα ναι . Και ούτε πολυτελείας (σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και ταχύτεροι τρόποι για ξόδεμα)

Η εποχή μας είναι περισσότερο γρήγορη – εξωστρεφής – επικοινωνιακή – εντυπωσιακή – θέλει το αποτέλεσμα όχι την αναζήτηση
Το Hi-end είναι χόμπυ αργό – εσωστρεφές – κλειστό – κτητικό - τελειομανές χωρίς ορατό αποτέλεσμα σε τρίτους

Στα μάτια ενός «ουδέτερου παρατηρητή» ο Hi-end χομπίστας πρέπει να είναι γραφική φιγούρα

Δεν νομίζω να αποτελεί target group του σύγχρονου marketing.

θα συμφωνήσω μαζί σου...κι εγώ αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από τις επαφές που είχα...

και πως έχει ευθύνες ο ΗΧΟΣ???..από που προκύπτουν???
Σύγκρινε την ύλη ενός τεύχους προ τριετίας,τετραετίας και ενός πρόσφατου.
Έχουν πέσει με τα μούτρα στις lcd και το χειρότερο είναι πως ακόμα και
αν άλλαξε ρότα το περιοδικό δεν το υποστηρίζουν ούτε με τα κείμενα, ούτε
με την ανύπαρκτη πλέον προσφορά μιας υποτυπώδους γνώσης στους
αναγνώστες πάνω στο θέμα της εικόνας.
Και οι παρουσιάσεις των δίσκων είναι μικρές, τα κείμενα είναι περιορισμένου
μήκους, και να τολμήσω να πω πως δεν υπάρχει η απαραίτητη τεχνική
κατάρτιση;;; Μόνο έτσι μπορώ να δικαιολογήσω την πλήρη απουσία
μετρήσεων και (συχνά) την μη παράθεση τεχνικών πληροφοριών.
Όσο για τους συντάκτες που έχουν φύγει (ακόμα και τα τρία τελευταία
χρόνια που το διαβάζω)....
Δεν είπαμε να κοπούν οι τηλεοράσεις και τα γκατζετάκια αλλά σε λίγο θα
μοιάζει με διαφημιστικό του lidl.

Όσο για το high fidelity καλό θα ήταν να κάνουν κάτι με τη διανομή στην
επαρχία γιατί είναι υποτιμητικό να το φέρνουν, όσοι το φέρνουν, μετά από
δύο μήνες:slapface:.
Και δεν είναι κακό να γίνεται και καμιά παρουσίαση πιο προσιτών μηχανημάτων...

Ελπίζω το negative feedback να πιάσει τόπο.

Το ό,τι άλλαξε φυσιογνωμία ο ΗΧΟΣ αποδεικνύει τα λεγόμενά μας...απλά τον εγκατέλειπαν οι αναγνώστες του...πρώτα τον άρχισαν να το εγκαταλείπουν και μετά άλλαξε,όχι το αντίθετο...η αγορά έφυγε από το δικάναλο και πήγε στο πολυκάναλο και στην εικόνα...και ο ΗΧΟΣ στράφηκε προς τα κει-όπως..όπως-για να σωθεί..ο Καβαθάς δεν υπάρχει πλέον και όλο το συγκρότημα έχει αγοραστεί...

όσον αφορά το Hi fidelity...είναι γνωστή η αδυναμία του και το γνωρίζουν πολύ καλά...

αυτά ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ αναφορικά με το Hiend...

Εγώ πιστεύω ότι το hi-fi θα γυρίσει σιγά-σιγά στο garage factory της δεκαετίας του '60. Μικρές εταιρίες οικογενειακές που θα πουλάνε πια μέσω ίντερνετ. Υπάρχουν αρκετές ήδη στην Αμερική που δουλεύουν έτσι. Σου στέλνουν μέχρι και τα προϊόντα στο σπίτι με δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων αν δεν σου αρέσουν. Θα υπάρχουν και τοπικοί κατασκευαστές που θα τους παραγγέλνεις το μηχάνημα και θα στο φτιάχνουν. Ίσως να είναι μια πιο αγνή μορφή από την πανάκριβη σημερινή φιλοσοφία του χάι-έντ ως όνομα κύρους.

Re: Απάντηση: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να μην έχουμε όλα αυτά τα οποία γράφει ο Ηλίας Κ. και τα οποία θεωρούνται πολυτέλειες.Στο ότι προτημούμε το διαδίκτυο και τη Γερμανία έχετε δίκιο, αλλά σε αυτό φταίνε οι εδώ αντιπροσωπείες.Ας είχαν τις τιμές αυτές εδώ και τότε θα βλέπαμε ποιος θα αγόραζε απο το εξωτερικό.Αυτό που δεν ξέρω είναι αν είναι απλά κερδοσκόποι ή τους "σκοτώνει" το ελληνικό κράτος..ασε που τότε θα αύξαναν και τα κέρδη τους,και θα είχαν άλλους χώρους κλπ κλπ κλπ
Μερικα προιοντα ερχονται φθηνοτερα απο οτι στο εξωτερικο αλλα κατα κανονα ολα τα υλικα αγαθα στην Ελλαδα δεν ειναι σχετικα ακριβοτερα? Τι λετε για τα αυτοκινητα? Ποσοι ομως αγοραζουν απο το εξωτερικο? Και αραγε γνωριζετε αν η Ελλαδα τα προιοντα που κανει εξαγωγη τα πουλα φθηνοτερα απο οτι εδω? Δεν νομιζω. Ενα προιον που κατασκευαζεται πχ στη Γερμανια δεν εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να ειναι εδω ακριβοτερο απο οτι εκει? εστω και λιγο...

Οσο αφορα το κρατος πιστεψτε με σε στηνει στα 5 μετρα!!! Αληθεια εαν υποθεσουμε οτι ολοι εμεις οι εμποροι βγαζουμε τα "κερατα" μας απο τα ποσοστα κερδους που εχουμε γιατι οι περισσοτεροι οπως σωστα ειπε και ο Νασος κανουμε και δευτερες δουλειες?