ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Παρακαλω Διονυση μπορεις να συνεχισεις ...
καθως και οποιος αλλος επιθυμει να συμμετεχει επι της ουσιας του θεματος.

Ενα ενδιαφέρον θέμα,που δεν έχει θιγεί ιδιαίτερα μέχρι τώρα,είναι η αγορά των μεταχειρισμένων μηχανημάτων.

Εχει δυό βασικές όψεις.Η 1η να μπορείς να ακούσεις και να βρείς,ένα καλό κομμάτι-συνδυασμό με κάποια εγγύηση και σε καλή τιμή κι η 2η να μπορείς να πουλήσεις-ανταλλάξεις χωρίς να το "σκοτώσεις",ένα αντίστοιχο καλό κομμάτι.

Οι λεγόμενες τράμπες,οπως λειτουργούν σήμερα,σπάνια συμφέρουν τον χομπίστα.Τις περισσότερες φορές δεν συμφέρει ούτε τα μαγαζιά,που αναγκάζονται να τις αποδεκτούν για να πουλήσουν.Τέλος πολύ σπάνια μπορείς ν' ανταλλάξεις μεταχειρισμένο για μεταχειρισμένο μηχάνημα.

Κάποια εξειδικευμένα ή έστω παράλληλων πωλήσεων μαγαζιά,που θα έκαναν και εισαγωγές μεταχειρισμένων,όπως συμβαίνει αλλού,δεν θα μπορούσαν να δώσουν λύση;

Καλή περίπτωση.

Εφόσον τα μεταχειρισμένα δίνουν και παίρνουν, κάποια καταστήματα που να ασχολούνται αποκλειστικά μ' αυτό θα βοηθούσαν πολύ, με την προϋπόθεση να δίνουν demo.

Νομίζω υπάρχει ένας τέτοιος στην Αγ. Δημητρίου, εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Αν τα μαγαζιά "δεν έβγαιναν" όπως λένε οι καταστηματάρχες, θα βλέπαμε πολλές από τις καλές και λογικές προτάσεις που ακούστηκαν σε αυτό το thread να γίνονται πραγματικότητα. Ή έχουν όλοι πολύ καλές "δεύτερες δουλειές" ή "βγαίνουν" και παρα-"βγαίνουν".

Καλή περίπτωση.

Εφόσον τα μεταχειρισμένα δίνουν και παίρνουν, κάποια καταστήματα που να ασχολούνται αποκλειστικά μ' αυτό θα βοηθούσαν πολύ, με την προϋπόθεση να δίνουν demo.

Demo τα ήδη μεταχειρισμένα; Δεν θα καταλήξουν ΥΠΕΡμεταχειρισμένα εώς άχρηστα προς πώληση;

Η τους φοβίζει το "άγνωστο",θα πρόσθετα,όπως όλους μας άλλωστε.
Πολλές φορές κολλάμε κάπου,ενώ μας παρουσιάζετε μιά καλύτερη ευκαιρία,επειδή ακριβώς αισθανόμαστε μιά ασφάλεια στο οικείο περιβάλλον που κινούμαστε επι χρόνια.Νομίζω ανθρώπινο είναι,αλλά κάποιος πρέπει να αλλάξει τα δεδομένα παίρνοντας το αναγκαίο ρίσκο.Χωρίς έστω υπολογισμένο ρίσκο δεν γίνεται τίποτα.

Απο την άλλη,το υπάρχον σκηνικό,βαδίζει πρός το τέλος του.Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες κι απαιτήσεις των πελατών κι άς μην ξεχνάνε οι φίλοι αντιπρόσωποι,ότι αυτές καθωρίζουν την αγορά κι όχι ο τρόπος που την αντιλαμβάνονται αυτοί...

Βρε φιλε μου Dipie, μπορεις να εξηγησεις πως μπορεις να βρεις μεταχειρισμενο μηχανημα σε καλη τιμη, χωρις να το εχει σκοτωσει αυτος που το πουλαει´?Η το ενα θα συμβει η το αλλο. Και τα δυο μαζι δεν γινεται.

Απάντηση: Re: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Demo τα ήδη μεταχειρισμένα; Δεν θα καταλήξουν ΥΠΕΡμεταχειρισμένα εώς άχρηστα προς πώληση;

Δεν έχεις ζητήσει μέχρι τώρα να ακούσεις ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα ή σύστημα;Πολλές φορές το έχω κάνει κι όχι μόνο εγώ.

Re: Απάντηση: Re: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Δεν έχεις ζητήσει μέχρι τώρα να ακούσεις ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα ή σύστημα;Πολλές φορές το έχω κάνει κι όχι μόνο εγώ.

Πάντα ακούω τα μηχανήματα που θέλω να αγοράσω...
Αν όμως μιλάμε για ένα μαγαζί που δίνει το ίδιο μηχάνημα σε 10 πελάτες πριν βρεί τον αγοραστή, η τιμή του μηχανήματος θα πέσει από τις "τυχών" φθορές που θα υποστεί το μηχάνημα.
Δυστυχώς δεν φερόμαστε όλοι στα μηχανήματα με το γάντι.

Είναι τελείως διαφορετικό από το να πάρεις το demo και να αγοράσεις ένα καινούργιο από το να αγοράσεις το demo που σου έρχεται σπίτι σου. :)

Απάντηση: Re: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Βρε φιλε μου Dipie, μπορεις να εξηγησεις πως μπορεις να βρεις μεταχειρισμενο μηχανημα σε καλη τιμη, χωρις να το εχει σκοτωσει αυτος που το πουλαει´?Η το ενα θα συμβει η το αλλο. Και τα δυο μαζι δεν γινεται.

Μεταχειρισμένα απο Ευρώπη ή Αμερική βρίσκεις σε χαμηλές τιμές,ιδιαίτερα άν γίνεται επαγγελματικά το εμπόριο.Τόσοι Ευρωπαίοι που δουλεύουν με μεταχειρισμένα αποκλειστικά και κερδοφόρα για πολλά χρόνια,πως το κάνουν;

Η συζήτηση γίνεται για μιά νέα κατάσταση στην αγορά,πιό κοντά στις ανάγκες των πελατών.Για εκσυγχρονισμό που λέμε.

Κι έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα,άν ψάξεις βρίσκεις πολλές ευκαιρίες κι έχω βρεί πάρα πολλές.Τώρα πόσο πουλήθηκε απο τον 1ο ιδιοκτήτη ή άν είναι demo έχει μεγάλη σημασία;

Κανένας αντιπρόσωπος;
Πως βλέπετε τις προτάσεις που διατυπώθηκαν μέχρι τώρα;
Τι μπορεί ή πρέπει ν' αλλάξει;

Θα συνεχίζω να είμαι κακός…

Κε DIPIE, τι εννοείται αναφέροντας το εμπόριο μεταχειρισμένων?
Μήπως εννοείται τα διάφορα ιντερνέτ μαγαζιά, που πουλάνε προϊόντα από πελάτες τους χωρίς όμως να έχουν την ευθύνη των σέρβις?
Μήπως η μόνη ευθύνη που έχουν είναι να ανεβάσουν ένα αρνητικό αστεράκι στη συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε, στην περίπτωση που ο πωλητής βγήκε «σκάρτος»?
Μήπως η έλλειψη ανταλλαγής βοηθάει στη χαμηλότερη τιμή?
Μήπως η έλλειψη προσωπικού και επιδείξεων βοηθάει στη χαμηλότερη τιμή?
Μήπως η έλλειψη χώρου έστω και για στατική επίδειξη, η έλλειψη στοκ και απώλειας χρημάτων από αυτό, βοηθάει στη χαμηλότερη τιμή?
Μήπως η έλλειψη δόσεων, διευκολύνσεων, «σπάσιμο» επιταγών κλπ. βοηθούν επίσης?

Πριν κάποια χρόνια, ξεκίνησε ένα μαγαζί στην Αθήνα, να έχει αποκλειστικά μεταχειρισμένα προϊόντα, μπορούσες εκεί να βρεις πολύ καλά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές είτε για το χρονοντούλαπο της ιστορίας και της συλλογής σου είτε για άμεση χρήση.
Έκλεισε μέσα σε 1, 5 χρόνια… Σας λέει κάτι αυτό?

Αυτό που αναφέρεις θα μπορούσε να είναι εφικτό ΑΝ μαζεύονταν κάποιοι αντιπρόσωποι σε ΕΝΑ σημείο και ταυτόχρονα μάζευαν τις «τράμπες» τους σε ένα χώρο έχοντας όμως οι ίδιοι την ευθύνη αποκατάστασης δυσλειτουργίας του μηχανήματος.
Να αναλάβει ένας «τρίτος» να πάρει στο χώρο του 2ο χέρι μηχανήματα, χρειάζεται παραπάνω εργασία για να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις σχέσεις που θα αναπτύξει με τους πελάτες του.
Όλοι, συνήθως, ζητάμε και ξέρουμε αυτόν που πήραμε το μηχάνημα και δε λαμβάνουμε στα υπ’ όψιν μας ότι είναι μεταπωλητής και δε φέρει την ευθύνη επισκευής των μηχανημάτων σε περίπτωση βλάβης.
Προσωπικά, απαιτώ να «τρέξει» για εμένα, γιατί δεν έχω το χρόνο να το κάνω ο ίδιος. Όταν λέω να «τρέξει» εννοώ να παραλάβει το μηχάνημα, να φροντίσει για την αποστολή του στο σέρβις, να κοιτάξει την πρόοδο της επισκευής, να ελέγξει κατά την επιστροφή του ότι λειτουργεί σωστά, αλλά δε μπορώ να του ζητήσω παραπάνω ευθύνες από αυτές.
Αν όμως αγοράσω κάτι ως 2ο χέρι και μου παρουσιάσει πρόβλημα σε χρόνο π.χ 2 εβδομάδων τότε θα σκεφτώ ότι υπήρχε πρόβλημα και μου το αποσιώπησε!
Και όπως καλά γνωρίζεται στα ηλεκτρονικά «τσίπα» δεν υπάρχει… μπορεί να λειτουργεί άψογα για μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν αποφασίσεις να το πουλήσεις να σου κάνει «νάζια :-(

Tzimisce, σταματώ τη συζήτησή μας, αν όλα πάνε καλά θα τα πούμε στην έκθεση του Hi end, χωρίς quote :)

Ισοβίτα μου,απλά,γιατί να είμαστε η μόνη εξαίρεση χώρας,όπου δεν μπορεί να υπάρξει αυτό που έξωθεν λειτουργεί κερδοφόρα(υπο συνθήκες) εδώ και πολλά χρόνια;

Ναί το θυμάμαι το κατάστημα.Είχα πάει μάλιστα.Μάλλον αντικερί ήταν.

Φίλε Ισοβίτη, τα πράγματα είναι απλά...

Αν οι καταστηματάρχες θεωρούν πως η αγορά έχει πρόβλημα θα πρέπει να κάνουν κάτι να βελτιώσουν τη θέση τους και τις πωλήσεις τους. Το τι θα κάνουν, ως καταναλωτή, δε με αφορά, αλλά σίγουρα μπορώ να κρίνω και να συγκρίνω τα δικά μας με το τι γίνεται στο εξωτερικό - κάτι που σίγουρα δεν είναι υπέρ για όσους ψάχνουν για εύκολες λύσεις και αρπαχτές. Σίγουρα πάντως αυτό το κάτι δεν μπορεί να είναι το να προσπαθούμε να φέρουμε τους πελάτες και τις απαιτήσεις τους στα μέτρα μας. Όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί ή να το καταλάβει απλά αλλάζει επάγγελμα.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά και όλα βαίνουν καλώς, τότε δεν έχουμε θέμα συζήτησης.

Σωστά μάλιστα κι άλλοι αρκετοί το κάνουν κι οπωσδήποτε είναι θετικό γεγονός.

Το ζήτημα όμως δεν είναι η καλή διάθεση και μεμονωμένες κινήσεις.Η συζήτηση αφορά συνολικά τον εκσυγχρονισμό του κλάδου,στη βάση των λογικών κι ήδη εφαρμοζόμενων λύσεων που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Φίλε Ισοβίτη, τα πράγματα είναι απλά...

Αν οι καταστηματάρχες θεωρούν πως η αγορά έχει πρόβλημα θα πρέπει να κάνουν κάτι να βελτιώσουν τη θέση τους και τις πωλήσεις τους. Το τι θα κάνουν, ως καταναλωτή, δε με αφορά, αλλά σίγουρα μπορώ να κρίνω και να συγκρίνω τα δικά μας με το τι γίνεται στο εξωτερικό - κάτι που σίγουρα δεν είναι υπέρ για όσους ψάχνουν για εύκολες λύσεις και αρπαχτές. Σίγουρα πάντως αυτό το κάτι δεν μπορεί να είναι το να προσπαθούμε να φέρουμε τους πελάτες και τις απαιτήσεις τους στα μέτρα μας. Όποιος δεν μπορεί να το δεχτεί ή να το καταλάβει απλά αλλάζει επάγγελμα.

Αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά και όλα βαίνουν καλώς, τότε δεν έχουμε θέμα συζήτησης.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το μέλος DIPIE, άσχετα αν κάποια στιγμή πήγε να "ξεφύγει".
Για να υπάρξει, λοιπόν, αυτή η απορία, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά...

Το να καταθέτει κανείς τη γνώμη του, την άποψή του, να την τεκμηριώνει με επιχειρήματα έχει ως αποτέλεσμα τη συζήτηση...
Πάντα από μία συζήτηση και ένα υγιή διάλογο/αντίλογο, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα!
Ο "αφορισμός" και η άποψη "δε με ενδιαφέρει", το μόνο που καταφέρνει στο τέλος είναι η συντήρηση του "ωχαδερφισμού" ή του "να πεθάνει ο σκύλος του γείτονα" με αποτελέσματα, που αν μη τι άλλο τα ζούμε καθημερινά στην οποιαδήποτε δραστηριότητα της ζωής μας...

Η εμπειρία μας ως φοιτητές, επισκέπτες εκπαιδευτικών σεμιναρίων ή απλά τουρίστες, ΠΟΤΕ δεν μας δίνουν την πραγματική κοινωνικοπολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα επίσκεψής μας.
Άρα, προσωπικά και μόνο, θεωρώ ουτοπία να αναφέρομαι σε καταστάσεις που μπορεί να υπολογίζω ότι ισχύουν στο εξωτερικό και να τις φέρω ως παράδειγμα στις συζητήσεις μου.
Επίσης, αν έζησα πριν κάποια χρόνια σε μία χώρα, έχοντας κόψει πλέον τους δεσμούς μου με αυτή και έχω σαν αποτέλεσμα τη μη γνώση των εξελίξεων εκεί, με κρατά διστακτικό ως παράδειγμα στις συζητήσεις μου.

Για το τέλος κράτησα το...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ :-)