Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

...Ωστόσο στο υπνοδωμάτιό μου θα ήθελα και κάτι παραπάνω (όχι για εμένα, εγώ είμαι θερμόαιμος). Ένας μικρός θερμοσυσσωρευτής, υποβοηθητικώς πάντα εννοείται, καθώς ακόμη και στο πλέον απομακρυσμένο από την εστία δωμάτιό μου, μία κάποια ζέστη διατηρείται από το τζάκι, νομίζω θα ερχόταν μια χαρά.

Στο υπνοδωμάτιο μιας και δεν είναι χώρος μακράς παραμονής, πιστεύω θα ήταν πλεονασμός ο θερμοσυσσωρευτής... Ενας θερμοπομπός θα ήταν εξυπηρετικότερος, φτηνότερος, οικονομικότερος και εξαφανίζεται το καλοκαίρι εύκολα. Βέβαια, άλλη η πολυτέλεια και η ξεγνοιασιά του θερμοσυσσωρευτή. Και με ανοιχτή την πόρτα όταν δεν βρίσκεται κανείς στο υπνοδωμάτιο, ο θερμοσυσσωρευτής κατα την διάρκεια της μέρας, θα μπορούσε να βοηθήσει την συνολική θέρμανση.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Οι πέλλετ δεν μυρίζουν αλλά αρχίζουν απο χιλιάρικο και πάνω.

Κατάλαβα... Άρα θα κρυωσω και φέτος..
Τι εχουν και κοστίζουν τόσο ακριβα; Απλές σομπες δεν ειναι;
Αφου έχω κοινωνικο Τιμολογιο θα χρησιμοποιήσω τους θερμοπομπους ελπίζοντας να μην πάρουν καμία φωτιά τα καλώδια στους τοίχους.
Οταν βάζω 2 των 2000w και αναβω και κανα pc πέφτει το ρεύμα..οπότε αναγκάστηκα "ζεστάινω" έναν χώρο..

Για τι χώρο και πόσα τετραγωνικά μιλάμε? Ιδιόκτητος ή νοικιασμένος?

Νοικιασμένος, 5 χώροι από 10 εώς 15τμ το μεγαλύτερο, κοντα στα 60τμ αλλα δεν μπορω να το ζεσταίνω ολόκληρο λόγω κόστους και του οτι πέφτει η αςφαλεια του πίνακα αν βάλω 2 χ 2000w και κατι ακομα..

Last edited:
Ίσως μία Kerosun? Οι ηλεκτρονικές καίνε λίγο ρεύμα. Εκτός άν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι...μερικοί φοβούνται τις αναθυμιάσεις ή την ασφάλεια των παιδιών...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Κατάλαβα... Άρα θα κρυωσω και φέτος..
Τι εχουν και κοστίζουν τόσο ακριβα; Απλές σομπες δεν ειναι;
Αφου έχω κοινωνικο Τιμολογιο θα χρησιμοποιήσω τους θερμοπομπους ελπίζοντας να μην πάρουν καμία φωτιά τα καλώδια στους τοίχους.
Οταν βάζω 2 των 2000w και αναβω και κανα pc πέφτει το ρεύμα..οπότε αναγκάστηκα "ζεστάινω" έναν χώρο..

Με αναμένο κερί, βρες πρώτα που μπαινοβγαίνει αέρας στο σπίτι και χρησιμοποίησε αεροστοπ.
Τις επιφάνειες του μονού τζαμιού κάλυψέ τες με κουρτίνες όσο γίνεται πιο χοντρές και να αποφεύγεις όσο γίνεται να τις μαζεύεις στο πλάι
Στρώσε 'οσο μεγαλύτερη επιφάνεια των πατωμάτων μπορείς, με χαλιά.

Οι σόμπες πέλλετ έχουν ένα μηχανικό σύστημα τροφοδοσίας πέλλετ, αισθητήρες, θερμοστάτη, ειδικό ανεμιστήρα και πλακέτα λογικού κυκλώματος.

Εγώ έβαλα ένα στοπ της 3Μ (νομίζω) στην πόρτα... αν και είχε (χαλαρό) ανεμοφράκτη. Έκανε σοβαρή δουλειά. Επίσης μεγάλη διαφορά είδα από την αντικατάσταση κουφωμάτων (στα περισσότερα μπήκαν νέα ενεργειακά τζάμια) και από την έξτρα μόνωση (τελευταίος όροφος γαρ) της ταράτσας με 7cm εξηλασμένη + χαλίκι. Φέτος μου έβαψαν και τον βορινό τοίχο (όπου και τα υπνοδωμάτια) με ειδική βαφή, ίσως κάτι ελάχιστο κερδίσουμε και από εκεί.

@auter: Για σόμπες μπορείς να πάρεις και ξυλόσομπες, αλλά νέου τύπου, για καλύτερη απόδοση και να μην καπνίζουν. Αλλά θέλει να κάνεις μια εγκατάσταση, καθώς στη σόμπα θερμαίνει και το μπουρί, θέλει να έχει κάποιο μήκος μέσα στον χώρο. Δεν ξέρω συνεπώς για νοικιασμένο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Με αναμένο κερί, βρες πρώτα που μπαινοβγαίνει αέρας στο σπίτι και χρησιμοποίησε αεροστοπ.
Τις επιφάνειες του μονού τζαμιού κάλυψέ τες με κουρτίνες όσο γίνεται πιο χοντρές και να αποφεύγεις όσο γίνεται να τις μαζεύεις στο πλάι
Στρώσε 'οσο μεγαλύτερη επιφάνεια των πατωμάτων μπορείς, με χαλιά.

Οι σόμπες πέλλετ έχουν ένα μηχανικό σύστημα τροφοδοσίας πέλλετ, αισθητήρες, θερμοστάτη, ειδικό ανεμιστήρα και πλακέτα λογικού κυκλώματος.

χαχαχα προς στιγμη νομιζα οτι μου πρότεινες θερμανση με αναμενο κερι..
Δεν ειναι και ασχημη ιδεα..
τα 50 κερια απο ικεα εχουν 2-3ε..
κρατανε 4-5ωρες αναμμένα..
αν αναβεις καμια 20αρια μαζι, βγαζουν 2 μερες.

τι διαολο κατι θα κανουν.. τουλαχιστον θα φτιάχνουν ατμοσφαιρα..

Εχω ηδη βαλει αεροστοπ, χαλια σε ολα τα πατωματα και σκεφτομαι να σκεπασω με πλαστικο 3-4 παραθυρα που βλεπουν σε ακάλυπτο χωρο και δεν τα ανοιγω ποτε.
Θα πεφτει η κουρτινα απο πανω και δεν θα φαινεται το πλαστικο..

Καθε δωματιο εχει απο 2 παραθυρα οποτε δεν υπαρχει προβλημα αερισμου..

ποια θερμοκρασία δωματιου θεωρείται ιδανική για χειμωνα;
Καλα ειναι αναλογα και το ατομο.. αλλα μιλωντας γενικα.. 20-22C;

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Εγώ έβαλα ένα στοπ της 3Μ (νομίζω) στην πόρτα... αν και είχε (χαλαρό) ανεμοφράκτη. Έκανε σοβαρή δουλειά. Επίσης μεγάλη διαφορά είδα από την αντικατάσταση κουφωμάτων (στα περισσότερα μπήκαν νέα ενεργειακά τζάμια) και από την έξτρα μόνωση (τελευταίος όροφος γαρ) της ταράτσας με 7cm εξηλασμένη + χαλίκι. Φέτος μου έβαψαν και τον βορινό τοίχο (όπου και τα υπνοδωμάτια) με ειδική βαφή, ίσως κάτι ελάχιστο κερδίσουμε και από εκεί.

@auter: Για σόμπες μπορείς να πάρεις και ξυλόσομπες, αλλά νέου τύπου, για καλύτερη απόδοση και να μην καπνίζουν. Αλλά θέλει να κάνεις μια εγκατάσταση, καθώς στη σόμπα θερμαίνει και το μπουρί, θέλει να έχει κάποιο μήκος μέσα στον χώρο. Δεν ξέρω συνεπώς για νοικιασμένο.

ειμαι και εγω τελευταιο οροφο.. ολα τα καλα μαζι.. :flipout: αλλα δεν γίνεται να μετακομίσω.

Επειδη ειναι απο την λιθινη εποχη το "ανακτορο" εχει εγκατάσταση για μπουρια.. και ενα κατω χαμηλα για την σταχτη.
σομπες δεν εχει.. εχει ομως μια γειτόνισά στον 3.. πρεπει να ειναι απο το ειδος πολικης αρκουδας για να μην εχει μετακομιση ακομα.

Επηρεασμένος από διαφορές προτάσεις (μάλλον ανούσιες) για φίλτρα σε τζάκια και σόμπες
Παρατηρώ ότι
Τα pellet χρειάζονται όντος φίλτρο
Αλλά λύσεις για παραδοσιακά τζάκια και σόμπες δεν υπάρχουν.

Δε ξέρω τι γίνεται στην αγορά και κατά πόσο είναι υποχρεωτικό το φίλτρο, αλλά είδα αρκετούς με πατέντες και φίλτρα ιδιοκατασκευής.

ειμαι και εγω τελευταιο οροφο.. ολα τα καλα μαζι.. :flipout: αλλα δεν γίνεται να μετακομίσω.

Επειδη ειναι απο την λιθινη εποχη το "ανακτορο" εχει εγκατάσταση για μπουρια.. και ενα κατω χαμηλα για την σταχτη.
σομπες δεν εχει.. εχει ομως μια γειτόνισά στον 3.. πρεπει να ειναι απο το ειδος πολικης αρκουδας για να μην εχει μετακομιση ακομα.

Εάν έχεις εγκατάσταση, και μπορεί το μπουρί να περνάει από συνεχόμενα δωμάτια, βουρ!

Οι σόμπες πέλλετ έχουν το καλό οτι δεν μυρίζουν και δεν χρειάζονται καθόλου διαδρομή μπουριού μέσα στο σπίτι γιατί τα καυσαέρια και ο θερμός αέρας βγαίνουν με βεβιασμένο τρόπο. Αντίθετα στην ξυλόσομπα αν δεν έχεις κάποια μέτρα μπουρί μέσα στο σπίτι, έχασες την μισή ζέστη. Τα μπουριά θέλουν συχνό καθάρισμα και είναι δύσκολο να τα κρύψεις.
Οι σόμπες πέλλετ είναι μια καλή λύση - ελπίζοντας πάντα οτι οι τιμές του καυσίμου πέλλετ θα μείνει χαμηλά και δεν θα πάρει την ανηφόρα αν ανεβεί (που θα ανεβεί) η ζήτηση τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Α, και χρειάζεσαι οποσδήποτε ένα χώρο προστατευμένο απο την βροχή για να στοκάρεις πελλετοτσούβαλα.

Α, και χρειάζεσαι οποσδήποτε ένα χώρο προστατευμένο απο την βροχή για να στοκάρεις πελλετοτσούβαλα.

Δεν θέλει πολύ, ούτε να στοκάρει πολύ. Το μόνο πρόβλημα, είναι εάν βρει καλή τιμή για ποσότητα τόνου και βάλε. Αλλιώς, τα 200 κιλά που σε τέτοιο σπίτι μπορούν να βγάλουν ίσως και 3 εβδομάδες, στοιβάζονται ανετότατα.

Εάν έχεις εγκατάσταση, και μπορεί το μπουρί να περνάει από συνεχόμενα δωμάτια, βουρ!

Και θέλει προσοχή το μπουρί, να έχει ανοδική πορεία σε όλο το μήκος του

Δεν θέλει πολύ, ούτε να στοκάρει πολύ. Το μόνο πρόβλημα, είναι εάν βρει καλή τιμή για ποσότητα τόνου και βάλε. Αλλιώς, τα 200 κιλά που σε τέτοιο σπίτι μπορούν να βγάλουν ίσως και 3 εβδομάδες, στοιβάζονται ανετότατα.

Αυτό εννοώ... Μέσα στο καλοκαίρι θα τα αγοράσει (αναδουλειές πωλητή=πιο φτηνά) αρα θα χρειαστεί να στοκάρει...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Βουρ για ξύλο σόμπα ή σομπα πελετ;
Οι δεύτερες αποριπτονται λόγω κόστους 1000+

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Βουρ για ξύλο σόμπα ή σομπα πελετ;
Οι δεύτερες αποριπτονται λόγω κόστους 1000+

Απάντησες μόνος σου :)))

Έχω την αίσθηση οτι κανένας δε διάβασε αυτό που έγραψα... :chinscratch:

Το διάβασα και μάλιστα πέρυσι είχα παει και τις είχα δει.. Αλλα λίγο κατι φίλοι, λίγο οι τιμές του καυσίμου που ήταν ακριβο για πολύωρη χρηση, λιγο οι αναθυμιασεις, λιγο το οτι πρεπει να την αναβεις και να την σβηνεις σε εξωτερικο χωρο, με απέτρεψαν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Ίσως μία Kerosun? Οι ηλεκτρονικές καίνε λίγο ρεύμα. Εκτός άν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι...μερικοί φοβούνται τις αναθυμιάσεις ή την ασφάλεια των παιδιών...

Έχω την αίσθηση οτι κανένας δε διάβασε αυτό που έγραψα... :chinscratch:

Eγώ σε διάβασα... αλλά οι kerosun δεν καίνε ρεύμα, αλλά ένα ειδικό καύσιμο σαν καθαρο πετρέλαιο και είναι διπλή τιμή απο το απλό πετρέλαιο θέρμανσης...

(Εχει περάσει και kerosun απο τα χέρια μου ένα φεγγάρι...)