stargr
Senior Member
Οι καινούργιες είναι ηλεκτρονικές χωρίς φυτίλι! Εγώ πήρα αρχές καλοκαιριού που τις είχαν 40% έκπτωση για να έχω επιλογές, ποτέ δε ξέρεις...
δε θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση, πήρα την συγκεκριμένη ξυλόσομπα:
http://www.timsistem.rs/en/magic_stove_en.html
την πήρα για το μαγαζί, για ένα κουζινάκι που την πέφτουμε τα μεσημέρια.
Ήμουν κατά της ξυλόσομπας, αλλά δεν ήθελα να δώσω και πολλά λεφτά για ινβέρτερ αρκουδίσια κλπ κλπ.
Ο χώρος που ζεσταίνει είναι καμιά 40 μέτρα αλλά με αστεία μόνωση.
Έχω πάθει πλάκα γιατί δεν καπνίζει με την καμία, έχω οριζόντιο μπουρί περίπου 4 μέτρα τα οποία καθαρίζω μια φορά το χρόνο (η σόμπα καίει καθημερινά δευτέρα-σάββατο από το πρωϊ μέχρι το απόγευμα)
Τα πλαϊνά της και το πίσω μέρος της όταν είναι αναμμένη μπορείς να τα ακουμπήσεις με γυμνό χέρι χωρίς να καείς.
Όταν έρθει στη θερμοκρασία της η κατανάλωση ξύλου είναι πολύ λίγη.
Είμαι καταευχαριστημένος, αν στο σπίτι μπορούσα να βγάλω μπουρί θα έβαζα σίγουρα μια τέτοια (μου αρέσει η ζέστη του ξύλου).
Έχει πάρει ίδια ο πεθερός μου και ο κουμπάρος μου. Ειδικά σε συνθήκες με καλή μόνωση είναι απίστευτα αποδοτική-οικονομική.
Σε πολυ παλια πολυκατοικία χωρις καμία μόνωση και με τα παλια κουφώματα (μόνο τσαμι) τι προτείνετε;
Δυστυχώς ξύλοσόμπα δεν γίνεται να μπει λόγω αποθήκευσης των ξύλων..
Η εσωτερική καλώδιωση ειναι πολυ παλια και φθαρμένη, υπάρχουν θερμοπομποι 2000w και κλιματιστικο (όχι inverter) αλλα δεν γίνεται δουλεια.
Πόσο περιπου κοστίζει σε ρεύμα ενα 2000w αν λειτουργει 10-12 ωρες την ημέρα;
Αν μπορεις να αλλαξεις κουφωματα με συγχρονα, κανε το και θα σου αρκεσουν οσα εχεις.
Αλλιως αυτα που σου προτεινε ο Bios με κουρτινες, χαλια κλπ ακουγονται σουπερ.
Τελικά βλέπω οτι τις αντλίες θερμότητας δεν τις πολυσυζητά ο κόσμος πλέον.
Πιστεύτε οτι αυτό γίνεται εξαιτίας του κόστους αγοράς που όλοι ξέρουμε οτι είναι μεγάλο?
Εξαιτίας της μακροχρόνιας απόσβεσης?
Εξαιτίας του άγνωστου Χ που ακούει στο όνομα ΔΕΗ?
Δεν υπαρχει τέτοια δυνατότητα..
Αυτές τις μέρες θα πάω να ψάξω για την σόμπα που ανέφερε ο φίλος Κακαλιός.
Φαίνεται ιδανική!
Μπορεις να γράψεις λιγες λεπτομέρειες παραπανω για την χρηση της.
καποιες προχειρες ερωτησεις αρχάριου..
1) Αναβει ευκολα;
2) Καπνιζει κατα το αναμα-σβησιμο;
3) Σε ποση ωρα περιπου ζεσταινει τον χωρο σου; αν και μπορω να χρησιμοποιω μεχρι να ζεσταθεί η σομπα, τους θερμοπομπούς για να σπαει το κρυο.
4) Επειδη το σπιτι ειναι κυκλικο, θα με βολευαν 2 τέτοιες (μια απο την μια πλευρα και μια απο την αλλη) για να ζεσταίνουν απο 2 δωμάτια 15τμ περίπου το καθένα. Ειναι εφικτό να ζεστάνουν 2 χωρους;
το ρωταω ολα αυτα γιατι ολοι οι μεγαλυτεροι που εχουν ζησει με σομπες στα παιδικα τους χρονια, με αποτρέπουν απο ξυλοσομπα λογω δυσκολιας/ταλαιπωριας χρησης, καπνας κτλ
Αν μπορεις στειλε μου σε pm τιμη και απο που την πηρες μιας και κατοικώ Θεσσαλονικη.
ευχαριστω
Τελικά βλέπω οτι τις αντλίες θερμότητας δεν τις πολυσυζητά ο κόσμος πλέον.
Πιστεύτε οτι αυτό γίνεται εξαιτίας του κόστους αγοράς που όλοι ξέρουμε οτι είναι μεγάλο?
Εξαιτίας της μακροχρόνιας απόσβεσης?
Εξαιτίας του άγνωστου Χ που ακούει στο όνομα ΔΕΗ?
δε θέλω να θεωρηθεί διαφήμιση, πήρα την συγκεκριμένη ξυλόσομπα:
http://www.timsistem.rs/en/magic_stove_en.html
την πήρα για το μαγαζί, για ένα κουζινάκι που την πέφτουμε τα μεσημέρια.
Ήμουν κατά της ξυλόσομπας, αλλά δεν ήθελα να δώσω και πολλά λεφτά για ινβέρτερ αρκουδίσια κλπ κλπ.
Ο χώρος που ζεσταίνει είναι καμιά 40 μέτρα αλλά με αστεία μόνωση.
Έχω πάθει πλάκα γιατί δεν καπνίζει με την καμία, έχω οριζόντιο μπουρί περίπου 4 μέτρα τα οποία καθαρίζω μια φορά το χρόνο (η σόμπα καίει καθημερινά δευτέρα-σάββατο από το πρωϊ μέχρι το απόγευμα)
Τα πλαϊνά της και το πίσω μέρος της όταν είναι αναμμένη μπορείς να τα ακουμπήσεις με γυμνό χέρι χωρίς να καείς.
Όταν έρθει στη θερμοκρασία της η κατανάλωση ξύλου είναι πολύ λίγη.
Είμαι καταευχαριστημένος, αν στο σπίτι μπορούσα να βγάλω μπουρί θα έβαζα σίγουρα μια τέτοια (μου αρέσει η ζέστη του ξύλου).
Έχει πάρει ίδια ο πεθερός μου και ο κουμπάρος μου. Ειδικά σε συνθήκες με καλή μόνωση είναι απίστευτα αποδοτική-οικονομική.
1)πανεύκολα. Λίγο προσάνναμα 2-3 σανιδάκια και είσαι κομπλέ.
2)Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα στα μπουριά δε πρόκειται να καπνίσει. Η σόμπα είναι άριστα κατασκευασμένη, δεν έχει κενά, στραβοβιδώματα και στραβοκολλήσεις. Όταν κλείνει η πόρτα την καταλαβαίνεις που "σφραγίζει" (έχει και σαλαμάστρα φυσικά γύρω-γύρω)
3)ο χώρος μου το χειμώνα με 0 βαθμούς έξω μέσα μπορεί να φτάσει και τους 7-8 βαθμούς. Ξεκινάω με τα προσαννάματα και τα σανιδάκια για προθέρμανση και μετά βάζω μέσα μισή μπρικέτα μαζί με μεγαλύτερα ξύλα. Ξεκινάω το άναμα στις 8 και γύρω στις 11 έχει φτάσει τους 18. Άλλη μια ώρα μετά για να φτάσουμε στους 22 περίπου, όπου και μετά κάνουμε συντήρηση. Ο χώρος μου όπως καταλαβαίνεις δεν προσφέρεται για συγκρίσεις (είπαμε, 0 μόνωση!). Φέτος που την έβαλε ο πεθερός μου και ο κουμπάρος μου θα μπορέσω να δω σε πιο "ανθρώπινα" περιβάλλοντα την απόδοση. Ουσιαστικά είναι 10 KW η σόμπα με ότι και αν σημαίνει αυτό.
4)2 Χώρους πως να ζεστάνεις? πρέπει να τοποθετηθούν στο χωλ για να "βλέπουν" δυο δωμάτια.
Έχει ένα σύστημα με κάποιο κλαπέ που όταν ξεκινάει δίνει φουλ ροή αέρα για να ανεβάσει γρήγορα θερμοκρασία στα πυρότουβλα του θαλάμου. Μόλις έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία γυρνάς το κλαπέ και "φρενάρει" τον αέρα που βγαίνει και τον περνάει κάτω από τα μαντέμια που έχει στο επάνω μέρος (αντί να φεύγει κατευθείαν στο μπουρί) όπου και αρχίζει το....πάρτυ!
250 ευρώ την πήρα απο ένα μαγαζί στο λαγκαδά, κανονικά, με τιμολόγιο τα πάντα όλα. Τόσο την πήρανε και φέτος οι υπόλοιποι 2.
Και εκτός από όλα τα άλλα στέκεται σχεδιαστικά σε σύγχρονο οικιακό περιβάλλον, έχει φοβερό design.
ΥΓ: βλέπω ότι υπάρχει και στο skroutz αυτή η μάρκα.
4)2 Χώρους πως να ζεστάνεις? πρέπει να τοποθετηθούν στο χωλ για να "βλέπουν" δυο δωμάτια.
Γίνεται αλλά πρέπει να περνάει μέσα από το 2ο δωμάτιο το μπουρί. Πώς ζεσταίνονταν παλιά τα σπίτια?
Δεν μπορεί να πηγαίνει η ζέστη και στο άλλο δωμάτιο αφου θα εχω ανοιχτεί την πόρτα του δωματίου;
Κάθε δωμάτιο εχει δυο πόρτες μιας και ειναι κυκλικό. Δυο δωμάτια έχουν 2 εξώπορτες.
Οι 2 σομπες έλεγα να τοποθετηθούν στα μεγαλύτερα δωμάτια που έχουν κ τις εξώπορτες. Μάλιστα το σαλόνι εχει 3 πόρτες (μια εξώπορτα, μια για την κρεβατοκάμαρα κ μια για το χωλ που οδηγεί στο μπάνιο κ στην κουζίνα) και 2 παράθυρα. Οπότε ειναι μάλλον αδύνατο να βάλω μπουρι που να πηγαίνει στο υπνοδωμάτιο πχ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.