Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Υγρό διαφορετικό από νερό ξέρω ότι βάζουνε όσοι επιλέγουν λέβητα ιόντων. Αλλά είναι ακριβό. Και αν έχεις καμιά διαρροή? Μήπως είναι και βλαβερό?

Το πανελάκι το πήρες από Κωστό-βολο?
Για δες και εδω Στεργιο μου
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/213a5f7a-0ffe-476f-8e83-9804e692c0e1.aspx
http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/315deca4-eb7b-4028-869f-5427275e4341.aspx

Αλλα δες και εδω, εχει καταστημα στον ευοσμο http://www.redwell.gr/models.asp

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Ετσι ειναι. Τα πανελακια στον τοιχο, οπως αυτο που εχω εγω, των 400w δεν κανουν πολλα πραγματα. Εγω το εχω σαν συμπληρωμα του ενεργειακου.

Φιλος εβαλε πολλα τετοια στο σπιτι του στη Χιο φετος, και δεν ειναι ευχαριστημενος. Απο ενα σε καθε δωματιο και περισσοτερα στο σαλονι/κουζινα.
Μου το ειπε σημερα που τον ρωτησα γιαυτο το θεμα. Μολις πιασανε τα κρυα...και το γυρισε στο αιρ κοντισιον. Τσαμπα τα λεφτα, τουλαχιστον για το κλιμα της Χιου.

Εδώ που τα λέμε από 400 βατάκια τι να περιμένεις?

Εγώ έχω ένα παλιό siemens λαδιού στην κρεββατοκάμαρα (17τμ, το πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού) και το δουλεύω στο μισό (=1250βάττια), με το θερμοστάτη λίγο κάτω από τη μέση.

Ανεβάζει άνετα 24 βαθμούς.

Για πανελάκι θα ήθελα 2-3, οπότε φτάνουμε στο κόστος των πάνελ υπερύθρων...που ίσως να είναι καλύτερα?

Ετσι ειναι. Τα πανελακια στον τοιχο, οπως αυτο που εχω εγω, των 400w δεν κανουν πολλα πραγματα. Εγω το εχω σαν συμπληρωμα του ενεργειακου.

Φιλος εβαλε πολλα τετοια στο σπιτι του στη Χιο φετος, και δεν ειναι ευχαριστημενος. Απο ενα σε καθε δωματιο και περισσοτερα στο σαλονι/κουζινα.
Μου το ειπε σημερα που τον ρωτησα γιαυτο το θεμα. Μολις πιασανε τα κρυα...και το γυρισε στο αιρ κοντισιον. Τσαμπα τα λεφτα, τουλαχιστον για το κλιμα της Χιου.

Τωρα με εκανες χαλια. Μηπως δεν εχει βαλει σε watt περισοτερα? γιατι απο οτι καταλαβα αναλογα τα τ.μ πανε και τα πανελ. Μπορεις να μαθεις αν ο φιλος σου ποσα watt πανελ εχει σε καθε δωματιο? και ποσα στο σαλονι-κουζινα?

Οκ ευχαριστώ ,άρα χρειάζομαι μεγαλύτερο.
Αυτο ψαχνω τωρα και εγω πριν παω για αγορες, μην κανουμε την μαλακια και δωσουμε τσαμπα τα χρηματα και δουλεια δεν κανουμε. Πρεπει να μαθουμε απο καποιον που τα εχει σαν κυρια θερμανση.

πάνελ υπερύθρων...που ίσως να είναι καλύτερα?
Αλλο ειναι αυτο δεν εχει καμια σχεση με τα θερμαντικα πανελ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Τωρα με εκανες χαλια. Μηπως δεν εχει βαλει σε watt περισοτερα? γιατι απο οτι καταλαβα αναλογα τα τ.μ πανε και τα πανελ. Μπορεις να μαθεις αν ο φιλος σου ποσα watt πανελ εχει σε καθε δωματιο? και ποσα στο σαλονι-κουζινα?

Εχει παρει 8 πανελακια των 400w.
Εχει βαλει απο ενα στα τρια υπνοδωματια, τρια στο σαλονι και 2 στην κουζινα. Το σπιτι ειναι γυρω στα 90-100τμ.
Τα πανελ τα δουλευει τη νυχτα στα υπνοδωματια για τον υπνο, αλλα την ημερα δεν ειναι αρκετα. Αυτο που κανει τεραστια δουλεια ειναι ενα σωμα λαδιου το οποιο καιει...
Δεν ειναι για κεντρικη θερμανση με αλλα λογια και ειδικοτερα απο θερμοκρασιες οπως σημερα και κατω. Ειναι για συμπληρωμα υπαρχουσας θερμανσης απ'οτι καταλαβα και εχω διαπιστωσει ο ιδιος απο το δικο μου στην κουζινα.

Σημερα θα πεταχτω να δω τι ρολο παιζουν τα πανελ υπερυθρων. Εκει το θεμα ειναι οτι η ακτινοβολια ζεσταινει τους τοιχους και τα επιπλα (και εσενα βεβαια..) και απο εκει προερχεται η ζεστασια, απο τους ζεσταμενους τοιχους και πραγματα . Αλλα τι γινεται αν ο τοιχος ειναι πετρινος οπως το σπιτι μου στη Χιο, αλλα ακομα και απο τουβλο οπου δεν ζεσταινει τοσο γρηγορα. Θα θελει 1 μερα ολοκληρη να συνεφερει το σπιτι, ειδικα αν ειναι παγωμενοι οι τοιχοι απο τη νυχτα, γιατι δεν ζεσταινει τον αερα αλλα κυριως τους τοιχους και λοιπα στερεα. Μπορει να κανω λαθος, αλλα ετσι λεει η λογικη. Θα δουμε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Εδώ που τα λέμε από 400 βατάκια τι να περιμένεις?

Εγώ έχω ένα παλιό siemens λαδιού στην κρεββατοκάμαρα (17τμ, το πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού) και το δουλεύω στο μισό (=1250βάττια), με το θερμοστάτη λίγο κάτω από τη μέση.

Ανεβάζει άνετα 24 βαθμούς.

Για πανελάκι θα ήθελα 2-3, οπότε φτάνουμε στο κόστος των πάνελ υπερύθρων...που ίσως να είναι καλύτερα?

Ετσι ειναι. Το λαδακι ειναι κορυφαιο σε αποδοση οπως και σε καταναλωση..:))

Για τις υπερυθρες, ειναι η μονη εναλλακτικη που μου εχει κεντρισει το ενδιαφερον επειδη στηριζεται σε αλλη θεωρια εκτος απο το αμεσο ζεσταμα του αερα. Το ψαχνω.
Με ενοχλει βεβαια η ιδεα οτι σε 'ψηνει' κατα καποιον τροπο, αλλα αν ειναι ακινδυνο οπως λεγεται, το βλεπουμε.

Το τεστ που θα κανω για Αθήνα είναι το εξής .
Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα πάρω ένα 2000W πανελ σαν του suzakia για την μία κρεβατοκάμαρα και θα φέρω από Κίνα ένα υπέρυθρων των 750W για να δω πόσο θα μου στοιχίσει που το έχω παραγγείλει ήδη για το 2ο δωμάτιο . Τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό

Το τεστ που θα κανω για Αθήνα είναι το εξής .
Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα πάρω ένα 2000W πανελ σαν του suzakia για την μία κρεβατοκάμαρα και θα φέρω από Κίνα ένα υπέρυθρων των 750W για να δω πόσο θα μου στοιχίσει που το έχω παραγγείλει ήδη για το 2ο δωμάτιο . Τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό
Aντε μητσομ....... θα αναμενω το τεστ σου. Με γιες το νεο νικ βρε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Το ψαχνω.
Με ενοχλει βεβαια η ιδεα οτι σε 'ψηνει' κατα καποιον τροπο, αλλα αν ειναι ακινδυνο οπως λεγεται, το βλεπουμε.
Αντε βρε και εγω αυτο ψαχνω διοτι εχουμε και τα παιδια. Εγω παλι το βραδυ θα παω σε μαγαζι που τα κατασκευαζει εμαθα εδω σαλονικα.

Το σημαντικότερο δεν το είπατε... Η μόνωση... Αν το σπίτι δεν είναι μονωμένο και ειδικά αν δεν έχει πόρτες και παράθυρα που να είναι από αλουμίνιο με διπλό τζάμι, για να μην μπαίνει αέρας, όλα τα άλλα είναι πεταμένα λεφτά.
Αν επίσης έχεις ξύλο η χαλιά στο πάτωμα κερδίζεις ακόμα περισσότερο.
Έχω δει σπίτια με καλή μόνωση να ανοίγουν για λίγα λεπτά το καλοριφέρ και στο σπίτι να γίνεται καλοκαίρι και κάτι ρετιρέ να μην ζεσταίνονται με τίποτα!

Aντε μητσομ....... θα αναμενω το τεστ σου. Με γιες το νεο νικ βρε.
Thanks bro. Νομίζω ότι με τα άλλα 2 + το ενεργειακό που έχω βάλει έχω καθαρίσει .Ελπίζω να βγει καλό το πανελ υπέρυθρων και να κάνει δουλειά.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Από την Παρασκευή που μας πέρασε, το thread έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέρον! :a0210:

Βλέπω πως κάποιοι από εσάς απέκτησαν / ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πάνελ τεχνολογίας convector, τα οποία πρόκειται να διαθέτουμε και εμείς από τον επόμενο μήνα. Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Για όσους όμως ρωτούν σχετικά με τις διαφορές σε σχέση με τα Θερμαντικά Πάνελ Υπερύθρων για τα οποία και ανάρτησα τη σχετική αναφορά, οφείλω να τονίσω πως πρόκειται για μια πολύ διαφορετική τεχνολογία με - επίσης - πολύ διαφορετικό τρόπο εκπομπής της θερμότητας καθώς επίσης και διαφορετικό λόγο απόδοσης.
Επίσης - πράγματι - για ένα πάνελ convector στα 400W, οι προσδοκίες σας δεν πρέπει να είναι μεγάλες. Η απόδοση ενός τέτοιου πάνελ δεν θα ξεπεράσει αυτή ενός δωματίου 10 τετραγωνικών με καλή μόνωση, μιας και η λειτουργία του βασίζεται στην κυκλοφορία θερμού αέρα.

Όπως σωστά αναφέρει ο συνφορουμίτης "Χιώτης", τα πάνελ Υπερύθρων δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά απευθείας τα στερεά σώματα (τοίχους, έπιπλα, ανθρώπους κ.λ.π) με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος θερμικά άνετου, που σημαίνει απλά 21 - 23 βαθμούς με τον αέρα λίγο πιο κάτω, στους 19 βαθμούς. Φυσικά ανάλογα με τη ρύθμιση του θερμοστάτη μπορείτε να πετύχετε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Δείτε και το σχετικό σχήμα...

0aa365c444cc4aa29b7f141f20938cb8_12.png

Ως προς το θέμα της κατανάλωσης δε, είναι χαρακτηριστικό πως ένα πάνελ convector στα 425W θα ζεστάνει ένα δωμάτιο 12τ.μ. Στην περίπτωση όμως των πάνελ Υπερύθρων, αρκούν 350W για τον ίδιο χώρο και φυσικά με πολύ ανώτερο δείκτη θερμικής απόδοσης, λόγω του τρόπου εκπομπής της θερμότητας. Σε αυτό αξίζει να προσθέσω πως αν κάποιος από εσάς καθίσει στα 3 μέτρα απέναντι από ένα πάνελ convector σε ανοιχτό χώρο, δεν θα νιώθει ζέστη. Αντίθετα, ακόμη και στα 3 μέτρα απέναντι από ένα πάνελ Υπερύθρων, η ζέστη είναι άμεσα αισθητή.

Το θέμα της απόστασης σε σχέση με την αίσθηση της θερμότητας έχει άμεση σχέση και με το ερώτημα που αναφέρεται στις γύρω επιφάνειες (πέτρινοι τοίχοι, τούβλα κ.α.). Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως άσχετα με τα γύρω υλικά και τον πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ζεσταθούν, τη ζέστη ενός πάνελ Υπερύθρων θα τη νιώσετε στο σώμα σας εντός 5 έως 10 λεπτών (ανάλογα με το χώρο). Δηλαδή ούτε οι γύρω επιφάνειες είναι ανάγκη να περιμένετε πότε θα ζεσταθούν ούτε - πόσο μάλλον - το πότε θα ζεσταθεί ο αέρας του χώρου (όπως π.χ. με πάνελ convector ή άλλα συμβατικά θερμαντικά μέσα).

Για περισσότερες απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας, ρίξτε μια ματιά και στη σχετική ενότητα FAQ της ιστοσελίδας μας.

Να είστε καλά! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Για τα πανελ υπέρυθρης προτείνεται γενικώς η χρήση στο ταβάνι για καλύτερα . Ξέρουμε γιατί?

Καλησπέρα σε όλους! :smile:

Από την Παρασκευή που μας πέρασε, το thread έχει αποκτήσει πολύ ενδιαφέρον! :a0210:

Βλέπω πως κάποιοι από εσάς απέκτησαν / ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πάνελ τεχνολογίας convector, τα οποία πρόκειται να διαθέτουμε και εμείς από τον επόμενο μήνα. Μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Για όσους όμως ρωτούν σχετικά με τις διαφορές σε σχέση με τα Θερμαντικά Πάνελ Υπερύθρων για τα οποία και ανάρτησα τη σχετική αναφορά, οφείλω να τονίσω πως πρόκειται για μια πολύ διαφορετική τεχνολογία με - επίσης - πολύ διαφορετικό τρόπο εκπομπής της θερμότητας καθώς επίσης και διαφορετικό λόγο απόδοσης.
Επίσης - πράγματι - για ένα πάνελ convector στα 400W, οι προσδοκίες σας δεν πρέπει να είναι μεγάλες. Η απόδοση ενός τέτοιου πάνελ δεν θα ξεπεράσει αυτή ενός δωματίου 10 τετραγωνικών με καλή μόνωση, μιας και η λειτουργία του βασίζεται στην κυκλοφορία θερμού αέρα.

Όπως σωστά αναφέρει ο συνφορουμίτης "Χιώτης", τα πάνελ Υπερύθρων δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά απευθείας τα στερεά σώματα (τοίχους, έπιπλα, ανθρώπους κ.λ.π) με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος θερμικά άνετου, που σημαίνει απλά 21 - 23 βαθμούς με τον αέρα λίγο πιο κάτω, στους 19 βαθμούς. Φυσικά ανάλογα με τη ρύθμιση του θερμοστάτη μπορείτε να πετύχετε και μεγαλύτερες θερμοκρασίες.

Δείτε και το σχετικό σχήμα...

0aa365c444cc4aa29b7f141f20938cb8_12.png

Ως προς το θέμα της κατανάλωσης δε, είναι χαρακτηριστικό πως ένα πάνελ convector στα 425W θα ζεστάνει ένα δωμάτιο 12τ.μ. Στην περίπτωση όμως των πάνελ Υπερύθρων, αρκούν 350W για τον ίδιο χώρο και φυσικά με πολύ ανώτερο δείκτη θερμικής απόδοσης, λόγω του τρόπου εκπομπής της θερμότητας. Σε αυτό αξίζει να προσθέσω πως αν κάποιος από εσάς καθίσει στα 3 μέτρα απέναντι από ένα πάνελ convector σε ανοιχτό χώρο, δεν θα νιώθει ζέστη. Αντίθετα, ακόμη και στα 3 μέτρα απέναντι από ένα πάνελ Υπερύθρων, η ζέστη είναι άμεσα αισθητή.

Το θέμα της απόστασης σε σχέση με την αίσθηση της θερμότητας έχει άμεση σχέση και με το ερώτημα που αναφέρεται στις γύρω επιφάνειες (πέτρινοι τοίχοι, τούβλα κ.α.). Το πιο σημαντικό που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι πως άσχετα με τα γύρω υλικά και τον πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ζεσταθούν, τη ζέστη ενός πάνελ Υπερύθρων θα τη νιώσετε στο σώμα σας εντός 5 έως 10 λεπτών (ανάλογα με το χώρο). Δηλαδή ούτε οι γύρω επιφάνειες είναι ανάγκη να περιμένετε πότε θα ζεσταθούν ούτε - πόσο μάλλον - το πότε θα ζεσταθεί ο αέρας του χώρου (όπως π.χ. με πάνελ convector ή άλλα συμβατικά θερμαντικά μέσα).

Για περισσότερες απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματά σας, ρίξτε μια ματιά και στη σχετική ενότητα FAQ της ιστοσελίδας μας.

Να είστε καλά! -bye-
Kαλησπερα, ειμαι εν αναμονη να ερθουν Θεσσαλονικη να τα δω απο κοντα. Αλλα εχω μια απορια για τα πανελ Υπερυθρων, ειναι επιβλαβες για τον ανθρωπινο οργανισμο? το λεω αυτο διοτι εχουμε και παιδια μεσα στο σπιτι. Και πανω κατω ποσο ρευμα καινε σαν σωμα?

Last edited: