Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Προφανώς κάτι δεν έχετε καταλάβει όλοι ή απλώς δεν μπορείτε να το εκφράσετε.
Θα έχετε δει πολλά βιντεάκια και προφανώς θα έχετε παρατηρήσει ότι οι ξένοι συνάδελφοι όταν κολλάνε κάτι χρησιμοποιούν νταβίδια ...τα κλασικά ... όταν θέλουν να συγκρατήσουν κάτι για να σημαδέψουν-κόψουν ή άλλη δουλειά χρησιμοποιούν σφιγκτήρα σκανδάλης.
Προφανώς θα σκέφτεστε "καλά ηλίθιοι είναι" ή "κολλημένοι παλαιάς τεχνολογίας" που δεν διαθέτουν πέντε φράγκα να πάρουν πχιοτικούς σφιγκτήρες σκανδάλης όπως εμείς.
Θα μου πείτε ...Νικολάκη τον έξυπνο παριστάνεις ???
Όχι ακριβώς ...Αλλά τόση ώρα συζητάτε για αντοχή στο σφίξιμο στους σκανδάλης...πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε λάθος εργαλεία σε λάθος δουλειά.
Αυτά ...

Οχι Νικο κανεις λαθος.
Εχει σφικτηρες και σφικτηρες.
Του λιντλ ειναι συγκρατητηρες.
Απορω καθως το λενε τοσα παιδια πως εχουν απογοητευτει γιατι επιμενετε.

Μιχαλη το lidl βγαζει αρκετα πραγματα που ειναι vfm.
Δυστυχώς αυτοι δεν ειναι ενα απο αυτα.
Μαλιστα μια παρτίδα του δεν έσφιγγε ουτε για συγκρατηση.

Κυριακο φιλε μου, νομιζω οτι εχω αρκετη εμπειρια για να μπορω να αξιολογησω εαν ενας σφιγκτηρας μπορει να συγκρατησει και εαν μπορει να σφιξει. Ο οδηγος κοπης των 11 ευρω πχ. συγκρατουσε δεν εσφιγγε.
Κοντα στα δεκα χρονια χρησιμοποιω τους σφιγκτηρες σκανδαλης του λιντλ για χιλιες δυο δουλειες απο κολλημα παπουτσιων μεχρι επισκευη συρταριων και καναπεδων.

Εγω ζητησα να μου πειτε ενα παραδειγμα οπου οι σφιγκτηρες σκανδαλης του λιντλ σας απογοητευσαν και εσπασαν, ετσι για να καταλαβω τι εννοειται ζορι η εαν κανατε σε λαθος επιλογη σφιγκτηρα για την δουλεια που τον χρησιμοποιησατε.

Κανεις δεν αμφιβαλλει οτι οι επωνυμες μαρκες μπορουν να σφιξουν πιο δυνατα και πιο αποτελεσματικα, εχω απο ολες τις μαρκες και το γνωριζω. Αλλο αυτο ομως και αλλο να χαρακτηριζεις ενα προιον σκουπιδι. Αυτο απλα δεν ισχυει.

Αγαπητέ Κυριάκο
Πως κατάφερες να με μπλέξεις πάλι με το Lidl....
Εγώ για να στο εξηγήσω τι ήθελα να πω με λίγα κατανοητά λόγια είναι ότι για σφίξιμο είναι τα νταβίδια με βίδα και για συγκράτηση είναι οι σφιγκτήρες σκανδάλης σε γενικές γραμμές.
Τώρα αν μερικοί σκανδάλης αντέχουν και στο σφίξιμο δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι για πέταμα. Είναι διαφορετικά εργαλεία.

:offtopic::offtopic::offtopic::offtopic::offtopic:
Προσωπικά συμφωνώ με τον Νίκο (osatosa) και με τον Μιχάλη.

Υπάρχουν πολλών τύπων σφιγκτήρων-συγκρατητήρων. Clamp:a brace, band, or clasp used for strengthening or holding things together.

Έχω μεταξύ των άλλων και αυτούς του Lidl μικρούς και μεγάλους και όλοι τους δουλεύουν άψογα όπου τους έχω χρειαστεί χωρίς να μου έχει/έχω σπάσει κανένα.
Οι κατασκευές μου όπως γνωρίζατε δεν είναι μικρές.
Οι one-handed clamps, όπως τους λέμε στο χωριό μου, κάνουν αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε όταν μας λείπει το τρίτο χέρι.

Δεν είναι για ζόρια-πρεσάρισμα. :ciao:

Προσωπικα, δεν εχω τα χρηματα (ουτε ειμαι επαγγελματιας) για να αγοραζω τα "ακριβα". Συχνα, απο το να μην εχω τιποτε, προτιμαω να εχω τα "φτηνα" (lidl ή αλλα).
Φυσικα, αναγνωριζω την αξια της ποιοτητας και ειμαι σιγουρος οτι μεγαλο μερος της τιμης των ακριβων οφειλεται στις μεγαλυτερες δυνατοτητες τους, που ενας καλος μαστορας, που το αντεχει και η τσεπη του, μπορει να τις εκμεταλλευτει.
ΩΣΤΟΣΟ, πιστευω οτι εκφρασεις του στυλ "κανεις οτι δουλευεις" ειναι υπερβολικες και ελιτιστικες.
Δηλαδη "ή παρε φεραρι ή κανε πως οδηγεις"; Κατι τετοιο υποτιμα και τα υπολοιπα αυτοκινητα και τις οδηγικες ικανοτητες των οδηγων τους.
Πραγματικα φιλικα.

Και εγώ έχω να πω ότι τελικά το μαστορικό forum έχει εξελιχθεί σε πεδίο συζητήσεων και παρουσιάσεων κατοχής ή απόκτησης εργαλείων με το σκεπτικό ότι "πρέπει να ξέρουμε" και από κατασκευές και λύσεις σε αυτές υπάρχει σταθερή πτωτική τάση.
Εγώ μπαίνω για να δω κάποιες κατασκευές ή προσπάθειες για κατασκευές ...να συζητήσω λύσεις και να δω ή να μάθω κάτι και στο τέλος αυτό που αποκομίζω είναι τι ¨φοβερό" εργαλείο ή εξάρτημα αγόρασε ο καθένας και πόσο χρήσιμο είναι που μας ενημέρωσε γι´αυτό.
Άντε και το πήρες ...δείξε μας τουλάχιστον και τι το κάνεις ...
Ασχολούμεθα τι είπε ο τάδε ...πως το πήρε ο άλλος τάδε αυτό που είπε ο πρώτος τάδε ...ακόμα δεν έχουμε καταλήξει αν το Lidl πουλάει εργαλεία ή παξιμάδια.... εγώ θα πάρω ένα festool και θα σας δείξω τι θα πει μάστορας και άλλα τέτοια...
Καλή μας συνέχεια...

Ο κανονας ειναι ο ενας: ακομα και τα φτηνιαρικα νταβιδια σφιγγουν
εαν θελετε να πειραματιστειτε (για σφιξιμο) με τους σκανδαλης ... πληρωστε

Ο κανονας ειναι ο ενας: ακομα και τα φτηνιαρικα νταβιδια σφιγγουν
εαν θελετε να πειραματιστειτε (για σφιξιμο) με τους σκανδαλης ... πληρωστε

Άγιος ο Θεός, Άγιος ισχυρός κλπ κλπ κλπ.

Διαβάζοντας τα τελευταία ποστ καταλαβαινω ότι τελικά δεν υπάρχει περπατημενη στο πιο είναι το καλύτερο η μη αλλά πως έχει βολέψει τον καθένα..

Σε κάθε περίπτωση και επειδή το εχω ξανάσυναντησεο και αλλού δεν είναι καλό να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ μας..
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε...
Μόνο να οφελειθουμε μπορούμε μέσα από αυτήν την κοινοτητα που μας δίνει χώρο να εκφράσουμε την άποψη μας...

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Διαβάζοντας τα τελευταία ποστ καταλαβαινω ότι τελικά δεν υπάρχει περπατημενη στο πιο είναι το καλύτερο η μη αλλά πως έχει βολέψει τον καθένα..

Σε κάθε περίπτωση και επειδή το εχω ξανάσυναντησεο και αλλού δεν είναι καλό να δημιουργούνται εντάσεις μεταξύ μας..
Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε...
Μόνο να οφελειθουμε μπορούμε μέσα από αυτήν την κοινοτητα που μας δίνει χώρο να εκφράσουμε την άποψη μας...

Οι εντασεις τετοιου ειδους ειναι εποικοδομητικες εαν υπαρχει ευπρεπεια στην εκφραση. Νομιζω οτι σε γενικες γραμμες ειμαστε σε αρκετα ικανοποιητικο επιπεδο.

Ανεκαθεν, κατα καιρους, τα εργαλεια του Lidl εδιναν και δινουν νοστιμη τροφη για εντασεις :)

Mεχρι την Κυριακη θα παραγγειλω τα εξης αντικειμενα απο το Αμαζον Γερμανιας.
Οποιος συναδελφος θελει κατι απο τα συγκεκριμενα ειδη (και μονο) ας γραψει εδω, η ας στειλει pm για να μοιραστουμε τα μεταφορικα. Παραλαβη απο το εργαστηριο μου ως συνηθως.

Κασετινα με διαφορα ουπατ fischer duo. Mπορειτε να επιλεξετε οποια κασετινα θελετε. Εγω προτιμησα την 6η απο τις 10, που εχει 210 τεμ. 6&8μμ και απο τα δυο μηκη ουπατ. Τιμη 18.78
https://www.amazon.de/gp/product/B06VVSVW8B/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Λαμες για σπαθοσεγα Bosch στην ωραια θηκη/κασετινα στα 22.19 ευρω. Το αγοραζω κυριως για τις λαμες μεταλλου αλλα και για την πολυ καλη θηκη.
https://www.amazon.de/gp/product/B014LWONQE/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A6F5BRV91OMPP&psc=1

Ουπατ Fischer duo power 12mm για συγκεκριμενη εργασια (25 τεμ/5.99ευρω). Υπαρχουν ολα τα μεγεθη. Η ποσοτητα του καθε σετ αναφερεται κατω στa Τechnical details.
Αυτο παρ'ολο που ειναι addon item, χρεωνει περιπου 1 ευρω για μεταφορικα για καθε συσκευασια.
https://www.amazon.de/gp/product/B06XFJKNH6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Μιχαλη να κανουμε μια ερευνα αγορας μηπως τα αγορασουμε απο τον δικο μας Νικο εκ Καβαλας.
Νομιζω εχει και καλυτερες τιμες και τα μεταφορικα θα ειναι σημαντικα μικροτερα.

Μιχαλη να κανουμε μια ερευνα αγορας μηπως τα αγορασουμε απο τον δικο μας Νικο εκ Καβαλας.
Νομιζω εχει και καλυτερες τιμες και τα μεταφορικα θα ειναι σημαντικα μικροτερα.

Για δες εσυ που γνωριζεις, εγω δεν εχω καποιο λινκ.
Εαν υπαρχουν ακριβως αυτα τα ειδη και μεγεθη που εχω παραγγειλει, κανενα προβλημα.

Μιχαλη, τα Fischer duo power, δεν ειναι προσφορα αυτη του amazon, σε μια προχειρη αναζητηση βρηκα τα 8Χ40 στη Ελλαδα στην ιδια τιμη. Αναμενω, θα κοιταξω και στα "δικα" μου μαγαζια

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Μιχαλη, τα Fischer duo power, δεν ειναι προσφορα αυτη του amazon, σε μια προχειρη αναζητηση βρηκα τα 8Χ40 στη Ελλαδα στην ιδια τιμη. Αναμενω, θα κοιταξω και στα "δικα" μου μαγαζια

Θελω να παραγγειλω την συγκεκριμενη κασετινα που εχει τα συγκεκριμενα ειδη απο τα βυσματα duo. Αυτη δεν την βρηκα πουθενα στην Ελλαδα.

Mεχρι την Κυριακη θα παραγγειλω τα εξης αντικειμενα απο το Αμαζον Γερμανιας.
Οποιος συναδελφος θελει κατι απο τα συγκεκριμενα ειδη (και μονο) ας γραψει εδω, η ας στειλει pm για να μοιραστουμε τα μεταφορικα. Παραλαβη απο το εργαστηριο μου ως συνηθως.

Κασετινα με διαφορα ουπατ fischer duo. Mπορειτε να επιλεξετε οποια κασετινα θελετε. Εγω προτιμησα την 6η απο τις 10, που εχει 210 τεμ. 6&8μμ και απο τα δυο μηκη ουπατ. Τιμη 18.78
https://www.amazon.de/gp/product/B06VVSVW8B/ref=ox_sc_act_title_2?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Λαμες για σπαθοσεγα Bosch στην ωραια θηκη/κασετινα στα 22.19 ευρω. Το αγοραζω κυριως για τις λαμες μεταλλου αλλα και για την πολυ καλη θηκη.
https://www.amazon.de/gp/product/B014LWONQE/ref=ox_sc_act_title_3?smid=A6F5BRV91OMPP&psc=1

Ουπατ Fischer duo power 12mm για συγκεκριμενη εργασια (25 τεμ/5.99ευρω). Υπαρχουν ολα τα μεγεθη. Η ποσοτητα του καθε σετ αναφερεται κατω στa Τechnical details.
Αυτο παρ'ολο που ειναι addon item, χρεωνει περιπου 1 ευρω για μεταφορικα για καθε συσκευασια.
https://www.amazon.de/gp/product/B06XFJKNH6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Συναδελφοι, το amazon με ενημερωσε οτι τα προιοντα που παραγγειλαμε θα φτασουν απο 2 εως 8 Μαιου.