"Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

Δεν κραζουμε κανεναν,αλλα πως να το κανουμε καφετερια και νοβα πανε μαζι τελος.Οχι νοβα οχι και τζιρο στο μαγαζι οταν εχει αγωνα.Απο εκει και περα η νοβα λεει τοσο πουλαω εγω και οποιος θελει,βγηκε κανενας να πει οτι με ενα μπουκαλι που εχει 14 και το πουλαν π.χ 60 ή ενας καφες που εχει 3 ευρο!!!!!!για αυτο μην λεμε οτι θελουμε.

Last edited:
Έλα ντε...και πόσα βγάζεις τον χρόνο συνολικά από αυτά? Να κόψεις μερίδιο στην νοβα.
Πλάκα κάνουμε τώρα? Ο άνθρωπος παραπονιέται για την αύξηση και αυτή θεωρείται σοβαρή απάντηση-παρότρυνση? Για ποιον λόγο? Για να κοναμάνε οι μανατζαραίοι της νοβα (και της κάθε πολυεθνικής) τα μπόνους τους και τα εταιρικά τους αμάξια και πιστωτικές κάρτες? Μήπως μπήκε μέσα ο κολοσσός και πρέπει να αυξάνουν όσο τους καπνίσει?
Και στο φινάλε καταναλωτές που διεκδικούν καλύτερες και ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ υπηρεσίες πρέπει να τους υποστηρίζουμε. Όχι να τους κράζουμε και από πάνω γιατί πουλάνε... παραπάνω καφέδες! Έλεος!!!

Είναι σοβαρότατη απάντηση.

Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Ο ιδιοκτήτης καφενείου που βάζει Νόβα δεν είναι καταναλωτής. Αν ήταν, θα ίσχυαν για αυτόν οι τιμές που ισχύουν για μένα και για σένα.
Ο ιδιοκτήτης καφενείου είναι επιχειρηματίας. Η συνδρομή Νόβα που κάνει είναι επαγγελματική και την χρησιμοποιεί για να φέρει επιπλέον πελάτες στο κατάστημά του. Ο επιχειρηματίας λοιπόν ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά, και αν τον συμφέρει επιχειρηματικά, διατηρεί την συνδρομή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον συμφέρει επιχειρηματικά, δες τι γίνεται σε καφενεία/καφετέριες σε μέρες μεγάλων αθλητικών γεγονότων που καλύπτονται από Νόβα. Δε πέφτει καρφίτσα. Από την άλλη αν έχει λιγοστούς πελάτες είτε έχει Νόβα είτε όχι, ας πάρει την επιχειρηματική απόφαση να κόψει τη συνδρομή - προσωπικά πάντως αυτό θα δυσκολευτώ να το πιστέψω.

Κανείς δεν "κράζει" κανέναν που πουλάει παραπάνω καφέδες. Αλλά όταν έρχεται ένας επιχειρηματίας και μου παραπονιέται για την αύξηση ενός από τα λειτουργικά έξοδά του κατά 25 ευρώ, πρέπει να του απαντήσω κατάλληλα. Το συγκεκριμένο λειτουργικό έξοδο του φέρνει πολλαπλάσια κέρδη και αν θες τη γνώμη μου, οι συνδρομές για καφετέριες/καφενεία κτλ έχουν το περιθώριο (κοινώς "τους παίρνει") να αυξηθούν πολύ παραπάνω, και ίσως θα έπρεπε αν με αυτό τον τρόπο πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στους "καταναλωτές".

Είναι σοβαρότατη απάντηση.

Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Ο ιδιοκτήτης καφενείου που βάζει Νόβα δεν είναι καταναλωτής. Αν ήταν, θα ίσχυαν για αυτόν οι τιμές που ισχύουν για μένα και για σένα.
Ο ιδιοκτήτης καφενείου είναι επιχειρηματίας. Η συνδρομή Νόβα που κάνει είναι επαγγελματική και την χρησιμοποιεί για να φέρει επιπλέον πελάτες στο κατάστημά του. Ο επιχειρηματίας λοιπόν ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά, και αν τον συμφέρει επιχειρηματικά, διατηρεί την συνδρομή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον συμφέρει επιχειρηματικά, δες τι γίνεται σε καφενεία/καφετέριες σε μέρες μεγάλων αθλητικών γεγονότων που καλύπτονται από Νόβα. Δε πέφτει καρφίτσα. Από την άλλη αν έχει λιγοστούς πελάτες είτε έχει Νόβα είτε όχι, ας πάρει την επιχειρηματική απόφαση να κόψει τη συνδρομή - προσωπικά πάντως αυτό θα δυσκολευτώ να το πιστέψω.

Κανείς δεν "κράζει" κανέναν που πουλάει παραπάνω καφέδες. Αλλά όταν έρχεται ένας επιχειρηματίας και μου παραπονιέται για την αύξηση ενός από τα λειτουργικά έξοδά του κατά 25 ευρώ, πρέπει να του απαντήσω κατάλληλα. Το συγκεκριμένο λειτουργικό έξοδο του φέρνει πολλαπλάσια κέρδη και αν θες τη γνώμη μου, οι συνδρομές για καφετέριες/καφενεία κτλ έχουν το περιθώριο (κοινώς "τους παίρνει") να αυξηθούν πολύ παραπάνω, και ίσως θα έπρεπε αν με αυτό τον τρόπο πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στους "καταναλωτές".

Πολύ σωστός και η απόδειξη ήρθε πέρυσι στην Βόρειο Ελλάδα όταν το connx tv έδειξε τους προκριματικούς του ΠΑΟΚ για το Ουεφα (η όπως λεγεται τωρα...) οπότε και εκατοντάδες καφετζήδες σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας πλήρωσαν πολλά λεφτά για να πάρουν δέκτες, μοντούλες ιρντέτο και ...γατες φορτωμένες με το Κυπριακό πακέτο που έδειχνε τον ΠΑΟΚ στο κανάλι Αλφα (και που χρειάστηκαν ουσιαστικά μόνο για 2 μάτς). Και επειδή οι μοντούλες είχαν εξαφανιστει απο την αγορά κάποιος θυμήθηκε ότι είχα μιά ξεχασμένη παλιά ιρντετο φρηκαμ άχρηστη και με την ευκαιρία την πούλησα κι αυτήν! Μιλάω για πόλεις όπου και να ήθελαν να είναι νόμιμοι το connx tv δεν είχε έρθει ακόμη!

(...)δες τι γίνεται σε καφενεία/καφετέριες σε μέρες μεγάλων αθλητικών γεγονότων που καλύπτονται από Νόβα. Δε πέφτει καρφίτσα.

Δεν ειναι ετσι ακριβως. Σχεδον ολα τα καφε εχουν Νοβα (εστω και σε μια γωνια) λογω ανταγωνισμου, ενω και πολλοι "πελατες" βλεπουν τον σημαντικοτερο αγωνα σπιτι τους ή στον φιλο τους, με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Δεν ζουμε στο 1995.

Οπως και να το παρει κανεις, αν τα καφε δεν εχουν σημειωσει αυξηση του τζιρου τους κατα 33%, ειναι αδικο η "συνεταίρα" Νοβα να ζηταει τετοια αυξηση στο "μεριδιο" της.

Last edited:
Δεν ειναι ετσι ακριβως. Σχεδον ολα τα καφε εχουν Νοβα (εστω και σε μια γωνια) λογω ανταγωνισμου, ενω και πολλοι "πελατες" βλεπουν τον σημαντικοτερο αγωνα σπιτι τους ή στον φιλο τους, με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Δεν ζουμε στο 1995.

Οπως και να το παρει κανεις, αν τα καφε δεν εχουν σημειωσει αυξηση του τζιρου τους κατα 33%, ειναι αδικο η "συνεταίρα" Νοβα να ζηταει τετοια αυξηση στο "μεριδιο" της.

Δεν υπάρχει "άδικο" στον καπιταλισμό. Αν τον συμφέρει επιχειρηματικά, κρατάει την συνδρομή. Αν όχι, την κόβει. So simple.

Ωραίο το 33%, τονίζει το μέγεθος της αύξησης, και αποκρύπτει την πραγματικότητα που είναι 25 ευρώ!!! Αν επιχειρηματικά κλονίζεται η επιχείρησή σου από 25 ευρώ αύξηση λειτουργικών εξόδων, καλύτερα να την κλείσεις.

Μάλλον δεν περνάς έξω από καφενεία/καφετέριες την ώρα σημαντικού αγώνα που δείχνει μόνο η Nova. Για κάνε μια βόλτα το επόμενο Σαββατοκύριακο που έχει Πανιώνιος - ΟΣΦΠ και ΠΑΟ - ΑΕΚ και έλα πάλι να μας πεις.

Δεν υπάρχει "άδικο" στον καπιταλισμό. Αν τον συμφέρει επιχειρηματικά, κρατάει την συνδρομή. Αν όχι, την κόβει. So simple.

Ωραίο το 33%, τονίζει το μέγεθος της αύξησης, και αποκρύπτει την πραγματικότητα που είναι 25 ευρώ!!! Αν επιχειρηματικά κλονίζεται η επιχείρησή σου από 25 ευρώ αύξηση λειτουργικών εξόδων, καλύτερα να την κλείσεις.

Μάλλον δεν περνάς έξω από καφενεία/καφετέριες την ώρα σημαντικού αγώνα που δείχνει μόνο η Nova. Για κάνε μια βόλτα το επόμενο Σαββατοκύριακο που έχει Πανιώνιος - ΟΣΦΠ και ΠΑΟ - ΑΕΚ και έλα πάλι να μας πεις.

Μπορει τα βλεπεις κοσμο στο καθε καταστημα την ωρα του αγωνα αλλα δεν μπορεις να δεις το ταμειο τι κανει οπως δεν μπορεις να ξερεις αν ολοι αυτοι οι ποδοσφαιροφιλοι αφηνουν λεφτα στο μαγαζι τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω .δεν ξερω τι γινεται στις μεγαλες πολεις αλλα εδω εχει πολλλους που απλα ερχονται να δουν τον αγωνα και το μονο που κανουν ειναι να κρατανε μια θεση.

Εγώ πάλι χωρίς να παριστάνω τον δικηγόρο της Nova (την οποία και δεν πολυχωνεύω) δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον malacudi. Γιατί θα έπρεπε να την ενδιαφέρει ο τζίρος και τα οικονομικά του κάθε πελάτη της; Μήπως ενδιαφέρουν τον ιδιοκτήτη του κάθε καφέ τα οικονομικά ή οι ανάγκες του δικού του πελάτη και χρεώνει ανάλογα; :chinscratch:

Last edited:
Μπορει τα βλεπεις κοσμο στο καθε καταστημα την ωρα του αγωνα αλλα δεν μπορεις να δεις το ταμειο τι κανει οπως δεν μπορεις να ξερεις αν ολοι αυτοι οι ποδοσφαιροφιλοι αφηνουν λεφτα στο μαγαζι τουλαχιστον εδω που ειμαι εγω .δεν ξερω τι γινεται στις μεγαλες πολεις αλλα εδω εχει πολλλους που απλα ερχονται να δουν τον αγωνα και το μονο που κανουν ειναι να κρατανε μια θεση.

Επειδή με τον αδερφό μου διατηρούμε καφέ στην επαρχία, (παρόλο του ότι προσωπικά εχω και άλλη δουλειά) θα συμφωνήσω...

5 τραπέζια σε "καλούς" αγώνες είναι "τζαμπατζήδες"...Τί να τους πείς φύγετε?
Σου έλεγαν δεν θα πάρω κάτι... :(

Βέβαια το ταμείο γινόταν και με το παραπάνω, επαναλαμβάνω σε "καλούς" αγώνες..
Σε άλλους όμως, τζίφος...

Ναι, να τους διώξεις.

Δεν γίνετε...Είναι πελάτες του "1 καφέ το πρώι και..βλέπουμε..." απλά δεν γίνετε...
Είναι μικρή η κοινωνία και μετά αρχίζουν η κουβέντες και πάει λέγοντας...Στο τέλος βρίσκεσαι να χάνεις και καλούς πελάτες...

Δεν γίνετε...Είναι πελάτες του "1 καφέ το πρώι και..βλέπουμε..." απλά δεν γίνετε...
Είναι μικρή η κοινωνία και μετά αρχίζουν η κουβέντες και πάει λέγοντας...Στο τέλος βρίσκεσαι να χάνεις και καλούς πελάτες...

Με ένα καφέ το πρωί πες τους θα βλέπουν Fashion tv

Απάντηση: Re: "Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

Ναι, να τους διώξεις.
Πάνο, δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα..
Η ζωή απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα.
Αν διώξεις τους τσαμπατζήδες μπορεί άθελα σου να διώξεις και τους καλούς.

Re: Απάντηση: Re: "Ένα μεγάλο μπράβο στην nova"

Πάνο, δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα..
Η ζωή απαιτεί πολλούς συμβιβασμούς, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα.
Αν διώξεις τους τσαμπατζήδες μπορεί άθελα σου να διώξεις και τους καλούς.

Αλέξη, δε θα γίνω επιχειρηματικός σύμβουλος κανενός (γι' αυτό υπάρχει ο Alpha). Αλλά μερικά πράγματα είναι παράλογα. Πως ακριβώς θα χάσει καλούς πελάτες αν διώξει τους τσαμπατζίδες;

Εγώ ξέρω πως πάνω στο προϊόν της Nova έχουν στηθεί ειδικές επιχειρήσεις/καφέ - με πολλές τηλεοράσεις, ανάλογο στήσιμο του μαγαζιού κτλ. Αν στον συγκεκριμένο επιχειρηματία πάνε να δουν τσάμπα Νόβα χωρίς καν να πληρώσουν μία μπύρα, να την κόψει να ησυχάσει από τους τσαμπατζίδες. Αν από την άλλη βγάζει κέρδος που να δικαιολογεί την επένδυση στη συνδρομή Νόβα, να σταματήσει τη γκρίνια.

Η επαρχία είναι αλλιώς.

Ο πρωινός πελάτης του ένα καφέ και βλέπουμε συνεχίζει με ένα ουζάκι και βλέπουμε - βάλε και τίποτα να φάμε - μετά μπορεί να κατεβάσει και κανα δυο μπύρες !!!!!

Κάνει πρωινό που λένε και στο χωριό μου και αυτοί συνήθως απογεύματα και βράδια όταν πάνε να δουν ένα αγώνα δεν παίρνουν τίποτα γιατί θεωρούν ότι είναι οι πρώτοι πελάτες (οι πρωινοί) και δεν παραγγέλνουν ή θεωρούν το μαγαζί δεύτερο σπίτι τους !!!!

Αυτούς οι μαγαζάτορες δεν τους διώχνουν γιατί συνήθως πάνε πακέτο με αρκετούς άλλους - του ιδίου είδους - πελάτες ακόμα όπως επίσης και με τους βραδινούς που συνήθως αφήνουν και τα πολλά στο τραπέζι...

Ήθελα να σχολιάσω κι εγώ ξανά για τις τιμές της NOVA, αλλά ξέχασα τι ήθελα να γράψω, γιατί κάθε δεύτερο post είναι ένας κύριος που τον διαβάζω σε όοοολα τα threads που γράφουν NOVA κάπου στον τίτλο, ο οποίος διά μέσου της επαναλήψεως, που ως γνωστόν είναι μήτηρ της μαθήσεως, με έκανε να μονολογώ συνέχεια:
Η nova είναι φίλη μας και θέλει το καλό μας!
.........

εεε τί έλεγα;;;; α ναί --->

Ήθελα να σχολιάσω κι εγώ ξανά για τις τιμές της NOVA, αλλά ξέχασα τι ήθελα να γράψω, γιατί κάθε δεύτερο post είναι ένας κύριος που τον διαβάζω σε όοοολα τα threads που γράφουν NOVA κάπου στον τίτλο, ο οποίος διά μέσου της επαναλήψεως, που ως γνωστόν είναι μήτηρ της μαθήσεως, με έκανε να μονολογώ συνέχεια:
.........

εεε τί έλεγα;;;; α ναί --->

Η σωστή φράση θα μπορούσε να ήταν:
Η nova είναι φίλη μας και θέλει τα λεφτά μας!
Η nova είναι φίλη μας και θέλει τα λεφτά μας!

Ομως ούτε κι αυτή είναι σωστή γιατί η Νόβα ποτέ δεν ήταν φίλη μας. Πάντα λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί με σκοπό το κέρδος.
Και ως γνωστόν, αυτές οι φιλίες δε κρατούν..

Μαλλον φιλε μου δεν εχεις ιδεα απο επαρχια και απο χωριουδακια των 2-3000 κατοικων.

Όντως, δεν έχω. Είμαι αστός, τι να κάνουμε τώρα.

Οι κανόνες που διέπουν το "επιχειρείν" στον καπιταλισμό είναι παντού οι ίδιοι. Αλλά μάλλον εσείς εκεί δεν έχετε καπιταλισμό, έχετε κάτι άλλο.