Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Γενικά οι ανώνυμες κινέζικες είναι για πέταμα.Αν οι του Α10 είναι η εξαίρεση,δεν μπορώ να πώ.Αλλά δεν νομίζω.Γενικά μην κολλάτε στο τι λέει ο καθένας-ούτε εγώ.Εδώ πάτε να τα χώσετε για καλώδια και κάνετε τσιγγουνιές στις λάμπες;

Σ' οποιοδήποτε κινέζικο μηχάνημα,η πρώτη ενδεδειγμένη κίνηση,είναι η αλλαγή λυχνιών.Εχω ακούσει αρκετά κι οι διαφορές πάντα ήταν υπαρκτές-ουσιαστικές(μεγαλύτερο σώμα,καλύτερες μεσαίες,φυσικότητα...).
Εξάλλου,οι 6922 είναι φθηνές,βρίσκονται εύκολα κι υπάρχει μεγάλη ποικιλία για δοκιμές.

Αυτό δεν είναι άλλωστε και το πιό διασκεδαστικό μέρος στο χόμπυ μας;

Γενικά οι ανώνυμες κινέζικες είναι για πέταμα.Αν οι του Α10 είναι η εξαίρεση,δεν μπορώ να πώ.

Για τον Α10 δεν ξέρω. 'Εχει τις ίδιες λάμπες με τον Α12;
Ο Α12 έχει τις 6Ν1 (J) με κάποιο λογότυπο τυπωμένο. Δεν είναι μόνο ο κωδικός δηλαδή αλλά και το εργοστάσιο κατασκευής. (Αν θυμάμαι καλά είναι ένα άστρο).
Το "J" κάνει την διαφορά, μου είπαν, (στρατιωτικών προδιαφραφών). . Σημαίνει ότι δεν έβαλαν τυχαία ότι νάναι αλλά επέλεξαν το καλύτερο από αυτά τουλάχιστον που έχουν στην διάθεσή τους!

Επίσης επιμένω στο ερώτημά μου: ποιό γλυκά μεσαία, περισσότερα πρίμα η οτιδήποτε άλλο που μπορεί να δημιουργηθεί από τις αλλαγές λυχνιών, δεν οδηγεί σε αλλαγές στις μετρήσιμες επιδόσεις, χειροτερεύοντας έτσι π.χ. την καμπύλη απόκρισης ως προς την επιπεδότητά της;

:smile:

Eπίσης, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτό που έχω ποστάρει, ο Α12 δεν έχει 2 λυχνίες όπως ο Α10 αλλά 4. Και λέει ο κατασκευαστής, σε μία σύγκριση προς τον Α10:

"Upgraded Vacuum Tube... advanced circuit design for lower filament voltage and longer life of the tube".

Έχει λοιπόν την φαιά του ουσία το σύστημα...

Εγώ στόν CAV A-10, εχω φέρει από usa δύο ζευγάρια ματσαρισμένες, ενα jan καί ενα sylvania, εχω αλλάξει τις δικές του ( ο Α10 φοράει τις 6922) καί εχω βάλει τις JAN, πιστεύω οτι είδα κάποιες διαφορές οχι μεγάλες αν και ακούω καί mp3 αν είναι καλή η εγγραφη μπορείς να καταλάβεις.
Τίς SYLVANIA δεν τις ακουσα ακόμη, αλλά από οτι βλέπω οι δικές του εχουν το J. Πάντως δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές στα γρήγορα καί να ακούσεις διαφορές, πρέπει να στροθούν γιά ορισμένες ώρες παιξίματος, ετσι νομίζω.
Οσο γιά την καλωδίοση xlr, τα μηχανήματα τα εχω σε ενα rack ολα μαζί δεν εχω απόσταση, αξίζει να την αλλάξω?

Γενικά οι ανώνυμες κινέζικες είναι για πέταμα.

Καλά μην βάζεις και το χέρι σου στην φωτιά... Εχοντας διαβάσει τα διάφορα διθυραμβικά που γράφουν στα περιοδικά για το Advance MCD-203 ΜΟΝΟ εφόσον αλλάξει κανείς τις λυχνίες είπα κι εγώ να πειραματιστώ. Υστερα από αρκετούς πειραματισμούς και αρκετό χρόνο στρωσίματος για τις καινούργιες λυχνίες κατέληξα πάλι στις δικές του κινέζικες...

Επίσης:

Φιλος μου έχει το πολύ καλό DAC της Advance:
http://www.advance-acoustic.com/produits/index/detail/id/13/sec/1
Αφού το έχει χρησιμοποιήσει αρκετό καιρό με τις δικές του λυχνίες διαβάζουμε στο High Fidelity ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό DAC που όμως οι δικές του λυχνίες είναι επιεικώς απαράδεκτες. Και μάλιστα ο reviewer απορούσε πώς ο κ. Πετρόπουλος που είναι ο αντιπρόσωπος και παρόλο που είναι τόσο γνώστης δεν αλλάζει τις απαράδεκτες λυχνίες και δεν το πουλάει με κάποιες άλλες καλύτερες; Ο reviewer μάλιστα πρότεινε τις Electroharmonix ως τις καλύτερες που άκουσε και το DAC μεταμορφώθηκε απογειώθηκε μπλα, μπλα, μπλα...
Ο.Κ. Τις παραγγέλνει ο φίλος μου τις βάζουμε επάνω... Καμμία διαφορά, ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο... Αφήνουμε κάποιο αρκετά μεγάλο διάστημα μπας και στρώσουν και ακούσουμε αυτήν την "μεταμόρφωση"... Μπαρμπούτσαλα... Το DAC εξακολουθεί να παίζει πολύ καλά όπως έπαιζε και με τις δικές του. Καμμία διαφορά. Τελικά δεν ξανάβαλε τις κινέζικες. Με τις Electroharmonix το παίζει (αφού τις πλήρωσε...) αλλά δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να γίνει αυτή η αλλαγή!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Οσο γιά την καλωδίοση xlr, τα μηχανήματα τα εχω σε ενα rack ολα μαζί δεν εχω απόσταση, αξίζει να την αλλάξω?

Προφανώς όχι! Εκτός εάν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι ψυχολογικά καλύτερα! ;)

Τελικά ολα είναι στο μυαλό τού κάθε ενός. Οι διαφορές ελάχιστες καί να τα παίρνουν οι επιτίδειοι. Ολα παιδιά είναι μιά ιδέα καί εμείς οι μα----ες να τούς πληρώνουμε. Αυτό είναι αποδεδειγμένο, οι τεράστοιες διαφορές πού λένε καί ακούγωνται εδώ μέσα καί αλλού είναι φούμαρα. Οι τιμές πού πληρώνουμε γιά κάθε μηχάνημα γιά κάθε καλώδιο γιά κάθε οτιδήποτε εξτρα είναι υπέρογκες καί απλός κάνουμε το κέφι μας, ακριβό κέφι δεν το συζητάω?
Πρίν λίγο εβαλα καί ακουσα MCCOY TYNER το QUARTET καί είναι η πρώτη φορά πού άνοιξα τον CAV A-10 στή μέση το απόδωσε πολύ καλά, από το PS3 αλλά λόγω τού οτι οι συνδεσεις μου είναι με οπτική εχουν χαμηλότερο σήμα.
Πάντως μού άρεσε πολύ ο ήχος. Με τα ARTEMIS πάντα.......

Το Advance MCD-203 έχει εξόδους RCA και XLR.
Το συνέδεσα συγχρόνως και με τους δύο τύπους βυσμάτων σε δύο διαφορετικές εισόδους στον Accuphase.
O Accuphase έχει το πλεονέκτημα ότι παίζει και τις balanced και τις unbalanced εισόδους του στην ίδια ακριβώς ένταση και έτσι μπορεί να γίνει άνετα A-B τεστ. Σε αντίθεση με άλλους ενισχυτές στους οποίους οι XLR συνδέσεις παίζουν δυνατότερα οπότε δεν μπορεί να γίνει Α-Β τεστ.
Μήκος καλωδίων 1 μ. και για τα RCA και για τα XLR.
Οσο κι αν προσπάθησα να ακούσω κάποιες διαφορές επιλέγοντας την μία ή την άλλη είσοδο αυτό στάθηκε αδύνατο. Ισως υπήρχε μια ελάχιστη υπεροχή στα XLR αλλά αυτό ήταν μάλλον επειδή ήξερα ποιά είσοδος έπαιζε. Ισως σε blind test να μην το καταλάβαινα. Ισως να οφείλονταν και στα φθηνά RCA που χρησιμοποιούσα Pro-Link των 15
Πάντως σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν υπήρχε διαφορά ημέρας με νύχτα όπως διαβάζουμε κατά καιρούς από διάφορους reviewers και σίγουρα η όποια διαφορά υπήρχε ήταν τόσο ανεπαίσθητη που δεν δικαιολογούσε την ανάγκη χρησιμοποίησης balanced συνδέσεων.

Με τα ARTEMIS πάντα!....

Πάντως σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν υπήρχε διαφορά ημέρας με νύχτα όπως διαβάζουμε κατά καιρούς από διάφορους reviewers και σίγουρα η όποια διαφορά υπήρχε ήταν τόσο ανεπαίσθητη που δεν δικαιολογούσε την ανάγκη χρησιμοποίησης balanced συνδέσεων.

Με τα ARTEMIS πάντα!....

Όταν ένας κατασκευαστής, (CAV, YAMAHA, ACCUPHASE, και άλλοι πολλοί που μπορούν), προτείνει balanced, το κάνει γιατί, μεταξύ των άλλων, δεν μπορεί να ξέρει στον χώρο του κάθε χρήστη τι επίπεδο παρεμβολών υπάρχει! Άρα θα μπορούσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα φίλε komhst! Eπίσης στο δικό σου set up άλλες ώρες της ημέρας, και ανάλογα με το που βρίσκεσαι, θα μπορούσαν να υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα! Τέλος, αυτό το ανεπαίσθητο που λες, αν τελικά υπάρχει, μερικοί πληρώνουν πολύ ακριβά για να το βρούν!
Και μην ξεχνάτε: οι ημίθεοι λένε: "τα balanced μηχανήματα είνα ανώτερη ράτσα!"

Με τα ARTEMIS πάντα! (Ω! με συγχωρείτε!)

-bye-

Last edited:
Όταν ένας κατασκευαστής, (CAV, YAMAHA, ACCUPHASE, και άλλοι πολλοί που μπορούν), προτείνει balanced, το κάνει γιατί, μεταξύ των άλλων, δεν μπορεί να ξέρει στον χώρο του κάθε χρήστη τι επίπεδο παρεμβολών υπάρχει! Άρα θα μπορούσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα φίλε komhst!

Με 2Volt έξοδο που έχει το Advance και μόλις 1 μ. μήκος interconnect είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να υπάρξουν παρεμβολές...

Με 2Volt έξοδο που έχει το Advance και μόλις 1 μ. μήκος interconnect είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον να υπάρξουν παρεμβολές...

Ναι αλλά είπαμε: ο κατασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να ξέρει το μήκος των καλωδίων σου! Αντίθετα είναι "υποχρεωμένος" να κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία απαιτήσεων!

Με τα .... ωχ! (εντάξει το πρόλαβα!)

Η σύνδεση balanced έχει εγγενή πελονεκτήματα (πέρα από τη θωράκιση στον θόρυβο) μόνο αν όλες οι συσκευές έχουν πλήρως ζυγισμένα κυκλώματα. Έτσι αφαιρώνται από την "αλυσίδα" τα στάδια μετατροπής από unbalanced σε balanced ή αντίστροφα.

Η σύνδεση balanced έχει εγγενή πελονεκτήματα (πέρα από τη θωράκιση στον θόρυβο) μόνο αν όλες οι συσκευές έχουν πλήρως ζυγισμένα κυκλώματα. Έτσι αφαιρώνται από την "αλυσίδα" τα στάδια μετατροπής από unbalanced σε balanced ή αντίστροφα.

Πολύ σωστά!

Eννοείται!

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

Παρόλο που δεν ήταν από τα κορυφαία μηχανήματα που είχε βγάλει η πάλαι ποτέ κορυφαία εταιρεία Sansui περιττό βέβαια να σού πω πώς πρέπει να τα φυλάς και να τα προσέχεις...

2638_item_pict_big_sansui_cb1000_b1.jpg

το εχει ο αδελφος μου το σετακι και εχει φαγωθη να παρη πολυκαναλο.

λες να αξιζη τιποτα;

Μην τον αφήσεις...

Ας δανειστεί έναν πολυκάναλο να τον βάλει δίπλα-δίπλα με μουσική κι άν μετά πάλι επιμένει,απλά πηγαινέ τον σε...ωριλά:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτες CAV, τι λενε οι ειδικοι;

το εχει ο αδελφος μου το σετακι και εχει φαγωθη να παρη πολυκαναλο.

λες να αξιζη τιποτα;

Δείχνει πολύ όμορφο!

Πάντως τα κορυφαία μηχανήματα της Sansui ήταν την 10ετία του '70 και αρχές του '80 αυτά που είχαν το παλιό λογότυπο:

sansui-logo.gif

Από τότε που άλλαξε το λογότυπο σε:

180px-Sansuilogo.png

άρχισαν και οι "εκπτώσεις"...

Κάτι ανάλογο συνέβη και με την Kenwood όταν άλλαξε κι αυτή το λογότυπό της.

Δε θα το έλεγα αυτό, 607, 707, 907, 417, 517 έφεραν αυτό το λογότυπο και ήταν εξαιρετικά μηχανήματα!

Κρίμα που «θάφτηκαν» μέσα στο σωρό των Γιαπωνέζικων μηχανημάτων όπως, Teac, Akai, Sony, Pioneer R series (όχι Χ) κλπ.