Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Συγκλονιστική η αντίθεση μεταξύ εξαθλιωμένων μεταναστών και σαπιοκοιλαράδων δυτικο-ευρωπαίων. Live your myth in Greece. Souvlaki, mousaka και sfaliara! Και όλα αυτά για ένα πιάτο φαϊ.

πάλι καλά που οι Έλληνες δεν χρειάστηκε ποτέ να γίνουν μετανάστες ..

ούτε καν στην ίδια τους τη χώρα ...... :grandpa:

Συγκλονιστική η αντίθεση μεταξύ εξαθλιωμένων μεταναστών και σαπιοκοιλαράδων δυτικο-ευρωπαίων.

Αν δεν ήτανε αυτοί οι ''σαπιοκοιλαράδες" όπως τους λες, εγώ και χιλιάδες συνάδελφοι μου θα ήμασταν άνεργοι, επίσης αυτοί οι ''σαπιοκοιλαράδες'' είναι από τις ελάχιστες πηγές εισροής συναλλάγματος που διαθέτει αυτή η χώρα οκ?

Δυστυχώς αυτή και τις πιο πολλές φορές χειρότερη ειναι η κατάληξη των λαθρομεταναστών,και γω σκέφτομαι να μεταναστεύσω πάντως όχι μ' αυτόν τον τρόπο γιατί μετά δεν θα μου φταίει κανείς ότι και αν συμβεί, απ την στιγμή που είσαι λαθρομετανάστης αναλαμβάνεις εσύ το ρίσκο.

Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Αν δεν ήτανε αυτοί οι ''σαπιοκοιλαράδες" όπως τους λες, εγώ και χιλιάδες συνάδελφοι μου θα ήμασταν άνεργοι, επίσης αυτοί οι ''σαπιοκοιλαράδες'' είναι από τις ελάχιστες πηγές εισροής συναλλάγματος που διαθέτει αυτή η χώρα οκ?

Δυστυχώς αυτή και τις πιο πολλές φορές χειρότερη ειναι η κατάληξη των λαθρομεταναστών,και γω σκέφτομαι να μεταναστεύσω πάντως όχι μ' αυτόν τον τρόπο γιατί μετά δεν θα μου φταίει κανείς ότι και αν συμβεί, απ την στιγμή που είσαι λαθρομετανάστης αναλαμβάνεις εσύ το ρίσκο.
Αν είσαι ''λαθρο''μετανάστης δεν υπολογίζεσαι ως άνθρωπος..?

Όταν αποσυνδέεις τις δυτικές σαπιοκοιλιές από την εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου μην έχοντας καμία αίσθηση ιστορικής συνέχειας, είναι λογικό να καταλήγεις στα συμπεράσματα που καταλήγεις. Με γεια σου και χαρά σου! Έχουν συζητηθεί αυτά στο "Πού πάει η χώρα" και δεν έχω καμία όρεξη να επανέρχομαι συνεχώς και ειδικά στου κουφού την πόρτα.

Α και μην είσαι τόσο σίγουρος για τις συνθήκες που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν μελλοντικά πολλοί από μας.

Και δεν έχω καμία πρόθεση να στερήσω το ψωμάκι του κόσμου - ούτε το θέλω ούτε το μπορώ . Πού θα βρουν άλλωστε κορόιδα να πουλούν τέτοιες υπηρεσίες σε τέτοιες τιμές; Όλοι μας έχουμε κάποια εμπειρία.

Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Αν είσαι ''λαθρο''μετανάστης δεν υπολογίζεσαι ως άνθρωπος..?

Απ την στιγμή που είσαι παράνομος μην περιμένεις και μεταχείριση επίσημου προσώπου, εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα τέτοια δυσάρεστα περιστατικά συμβαίνουν σε μικρότερη ένταση απ ότι σε άλλες χώρες, αλλού να δεις μεταχείριση, γι αυτό λέω ότι πέρνει ο λαθρομετανάστης το ρίσκο, όλοι ξέρουμε πια μπορεί να είναι η κατάληξη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Απ την στιγμή που είσαι παράνομος μην περιμένεις και μεταχείριση επίσημου προσώπου, εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα τέτοια δυσάρεστα περιστατικά συμβαίνουν σε μικρότερη ένταση απ ότι σε άλλες χώρες, αλλού να δεις μεταχείριση, γι αυτό λέω ότι πέρνει ο λαθρομετανάστης το ρίσκο, όλοι ξέρουμε πια μπορεί να είναι η κατάληξη.
Να φανταστώ ότι δεν πιστεύεις και ο ίδιος ότι ο παράνομος ισούται με άνθρωπο..

Όταν αποσυνδέεις τις δυτικές σαπιοκοιλιές από την εξαθλίωση του Τρίτου Κόσμου μην έχοντας καμία αίσθηση ιστορικής συνέχειας, είναι λογικό να καταλήγεις στα συμπεράσματα που καταλήγεις. Με γεια σου και χαρά σου! Έχουν συζητηθεί αυτά στο "Πού πάει η χώρα" και δεν έχω καμία όρεξη να επανέρχομαι συνεχώς και ειδικά στου κουφού την πόρτα.

Α και μην είσαι τόσο σίγουρος για τις συνθήκες που θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν μελλοντικά πολλοί από μας.

Και δεν έχω καμία πρόθεση να στερήσω το ψωμάκι του κόσμου - ούτε το θέλω ούτε το μπορώ . Πού θα βρουν άλλωστε κορόιδα να πουλούν τέτοιες υπηρεσίες σε τέτοιες τιμές; Όλοι μας έχουμε κάποια εμπειρία.

Αυτοί οι δυτικοευρωπαίοι ηγέτες και πολίτες λοιπόν είναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του Τρίτου κόσμου, συλλογική ευθύνη μάλιστα.. τι προτείνεις να τους στερήσουμε την είσοδο στη χώρα μια και καλη? να κλείσουμε τα ξενοδοχεία? για πες μας την γνώμη σου τι πρέπει να γίνει.
Το που πάει η χώρα το διαβάζω ανελλειπώς, τώρα πως εσύ σύνδεσες τους τουρίστες της Ελλάδας με την εξαθλίωση του Τρίτου κόσμου είναι αξιοπερίεργο, ο Τουρισμός είναι κάτι διαφορετικό απ αυτό που νομίζεις,επίσης για κάνε πιο λιανά αν δεν βαριέσαι αυτο με την αίσθηση ιστορικής συνέχειας, μπας και καταλάβω μιας και κουφός.
Από μετανάστευση ξέρω πολύ καλά απ την οικογένεια μου, ήδη το μελετώ, για πες μου όμως τι προτήνεις να γίνει στον τουρισμο για να μην πουλάνε σε τέτοιες τιμές?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Να φανταστώ ότι δεν πιστεύεις και ο ίδιος ότι ο παράνομος ισούται με άνθρωπο..

Αν αυτό κατάλαβες με τα γραφόμενα μου λυπάμαι πολύ, είσαι απλά εκτός πραγματικότητας.

Τώρα τι σχέση έχει ο τουρισμός της Ελλάδας με την εκμετάλλευση και βαναυσότητα των "αρχών" και μη, επάνω στους μετανάστες, δεν το καταλαβαίνω....

Η εξουσία μερικών "λιμενικών" που δεν έχουν ίχνος κοινωνικής παιδείας και ευαισθησίας επάνω σε ανθρώπινες υποστάσεις και αξιοπρέπειες δεν νομίζω ότι θέλουν σχολιασμό....

Τώρα αν απο αυτά τα γεγονότα πλήττεται ο τουρισμός.......τι να πω.
Ας πολεμήσουν και οι θιγόμενοι για μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική απο το να κάθονται και να μασάνε όσα οι "τουρισταράδες" ρατσιστές αφήνουν.

-bye-

Υ.Γ Πάω να δω Βαξεβάνη....

Τώρα τι σχέση έχει ο τουρισμός της Ελλάδας με την εκμετάλλευση και βαναυσότητα των "αρχών" και μη, επάνω στους μετανάστες, δεν το καταλαβαίνω....

Η εξουσία μερικών "λιμενικών" που δεν έχουν ίχνος κοινωνικής παιδείας και ευαισθησίας επάνω σε ανθρώπινες υποστάσεις και αξιοπρέπειες δεν νομίζω ότι θέλουν σχολιασμό....

Τώρα αν απο αυτά τα γεγονότα πλήττεται ο τουρισμός.......τι να πω.
Ας πολεμήσουν και οι θιγόμενοι για μια δίκαιη μεταναστευτική πολιτική απο το να κάθονται και να μασάνε όσα οι "τουρισταράδες" ρατσιστές αφήνουν.

-bye-

Υ.Γ Πάω να δω Βαξεβάνη....

Δεν είχε δουλεία το νησί ,, εάν είχε θα πηγαίναν όλοι στη λάτζα και στις χέστρες για ξεσκάτισμα ,, με αμοιβή τα αποφάγια και 5 ευρώ την μέρα ..

Re: Απάντηση: Re: Ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα.....

Δηλαδή ρε μεγάλε με αυτά που λες, είναι σαν να υπονοείς ότι την μεταχείριση που είχαν έπρεπε και να την περιμένουν......Πραγματικά όταν άνοιγα το thread ήταν το μόνο που δεν περίμενα να ακούσω....

Ήμαρτον....με τι ισοδυναμεί για εσάς η λέξη άνθρωπος??? Την βάζετε στην ίδια κλίμακα με την λέξη παράνομος??

Δηλαδή στους "παράνομους" θα συμπεριφερόμαστε σαν ζώα και στους "νόμιμους" με το γάντι???

Που τα μαθαίνετε αυτά??