Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

Ο AU-X1 έχει κουμπάκι που θέτει τον προενισχυτή εκτός λειτουργίας. Βέβαια αυτό θα μού πείτε το έχουν κι άλλοι, αλλά...
Το ποτενσιόμετρο και οι διάφορες line είσοδοι (όχι οι phono) και το source selector εξακολουθούν να λειτουργούν οπότε στην ουσία έχουμε παθητική "προενίσχυση". Δουλεύουν μόνο τα τελικά στάδια με -14dB χαμηλότερο συνολικό κέρδος.
Βέβαια εδώ έχουμε έναν από τους κορυφαίους προενισχυτές οπότε γιατί να τον βγάλεις εκτός και να τον μετατρέψεις σε παθητικό; Μόνο αν έχεις υπερβολικά ευαίσθητα ηχεία...

Εχουμε και λέμε:
2 ανεξάρτητα τερατώδη τροφοδοτικά για τα δύο τελικά στάδια dual mono.
2 ανεξάρτητα τροφοδοτικά για τα δύο κανάλια του line προενισχυτή.
Αλλα δύο ανεξάρτητα τροφοδοτικά για τα δύο κανάλια του προενισχυτή κεφαλής κινητού μαγνήτη και...
Τέλος άλλα δύο ανεξάρτητα τροφοδοτικά για τα δύο κανάλια του σταδίου προενίσχυσης κεφαλής κινητού πηνίου!!!
Χάσατε το μέτρημα; 8 συνολικά τροφοδοτικά ξεχωριστά για κάθε κανάλι κάθε σταδίου ενίσχυσης!!!!!

Απάντηση: Re: Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

Πάντως εγω ξέρω τι εστί sansui και AU-X1 μιας και εχω διατελέσει και υπεύθυνος service στην elina .

Τότε θα πρέπει να ξέρεις και αυτό το εργαλείο:

Attachments

• PB240297.JPG
    PB240297.JPG
    67.7 KB · Views: 40
  • PB240299.JPG
    PB240299.JPG
    73.4 KB · Views: 36
Που το βρήκες το 929? έψαχνα χρόνια να βρω ενα αλλά τελικά δεν μπόρεσα.
Αριστουργηματικό μηχάνημα.Το καλίτερο πικαπ που έφιαξε ποτέ η sansui.Μήπως κάνει παρέα με AU-X1?

πολλα τα λεφτα ..... για τοσο παλιο ενυσχητη..
ρισκο

ειδα οτι ειναι μαζι με το ραδιο ... αλλα επειδη την επαθα με εναν ΜΑΡΑΝΤΖ ΡΜ 80 μου εμεινε στο ραφι και δεν τον φτιαχνει κανεις....... μα κανεις ......

το ενα καναλι κανει τσακ τσακ δυνατα τοσο που το γουφερ φερνει βολτα....

εδωσα τοτε πριν 6 χρονια 600 μαρκα ......

Last edited:

Που το βρήκες το 929? έψαχνα χρόνια να βρω ενα αλλά τελικά δεν μπόρεσα.
Αριστουργηματικό μηχάνημα.Το καλίτερο πικαπ που έφιαξε ποτέ η sansui.Μήπως κάνει παρέα με AU-X1?

Οχι δεν κάνει παρέα με τον AU-X1, αυτός είναι ενός φίλου.
Το SR-929 έκανε κάποτε παρέα με τον Kenwood model 600, με τον Kenwood Eleven III και τώρα με τον Accuphase E-450

20πολικό brushless DC servo motor με άμεση οδήγηση και quartz για την ρύθμιση της ταχύτητας, αγορασμένο ολοκαίνουργιο το 1976. Εξακολουθεί να είναι ακόμα ολοκαίνουργιο όπως ήταν την πρώτη μέρα που βγήκε από το κουτί του κι ας παίζει τώρα εδώ και 32 χρόνια!

Τελικά σε αυτά τα μηχανήματα η ποιότητα κατασκευής ήταν εξωπραγματική! Δεν υπήρχαν "οικονομολόγοι" τότε σε αυτές τις εταιρίες για να επιβάλλουν συγκράτηση του κόστους με πλαστικά και ψεύτικα και φθηνά εξαρτήματα. Αυτού του επιπέδου οι εταιρίες όπως ήταν η Sansui τότε χρησιμοποιούσαν μόνο κορυφαίας ποιότητος υλικά ότι καλύτερο υπήρχε, δεύτερης ποιότητος υλικό δεν έπαιζε ούτε καν στο χαρτί εκτύπωσης των εγχειριδίων. Γι αυτό και αν ο ιδιοκτήτης δεν είναι κανίβαλος, ο χρόνος περνάει πάρα πολύ αργά για αυτά τα μηχανήματα, είναι μέχρι και σταματημένος...

Το SR-929 επωλείτο χωρίς κεφαλή. Εγώ είχα πάρει την SV-40X με υπερελειπτική βελόνα Shibata και απόκριση 10~50.000 Hz Είχα αγοράσει κάμποσες βελόνες από την Ελίνα αυτά τα 32 χρόνια αλλά τώρα δεν την χρησιμοποιώ γιατί δεν μπορώ να βρω πλέον ανταλλακτικές βελόνες και την έχω αντικαταστήσει με μία Goldring.

Attachments

• P1080381.JPG
    P1080381.JPG
    40.9 KB · Views: 22