Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

Απάντηση: Re: Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

Αλήθεια ξέρει κανένας τίποτα για την ποιότητα του 5-κάναλου τελικού μου (ΑΜC 25100) (που δεν δίνει ρυθμό ανόδου τάσης); Όταν βρώ χρόνο θα τον δοκιμάσω σε σχέση με τον δικάναλο SANYO PLUS P55 να δώ αν ακούω διαφορά (όχι ότι έχω και σπουδαία αυτιά δηλαδη...)

Τον SANYO Plus P55 το ξέρεις φαντάζομαι ότι τον είχε ενισχυτή αναφοράς ο Ηχος για πολλά χρόνια. Ενας από τους πρώτους ενισχυτές με MOSFET, τρομερή οδήγηση, από τους ελάχιστους ενισχυτές που έκαναν τα δύστροπα ηλεκτροστατικά Quad ESL να χορεύουν.

Να τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού γιατί δεν υπάρχουν τέτοιοι ενισχυτές σήμερα.

Ασε το ειδα, με εφτιαξες κανονικα... Πριν λιγο καιρο ακουγα στο σπιτι φιλου τον ΑU-X1 με τα Αιολος της Audio Spectrum και παθαινα ζημια.. Φαντασου αυτο το θηριο... Μονο να κοιτας του πυκνωτες και τα τροφοδοτικα σε πιανει δεος!!!! Αντε βρες τετοιες κατασκευες σημερα και ας λενε... Απο εκεινο το φιλο πηρα και εγω τον kenwood και εχω αρρωστησει. Εχω και εναν accuphase 211 και δεν ξερω ποιον να πρωτοακουσω.... Ο kenwood ομως με εχει κερδισει...

βαζω και μερικες απο τον δικο μου... το ειχουμε ανοιξει με τον φιλο komhst για να τον καθαρισουμε...

Attachments

• DSCF0690[1].jpg
    DSCF0690[1].jpg
    141.9 KB · Views: 35
  • DSCF0698.jpg
    DSCF0698.jpg
    96.6 KB · Views: 34
  • DSCF0684.jpg
    DSCF0684.jpg
    72 KB · Views: 27
  • DSCF0694.jpg
    DSCF0694.jpg
    120.2 KB · Views: 27
Eίπαμε κλασικά σοβαρά μηχανήματα που τα σημερινά κάθε αξίας δεν τολμούν να κοιτάξουν στα μάτια ούτε για αστείο.Κυριολεκτικά.Και μια διόρθωση : g-22000 slew rate +_ 330v/μsec.Rise time 0.5μsec.Μετρημένος 2χ278wrms/chanel ,both chanels driven with no more than 0.003% thd.

ELNA πυκνωτες, SANKEN τρανζιστορ εξοδου, custom made ποντεσιομετρα και τροφοδοσιες... ετσι τα κανανε τοτε.. Οσο για οσους λενε για νεκροφιλια ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΟΟΛΑΑΑ!!!!!!!!

α με'φαγες εγω 230v και 0,8 rise. Για οσους δεν ξερουν κοιταξτε πως ειναι και ο AU-X1.

Attachments

• AU_X1_07.jpg
    AU_X1_07.jpg
    123.2 KB · Views: 19
  • AU_X1_06.jpg
    AU_X1_06.jpg
    118.5 KB · Views: 17
  • AU_X1_09.jpg
    AU_X1_09.jpg
    98.2 KB · Views: 19
  • AU_X1_11.jpg
    AU_X1_11.jpg
    118.9 KB · Views: 30
  • AU_X1_01.jpg
    AU_X1_01.jpg
    69.1 KB · Views: 26
ELNA πυκνωτες, SANKEN τρανζιστορ εξοδου, custom made ποντεσιομετρα και τροφοδοσιες... ετσι τα κανανε τοτε.. Οσο για οσους λενε για νεκροφιλια ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΤΩΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ΟΟΟΛΑΑΑ!!!!!!!!

Δες τωρα και αυτή για να σου τρέχουν τα σάλια

Attachments

• G-22000 0001.jpg
    G-22000 0001.jpg
    27 KB · Views: 46
Πάντως εγω ξέρω τι εστί sansui και AU-X1 μιας και εχω διατελέσει και υπεύθυνος service στην elina .

Πάρε τώρα και άλλη μία , οδηγεί το κεντικό μου κανάλι.
Απευθείας απόγονος του AU-X1 με τα ίδια διπλά διαφορικά στην είσοδο ,all the way balanced 125000μfarad πυκνωτικό φίλτρο 2χ160wrms/8 συν 4 ψηφιακές εισόδους.

Attachments

• IMG_0017.jpg
    IMG_0017.jpg
    101 KB · Views: 44
Επειδή μερικοί δεν κατάλαβαν.

Το thread ξεκίνησε από AV ενισχυτή και πάνω σε αυτή την κατηγορία εξελίχθηκε η κουβέντα περί απαξίωσης/εξέλιξης/κτλ.

η "νεκροφιλία" αναφέρεται στο παραπάνω subject.

ο νόμος του Moore αναφέρεται στα ψηφιακά. Συγκεκριμένα λέει οτι η υπολογιστική ισχύς θα διπλασιάζετε κάθε 2 χρόνια.

Όλα καλά. Αυτοί οι ενισχυτές που βλλεπω στις περιγραφές και τις φωτό πρέπει να έχουν πολύ δύναμη και άριστα δυναμικά. Με τα υπόλοιπα στοιχεία του ήχου τι γίνεται? Στερεοφωνική εικόνα, ανάλυση, βάθος κτλ?

Δεν υποβαθμίζω τίποτα, απλά ρωτάω. Σε blind test με έναν καινούριο καλό integrated πως τα πάνε? Και δεν αναφέρομαι μόνο στα δυναμικά και τις εντάσεις αλλά γενικότερα.

SONY TA-E9000ES Ρε παιδια ... κανεις ?
Το μηχάνημα ειναι ΑΣΤΕΡΙ ...
γεια σου φιλε μηπως ο SONY TA-E9000ES ηπαρχει ακομα και αν ναι ποσο τον δινεις?

γεια σου φιλε μηπως ο SONY TA-E9000ES ηπαρχει ακομα και αν ναι ποσο τον δινεις?

Ρώτα το στις αγγελίες για τους ενισχυτές. Το συγκεκριμένο θέμα άνοιξε από μεταφορά εδώ.

@ MOTZAR κοίτα λίγο στην προηγούμενη σελίδα στο προτελευταίο post moy για να φιαχτείς.

Καλά τώρα τον έφτιαξες! :worshippy: Να είσαι σίγουρος!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ το μηχάνημά σου! Αυτόν θα τον έχεις για πάρα πολλά χρόνια! Ολα τα υπόλοιπα μπορεί να έχουν χαλάσει και να τα έχεις πετάξει, αυτός θα είναι εκεί και θα παίζει όπως έπαιζε πάντα.

Στο ebay τον βρήκες; Μα τα πουλάνε αυτά τα μηχανήματα; Ποιός άσχετος έχει τέτοιο μηχάνημα και το πουλάει;

Πάρε τώρα και άλλη μία , οδηγεί το κεντικό μου κανάλι.
Απευθείας απόγονος του AU-X1 με τα ίδια διπλά διαφορικά στην είσοδο ,all the way balanced 125000μfarad πυκνωτικό φίλτρο 2χ160wrms/8 συν 4 ψηφιακές εισόδους.

Πάντως τα καλύτερα μηχανήματα της Sansui ήταν αυτά με το κάτωθι λογότυπο της 10ετίας του '70. Από όταν άλλαξε το λογότυπο άρχισαν και οι "εκπτώσεις" στην ποιότητα.

Attachments

• Sansui.gif
    Sansui.gif
    689 bytes · Views: 83
...Και να σου πω και κάτι άλλο ¨κοίτα καταναλώσεις στο πίσω μέρος του κάθε av , οι πιο πολλοί δεν ξεπερνούν τα 600w .Πως θα βγάλει λοιπόν 7χ130w=910w + 100w για τα προενισχυτικά στάδια και τα video κυκλώματα καταναλώνοντας μόνο 600? Τι έγινε βρήκαν το αεικίνητο ξαφνικά οι κατασκευαστές? Δεν νομίζω. Ουτε κάνουν ψηφιακή ενίσχυση σε κλάση d για να μπορούν να βγάλουν αυτά τα νούμερα με μικρές καταναλώσεις. Αρα ο κύριος moore δεν μας τα λέει καλά.
Αυτά.
Αν και δεν είμαι ηλεκτρονικός πολύ σωστά για την ισχύ...Steady state 600W να βγάζουν 910W δε λέει...

Όσο για τον νόμο του Moore μη μπερδευόμαστε: αναφέρεται στην επεξεργαστική "ισχύ" των ηλεκτρονικών (π.χ. CPUs) δηλ. αριθμό πράξεων στη μονάδα του χρόνου που δεν έχει καμμιά σχέση με την ισχύ όπως ορίζεται αυστηρά (ενέργεια στη μονάδα του χρόνου)...

JOMARK911 εσύ σαν γνώστης δεν μου λές τίποτα για τον καινούριο μου 5-κάναλο τελικό (ΑMC); Ακουστικά μου φαίνεται καλός και όταν τον άνοιξα - άσχετος είμαι - μου φάνηκε τίμιος...

Για τον SANYO ναι ξέρω, γιαυτό τον είχα πάρει...

Α ναι και κάτι άλλο: Απο τον ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗ SONY ξεκίνησε το θέμα, πώς βρεθήκαμε να μιλάμε μόνο για τελικούς; Ο SONY τι λέει σε σχέση με τον σημερινό ανταγωνισμό;

Last edited:

Όλα καλά. Αυτοί οι ενισχυτές που βλλεπω στις περιγραφές και τις φωτό πρέπει να έχουν πολύ δύναμη και άριστα δυναμικά. Με τα υπόλοιπα στοιχεία του ήχου τι γίνεται? Στερεοφωνική εικόνα, ανάλυση, βάθος κτλ?

Δεν υποβαθμίζω τίποτα, απλά ρωτάω. Σε blind test με έναν καινούριο καλό integrated πως τα πάνε? Και δεν αναφέρομαι μόνο στα δυναμικά και τις εντάσεις αλλά γενικότερα.

O KA-907 του motzar σε σχέση με έναν καινούργιο καλό integrated;
Επειδή τον έχω ακούσει, είναι σαν να κλέβει 'ξωκκλήσι. ;)

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες , τώρα οσο για τον νόμο του moore sorry έγινε παρανόηση και κατάλαβα άλλο όπως φαίνεται.Παρόλα αυτά και πάλι δεν βλέπω να διπλασιάζεται η υπολογιστική ισχύς των cpus στους ενισχυτές ειδικά μιας και οτι έκαναν κάνουν 7 κανάλια πριν 7 και τώρα (εννοώ decoding) ,32bit αρχιτεκτονική πρίν όπως και τώρα. Η μόνη διαφορά που μπορώ να δω εγω είναι οτι πριν είχαμε συμπιεσμένο σήμα ενω τώρα ασυμπίεστο .Δεν είμαι σίγουρος μπορεί να κάνω και λάθος.
@ george σε όλα για αυτά που ρωτάς αυτά τα μηχανήματα είναι σε άλλη κλάση απο τους πιο πολλούς σύγχρονους ολοκληρωμένους και απο εικόνα και απο βάθος και απο χροιές,γιατί πάνω απ'όλα εχουν σοβαρή σχεδίαση και υλοποίηση.
@ komhst τον βρήκα στο ebay απο εναν άλλο νεκρόφιλο που έχει τεράστια συλογή απο παλιά μηχανήματα -πάνω απο 50 - και ήμουν και τυχερός γιατί ήμουνα second bidder.
@ messenger sorry δεν τον ξέρω τον τελικό σου αλλά ξέρω τι εστί amc και είναι σοβαρή εταιρεία , ως εκ τούτου μάλλον θα είναι σοβαρό μηχάνημα.Οσον αφορά στον sony ta-e9000es είναι εξαίρετο μηχάνημα με άριστη σχεδίαση και υλοποίηση .Ηχητικά στέκεται άνετα απέναντι στα σημερινά μηχανάκια σε dd. dts .Στα νέα φορμά ενοείται δεν παίζει και άρα δεν υφίσταται σύγκριση.Δεν ξέρω όμως τι θα έκανε αν τον τάϊζες lpcm απο την έξοδο ενος blue ray player. Exω μερικές υποψίες βάσιμες οτι εφόσον κλειδώσει θα τα πάει πολύ καλά. Θα κάνω το τεστ.
Αυτά προς το παρόν.