Σύνδεσα τον ενισχυτή στον προ audiolab με το σκεπτικό ότι ο audiolab είναι πιο "μετριοπαθής", πιο "μαζεμένος", λιγότερο εντυπωσιακός, ας πούμε λιγότερο "δυναμικός", πιο laid back με λίγα λόγια..
Λάθος μου που δεν τον είχα ανάψει νωρίτερα ενώ το μηχάνημα είχε ήδη πολλές εβδομάδες εκτός σύνδεσης, ίσως μήνες αφού ο Rotel πήρε τα ηνία.
Χωρίς να περιμένω άρχισα να ακούω σε μέτρια προς χαμηλή ένταση διάφορα γνωστά τρακς από Tidal αφού είναι το μόνο που έχω αυτό το διάστημα..
Μη ρωτήσει κανείς γιατί δεν σύνδεσα πικάπ, δεν έχω interconnect από το phono προς προ προς το παρόν, δεν με καίει κιόλας...
Ενώ δεν μπορούσα να προσάψω στον ήχο κάτι κακό ή ενοχλητικό, κάτι δεν μου έκανε "κλικ".. τα μπάσα ήταν εξαιρετικά, οι μέσες γλυκές, οι υψηλές ναι μεν λίγο "μαζεμένες" αλλά παρούσες.
Οι χροιές στην κλασική μουσική πολύ καλές, τα δευτερεύοντα για μένα βασικά για άλλους όπως η σκηνή , το βάθος, το "άπλωμα" κλπ, δεν ήταν άσχημα και όμως το επίπεδο της ικανοποίησης ήταν χαμηλά..
Κακή και η γνώμη της Σίας πέρα από το εξαιρετικό μπάσο το οποίο της άρεσε.
Εκείνη την ώρα σκέφτηκα να "βαθμολογήσω" το επίπεδο της ικανοποίησης από το 0 έως το 10, όπου 10 είναι να έχεις την μπάντα να παίζει μπροστά σου , το 5 να περνάει ο φοιτητής το μάθημα με την βάση και το 0, μηδέν..
Όχι, δεν πέρασε ούτε την βάση.. τον έκοψα με 4,5
Αυτό ήταν το επίπεδο της ικανοποίησης από αυτό που άκουσα, δεν σύνδεσα τον Rotel, προτίμησα να κάνω ένα τηλέφωνο σε φίλο για σοβαρότερο ζήτημα από την μουσική..
Με χαμηλή ένταση η Σία πήρε το iphone και άρχισε να παίζει διάφορα στα οποία δεν έδινα την παραμικρή σημασία μιας και η ένταση δεν με ενοχλούσε στην κουβέντα..
Κάποια στιγμή ενώ μιλούσα με τον φίλο, κάτι μου κέντρισε την προσοχή.. δεν έδωσα σημασία, συνέχισα την κουβέντα..
Μια δυο τρεις, λέω στον φίλο -μισό και ρωτάω την Σία, -έγινε κάτι ;; άλλαξε κάτι ;;;
Σηκώνει την μικρή γροθιά της και με ένα νεύμα μου έδωσε να καταλάβω ότι "και τι δεν άλλαξε"
Τελειώνω την κουβέντα και στρέφω την προσοχή μου ξανά στον ήχο.. το ένα τρακ μετά το άλλο, ξανά ότι είχα ακούσει τις πρώτες στιγμές αλλά και άλλα επιλογές του κοριτσιού.
Στο ψητό, το επίπεδο της ικανοποίησης πήγε στο 8,5
Επίπεδο πολύ υψηλό όχι μόνο σε σχέση με το 4,5 , αλλά και σε σχέση με το πως θυμάμαι τον audiolab πριν πάει ο τελικός στο εργαστήρι.
Χαρακτηριστικό το ότι η Σία δεν μου ζήτησε ούτε μία φορά να συνδέσω τον Rotel ενώ παλιά μου έτρωγε τα συκώτια...
Όλα ρόδινα ;; κλείνω καπάκι και τέλος ;;;
Μπα, δεν θα το έλεγα..
Για κάποιον λόγο τώρα το αριστερό κανάλι είναι πιο κρύο από το δεξί, τα "πλακέ" θερμόμετρα "πατάνε" κατευθείαν στις εκάστοτε ψύκτρες γιατί δεν έχω βάλει καπάκι στον ενισχυτή και τα άλλαξα δεξιά - αριστερά για επαλήθευση
View attachment 276442
Γενικά η εντύπωση που έχω σχηματίσει όταν ο ενισχυτής ήταν στον πάγκο με χαμηλό ρεύμα ηρεμίας, είναι ότι κάτι δεν του "πάει καλά"
Τα 12,5mV και στα 2 κανάλια έφταναν τα 13,9 μετά ξανά κάτω μέχρι τα 11,9 μετά ξανά πάνω και πήγαινε λέγοντας..
Μετά από πολλές ώρες και αφού ξύπνησα από τον ύπνο είδα τα πολύμετρα σχεδόν σταθερά στα 12,5 - 12,6mV
Τότε τον πήγα στο ρακ με μόλις 3 βίδες σε κάθε ψύκτρα και άλλες 4 στην βαριά πρόσοψη.
Παίζει καλά ;;;
Γαμεί !!
Το σετ με τον audiolab είναι αντάξιο των ηχείων εύκολα.
Θα έπαιζε καλύτερα με τον Rotel ;;;
Πιθανόν.. ακόμα δεν ξέρω, από αύριο βλέπουμε...
Θα παίξει καλύτερα με υψηλότερο ρεύμα ηρεμίας ;;;
Ιδέα δεν έχω, πρέπει να το μάθω και αυτό..
Υπάρχει και άλλος λόγος που ο τελικός πρέπει να πάει ξανά στον πάγκο..
Το φωτιζόμενο μπουτόν του μπροστά δεν αλλάζει χρώμα!
View attachment 276443
Αυτό που βλέπετε κόκκινο θα έπρεπε να ήταν μπλε.
Δεν σύνδεσα κάτι σωστά στην πρόσοψη;;;
Πάντως ανάβει σβήνει κανονικά, τίποτα παράξενο δεν ακούγεται, φυσικά είναι τάφος στα ηχεία όταν δεν παίζει μουσική και υπάρχει απόδειξη ότι το μπουτόν έγινε μπλε όταν τον έβαλα μπροστά μετά το protect και μετά την αλλαγή στα XLR
Σελίδα 20 , ποστ #383 !
Ε ρε καλά που κάνω να τραβάω φωτογραφίες για ψύλλου πήδημα....