Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον STENTOR........

Τωρα του φταίνε τα μέταλλα.
Όταν έβλεπε τα ποιοτικά μέταλλα σε μένα(και μάθαινε πόσο κοστισαν)τα χαρακτηριζε φιδολαδο!

Που κολλάει η ποιότητα του μετάλλου στα ανταλλακτικά XLR με τις βάσεις σου ;;

Ισχύει..

Σιγά σιγά είπα να κάνω ένα σέρβις στον ενισχυτή που έξω θα κόστιζε πολύ ΑΝ κάποιος δεχόταν να κάνει κάτι τέτοιο..

Μόνο σήμερα πήγα 2 φορές στον Φανό και άλλη μία στον Γκάγκα για να λύσω το πρόβλημα των XLR..
Neutrik πήρα, δεν ξέρω τι είδα την προηγούμενη φορά αλλά οι τρύπες είναι ίδιες και καμία μετατροπή δεν θα γίνει στο σασί.

Απλά η σύνδεση που θα κάνω θα είναι προσωρινή και την τελική λύση θα δώσουν κάτι κονέκτορες που έχει η GRobotronics που έφυγε από την οδό Τζορτζ παραδίπλα από τον Φανό και πήγε στην Λ. Βουλιαγμένης στο Μπραχάμι.. από σήμερα κλείσαν για διακοπές και δεν μπορώ να πάω.. (όπως δεν μπορώ να αφήσω τον ενισχυτή αποσυναρμολογημένο μέχρι να ανοίξουν)
Και γιατί δεν αφήνεις τα Neutrik;
XLR δουλεύεις στην σύνδεση Rotel-Advance;
Ποιος ο λόγος;

Και γιατί δεν αφήνεις τα Neutrik;
XLR δουλεύεις στην σύνδεση Rotel-Advance;
Ποιος ο λόγος;
Πρέπει να υπάρχει η σύνδεση αφού έχει προβλεφθεί από το εργοστάσιο.

Και που ξέρεις ;;
Μπορεί στην επόμενη δοκιμή να μου αρέσει η XLR περισσότερο...

Α, να μπράβο. Αυτό ήθελα να ρωτήσω αλλά με πρόλαβες με την τελευταία φωτογραφία που οι ακροδέκτες στο (ποιοτικότερο?) είναι ίσιοι.

Ωχ...

Τεσπα, θα τα καταφέρεις. Το έχεις ξανακάνει.
Ωχ.., δεν θα πει τίποτα...

Μπορεί να είναι δύσκολο καλώδιο αλλά έχει τρομερή αντοχή.

Από τότε που το έβαλα στα rca ξένοιασα.
Δεν κόπηκε ποτέ, δεν με απασχόλησε στο παραμικρό.. και παίζει καλά, όχι αστεία...

IMG_20260811_205028.jpg

Τα XLR όμως υποχρεωτικά πάνε στο σασί από έξω προς τα μέσα

IMG_20260811_204539.jpg

IMG_20260811_204854.jpg

Άρα το μονοκόμματο καλώδιο προς την πλακέτα έχει περιορισμούς στην ελευθερία του πίσω πάνελ.

Κάποια στιγμή στην πλακέτα και στα καλώδια θα μπουν κονέκτορες με αυτούς της πλακέτας σταθερούς πάνω της όπως σε μια προηγούμενη φωτογραφία με το module ισχύος.

Δυστυχώς είχα μόνο με 2 πινς και όχι με 3 που χρειάζομαι τώρα..

Στο μέλλον θα διορθωθεί.

Άλλο ένα τμήμα τελείωσε

IMG_20260812_011700.jpg

Δύσκολο τμήμα..

IMG_20260812_011803.jpg

Οι ταλαιπωρημένες αντιστάσεις έφυγαν, όλοι οι πυκνωτές αλλάχτηκαν, (2 από αυτούς είχαν πολύ κακό Vloss & ESR), όλες οι δίοδοι 4004 έδωσαν την θέση τους σε Schottky ZSD SB 1100

Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι να κάνω σωστά τις συνδέσεις στα διάφορα τμήματα που είναι αρκετά.

Ο Γάλλος έβαλε πολλά μπιχλιμπίδια σε πολύ μικρό χώρο αντί να φτιάξει ένα μεγαλύτερο σασί.

Θα προσπαθήσω να αυξήσω την απόσταση των 2 τμημάτων κατά 5mm με τους αποστάτες που βρήκα εδώ

IMG_20260812_020606.jpg

Μετά πρόσεξα την ποσότητα στο σακουλάκι και αναρωτήθηκα γιατί αγόρασα 80 αποστάτες προς 36€....

IMG_20260812_020652.jpg

Και θυμήθηκα ότι ήταν για το switch evo2....

Σιγά σιγά θα τους ροκανίσω αφού ενδιαφέρον για το switch δεν υπάρχει...

Ο λόγος που θέλω την αύξηση της απόστασης, είναι οι 4 Vishay που πλησιάζουν (χωρίς τους αποστάτες) πολύ κοντά τον επάνω όροφο..

IMG_20260812_022428.jpg

Αν η μορφολογία της κατασκευής δεν επιτρέψει κάτι τέτοιο , οι Vishay θα πάρουν δρόμο και στην θέση τους θα μπουν οι κοντόχοντροι Nippon

Τώρα γιατί δεν μπήκαν 8 Nippon ή 8 Vishay, .. γιατί μάλλον μπλέξαμε τα μπούτια μας στον Φανό και στο τέλος ότι είχα έβαλα...

Last edited:
330ωμ 5%
Να αυτά δεν μπορώ με τα χρώματα..
Όταν είναι καινούργια η αντίσταση φαίνονται μια χαρά..

Όταν φάει θερμοκρασία και χρόνια, τα χρώματα αλλοιώνονται.

Λες είναι 330Ω

Και όμως το πολύμετρο την μετράει κοντά στο 1ΚΩ και τόσο λέει η πλακέτα ότι πρέπει να είναι.

Το κακό είναι ότι έχω αντίσταση στα 982Ω αλλά είναι ένα w και όχι 2.

Τι κάνω τώρα;;;
Την βάζω πάνω ή καθυστερώ μία μέρα μέχρι να αγοράσω 2w ;;;;

IMG_20260812_183054.jpg

Περιμενεις να παρεις 2W
Και να πω ότι του τις ζήτησα λάθος;;;

IMG_20260812_190056.jpg

Αλλά αν δεν πας μόνος σου στο stand να πάρεις και περιμένεις από τον υπάλληλο που δεν βλέπει την ώρα να φύγει με άδεια......

Και να'ταν το μόνο λάθος που έκανε..

Ρε παιδιά, συγνώμη για τις χαζές ερωτήσεις, αλλά μήπως η 1ΚΩ είναι στα 2w τελικά ;;;

Για κοιτάξτε μια δίπλα της που είναι στα 0,25w

IMG_20260812_201740.jpg

Μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορά μεγέθους.
Τόση που λογικά μία αντίσταση στο 1w θα είναι στο ενδιάμεσο των μεγεθών τους.

Μήπως η παλιά είναι τόσο μεγάλη λόγω ηλικίας (παλιά κατασκευή) ;;

Μήπως σήμερα και οι αντιστάσεις έχουν μικρότερο μέγεθος σε σχέση με πριν 20 χρόνια όπως οι πυκνωτές ;;

Ή η παλιά είναι πάνω από 2w ;;

Σήμερα οι αντιστάσεις πάνω από 2w είναι "τουβλάκια".. έτσι μου είπε ο υπάλληλος στον Φανό.

Μη πάω αύριο τσάμπα εκεί και χάσω μια μέρα χωρίς λόγο...

Η ΑΙ λέει ότι το μέγεθος μιας αντίστασης 2w είναι από 11 έως 15mm

Αυτή είναι 11mm

Αντίστοιχα για τις 1w το μέγεθος είναι 9mm

Εδώ σας θέλω....

Edit

15mm είναι η από πάνω της και η παλιά

IMG_20260812_203458.jpg