Ο @Tzimisce ανέμους σπέρνει και θύελλες θα θερίσει![]()
Έχετε πέντε λεπτά να σας μιλήσω για τα gremlins μου;
Ο @Tzimisce ανέμους σπέρνει και θύελλες θα θερίσει![]()
Κανόνισε να ανοίξει ο Sonorus,τις κουρτίνες, να μπει ο ήλιος...σε βλέπω να γίνεσαι αυγά μάτια, κι εσύ και τα Gremlins.Έχετε πέντε λεπτά να σας μιλήσω για τα gremlins μου;![]()
Ε ναι, τώρα γίνεται κατανοητό-και η εκδοχή του ξεστοκαρίσματος κερδίζει έδαφος. Τέλος πάντων, αρκετά ασχοληθήκαμε με τα σώψυχα ενός ενισχυτή που δεν έχει ακούσει κανένας μας και μάλλον δεν πρόκειται να ακούσει σύντομα. Το νήμα αρχίζει και θυμίζει το αλήστου μνήμης Charlize vs Scarlet.Το εψαξα λιγο και βρηκα μια ενδεικτικη τιμη για το 9039pro:
Ενα τεμαχιο 84,63 ευρω.
Οποτε, καταλαβαινεις γιατι η Ντενον και η καθε Ντενον προτιμαει να βαλει 4 παλια αντι για ενα καινουριο.
Δεν γίνεται να γράφεις ότι δεν διαφωνούμε και από την άλλη να λες ότι δεν διαβάζω τι γράφεις.
Διάβασα πολύ καλά τι έγραψες, η τοπολογία και ο τρόπος που χρησιμοποιούν δεν είναι ο τρόπος που περιγράφεις. Είναι πολύ απλά η επιλογή που τους δίνουν 4 DAC chip με μέγιστο sample-rate τα 384KHz να το έχουν αυτό ως βάση για να μπορέσουν πιο πριν να κάνουν επεξεργασία στο σήμα στο επίπεδο των 4 x 384ΚΗz=1536 MHz και στη συνέχεια να το σπάσουν σε τέσσερα 384ΚΗz.
Αυτό - το πιο πριν - είναι το AL 32 Ultra.
Εάν είχαμε για παράδειγμα τέσσερα τσιπάκια με μέγιστο επιτρεπόμενο sampling rate 192KHz, τότε η επεξεργασία του σήματος πιο πριν θα ήταν μέχρι τα 768ΚΗz.
Αναλόγως αριθμού chip και τύπου chip έχει και διαφορετικό επίπεδο επεξεργασίας πιο πριν. Και διαφορετικό όνομα δίνουν στην επεξεργασία αυτή. To AL 32 plus για παράδειγμα σε πιο φτηνά μηχανήματα έχει τη μισή επεξεργασία.
προϊστάμενε,,, το είπα αρκετές σελίδες πίσω....Δεν πιστεύω ότι γίνεται για να ξεφορτωθούν το στοκ. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Αυτό το τσιιπάκι ξέρουν καλά, αυτό βάζουν. Το τμήμα R&D δεν ασχολήθηκε με κάποιο τσιπ νεότερης γενιάς το οποίο θα χρειαζόταν χρόνο και χρήμα για να το μάθουν όπως το 9018 που το χρησιμοποιούν χρόνια και το ξέρουν από την καλή και την ανάποδη.
Θα προτιμούσα καθαρόαιμο ενισχυτή χωρίς DAC και phono με λίγο χαμηλότερη τιμή.
Κι εγώ το ίδιο, αυτά τα μπλιμπλίκια προτιμώ να είναι εξωτερικά ώστε να μπορώ να τα αλλάζω όποτε θέλω. ένας καλός δικάναλος ενισχυτής είναι για μια ζωή, τα dac μεταλάσσονται κάθε 2-3 χρόνια.Δεν πιστεύω ότι γίνεται για να ξεφορτωθούν το στοκ. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Αυτό το τσιιπάκι ξέρουν καλά, αυτό βάζουν. Το τμήμα R&D δεν ασχολήθηκε με κάποιο τσιπ νεότερης γενιάς το οποίο θα χρειαζόταν χρόνο και χρήμα για να το μάθουν όπως το 9018 που το χρησιμοποιούν χρόνια και το ξέρουν από την καλή και την ανάποδη.
Θα προτιμούσα καθαρόαιμο ενισχυτή χωρίς DAC και phono με λίγο χαμηλότερη τιμή.
Έχει γίνει έρευνα αγοράς από παλιά για αυτό και το ενσωματώνουν ,το ζητάει η πλειοψηφία .
Εγω θα ελεγα κατω απο τα μισα απο αυτα που λες .Σε ένα μηχάνημα σαν αυτό, των 3.500€ λιανική, τα εξαρτήματα που έχει κόστισαν στην εταιρία max 800€.
Δεν είναι το ίδιο με τους av γενικά δεν τα πάω καλά με αυτούς .Ζούμε στην εποχή του boombox. Όλα σε ένα να μην ασχολούμαστε παραπάνω. Ενισχυτής με dac, spotify/tidal connect, bluetooth, phono stage, κλπ κλπ, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα.
Μπορεί να μην είναι η πλειοψηφία, αλλά σίγουρα είναι η τάση και οι εταιρίες οφείλουν να ακολουθήσουν.
Εγώ, εσύ, ο Κώστας, ο Χ, ο Ψ που ασχολούμαστε περισσότερο ΔΕΝ θα τον αγοράζαμε εύκολα. Γιατί πολύ σωστά, σε 10 χρόνια που ακόμη θα έχουμε τον ενισχυτή, το DAC του θα είναι ξεπερασμένο. Και στην τελική δεν είναι κάποιο κορυφαίο, παίζει και να ψαχνόμαστε για dac από την επόμενη μέρα και να πληρώσαμε άδικα λεφτά.
Σε ένα μηχάνημα σαν αυτό, των 3.500€ λιανική, τα εξαρτήματα που έχει κόστισαν στην εταιρία max 800€.
Θα μου πεις, άλλες τιμές παίρνει το εργοστάσιο, άλλες εμείς, ότι κόστισε στην εταιρία 800€ σε εμάς μπορεί να κοστίζει 1500€!
Άλλη δυναμική αγοράς έχω εγώ, άλλη μία Denon φυσικά!
Αλλά και πάλι, σε αυτά τα λεφτά πρέπει να χώσουν royalties π.χ. που εσύ δεν τα ακούς, και ότι άλλο έχει ο μπαχτσές.
Όσο πιο πολλά καλούδια, τόσο λιγότερο ποιοτικά θα είναι τα επιμέρους κομμάτια.
ΔΕΝ υπάρχει λοιπόν περίπτωση σε έναν ενισχυτή "που έχει και dac" να δώσουν βάρος στο DAC γιατί όλοι θα τους κράξουν ότι ο ενισχυτής δεν παίζει καλά και θα έχουν και δίκιο. Το DAC είναι μπλιμπλίκι, δεν είναι αυτό που αγόρασε ο καταναλωτής.
Άρα, η κατανομή του κόστους θα είναι κατά 90% στα κυκλώματα του προ και του ενισχυτή και κατά 10% στα τριγύρω μπλιμπλίκια (τυχαία νούμερα).
Και είναι λογικό λοιπόν, να μπορείς να πάρεις καλύτερο dac από του Denon με 500€ και καλύτερο phono stage με 200€.
Έχω έναν Denon AV που τον είχα πάρει το 2004 κάπου στα 2.000€.
Το Marantz CD67SE έπαιζε καλύτερα από μόνο του παρά όταν το έβαζα στο DAC του ενισχυτή και το phono stage της Cambridge Audio των 100€ έριχνε στα αυτιά στο phono stage του.
Και δεν με παραξένεψε και καθόλου.
Και πολύ καλά θα κάνεις!!Με αυτόν θα γεράσω μαζί με το απίστευτο πικαπ που έφτιαξαν που δεν το περίμενα ούτε στα τρέλα μου όνειρα μαζί με μια διαχρονική αξία dl a 110 και dl 103 R.
Game over για εμένα πάντα προσωπικά .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.