Ενεργά ηχεία για γραφείο

και γιατί να μην παίξει;
ακόμα και αν πεις ότι είναι πολλές οι μονάδες και θα "ξελιγώσουν" το τροφοδοτικό, το σαμπ ..είναι από πίσω

Χμμμμμ......Δηλαδή λίγο από "όπου φυσά ο άνεμος"; Πολλές οι μονάδες αλλά καλές; Η καμπίνα των ηχείων τι κάνει;

Εντύπωση μου έκανε που δεν βρήκα (τουλάχιστον όσο έψαξα) μια μέτρηση των ηχείων. Κάτι που να δείχνει τέλος πάντων αν είναι εύκολα σαν φορτίο ή δύσκολα.

Έλα μου ντε...

Με τι κριτήρια τότε πρότεινες το σετ; Το έχεις ακούσει; Μετρήσεις δεν έχει για να ξέρουμε κάτι παραπάνω. Με την ίδια λογική, προτείνω κι εγώ αυτό:

https://www.athensproaudio.gr/el/xtz-95-44-matt-black.html 790

https://www.athensproaudio.gr/el/wharfedale-sw-12-white.html 411

https://www.athensproaudio.gr/el/yamaha-a-s301-black.html 327

Ισχυρίζομαι (αόριστα φυσικά) ότι παίζει καλύτερα.

Και με τα ρέστα παίρνω dac/streamer και ότι άλλο θέλω μέχρι τα 3Κ.

Μια χαρά είναι το σετ που προτείνεις.

Μπορώ να σου βρω πολλά ακόμα.

Ένα τυχαίο παράδειγμα έβαλα και φυσικά και τα έχω ακούσει όλα πλην του σαμπ.

Εκτιμώ πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει το off topic.

Όπως έγραψα περί όρεξης κλπ.

Παιδια ειρηνη ημην.Διακρινω εναν μικρο διαξιφισμο.Ειστε εμπειροι και μας βοηθατε πολυ ολους εμας που μπαινουμε τωρα λιγο πιο βαθεια στον χωρα.
Δυο ερωτησεις παρακαλω. Να ξεδιαλεινω κατι απο το μυαλο μου.
Γιατι καποιος να προτιμησει το Neumann KH 80 DSP εναντι του Neumann KH 120 παντα ομως σε συνδυασμο με το sub KH 750 DSP D G
Αν δεν κανω λαθως τα 80 ειναι 4ρι και τα 120 5,25 παρολα αυτα και λογω του dsp καποιοι προτεινουν φανατικα τον συνδυασμο 80 me 750 εναντι του 120 με 750.
Και επισης μια ακομα ερωτηση.
Το sub KH 750 DSP D G εχει τοσο εμφανή διαφορα απο το αντιστοιχο της της genelec 7050 οταν αυτο συνδυαζεται με τα αντιστοιχα 8030 ηχεια???
Επιοσης ειναι κατι που διαβασα.Οτι ο συνδυασμος της Neumann ειδικα με τα 80/750 ειναι πιο καλος σε σχεση με τα genelec 8030/7050.
Μιλαμε παντα για χρηση γραφειου με dac σε pc και σε 16 περιπου τμ.
edit.
Εχω παραγγειλει και περιμενω οπως σας εχω πει την σειρα της genelec 8030/7050 μαζι με το Topping d70s, παρολα αυτα θα ηθελα να γνωριζω αν τελικα εχασα κατι απο πλευρας ποιοτιτας σε σχεση με την σειρα της Neumman,μιας και μιλαμε για πανω κατω τα ιδια χρηματα περιπου.
Ευχαριστω

Δεν υπάρχει κανένας διαξιφισμός.
Το φόρουμ αυτό δέχεται ανοιχτά και σέβεται όλες τις απόψεις.

Πάμε παρακάτω.

Το μεγαλύτερο γουφερ είναι προτιμότερο διότι το σαμπ θα κροσαριστεί πιο χαμηλά και δεν θα χρειαστεί να παίζει συχνότητες στις οποίες δεν τα πάει και τόσο καλά.
Το ηχείο επίσης θα έχει μεγαλύτερο αέρα στις μεσαίες συχνότητες και θα ακούγεται καλύτερα.

Δεν υπάρχει κανένας διαξιφισμός.
Το φόρουμ αυτό δέχεται ανοιχτά και σέβεται όλες τις απόψεις.

Πάμε παρακάτω.

Το μεγαλύτερο γουφερ είναι προτιμότερο διότι το σαμπ θα κροσαριστεί πιο χαμηλά και δεν θα χρειαστεί να παίζει συχνότητες στις οποίες δεν τα πάει και τόσο καλά.
Το ηχείο επίσης θα έχει μεγαλύτερο αέρα στις μεσαίες συχνότητες και θα ακούγεται καλύτερα.
Και αυτο το dsp ειναι τοσο αναγκαιο που προτεινεται εναντι του μεγαλυτερου γουφερ???
το 80ρι με 4ρι γουφερ εχει dsp.to 120ri με 5.25 γουφερ δεν εχει

Το dsp είναι απαραίτητο για την σωστή ενσωμάτωση του subwoofer.

Τώρα το πως γίνεται η δουλειά στα ηχεία που αγόρασες να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω.

Φαντάζομαι υπάρχει κάποιας μορφής bass management.

Το dsp είναι απαραίτητο για την σωστή ενσωμάτωση του subwoofer.

Τώρα το πως γίνεται η δουλειά στα ηχεία που αγόρασες να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω.

Φαντάζομαι υπάρχει κάποιας μορφής bass management.

Ευχαριστω.
Και κατι τυελαυταιο. το sub SVS SB-2000 Pro που δεν διαθετει xlr συνδεση υπαρχει τροπος να συνδεθει με τα genelec η τα neumman μεσω dac???
Απο οτι βλεπω ειναι ασυρματο και rca

Ευχαριστω.
Και κατι τυελαυταιο. το sub SVS SB-2000 Pro που δεν διαθετει xlr συνδεση υπαρχει τροπος να συνδεθει με τα genelec η τα neumman μεσω dac???
Απο οτι βλεπω ειναι ασυρματο και rca
Μην κάνεις το δικό μου λάθος :(

Για πες??? τι εννοεις???

Αν δεν πάρεις το δικό του η ενσωμάτωση του sub πάντα θα είναι προβληματική έστω και με minidsp
Έβαλα και εγώ svs και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος
Είδε το σύστημα ο κουμπάρος μου πήρε τα ίδια ηχεία αλλά το δικό του sub
Mέσα από το app σε μισή ωρίτσα βάραγαν έτσι που δεν το πίστευα στα αυτιά μου
Κλάμα μετά εγώ και μαζεύω λεφτά τώρα για το μεγάλο που έχει 7κάναλο bass management καθότι ακούω πολυκάναλα
Η φωτο δείχνει το δικό μου τωρινό που θα αλλάξει προσθέτοντας τα σωστα sub

31E93DDB-20A9-4382-B774-54E457F6CCAC.jpg

Αν δεν πάρεις το δικό του η ενσωμάτωση του sub πάντα θα είναι προβληματική έστω και με minidsp
Έβαλα και εγώ svs και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος
Είδε το σύστημα ο κουμπάρος μου πήρε τα ίδια ηχεία αλλά το δικό του sub
Mέσα από το app σε μισή ωρίτσα βάραγαν έτσι που δεν το πίστευα στα αυτιά μου
Κλάμα μετά εγώ και μαζεύω λεφτά τώρα για το μεγάλο που έχει 7κάναλο bass management καθότι ακούω πολυκάναλα
Η φωτο δείχνει το δικό μου τωρινό που θα αλλάξει προσθέτοντας τα σωστα sub

View attachment 177871

τα neumman 120 ειναι αυτα??? πιο sub τελικα θα παρεις???? το 750??? Επισης με τι πηγη τα παιζεις??? Ενησχυτη???

τα neumman 120 ειναι αυτα??? πιο sub τελικα θα παρεις???? το 750??? Επισης με τι πηγη τα παιζεις??? Ενησχυτη???
Το 810 για το 7καναλο management
1 για αρχή γιατί είναι πολύ ακριβά
Τα οδηγώ με pre outs από ένα av
Οι επεξεργαστές av με αξιόλογο σύστημα ισοστάθμισης είναι και αυτοί πανάκριβοι προς το παρόν
Εσυ σαν δικάναλος το 750 είναι λουκούμι

Όποιος σκοπεύει να προσθέσει Sub στο σύστημα του, καλό είναι να παίρνει της ίδιας κατασκευάστριας εταιρείας, όπως τα κύρια ηχεία.
Ακόμα καλύτερα της ίδιας οικογένειας, της ίδιας σειράς. Προκειμένου να πετύχει καλύτερο ταίριασμα με το σύνολο. Όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά διότι ο ίδιος ο κατασκευαστής έχει φροντίσει να ταιριάζουν μεταξύ τους οι μονάδες.
Η ρύθμιση θα είναι πιο εύκολη.
Φυσικά γίνεται να ενσωματωθεί Sub άλλου κατασκευαστή. Αλλά η ρύθμιση θα απαιτήσει περισσότερο κόπο.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις με ενσωματωμένα στα ενεργά ηχεία DAC's με δυνατότητες DSP (=Digital Signal Process) είναι μία άριστη λύση όλα σε ένα, που στις περισσότερες φορές θα δίνει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το κυριώτερο πλεονέκτημα είναι ότι συνήθως διαθέτουν και κάποιο πρόγραμμα ρύθμισης των ηχείων μέσα στο χώρο. Και αυτό θα ανεβάσει πολύ τη συνολική ποιότητα του συστήματος. Αν όμως κάποιος ήδη διαθέτει κάποιο κορυφαίο, Hi-End DAC ίσως να μη συμφέρει, διότι η μέγιστη δυνατή ποιότητα θα καθοριστεί από τον τελευταίο κρίκο της ψηφιακής αλυσσίδας, που είναι το ενσωματωμένο στα ηχεία DAC με DSP. Ενδεχομένως τότε να προτιμήσουμε την αναλογική σύνδεση, αλλά αχρηστεύουμε το DAC των ενεργών ηχείων. Και τότε μπαίνει το ερώτημα, για ποιό λόγο εξαρχής διαλέξαμε ενεργά με DAC/DSP?

Ένα σημείο που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή. Επειδή αναφέρθηκαν πιο πάνω τα Topping D30 και D50. (Τα αναφέρω μόνο σαν παράδειγμα). Δεδομένου ότι δεν έχουν ψηφιακή έξοδο, ΔΕΝ θα μπορούν να συνδεθούν ψηφιακά με ενεργά ηχεία που περιλαμβάνουν ενσωματωμένο DAC/DSP. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή όταν προγραμματίζουμε τις αγορές μας. Γενικοί κανόνες δεν υπάρχουν. Η κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της.
Το καλό είναι σήμερα ότι στο ίδιο αποτέλεσμα μπορούμε να οδηγηθούμε από πολλούς δρόμους. (Αναλογικά/Ψηφιακά, Ενεργά/Παθητικά, Με/Χωρίς ενσωματωμένο DAC/DSP). Αλλά η μεγάλη ποικιλία και πολυπλοκότητα χρειάζεται προσοχή, προκειμένου να αποφύγουμε λάθη που μπορούν να κοστίσουν.

Το 810 για το 7καναλο management
1 για αρχή γιατί είναι πολύ ακριβά
Τα οδηγώ με pre outs από ένα av
Οι επεξεργαστές av με αξιόλογο σύστημα ισοστάθμισης είναι και αυτοί πανάκριβοι προς το παρόν
Εσυ σαν δικάναλος το 750 είναι λουκούμι

πως και δεν "κρέμασες" την τιβι στον τοίχο;
θα σου περίσσευε χώρος στην θέση που είναι τώρα για να φέρεις τον ενισχυτή πιο κοντά, άρα πιο μικρά σε μήκος interconnect κλπ...

Δεν ταιριάζει το οτιδήποτε με το οτιδήποτε. Τα Neumann που αναφέρετε είναι σπουδαία εργαλεία. Αλλά δεν συνδέονται με ότι να'ναι. Αλλιώς μπορεί να μετανιώσουμε.
Προσοχή και μελέτη για κάθε βήμα.

Υ.Γ. Για την προτιμητέα επιτοίχια στήριξη τηλεόρασης που ανέφερε ο Βλαδίμηρος (Vlad) πιο πάνω συμφωνώ...

πως και δεν "κρέμασες" την τιβι στον τοίχο;
θα σου περίσσευε χώρος στην θέση που είναι τώρα για να φέρεις τον ενισχυτή πιο κοντά, άρα πιο μικρά σε μήκος interconnect κλπ...

Μαλλον πρεπει πισω απο οτι φαινεται να υπαρχει παραθυρο

Am I the only one to see the elephant in the room? :rolleyes:

Ένα καλύτερο sub, είναι πάντα ένα καλύτερο sub. Το "ταίριασμα" έχει να κάνει με το κατα πόσο γνωρίζεις τι να ρυθμίσεις αλλά και φυσικά να μην υπάρχει mismatch του τύπου πολύ μικρό ηχείο και πολύ μεγάλο sub ή το ανάποδο.
Είναι πιο εύκολο όταν ψάχνεις chest thumping bass να ταιριάξεις ένα subwoofer που είναι φουσκωμένο σε αυτές τις συχνότητες (περίπου μεταξύ 30-45Hz) παρά ένα άλλο που έχει περισσότερες δυνατότητες (κατεβαίνει και πιο χαμηλά και έχει τα περιθώρια για να κάνει περισσότερα).

Σε όλα ισχύει ότι το καλύτερο εξάρτημα θα παίξει καλύτερα, εφ' όσον μπορείς να το εκμεταλλευτείς.