Ξαναρωτάω @SR71B έχεις κοντά σου μετασχηματιστή της ΔΕΗ?
Υπάρχει κάτι τέτοιο κοντά σου...Πως μπορω να το βρω αυτο ?
Δεν ξέρω που μένει και πως είναι εκεί που μένει απλά αν έχει δει...Νίκο, δεν νομίζω να μπορεί να δεί "τέτοια" στην γειτονιά του Μάνου .. οι πιό πολλοί μετασχηματιστές είναι σε υπόγεια οικοδομών .. ειδικά στίς πυκνοκατοικημένες περιοχές ..
Μολις βγηκα ... και εψαξα τα σχετικα !
Λοιπον, το μεγαλο παραληλεπιπεδο κουτι αναμεσα σε κολωνες ... ΔΕΝ το δα ... πουθενα.
Και περπατησα μπολικα τετραγωνα (τεσσερα προς καθε κατεθυνση). Βρισκομαι περιοχη
Ραδιο Σιτυ - Φαληρο. Εξαιρετικα πυκνοδομημενη περιοχη (εχουν αφησει πεζοδρομια
90 εκατοστων).
Εψαξα επισης τις παλιες χαραγμενες σε πλακακια επιγραφες των 150KV που οντως
εβλεπα στην παλια μου γειτονια. Σε αυτην που μενω τωρα ... ΠΟΥΘΕΝΑ !
Ειδα πλακακια να γραφουν ΑΕΡΙΟ, ειδα μαντεμενια καπακια να γραφουν OYΘ
(παλια ΕΥΑΘ), ειδα τσιμεντενια καπακια που δεν γραφαν τιποτα .....
Παντως, 150KV χαραγμα δεν ειδα !
150kV δε νομίζω να έγραφαν 15kV ίσως...
Η Πελοπόννησος έχει ηλεκτρικό κορεσμό δικτύου πρέπει να γίνει αναβάθμιση από τα 150kV στα 400kV και απ' ότι διάβασα θα γίνει μέσα σε 1-2 χρόνια η αναβάθμιση οπότε και θα αποσυμφορηθεί το δίκτυο και να δεχθεί περισσότερες ΑΠΕ...Ωχχχ .. πονάει .. άλλα 1,5 δις για τα Δωδεκάνησα !!.
Τείνω να πιστέψω οτι κάνουν τα πάντα για να βρίσκουν τις πιο ακριβές λύσεις .. τι δηλ. ούτε το καλώδιο της Κρήτης δεν τους φτάνει για δώσουν και στα Δωδεκάνησα .. ούτε και ο φημολογούμενος EuroAsia ??? !!
Νίκο, τι εννοείς να αποσυμφορηθεί η Πελοπόννησος .. δεν φτάνουν η διασύνδεση με Κρήτη και οι ενισχύσεις διασυνδέσεων με Στερεά Ελλάδα ?
Βασικά το κύκλωμα Κρήτης Πελοποννήσου θα είναι στα 150kV και αναφέρουν ρητά ότι δεν θα διασυνδεθούν ΑΠΕ στο κύκλωμα αυτό γιατί είναι ασταθές λόγω κυκλωματος ΕΡ αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν έγινε ΣΡ και αυτό όπως η μεγάλη διασύνδεση?Ακριβώς αυτό εννοώ .. έχουν προχωρήσει οι διασυνδέσεις της Πελοπονήσσου
Αρα .. τι θα οφελήσει να δώσουν και στα Δωδεκάνησα ??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.