ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Τον τελευταίο καιρό,είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ πολλές αντιπροσωπείες,να δώ την γκάμα των διαθέσιμων μηχανημάτων,τους χώρους,να αναψηλαφίσω προβλήματα και νοοτροπίες,να συζητήσω με τους αντιπροσώπους.

Μερικές βασικές διαπιστώσεις:

ΘΕΤΙΚΑ:
  • Καλύτερες τιμές κι ευελιξία πληρωμής σε σχέση με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  • Φιλική διάθεση και τίμια προσέγγιση του πελάτη(απο όλους σχεδόν).
  • Προσπάθεια για καλά στημένες ακροάσεις-ακόμα και συγκριτικές με μηχανήματα του πελάτη(κανένας δεν μου το αρνήθηκε).
  • Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι απ' όσους νομίζουμε,που ενδιαφέρονται κι ασχολούνται ενεργά με το χόμπυ μας.Μάλιστα για πολλές εταιρείες,η χώρα μας κάνει απο τους υψηλότερους τζίρους στην Ευρώπη.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ:
  • Εξαιτίας του απερίγραπτου κατακερματισμού και των "μικρομάγαζων", ελάχιστοι αντιπρόσωποι είναι σε θέση να προσφέρουν,ευρεία γκάμα ολοκληρωμένων εναλλακτικών λύσεων σε συστήματα και μηχανήματα.Παραμένει σαν απορία μου,γιατί κανείς απ' αυτούς δεν σκέφτεται να συμπράξει μ´άλλους...
  • Πασιφανής έλλειψη κεφαλαίων,σ' ένα τομέα που εξ ορισμού τα προσφερόμενα προϊόντα είναι απο ακριβά έως πανάκριβα.Ετσι,οι περισσότεροι ελάχιστα μηχανήματα διαθέτουν για επίδειξη,δεν διαθέτουν στόκ,οι περισσότεροι χώροι είναι επιεικώς απαράδεκτοι,δεν διαθέτουν έστω στοιχειωδώς οργανωμένο σέρβις κλπ.
  • Οι περισσότεροι "παλιοί" επαναπαύονται στην "ασφάλεια" κάποιων μεγάλων ονομάτων κι έχουν σταματήσει να ψάχνουν το νέο,το πρωτοποριακό,το πραγματικά καλό και λογικής τιμής μηχάνημα ή ακόμα νέες εταιρείες με πλατιά γκάμα μηχανημάτων,που θα έδιναν περισσότερες επιλογές στον πελάτη.Ετσι τέτοιου είδους μηχανήματα, μόνο στο διαδίκτυο ή μετά απο χρόνια απο την αρχική τους κυκλοφορία τους,μπορούμε να δούμε στην χώρα μας.
  • Λείπει απο την χώρα μας το μεταχειρισμένο καλό μηχάνημα.Δεν ξέρω κάποιον,που να το κάνει ξεχωριστά ή παράλληλα(αγορά και διάθεση μεταχειρισμένων).Αντίθετα,στον υπόλοιπο κόσμο είναι κάτι συνηθισμένο,που γίνεται με εμπορική επιτυχία.
  • Συνάντησα και περιπτώσεις εξώφθαλμων "λαμογιών".Ουαί στον άπειρο χομπίστα που θα πέσει στα νύχια τους...
Νομίζω,ότι μπορεί να είναι μια συζήτηση χρήσιμη,ιδιαίτερα άν συμμετάσχουν κι οι αντιπρόσωποι που γράφουν στο φόρουμ με την άποψή τους.

Για μένα ένα σημαντικό μειονέκτημα των dealers είναι πως ελάχιστοι σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις μηχανήματα στο χώρο σου.Τουλάχιστον εγώ ξέρω μόνο μια εταιρεία.

Mπράβο DIPIE!!!

Αυτά τα συμπεράσματα ήθελα κι εγώ να γράψω από την εμπειρία μου-τους δύο αυτούς μήνες της αναζήτησης μου για τα ηχεία που ήθελα να αγοράσω!!!!

Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα!!!

Ο Ζαφειρόπουλος τα ATC δεν τάχει στοκ!!!..είχε ένα ζευγάρι ..τα πήρε ο Tzimise...και τώρα θα κάνει παραγγελία ένα ζευγάρι και θάρθει από Αγγλία μέσα Νοέμβρη!!!

και ο Ζαφειρόπουλος είναι από τους πιο σωστούς επαγγελματίες!!!

Επιβεβαιώνω δηλαδή αυτά που γράφεις!!!

Καλά αν δεν έχεις ανθρώπους να συμβουλευτείς, δεν το συζητώ...δεν βγάζεις άκρη!!!

ένα άλλο που θέλω να γράψω είναι ότι-ουσιαστικά- Hiend αγορά στην Ελλάδα δεν υπάρχει....20-30 τύποι είναι που "κινούν" την αγορά....εδώ πήγαινα από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία και λίγο ως πολύ έβλεπα τους ίδιους ανθρώπους!!!...αυτό κατάλαβα εγώ...και από συζητήσεις που έκανα....

Last edited:
Eγώ τι να πω που είδα reviewer γνωστού περιοδικού να δουλεύει ως υπάλληλος σε γνωστή αντιπροσωπεία;

Πάντως παιδιά δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας.

Θέλουμε dealers με χώρους ακροάσεων , με μεγάλα στοκ , να μας δίνουν μηχανήματα σπίτι , να έχει σέρβις και στοκ ανταλλακτικών , να έχει γνώστες υπαλλήλους , και όταν φτάνει η ώρα του λογαριασμού να λέμε το βρήκαμε μέσω internet 30% φτηνότερα σε ένα μαγαζί στη Γερμανία.
Όλα αυτά (πρέπει) να πληρώνονται και να ενσωματώνονται στην τιμή πώλησης .
Η Ελληνική αγορά δεν είναι Γερμανία των 90Μ .
Απλά το «εμπορικό μοντέλο» που θέλουμε είναι ανέφικτο.

Ουσιαστικά η έννοια του ποιοτικού μαγαζιού Hi-end στην Ελλάδα έχει πεθάνει .

Αν ξερατε ποσο "στο περιπου" λειτουργουν τρανταχτα ονοματα κατασκευαστων , θα ησασταν επιεικεστεροι με τους εν Ελλαδι αντιπροσωπους τους κυριως οσον αφορα την διαθεσιμοτητα των προιοντων τους .

Απάντηση: Re: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Πάντως παιδιά δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα δικά μας.

Θέλουμε dealers με χώρους ακροάσεων , με μεγάλα στοκ , να μας δίνουν μηχανήματα σπίτι , να έχει σέρβις και στοκ ανταλλακτικών , να έχει γνώστες υπαλλήλους , και όταν φτάνει η ώρα του λογαριασμού να λέμε το βρήκαμε μέσω internet 30% φτηνότερα σε ένα μαγαζί στη Γερμανία.
Όλα αυτά (πρέπει) να πληρώνονται και να ενσωματώνονται στην τιμή πώλησης .
Η Ελληνική αγορά δεν είναι Γερμανία των 90Μ .
Απλά το «εμπορικό μοντέλο» που θέλουμε είναι ανέφικτο.

Ουσιαστικά η έννοια του ποιοτικού μαγαζιού Hi-end στην Ελλάδα έχει πεθάνει .

Ακριβως ετσι ειναι .

Mπράβο DIPIE!!!

Αυτά τα συμπεράσματα ήθελα κι εγώ να γράψω από την εμπειρία μου-τους δύο αυτούς μήνες της αναζήτησης μου για τα ηχεία που ήθελα να αγοράσω!!!!

Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα!!!

Ο Ζαφειρόπουλος τα ATC δεν τάχει στοκ!!!..είχε ένα ζευγάρι ..τα πήρε ο Tzimise...και τώρα θα κάνει παραγγελία ένα ζευγάρι και θάρθει από Αγγλία μέσα Νοέμβρη!!!

και ο Ζαφειρόπουλος είναι από τους πιο σωστούς επαγγελματίες!!!

Επιβεβαιώνω δηλαδή αυτά που γράφεις!!!

Καλά αν δεν έχεις ανθρώπους να συμβουλευτείς, δεν το συζητώ...δεν βγάζεις άκρη!!!

ένα άλλο που θέλω να γράψω είναι ότι-ουσιαστικά- Hiend αγορά στην Ελλάδα δεν υπάρχει....20-30 τύποι είναι που "κινούν" την αγορά....εδώ πήγαινα από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία και λίγο ως πολύ έβλεπα τους ίδιους ανθρώπους!!!...αυτό κατάλαβα εγώ...και από συζητήσεις που έκανα....

Εδω τεινει να εκλειψει το hi-fi και εσεις μιλατε για hi-end?
Που ειναι η ποικιλια συσκευων, αποκλειστικα ηχου, που υπηρχε μεχρι πριν 10 χρονια? Στο διαφημιστικο προσπεκτους καθε εταιριας υπηρχε ενα πληθος απο διαφορετικα μοντελα αυτονομων πηγων ηχου: ενισχυτων-CD players-κασετοφωνων-ραδιοφωνικων δεκτων-εκουαλαιζερς. Τωρα δεν υπαρχει τιποτα απο αυτα. Τωρα εχουν πεσει ολοι με τα μουτρα στην εικονα, τους Η/Υ και στην κινητη τηλεφωνια γιατι αυτα ζηταει η αγορα.

Αν ξερατε ποσο "στο περιπου" λειτουργουν τρανταχτα ονοματα κατασκευαστων , θα ησασταν επιεικεστεροι με τους εν Ελλαδι αντιπροσωπους τους κυριως οσον αφορα την διαθεσιμοτητα των προιοντων τους .

Μαρίνο εγώ δεν είμαι αυστηρός ..απλά έγραψα την κατάσταση ,όπως την εισέπραξα...προσωπικά δεν με ενοχλεί κάτι ιδιαίτερα...

αναρωτιέμαι όμως ζεις από αυτή τη δουλειά????

...δύο τινά συμβαίνουν: ή την έχεις σαν δεύτερη δουλειά-χόμπι..ή έχεις τρομερά ποσοστά κέρδους και πουλώντας ένα μηχάνημα συντηρείσαι καιρό...

Tο να δώσω ονόματα δεν νομίζω ότι έχει νόημα,άλλωστε δεν μπορεί να αποδειχθεί.Απλά συμφωνώ με την άποψη ότι ο χώρος περιστοιχίζεται από ένα μικρό αριθμό ατόμων που ένας γνωρίζει τον άλλο.Οσον αφορά την ποιότητα εξυπηρέτησης,το after sales service κλπ,σαφώς έχει επίπτωση στην τιμή,μέχρι κάποιο όριο όμως.Επειδή όμως δεν εμπιστεύομαι κανένα παρά μόνο τα αυτιά μου θέλω ότι αγοράζω να το ακούω στο χώρο μου και με την ησυχία μου.Τι καλύτερο από αυτό;

από DIPIE:

"Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι απ' όσους νομίζουμε,που ενδιαφέρονται κι ασχολούνται ενεργά με το χόμπυ μας.Μάλιστα για πολλές εταιρείες,η χώρα μας κάνει απο τους υψηλότερους τζίρους στην Ευρώπη."

DIPIE πως το συμπέρανες αυτό???

Για μένα ένα σημαντικό μειονέκτημα των dealers είναι πως ελάχιστοι σου δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσεις μηχανήματα στο χώρο σου.Τουλάχιστον εγώ ξέρω μόνο μια εταιρεία.
Αλέξανδρε εαν είχες μαγαζί θα έδινες εύκολα μια συσκευή 10000 και πάνω να την πάρει ο πελάτης σπίτι του για να βγάλει τα συμπεράσματά του στο χώρο του.
Έχετε ποτέ σκεφτεί στην επαρχία τι μπορούμε να βρούμε για να ακούσουμε.
Τίποτα.

:SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Αν ξερατε ποσο "στο περιπου" λειτουργουν τρανταχτα ονοματα κατασκευαστων , θα ησασταν επιεικεστεροι με τους εν Ελλαδι αντιπροσωπους τους κυριως οσον αφορα την διαθεσιμοτητα των προιοντων τους.
Γιατί ελάχιστοι χαιεντάδες κατασκευαστές έχουν στοκ. Όταν κάποιος αντιπρόσωπος παραγγέλνει, κάθεται και φτάχνει την παραγγελία. Γι' αυτό και αργούν οι παραγγελίες. Τι νομίζετε, ότι τα έχουν αποθήκη;

Πάντως εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε δυο που έχω πάει, μου έχουν δώσει μηχανάκια για demo.

Ακόμα δεν έχω δανειστεί ηχεία, βέβαια...

Αλέξανδρε εαν είχες μαγαζί θα έδινες εύκολα μια συσκευή 10000 και πάνω να την πάρει ο πελάτης σπίτι του για να βγάλει τα συμπεράσματά του στο χώρο του.
Έχετε ποτέ σκεφτεί στην επαρχία τι μπορούμε να βρούμε για να ακούσουμε.
Τίποτα.
Oσον αφορά το θέμα της επαρχίας συμφωνώ πως υπάρχει πρόβλημα και η μόνη ίσως διέξοδος είναι οι εκθέσεις.Οσον αφορά το άλλο πιστεύω πως φταίμε σε μεγάλο βαθμό και εμείς σαν καταναλωτές διότι τη δύναμη την έχουμε εμείς και δεν το έχουμε καταλάβει.

Re: Απάντηση: ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

Τόξερα εγώ ότι θα μου το χτυπάει... Αμ δεν τόξερα; :bigcry:

Το βασικό στην όλη υπόθεση είναι ότι οι αντιπρόσωποι είναι ΠΑΡΑ πολλοί.

Αν κάποιος είχε 10 καλές αντιπροσωπείες που πούλαγαν θα είχε τόσα κέρδη που θα μπορούσε να στήσει και studio, να δώσει μηχανήματα, να δώσει εναλακτικές.
Αυτή τη στιγμή οι μισές αντιπροσωπείες είναι... μονοπρόσωπες. Ο κάθε ένας που βρίσκει μία αντιπροσωπεία την τσιμπάει και μένει σε αυτή γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει άλλες.
Εδώ ρε παιδιά για να ακούσεις 20 ζευγάρια ηχεία πρέπει να τρέχεις για ένα μήνα σε όλη την Αθήνα. Και μετά σιγά μη θυμάσαι τι άκουσες! :ears:

από DIPIE:

"Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι απ' όσους νομίζουμε,που ενδιαφέρονται κι ασχολούνται ενεργά με το χόμπυ μας.Μάλιστα για πολλές εταιρείες,η χώρα μας κάνει απο τους υψηλότερους τζίρους στην Ευρώπη."

DIPIE πως το συμπέρανες αυτό???

Απο συζητήσεις με πελάτες κι αντιπροσώπους.

άρα οι αντιπρόσωποι είναι πλούσιοι...

τώρα γιατί μου δόθηκε η εντύπωση ότι σε ένα μεγάλο κύκλο ανθρώπων που ασχολούνται με το σπορ ,ο ένας κάνει τράμπα τα μηχανήματά του στον άλλον???