Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

Απάντηση: Re: Ενισχυτές και τρέχουσα τεχνολογική εξέλιξη

@ george σε όλα για αυτά που ρωτάς αυτά τα μηχανήματα είναι σε άλλη κλάση απο τους πιο πολλούς σύγχρονους ολοκληρωμένους και απο εικόνα και απο βάθος και απο χροιές,γιατί πάνω απ'όλα εχουν σοβαρή σχεδίαση και υλοποίηση.

Ετσι ακριβώς είναι φίλε μου. Ο ΚΑ-907 του motzar σε σχέση με οποιονδήποτε σημερινό ολοκληρωμένο της κατηγορίας των 1500 απλά δεν συγκρίνεται! Είναι τόσο χαώδης η διαφορά που δεν έχει καν νόημα η σύγκριση. Η υπεροχή του ΚΑ-907 είναι είναι εμφανής από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο που θα παίξει. Είναι σαν να συγκρίνουμε ένα Punto με μια Ferrari.

Σε σχέση με τον Kraftwerk της Symfonic Line (με το μονό τροφοδοτικό) που τούς συγκρίναμε εκτενώς με πηγή το SACD9000ES της Sony ηχεία AS Αίολος και καλώδια Valhalες, δεν τον "πάτησε κάτω" αλλά και πάλι η υπεροχή του ΚΑ-907 ήταν εμφανής. Ειδικά στην ανάλυση, στην λεπτομέρεια και την ταχύτητα. Ο Kraftwerk ήταν πιο μαλακός, πιο στρογγυλεμένος, πιο αργός. Ο ΚΑ-907 είχε τρομερή ανάλυση, δεν έκρυβε, δεν στρογγύλευε, δεν μαλάκωνε τίποτα. Γενικώς είναι ένα εργαλείο αναφοράς, που παίζει ότι του ζητηθεί χωρίς προτιμήσεις και αποκαλύπτει τα πάντα. Ενα νυστέρι ακριβείας. Και όλα αυτά με την εκπληκτική ταχύτητα των 230V/μs η οποία πραγματικά ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

Εκείνος όμως που ήταν η αποκάλυψη ήταν ο Sansui AU-X1 !!!
Απειρο ρεύμα, ατελείωτη δυνατότητα οδήγησης και ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από τον KA-907. Εχω ακούσει τα Αίολος εκατοντάδες φορές και με πάρα πολλούς διαφορετικούς ενισχυτές. (Στο κάτω κάτω τα AS είναι τα αγαπημένα μου ηχεία, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) Ηταν η πρώτη φορά που άκουσα τα Αίολος να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά. Με τεράστιο όγκο, λες και ξαφνικά μεταμορφώθηκαν σε Ερμής, και απίστευτο έλεγχο των χαμηλών. Τα είχε "πιάσει από τον λαιμό" και δεν άφηνε τις μεμβράνες των μεγαφώνων να κάνουν ούτε ένα μm ανεξέλεγκτης κίνησης. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που αποφάσισε να κρατήσει τον AU-X1 και να δώσει τον KA-907 στον motzar.
Μάλλον κι εσύ αυτόν θα κρατούσες απ' ότι καταλαβαίνω.

@ motzar νομιζω οτι η τιμή που αναφέρεις για τους σύγχρονους : Ο ΚΑ-907 του motzar σε σχέση με οποιονδήποτε σημερινό ολοκληρωμένο της κατηγορίας των 1500 απλά δεν συγκρίνεται:είναι αρκετά χαμηλή.
Ντρέπεσαι να πείς έως 4000e?
Ποιό σημερινό μηχάνημα εως αυτήν την τιμή παίζει ετσι?
Εγω είμαι εδω , όπως και εσυ άλλωστε και όποιος θέλει μπορεί κάλλιστα να γίνει ένα τέστ.Λόγω χώρου και διαφόρων άλλων λεπτομερειών(πχ ηχείων no offence) νομίζω οτι είμαι καλύτερος.
Οσοι πιστοί the door is open (wide).

Sansui AU-X1 !!! τον βρηκα στο ΕΒΑΥ 1200 ευρω !

μονο που εχω βρει και τον ΡΙΟΝΕΕR Α - 858 25 κιλα βαρος και με 2 μετασχηματιστες και 2 μεγαλα βαρελακια πυκνωτες....

η εμπειρια μου με εναν Πιονεερ Α 676 που τον ειχα παρει παλι απο ΕΒΑΥ για ενα μηνα ηταν ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ διοτι ο ενυσχητης εκτος απο ποιοτητα κατασκευης ειχε και ηχο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για τα δεδομενα του σημερα και εμεινε αντι για ενα μηνα 2 χρονια σχεδον....

χαριστηκε πριν απο μερες σε πολυ καλο μου φιλο που πραγματικα τον εκτιμαει !

το κακο με τον ΣΑΝΣΟΥΙ ειναι οτι εμφανησιακα δεν ειναι στην κατασταση που θελω .....

Last edited:
Τα μηχανακια αυτης της εποχης ηταν απο ποιοτητα κατασκευης τουλαχιστον.. ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερα των σημερινων στα κυβικα τους!

Last edited:
χαριστηκε πριν απο μερες σε πολυ καλο μου φιλο που πραγματικα τον εκτιμαει !

το κακο με τον ΣΑΝΣΟΥΙ ειναι οτι εμφανησιακα δεν ειναι στην κατασταση που θελω .....

Αυτό είναι το βασικό, να τον εκτιμάει, διότι τέτοια μηχανήματα δεν ξαναφτιάχνονται.

Τον Sansui AU-X1 τον αγόρασε ο φίλος μου από το γερμανικό audioscope, όχι από το e-bay. Είναι ΑΨΟΓΟΣ, σαν να βγήκε τώρα πρώτη φορά από το κουτί του. Και με 1 χρόνο εγγύηση!

Γειά σου βαγγέλη , τι έχει ο au-x1 που δεν σου αρέσει εμφανισιακά?
Εννοώ οτι αν δεν είναι γ@μημένη η πρόσοψη και ο υπόλοιπος μέσα είναι οκ τα άλλα φιάχνονται.Είναι πολύ σπάνιο μηχάνημα.
Και είναι σαφώς ανώτερος του pioneer, αρχικά λόγω σχεδίασης και στην συνέχεια λόγω υλοποίησης.

Παιδια αν θελετε μηχανηματα της εποχης εκεινης σε αριστη κατασταση www.audioscope.net. Παιρνει paypal, κλπ και τα στελνει με μεταφορικη το πολυ 50ε...

Ποιο μηχανημα σημερα για 2χ150w εχει 1kw τροφοδοσια ? Αλλα και ταχυτητα και ολα τα αλλα? Υπαρχει? να το ψαξουμε ....

Οταν τον αναβω, (εχω και μονοφασικο βεβαια) τα φωτα χαμηλωνουν στιγμιαια ...

Και που να είχες τον AU-X1!, θα σου έριχνε ασφάλειες. Είχε έρθει ένας κάποτε στο service και με κάθε power up έριχνε ασφάλειες .Μετά απο αυτό αλλάχθηκε ο πίνακας του service και μπήκαν 35Α ασφάλειες και γραμμές εξωτερικές . Και πάλι όμως το θηρίο γονάτιζε την τάση απο τα 220-225v στα 180v μετρημένα.Τον έδινε η SANSUI 2χ160wrms/8 2x---/4 , και τον είχαμε μετρήσει 2χ335wrms/4. Mε αντιστάσεις χρωμονικελίνης σε σάντουιτς με σιλικόνη και ανάμεσα σε κεραμικά πλακάκια δαπέδου. Σε ένα τεστ με ηχεία beyma με 15ιντσο και κόρνα ( max 500wrms) μετά απο 1 ώρα τα ηχεία άρχισαν να παίζουν πιο χαμηλά και στο τέλος σιώπησαν .!!!Το θηρίο ήταν απλά ζεστό.(45 βαθμοί στην ψύκτρα 65 βαθμοί στα transistor ισχύος)Και όλα αυτά απο έναν ενισχυτή 2χ160wrms/8ohms.power consumption 1400w.
ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ?

@jomark 911

ΩΩΧΧΧΧ!!!!!

και τα αιολος που ειναι αναισθητα (88db) τα χορευε χωρις να καταλαβαινει τιποτα....

green ενισχυτές

σχεδιαστικά τότε είναι χάλια. απόδοση 30%...

Τα ίδια και χειρότερα θα μπορούσαμε να πούμε για τούς λαμπάτους, set, τάξη Α κλπ.

@ messenger sorry δεν τον ξέρω τον τελικό σου αλλά ξέρω τι εστί amc και είναι σοβαρή εταιρεία , ως εκ τούτου μάλλον θα είναι σοβαρό μηχάνημα.Οσον αφορά στον sony ta-e9000es είναι εξαίρετο μηχάνημα με άριστη σχεδίαση και υλοποίηση .Ηχητικά στέκεται άνετα απέναντι στα σημερινά μηχανάκια σε dd. dts .Στα νέα φορμά ενοείται δεν παίζει και άρα δεν υφίσταται σύγκριση.Δεν ξέρω όμως τι θα έκανε αν τον τάϊζες lpcm απο την έξοδο ενος blue ray player. Exω μερικές υποψίες βάσιμες οτι εφόσον κλειδώσει θα τα πάει πολύ καλά. Θα κάνω το τεστ.
Αυτά προς το παρόν.
Ευχαριστώ και περιμένω (με πολύ ενδιαφέρον) να μας πείς τα αποτελέσματα του τέστ.

Ποιά είναι τα νέα φορμά που δεν παιζει ο ΣΟΝΥ (σε σχέση με τον δικό μου εφτακάναλο (Pioneer 916);;; O δικός μου έτσι κι αλλιώς δεν έχει HDMI και δεν παίζει τα HD formats...

@ motzar το είδες το σετάκι au-x1-tu-x1?
ΑΚΟΜΑ μου τρέχουν τα σάλια. Αλλά δε λέω και η τιμή λίγο αλμυρή.Το έχει στα JET-SET. :bigcry:

3300 το σετάκι!

http://www.audioscope.net/sansui-aux1-tux1-p-1224.html

1650 το κάθε μηχάνημα. Αλλά από ότι λεει δεν είναι και σε άψογη κατάσταση. Τα γράμματα είναι λίγο ψιλοσβυσμένα από το καθάρισμα, ενώ ο άλλος AU-X1 που ακούσαμε ήταν σαν να βγήκε χθες από το εργοστάσιο.

Βέβαια συμφέρει αν σκεφτείς ότι παίρνεις και το καλύτερο tuner όλων των εποχών το TU-X1 το οποίο για δες εδώ πόσο πωλείται μόνο του:

http://www.audioscope.net/sansui-tux1-p-976.html

Εγω στη θέση σου θα τα χτύπαγα ασηζητητί , αλλά εχω την υποψία οτι είναι πουλημένα.Αν οχι χτύπατα είναι επένδυση !Δεν θα με πείραζε για λίγα scratches.
@ messenger Τώρα θυμήθηκα οτι στον ta-e900es δεν μπορώ να δώσω πολυκάναλο lpcm γιατί βγαίνει μόνο απο hdmi.Απο οπτική η coaxial βγαίνει μόνο συμπιεσμένο dd,dts.SORRY.

green ενισχυτές

σχεδιαστικά τότε είναι χάλια. απόδοση 30%...

Καλά βρές μου εσύ ενισχυτές που να παίζουν ετσι και να εχουν αυτά τα γκάζια , και να εχουν καλύτερο συντελεστή απο το 30-35% και θα τα πούμε.
Για να μην μιλήσουμε για τίποτα krell , mark levinson , mcintosh κλπ. Αυτοί είναι ακόμη χειρότεροι.

Γειά σου βαγγέλη , τι έχει ο au-x1 που δεν σου αρέσει εμφανισιακά?
Εννοώ οτι αν δεν είναι γ@μημένη η πρόσοψη και ο υπόλοιπος μέσα είναι οκ τα άλλα φιάχνονται.Είναι πολύ σπάνιο μηχάνημα.
Και είναι σαφώς ανώτερος του pioneer, αρχικά λόγω σχεδίασης και στην συνέχεια λόγω υλοποίησης.

οχι μου αρεσει και πολυ κιολας ....... :SFGSFGSF:
απλα ενας που βρηκα δεν ειναι εξωτερικα εμφανησιακα στην κατασταση που θα ηθελα δηλ, εχει αρκετα ιχνη χρησης και γρατζουνιτσες ....

επειδη θα μπει φατσα φατσα τον θελω να γιαλιζει τουλαχιστον η μπροστινη πλευρα!!!!