Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον STENTOR........

πρόλαβα να καταλάβω τα καθαρά, αλλά "ξερά" πρίμα.
είναι η διαφορά του hi-fi με το ..κάτι παραπάνω.
μετά μπήκε κλήση στην Σία και stop προς το παρόν η ακρόαση...
με cd φυσικά.. για το θέμα του πικάπ, θα το δούμε.

αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ας βοηθήσει.....

μιας και με ξύπνησε η μικρή γατούλα γιατί ήθελε φαγητό , διάβασα το πόστ σου τέτοια ώρα..
περιμένω να μου πεις τι είναι το βάλε-βγάλε φίλε Παναγιώτη. :)

ΥΣ.. κάποτε ξύπναγα για να πιάσω βάρδια στις 3:45 την νύχτα.. τώρα που το θυμήθηκα με έπιασε ένα άσχημο ρίγος... πάω να την ξαναπέσω και όταν βγάλει ο ήλιος κέρατα, εδώ είμαστε... :ROFLMAO:
"Κατσαρη" ε; Θυμαμαι απο τον πατερα μου αλλα κι απο τον εαυτο μου οταν ξεκινουσα δρομολογιο τα μεσανυχτα για Κοζανη-Θεσσαλονικη η Αρτα-Πρεβεζα.Επι του θεματος τωρα:Μπορει οντως να παιζει καλυτερα ομως πως εισαι σιγουρος γι αυτο υστερα απο δυομισυ μηνες αποχης και αφου μαλιστα δεν υπαρχει η δυνατοτητα επαναληψης της συγκρισης;Εγω θα δοκιμαζα βελτιωσεις στις οποιες θα μπορουσα να κανω συνεχεις συγκρισεις,αφηνοντας το κυκλωμα στην ησυχια του.Πρωτη, η αλλαγη ασφαλειας στον ρευματοληπτη.Δευτερη,αλλαγη του iec.Tριτη,καλυτερα ποδαρακια,χωρις ιχνος μαλακου υλικου οπως εχουν τα δικα σου κι αν το ενα μπορουσε να τοποθετηθει κατω απο τον μετασχηματιστη,ακομα καλυτερα.Παντως,οποτε σκεφτεις να βελτιωσεις ξανα κατι στο εσωτερικο της συσκευης,σου προτεινω να αντικαταστησεις το Kimber με Neotech.

η αλλαγή των εξαρτημάτων με στόχο τη βελτίωση, προϋποθέτει το βάλε βγάλε, αλλιώς δεν καταλήγεις εύκολα κάπου.
Έτσι κάνουν βασικά το voicing οι μεγάλες εταιρίες. Ένα πυκνωτή αλλάζεις και αλλάζει το σύμπαν.
Αυτή είναι μια πάρα πολύ κακή πρακτική. Σε καμιά περίπτωση δεν κολλάς και ξεκολλάς υλικά στα τυφλά, μπας και πετύχεις κάποια βελτίωση. Διότι από μια κατηγορία τιμής και πάνω (ο ADVANCE κινείται κατασκευαστικά στα άνω όρια ποιότητας της κατηγορίας του, τα οποία σε "κρίσιμα σημεία" τα ξεπερνάει), τα μηχανήματα έχουν εξαιρετική κυκλωματική σχεδίαση, χρησιμοποιούν τυπικής βιομηχανικής ποιότητας εξαρτήματα και συναρμολόγηση.
Για να διαπιστώσεις αν τίθεται θέμα βελτιώσεων ή αστοχιών στην επιλογή κάποιων εξαρτημάτων, χρειάζεσαι υποχρεωτικά το κυκλωματικό διάγραμμα της συσκευής. Αφού το εξασφαλίσεις, και μόνο τότε, εστιάζεις σε τρία σημεία. Στα εξαρτήματα της εισόδου, της αρνητικής ανάδρασης και του δικτυώματος προστασίας Boucherot της εξόδου.
Με τη βοήθεια ενός scientific calculator τσέπης, διαπιστώνεις αν οι συχνότητες αποκοπής των φίλτρων της εισόδου και της ανάδρασης κινούνται εντός των ιδανικών ορίων και προδιαγραφών που ορίζονται από τη βασική θεωρία σχεδίασης ενισχυτών. Κατόπιν ελέγχεται αν το Boucherot είναι πλήρες για να είναι λειτουργικό.
Αν διαπιστωθούν παρεκκλίσεις από το ιδανικό, τότε και μόνο τότε, μπαίνει το κολλητήρι στη πρίζα. Ποτέ στα τυφλά ή από διαίσθηση.

Αυτή είναι μια πάρα πολύ κακή πρακτική.

Αυτή είναι η καλύτερη πρακτική. Δεν έχει να κάνει με αστοχίες υλικών, ούτε με τυφλές αλλαγές. Το παρεξήγησες. Έχει να κάνει με την αλλαγή εξαρτημάτων που φτάνει μέχρι και στην αλλαγή επιμέρους στοιχείων των εξαρτημάτων αυτών και ειδική παραγγελία του συγκεκριμένου εξαρτήματος με τις αλλαγές αυτές όταν επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Έτσι κάνουν οι μεγάλοι κατασκευαστές. Γιατί μπορούν. Σε τεράστιες ποσότητες. Προφανώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε μικρούς κατασκευαστές, ενώ για την κατηγορία DIY ούτε λόγος.

"Κατσαρη" ε; Θυμαμαι απο τον πατερα μου αλλα κι απο τον εαυτο μου οταν ξεκινουσα δρομολογιο τα μεσανυχτα για Κοζανη-Θεσσαλονικη η Αρτα-Πρεβεζα.
Nα΄τανε μόνο η κατσαρή...
γύρισα μόνιμα απόγευμα και ησύχασα....
Επι του θεματος τωρα:Μπορει οντως να παιζει καλυτερα ομως πως εισαι σιγουρος γι αυτο υστερα απο δυομισυ μηνες αποχης και αφου μαλιστα δεν υπαρχει η δυνατοτητα επαναληψης της συγκρισης;Εγω θα δοκιμαζα βελτιωσεις στις οποιες θα μπορουσα να κανω συνεχεις συγκρισεις,αφηνοντας το κυκλωμα στην ησυχια του.Πρωτη, η αλλαγη ασφαλειας στον ρευματοληπτη.Δευτερη,αλλαγη του iec.Tριτη,καλυτερα ποδαρακια,χωρις ιχνος μαλακου υλικου οπως εχουν τα δικα σου κι αν το ενα μπορουσε να τοποθετηθει κατω απο τον μετασχηματιστη,ακομα καλυτερα.Παντως,οποτε σκεφτεις να βελτιωσεις ξανα κατι στο εσωτερικο της συσκευης,σου προτεινω να αντικαταστησεις το Kimber με Neotech.
2,5 μήνες αποχής είναι ικανοί να μας κάνουν να ξεχάσουμε το σύστημά μας;;
δεν νομίζω..

από σήμερα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύγκρισης (έστω μόνο με το cd) του δικού μου , με τον άλλον...

όταν λες ασφάλεια στον ρευματολήπτη, εννοείς τις ασφάλειες του τροφοδοτικού;;
IMG_20220817_165319[1].jpg

όταν λες αλλαγή του iec εννοείς το iec στο σασί του ενισχυτή;;
IMG_20220720_134322[1].jpg

καλύτερα ποδαράκια από αυτά που του έβαλα;;
μαλακό υλικό εννοείς το τσοχάκι που του έβαλα;;
χωρίς αυτό ανατριχιάζω με την κακή έννοια όταν κουνάω τον ενισχυτή
IMG_20220720_125441[1].jpg

άλλο ένα ποδαράκι κάτω από τον Μ/Σ ;;
γιατί;;
δεν βλέπω να σκεβρώνει το σασί.. και πως να σκεβρώσει;; ο Μ/Σ κάθεται σε δικό του σασί (σαν υποσασί) και αυτό είναι βιδωμένο στο κυρίως σασί με 8 βίδες Μ4.
αυτό που έκανα ήταν να βάλω σφιχτά λάστιχα ανάμεσα από τα 2 σασί.
το αποτέλεσμα το έλεγξα με στηθοσκόπιο περιμετρικά του ενισχυτή και μου άρεσε.

όπως έγραψα και πιο πάνω, ο δεύτερος ΜΑΑ406 θα "φορέσει" διαφορετικό καλώδιο και θα δω αν θα υπάρξει διαφορά και αν αξίζει να ξαναμπώ σε τέτοιο κόπο για τα καλώδια.

οι μετρήσεις ήταν στα άκρα των λευκών βατικών που βλέπουμε στην φωτό.
αντί για απλες βατικές σύρματος δες και αυτές:

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: STENTOR
παίδες,,,, για μία ολόκληρη ώρα άκουγα τον απείραχτο 406 με το cdp της marantz '90 μοντέλο..
μετά βάζω τον δικό μου και με μισό τραγούδι είπα ..-αυτό δεν είναι marantz '90 μοντέλο...!! :ROFLMAO::ROFLMAO:

και οι 2 ενισχυτές είναι αναμμένοι από το μεσημέρι.. δεν υπάρχει δλδ θέμα "κρύος" κλπ...
με τα ATC οι μουσικούλες....

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
λες;;;;

και μόλις η γυναίκα μου μου είπε, -σε παρακαλώ.. μην τον ξαναπειράξεις... άκου εδώ!! μέλι!!!
-ναι παιδί μου.... (της λέω)
-άκου εδώ..! άμα τον ξαναπειράξεις, θα σου σπάσω το κεφάλι!!!!
- :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

επί λέξη ο διάλογος.

Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί διπολικά τρανζίστορ ισχύος στο στάδιο εξόδου του. Οι αντιστάσεις των εκπομπών τους είναι κοινές αντιστάσεις σύρματος με εγγενή, λόγω κατασκευής, παρασιτική αυτεπαγωγή.
Αν αντί διπολικών χρησιμοποιούνταν mos-fet τρανζίστορ ισχύος, οι αντιστάσεις αυτές θα έπρεπε οπωσδήποτε ν' αντικατασταθούν με αντίστοιχες μηδενικής αυτεπαγωγής, όπως πολύ σωστά αναφέρατε, διότι διαφορετικά θα υπήρχαν προβλήματα υψίσυχνων ταλαντώσεων. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, το υλικό δε χρήζει αντικατάστασης για λόγους βελτίωσης του σήματος, μιας και τα διπολικά τρανζίστορ "αδιαφορούν" για τόσο απειροελάχιστες αυτεπαγωγές στους εκπομπούς τους.
Ο μοναδικός λόγος αντικατάστασής του, δίχως κέρδος στην ποιότητα του ήχου, θα ήταν οπτικός. Οι πολύχρωμες ΜΟΧ ή FILM ή CARBON αντιστάσεις ισχύος είναι πιο όμορφες και πιο tech από τα ταπεινά λευκά "τουβλάκια".

Ο ενισχυτής χρησιμοποιεί διπολικά τρανζίστορ ισχύος στο στάδιο εξόδου του. Οι αντιστάσεις των εκπομπών τους είναι κοινές αντιστάσεις σύρματος με εγγενή, λόγω κατασκευής, παρασιτική αυτεπαγωγή.
Αν αντί διπολικών χρησιμοποιούνταν mos-fet τρανζίστορ ισχύος, οι αντιστάσεις αυτές θα έπρεπε οπωσδήποτε ν' αντικατασταθούν με αντίστοιχες μηδενικής αυτεπαγωγής, όπως πολύ σωστά αναφέρατε, διότι διαφορετικά θα υπήρχαν προβλήματα υψίσυχνων ταλαντώσεων. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, το υλικό δε χρήζει αντικατάστασης για λόγους βελτίωσης του σήματος, μιας και τα διπολικά τρανζίστορ "αδιαφορούν" για τόσο απειροελάχιστες αυτεπαγωγές στους εκπομπούς τους.
Ο μοναδικός λόγος αντικατάστασής του, δίχως κέρδος στην ποιότητα του ήχου, θα ήταν οπτικός. Οι πολύχρωμες ΜΟΧ ή FILM ή CARBON αντιστάσεις ισχύος είναι πιο όμορφες και πιο tech από τα ταπεινά λευκά "τουβλάκια".
στην δική μου περίπτωση, έχω και σασί στον ενισχυτή ΚΑΙ καπάκι.... ότι και να βάλω μέσα, κανείς δεν θα το δει....
όχι σαν μερικούς μερικούς δηλαδή , που σε ψαρώνουν με τους Μ/Σ και τα τροφοδοτικά ..στην φόρα.... :ROFLMAO:

Δεν έχει να κάνει με αστοχίες υλικών, ούτε με τυφλές αλλαγές. Το παρεξήγησες. Έχει να κάνει με την αλλαγή εξαρτημάτων που φτάνει μέχρι και στην αλλαγή επιμέρους στοιχείων των εξαρτημάτων αυτών και ειδική παραγγελία του συγκεκριμένου εξαρτήματος
Πιθανόν να μη κατάλαβα πως εννοούσες την έννοια της αλλαγής ή πρόσθεσης υλικών. Επανέρχομαι λοιπόν κι εξηγώ λίγο καλύτερα τι εννοώ.
Η δική μου δουλειά είναι να διαπιστώσω αν τα επιμέρους στάδια του ενισχυτή, είναι εντός των πλαισίων που εξασφαλίζουν απόλυτη σταθερότητα λειτουργίας κι εκτενή απόκρισης συχνότητας. Δηλαδή, για να το πω ξεκάθαρα, αν το κύκλωμα του ενισχυτή είναι σωστό ή αν έχει λάθη. Αυτό γίνεται με μαθηματικούς υπολογισμούς στους οποίους εμπλέκονται μόνο οι τιμές των χρησιμοποιούμενων εξαρτημάτων (αντιστάσεις και χωρητικότητες).
Αν "συμφωνήσουμε" στους αριθμούς, τότε όλα καλά. Αν όχι, τότε τροποποιώ τιμές αντιστάσεων και πυκνωτών, ώστε να έρθει ο ενισχυτής εντός παραμέτρων.
Πλέον ο ενισχυτής παίζει σωστά, όπως έπρεπε κανονικά να παίζει από την αρχή, εάν δεν είχαν γίνει οι κυκλωματικές-κατασκευαστικές "αστοχίες" που εξάλειψα.
Αυτή η δουλειά δεν είναι amplifier voicing, αλλά επαναπροσδιορισμός των βασικών σημείων λειτουργίας του.
Το voicing ξεκινάει, εκ του ασφαλούς, από εδώ και πέρα. Κι εδώ μπαίνει η φράση "κόλλημα-ξεκόλλημα" εξαρτημάτων που είπες. Διαλέγεις "εκλεκτά" παθητικά εξαρτήματα (πυκνωτές -foil ή metallized- τεφλόν ή πολυπροπυλενίου με λάδι ή ξηρούς, ηλεκτρολυτικούς με λείο ή σαγρέ αλουμίνιο, αντιστάσεις χονδρού ή απλού φιλμ τανταλίου ή οξειδίων, κοκ) ακούς προσεκτικά επί μακρόν, όπως πολύ σωστά ανέφερες, και δίνεις τη "τελική πινελιά" ακουστικής πιστότητας-τελειότητας στον ενισχυτή.
Προφανώς λοιπόν, δεν ασχολήθηκα με το voicing αυτού του ενισχυτή, αλλά τον έφερα στο σημείο λειτουργίας που προδιαγράφει η σχεδίασή του, κάτι που είχε αποτύχει να κάνει η εταιρία παραγωγής του, από καθαρή αδιαφορία και αμέλεια!

Last edited:
μου είπε τα καλύτερα λόγια για το μηχάνημα που διάβαζε.
τόσο καλά που αν δεν είχα καταλάβει τι άνθρωπος είναι και τι γνώσεις στο αντικείμενο έχει, θα έλεγα ότι με δουλεύει!
:cool: Ο ενισχυτής είναι πλήρους συμμετρικής σχεδίασης, με j-fet διπλούς διαφορικούς εισόδου και με διαχωρισμένες τροφοδοσίες του driver σταδίου (voltage gain) από το στάδιο εξόδου (current gain). Χρησιμοποιεί τυπικής βιομηχανικής ποιότητας υλικά με κάποιες εξάρσεις σε καίρια σημεία. Η τροφοδοσία και η ψύξη του είναι επαρκής για την ισχύ που προορίζεται ν' αποδώσει. Αν είχε δοθεί ελάχιστα περισσότερη σχεδιαστική και κατασκευαστική προσοχή, κατά την υλοποίησή του, ο ενισχυτής θα ήταν ένα πολύ επιτυχημένο και διαχρονικής αξίας μηχάνημα.

• Like
Reactions: vlad66
2,5 μήνες αποχής είναι ικανοί να μας κάνουν να ξεχάσουμε το σύστημά μας;;
δεν νομίζω..
Μετα απο τοσο καιρο,τ' αυτια μας εχουν γινει "παρθενα".Επισης, εχουμε επιστρεψει απο διακοπες και αδημονουμε ν' ακουσουμε.Αναποφευκτα,υπαρχει θετικη προδιαθεση.
παίδες,,,, για μία ολόκληρη ώρα άκουγα τον απείραχτο 406 με το cdp της marantz '90 μοντέλο..
μετά βάζω τον δικό μου και με μισό τραγούδι είπα ..-αυτό δεν είναι marantz '90 μοντέλο...!! :ROFLMAO::ROFLMAO:

και οι 2 ενισχυτές είναι αναμμένοι από το μεσημέρι.. δεν υπάρχει δλδ θέμα "κρύος" κλπ...
με τα ATC οι μουσικούλες....
Αφου υπηρξε αμεση συγκριση,σιγουρευτηκες.
όταν λες ασφάλεια στον ρευματολήπτη, εννοείς τις ασφάλειες του τροφοδοτικού;;
Οχι,εννοω την ασφαλεια στο iec.
όταν λες αλλαγή του iec εννοείς το iec στο σασί του ενισχυτή;;
Ναι.
άλλο ένα ποδαράκι κάτω από τον Μ/Σ ;;
γιατί;;
Οχι αλλο ενα ποδαρακι αλλα το ενα απο τα 3 η 4 που χρησιμοποιουνται.
καλύτερα ποδαράκια από αυτά που του έβαλα;;
μαλακό υλικό εννοείς το τσοχάκι που του έβαλα;;
Οχι απαραιτητα καλυτερα αν ηδη ειναι μεταλλικα.Αν εχεις προσθεσει το τσοχακι,αφαιρεσε το,ακουσε και πες.

Καλημερα και από εμένα.
Μιας που ο Βλαδίμηρος δίνει την αδεια του να γραψω και εγω πανω στο δικο του θεμα.
Αυτο αφορα ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εμένα στον standor (μιχαλης).

Αλλα θα το πάρω λιγο απο την αρχή
Όσο αφορά τον ενισχυτη μου και με μια αγορα που ειχα κανει ενος λαμπατο phono για να αναβαθμίσω γενικά τον ηχο μου.

Εδω θα τονισω αυτά που θα πω για να μην παρεξηγηθω οτι φταίει αποκλειστικά ο ενισχυτης μου και η σχεδιαση του να πω;και οχι το phono.

Όπως θα πω οι περισσότεροι με ξέρετε συντακτικα δεν το έχω τι να κάνουμε μουτζουρης ειναι η δουλειά μου.

Λοιπον αφού ηρθε το phono συνδέθηκε και αρχισα να ακούω λεω πωπω τι ήχος ειναι αυτός φανταστικος ανεβηκα πολλά επίπεδα αρχισα και εβαζα τα βυνιλια το ενα πίσω απο το άλλο.ειλκρινα θα σας πω έκλαιγα με τον φανταστικό ήχο που εβγαζε και ζωηρεψε ο ηχος γιατι ο ενισχυτης μου ο creek δεν φημίζεται για το νευρο του πχ σε σχεση με τον advance του βλαδημιρου που τον εχω ακουσει πολλες φορες σπίτι του.

Αρχισανε και μπαινανε υψλοσταθμα δισκακια και εκει αρχισε το πρόβλημα αρχιζε και τσιριζε υπεροδηγηση;κλιπαρισμα;εδω θα με βοηθησει οταν δινει αυτα που γραφω ο μιχαλης η ο βλαδημιρος.
Ο creek έχει ευαίσθητες εισόδους συν το ηλεκτρονικό ποντισιομετρο που οταν δεχεται παραπάνω ταση ρευματος αρχιζει και κανει ιστοριες αμα τα θυμαμαι καλα οταν μου εξηγουσε ο μιχαλης.

Η αληθεια ήταν είχα απογοητευτεί ειχα στεναχωρηθεί γιατι ειχα πάρει ενα ακριβο μηχανημα και δεν μπορουσα να το ακούσω συν αποδειχθηκε ο creek δεχοταν μονο τα δικα του phono η phono αλλα μεχρι 42gain να βγαζουν στην mm παραπανω δεν δεχοταν αρχιζανε τα προβλήματα.

Ερχομαι σε επαφή με εναν τεχνικο εκτος φόρουμ του εξηγω το πρόβλημα κανει αυτο και αυτό το πάω εκείνος το έβαλε στον παλμογράφο;δεν θυμάμαι παει 1.5χρονο αυτη η δουλειά και μου αλλαζει δυο αντιστασεις στο προενισχυτικο κομματι του γιατι τοτε εκει αποδείχθηκε το πρόβλημα.
IMG-420027c8005a3c892b5523f606579f66-V.jpg

Εκει που γραφει η πλακετα μου 1κ μπήκε 4.7 αντίσταση με περνει τηλ μου λεει ετοιμος εισαι δεν θα εχεις πρόβλημα α να συμπληρώσω επειδη ηταν η αναβαθμισμένη πλακέτα ειχε αναμονες ώστε να μπουν 4 πυκνωτές εξτρα οσο αφορα στην τροφοδοσία του λεω δεν βαζεις να δωσει παραπάνω;οκ μου λεει.

Περνω τον ενισχυτη σπίτι μου βαζω τα ίδια δισκάκια που κανανε το πρόβλημα τιποτα κομπλε ηταν το μονο που παρατηρησα ηταν ανεβαζα παραπάνω το volume αλλα μεσα μου κατι σαν να έλειπε απο τον ήχο.

Αυτο ήταν 1.5χρονο όπως είπα εξοικηωθηκα με τον ήχο μου βλεπε η δυναμη της συνηθειας.
Οταν ερχεται σπίτι μου ο analog jim με έναν δικο του ολοκληρομενο ενισχυτή γιατι ειχε περιέργεια να ακουσει τα φοκαλ μου με τον ενισχυτη του αλλα και τον δικο μου ενισχυτή με το phono και αντίθετος.

Οταν ακουγε με τον δικο μου κάποια στιγμη μου λεει είναι αδειος στα ψηλα ο ενισχυτής σου και λιγο στα μεσαία δεν φαίνεται να οδηγει καλα τα φοκαλ σου.
Του εξηγω τι εχω κάνει και οντος κατι με βασανιζει εδω και πολύ καιρό.

Τον ευχαριστω τον Δημήτρη που με ξανα έβαλε στην πρίζα να ξανα ψαξω.

Εδώ ερχεται ο μιχαλης Stentor που τον υπερ ευχαριστω διοτι ο βλαημιρος με ξερει ειμαι πριχτης ολικής 🤣🤣

Του στελνω ενα μυνημα με ερωτησεις και τι εχω κανει.
Ο μιχαλης χωρις να με ξερει καν ενδιαφέρθηκε εκατσε έψαξε βρήκε κατεβασε το σχεδιαγραμμα του creek.

Εντόπισε τα θεματα του και λογου του ηλεκτρονικού ποντισιομετρου συν στο προενισχυτικο του κομμάτι ο αγγλος για δικους του λογους ειχε βαλει εξτρα 4 πυκνωτακια anti rf που κάνανε ζημιά
Φωτο δεν ξερω εχω;IMG-420027c8005a3c892b5523f606579f66-V.jpg

Attachments

• IMG-420027c8005a3c892b5523f606579f66-V.jpg
    IMG-420027c8005a3c892b5523f606579f66-V.jpg
    190.6 KB · Views: 4
Τα μπλε τα τετραγωνα σαν κύβος.
Μου λεει σου βρηκα την λύση πωπω λεω εγώ χαρα μεγάλη.
Μου λεει ομως πρεπει να φερεις τον ενισχυτη σου σπίτι μου, γιατί πρέπει να ξανα μπουν οι μαμα αντιστασεις αυτες που σου έβγαλε ο αλλος τεχνικος και έβαλε άλλες.

Του λεω γιατι;διοτι αυτο που έκανε ηταν λάθος με αυτον τον τροπο σου εκοψε τις συχνότητες ααα λέω ποιες;τον ρωτάω;τις υψηλές;να που analog jim είχε δίκιο εβρικσε τον creek αδειο στις υψηλες και στις μεσαιες κάπως.

Πάω σπίτι του λεω βαλτον πρώτα να ακούσεις παρατηρώ κατι ηχεία τέρατα λεω τι είναι αυτα;γραμμης μεταφοράς καλα τα λεω βρε μιχαλη; βάζει ακούει μαλιστα μου λέει.

Αφηνουμε τον creek να κρυωσει πριν γινει οποία επέμβαση.
Κρυώνει βγαίνουν οι λαθος αντιστασεις και ξανα μπαίνουν οι μαμά πάλι.

Ξανα συνδεετε στα ηχεια του μου λεει τωρα μάλιστα τωρα παίζει όπως πρέπει ποιος ο creek οδηγουσε ηχεια μεταφορας δυσκολα ηχεια στο φορτιο μαλιστα καποια στιγμή τον τερμάτισε !!εγω απο μεσα μου έκλαιγα κλαψψφ πάει ο ενισχυτή μου,μου λεει μην ανισχυχεις είναι δυνατον να στον χαλάσω;

Οπως βλεπεις μια χαρα οδηγεί τα ηχεια σου γιατι μερικοι μου λεγανε οτι ο creek δεν οδηγει σωστα η 100% τα φοκαλ μου.

Επειδη γραφω σεντόνι και συγχωρηστε με γι'αυτό θα προχωρησω λιγο ποιο γρήγορα ο μιχαλης βρηκε την λύση όπως είπα εκατσε και εφτιαξε ενα κουτάκι στην ουσια ένας διαρετης τασης καναμε αρκετες δοκιμές τις αντιστάσεις σωστες θα μπουν στο κουτάκι ωστε να με ικανοποιεί στην δυναμη;στο ήχο χωρίς ομως να εχουν κοπει συχνότητες.

Τωρα απολαμβανω τον ηχο τον σωστό τωρα ακουω όπως πρέπει να ακούω δηλαδη ενα αλλο συστημα σωστό.

Εδω τελειώνοντας θα πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μιχάλη χωρις να με ξερει εκατσε με τις ωρες και ασχολήθηκε δεκτηκε το πριξιμο μου τις αποριες μου και ετσι γεννήθηκε βεβαια και μια πραγματική φιλία μεσα απο ολο αυτο
Ευχαριστω stendor(μιχαλη).
Υ.γ οτι μου έχει ξεφυγει εννοιετε συμπληρώνεις
Όπως βέβαια μπορείς να βαλεις την λυση δεν την εχω στο κινητο μου,εννοω το σχεδιάγραμμα

Πιθανόν να μη κατάλαβα πως εννοούσες την έννοια της αλλαγής ή πρόσθεσης υλικών. Επανέρχομαι λοιπόν κι εξηγώ λίγο καλύτερα τι εννοώ.
Η δική μου δουλειά είναι να διαπιστώσω αν τα επιμέρους στάδια του ενισχυτή, είναι εντός των πλαισίων που εξασφαλίζουν απόλυτη σταθερότητα λειτουργίας κι εκτενή απόκρισης συχνότητας. Δηλαδή, για να το πω ξεκάθαρα, αν το κύκλωμα του ενισχυτή είναι σωστό ή αν έχει λάθη. Αυτό γίνεται με μαθηματικούς υπολογισμούς στους οποίους εμπλέκονται μόνο οι τιμές των χρησιμοποιούμενων εξαρτημάτων (αντιστάσεις και χωρητικότητες).
Αν "συμφωνήσουμε" στους αριθμούς, τότε όλα καλά. Αν όχι, τότε τροποποιώ τιμές αντιστάσεων και πυκνωτών, ώστε να έρθει ο ενισχυτής εντός παραμέτρων.
Πλέον ο ενισχυτής παίζει σωστά, όπως έπρεπε κανονικά να παίζει από την αρχή, εάν δεν είχαν γίνει οι κυκλωματικές-κατασκευαστικές "αστοχίες" που εξάλειψα.
Αυτή η δουλειά δεν είναι amplifier voicing, αλλά επαναπροσδιορισμός των βασικών σημείων λειτουργίας του.
Το voicing ξεκινάει, εκ του ασφαλούς, από εδώ και πέρα. Κι εδώ μπαίνει η φράση "κόλλημα-ξεκόλλημα" εξαρτημάτων που είπες. Διαλέγεις "εκλεκτά" παθητικά εξαρτήματα (πυκνωτές -foil ή metallized- τεφλόν ή πολυπροπυλενίου με λάδι ή ξηρούς, ηλεκτρολυτικούς με λείο ή σαγρέ αλουμίνιο, αντιστάσεις χονδρού ή απλού φιλμ τανταλίου ή οξειδίων, κοκ) ακούς προσεκτικά επί μακρόν, όπως πολύ σωστά ανέφερες, και δίνεις τη "τελική πινελιά" ακουστικής πιστότητας-τελειότητας στον ενισχυτή.
Προφανώς λοιπόν, δεν ασχολήθηκα με το voicing αυτού του ενισχυτή, αλλά τον έφερα στο σημείο λειτουργίας που προδιαγράφει η σχεδίασή του, κάτι που είχε αποτύχει να κάνει η εταιρία παραγωγής του, από καθαρή αδιαφορία και αμέλεια!

Ναι το σχόλιό μου ήταν γενικό, δεν αφορά την παρούσα σχεδίαση. Για να καταλάβεις εννοώ ότι όταν ένας κατασκευαστής είναι πολύ μεγάλος (στα φράγκα, που αλλού; ) τότε έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικά υλικά σε σημείο που μπορεί να πει σε γνωστό προμηθευτή να του φτιάξει custom εξαρτήματα, δηλαδή το ίδιο εξάρτημα του προμηθευτή διαφοροποιημένο. Φυσικά για να μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή ο προμηθευτής να διαφοροποιήσει ένα εξάρτημα που είναι στη γκάμα του, σημαίνει ότι ο κατασκευαστής που θα το χρησιμοποιήσει, θα του παραγγείλει μεγάλο αριθμό αφού θα χρησιμοποιήσει το εξάρτημα για την παραγωγή του.
Όταν είσαι μικρός κατασκευαστής, δηλαδή έχεις μικρή παραγωγή, είναι λογικό να μην είναι επιλογή τα παραπάνω.

Επίσης, δεν σημαίνει ότι πετυχαίνουν όλοι το ίδιο αποτέλεσμα με την παραπάνω πρακτική. Υπάρχουν εταιρίες που κάνουν κατά τον ίδιο τρόπο voicing αλλά δεν είναι τόσο επιτυχημένο.

Εννοείται ότι θα ήταν ασύμφορο να ασχοληθείς με το voicing του συγκεκριμένου ενισχυτή. Από τη στιγμή που όπως λες, αλλάζοντας κάποια επιμέρους εξαρτήματα που «έκαναν μπαμ» ότι με την αλλαγή τους θα απελευθερώνονταν ποιότητα που ήταν «εγκλωβισμένη» με σχετικά εύκολο τρόπο, φυσικά αυτό θα ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να κοιταχτεί, όπως και έγινε.

Για την αποτυχία ή επιτυχία του κατασκευαστή δεν θα συμφωνούσα, όχι τουλάχιστον στο βαθμό που αφήνεται να εννοηθεί από το σχόλιο, αφού «δεν είμαστε στα παπούσια του» και έτσι δεν ξέρουμε τις συνθήκες που οδήγησαν σε συγκεκριμένες επιλογές. Αν και είναι μάλλον πασιφανές πως όταν μιλάμε για VFM εταιρίες όπως η συγκεκριμένη, η συμπίεση του κόστους είναι ο κύριος παράγοντας.

Last edited: