Ενισχυτής Denon PMA3000NE

Ο καθένας θα φτάσει όπου μπορεί με τη δική του φιλοσοφία.
Με λάμπα, τρανζίστορ, δεν έχει σημασία.
Η λάμπα δεν έχει τα μειονεκτήματα της απέναντι στο τρανζίστορ;
Για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.
Ορίστε Σάββατο πρωί που θα γίνει η δοκιμή και ποιος θα έρθει.
Εγώ εδώ είμαι.
Ας πούμε ότι τα 300€ που κοστίζει ο denon παραπάνω από τον copland είναι για το dac του.

Ο καθένας θα φτάσει όπου μπορεί με τη δική του φιλοσοφία.
Με λάμπα, τρανζίστορ, δεν έχει σημασία.
Η λάμπα δεν έχει τα μειονεκτήματα της απέναντι στο τρανζίστορ;
Για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.
Ορίστε Σάββατο πρωί που θα γίνει η δοκιμή και ποιος θα έρθει.
Εγώ εδώ είμαι.
Ας πούμε ότι τα 300€ που κοστίζει ο denon παραπάνω από τον copland είναι για το dac του.
το Σάββατο 21/9 θα μπω με το Λ/Φ στο σαλόνι σου !!!

να το κανονίσεις το επόμενο Σάββατο 28/9 που θα έχω ρεπό !! :mad:

Ας αναφέρω τα συμπεράσματά μου από την ως τώρα παρακολούθηση του θέματος.
Καλώς δόθηκαν οι περαιτέρω πληροφορίες για τον Denon. Καινούργιο προϊόν είναι, δε διαφέρει και πολύ από τον επετειακό PMA-A110 και τον PMA-2500ΝΕ, παρά έχει βελτιώσεις σε κάποια σημεία.
δεν τον έχω ακούσει και δεν εκφέρω άποψη. Είμαι καλυμμένος από ενισχυτικά.
Θεωρώ ότι για κάποιον που θέλει ένα πακέτο "όλα σε ένα", εφόσον ηχητικά τον καλύπτει, είναι μια χαρά και για το κόστος του.
Οι υπερβολές που γράφτηκαν εκατέρωθεν κατά τη γνώμη μου δε χρειάζονται. Οι συγκρίσεις με συσκευές υψηλότερου κόστους που αναφέρθηκαν δεν έχουν νόημα.
Η σύγκριση τρανζιστοράτου με λαμπάτο είναι άτοπη. Διαφέρουν αρκετά στον ήχο και εδώ μπαίνει θέμα προσωπικής προτίμησης. Αν σου αρέσει ο λαμπάτος ήχος δύσκολα θα αποδεχτείς τον τρανζιστοράτο και το αντίθετο.

Εγώ μια χαρά αποδέχομαι τον ήχο της λάμπας και ας έχω τρανζίστορ.. το ίδιο θα έλεγα αν είχα λάμπα.

πάνω κάτω τα ίδια λεφτά έχουν ο Copland του Tzimisce με τους Denon 110 & 3000NE

Mην μας χαλάς την επικείμενη κόντρα!!
θα έχουμε μεζέδες και πιόματα !!! :LOL:

Γιατί;
Εδώ μιλάμε για έναν giant killer που θα ζήλευαν εταιρίες που βγάζουν ακριβότερους ενισχυτές και φτιάχνονται σε εργοστάσια στη χαγιαμπούσα και όχι στο υπόγειο της κυρά Μαριγώς.
Όταν αγοράζεις ενισχυτή στα x λεφτά, ακούς σύμφωνα με το budget σου και όχι σύμφωνα με το που φτιάχτηκε ή τι έχει μέσα.
Ο Denon για αρχή, σίγουρα θα οδηγεί σε υψηλότερες στάθμες τα Atc.
Άρα έναν πόντο τον έχει από τα αποδυτήρια.
Περιμένουμε για τα υπόλοιπα

Ας αναφέρω τα συμπεράσματά μου από την ως τώρα παρακολούθηση του θέματος.
Καλώς δόθηκαν οι περαιτέρω πληροφορίες για τον Denon. Καινούργιο προϊόν είναι, δε διαφέρει και πολύ από τον επετειακό PMA-A110 και τον PMA-2500ΝΕ, παρά έχει βελτιώσεις σε κάποια σημεία.
δεν τον έχω ακούσει και δεν εκφέρω άποψη. Είμαι καλυμμένος από ενισχυτικά.
Θεωρώ ότι για κάποιον που θέλει ένα πακέτο "όλα σε ένα", εφόσον ηχητικά τον καλύπτει, είναι μια χαρά και για το κόστος του.
Οι υπερβολές που γράφτηκαν εκατέρωθεν κατά τη γνώμη μου δε χρειάζονται. Οι συγκρίσεις με συσκευές υψηλότερου κόστους που αναφέρθηκαν δεν έχουν νόημα.
Η σύγκριση τρανζιστοράτου με λαμπάτο είναι άτοπη. Διαφέρουν αρκετά στον ήχο και εδώ μπαίνει θέμα προσωπικής προτίμησης. Αν σου αρέσει ο λαμπάτος ήχος δύσκολα θα αποδεχτείς τον τρανζιστοράτο και το αντίθετο.
Με συγχωρείς, αλλά οι υπερβολές γράφτηκαν μόνο από μια πλευρά, όχι εκατέρωθεν.Οι φαν της DENON προσπαθούν να μας πείσουν για την ανωτερότητα του ενισχυτή με κουλά επιχειρήματα για το μέγεθος της εταιρείας, το εργοστάσιο κλπ. Από την άλλη πλευρά, που ανήκω κι εγώ, λέμε ότι το μόνο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα και η ηχητική απόδοση του ενισχυτή. Δεν είμαστε το ίδιο.

• Like
Reactions: Sonorus
Παίδες. Δεν διαφωνούμε ότι υπάρχουν και καλύτερα. Δεν το είπε κανείς ποτέ αυτό.
Αλλά επί της ουσίας τα καλύτερα είναι και ακριβότερα ή αν είναι καλύτερα, δεν θα προσφέρουν τα ίδια σε κάποια σημεία. Ή και δεν θα τα προσφέρουν καθόλου.

Άρα συμφωνούμε.

Η μόνη διαφωνία έχει να κάνει με το εργοστάσιο, που για αυτά που κατασκευάζει, δεν υπάρχει καλύτερο.
Αυτό εγγυάται πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και το επίπεδο ποιότητας του Denon που συζητάμε εδώ.

Η Shirakawa αν είναι να μπει σε σύγκριση, δεν θα μπει σε σύγκριση με τις βιοτεχνίες που αναφέρετε. Θα μπει σε σύγκριση αφού μιλάμε για τον 3000 σε σύγκριση με τα εργοστάσια της Yamaha, της pioneer και γενικά με όσα είναι απόλυτα ανταγωνιστικά ως portfolio προϊόντων που παράγονται σε ένα μέρος.

• Haha
Reactions: chocbhed
Με συγχωρείς, αλλά οι υπερβολές γράφτηκαν μόνο από μια πλευρά, όχι εκατέρωθεν.Οι φαν της DENON προσπαθούν να μας πείσουν για την ανωτερότητα του ενισχυτή με κουλά επιχειρήματα για το μέγεθος της εταιρείας, το εργοστάσιο κλπ. Από την άλλη πλευρά, που ανήκω κι εγώ, λέμε ότι το μόνο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα και η ηχητική απόδοση του ενισχυτή. Δεν είμαστε το ίδιο.
Γράφτηκαν διάφορα, για παλιά τσιπάκια, για ξεστοκάρισμα των παλιών chips, για πυκνωτές τροφοδοσίας κ.λπ.

Αλλά επί της ουσίας τα καλύτερα είναι και ακριβότερα ή αν είναι καλύτερα, δεν θα προσφέρουν τα ίδια σε κάποια σημεία. Ή και δεν θα τα προσφέρουν καθόλου.
Διαφωνώ καθέτως. Έχω δουλέψει κι εγώ σε Hifi Studio, και είχαμε και Denon ενισχυτικά: Καλά και αξιόπιστα για την τιμή τους, αλλά ως εκεί. Σε κατηγορίες τιμής πάνω από το 1000άρικο υπήρχαν πολύ ανώτερα. Είχαμε και Προενισχυτή/Τελικούς μονομπλοκ στο πρόγραμμα. Στην ίδια κατηγορία τιμής τα Martin Logan/Proceed/Bryston/Linn ήταν απείρως ανώτερα. Σαν καταναλωτής είχα μια εντελώς απογοητευτική εμπειρία με ένα Universal player Denon, που υπερθερμαινόταν όταν έπαιζε DVD, δε μπόρεσα να δω ούτε μια ταινία με αυτό, κάτι που δε μου έχει συμβεί ούτε με τα φτηνότερα Pioneer.
Άρα συμφωνούμε.

Η μόνη διαφωνία έχει να κάνει με το εργοστάσιο, που για αυτά που κατασκευάζει, δεν υπάρχει καλύτερο.
Αυτό εγγυάται πολλά πράγματα, μεταξύ των οποίων και το επίπεδο ποιότητας του Denon που συζητάμε εδώ.

Η Shirakawa αν είναι να μπει σε σύγκριση, δεν θα μπει σε σύγκριση με τις βιοτεχνίες που αναφέρετε. Θα μπει σε σύγκριση αφού μιλάμε για τον 3000 σε σύγκριση με τα εργοστάσια της Yamaha, της pioneer και γενικά με όσα είναι απόλυτα ανταγωνιστικά ως portfolio προϊόντων που παράγονται σε ένα μέρος.
Θέλω να μου εξηγήσεις πως επηρεάζει το εργοστάσιο τον ήχο των ενισχυτικών και γιατί πρέπει να ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή.

• Like
Reactions: chocbhed

Πάνω από όλα! 😂

Άρα συμφωνούμε.

Αυτα εννοουσατε με αυτα που γραψατε /απαντησατε σε 270 ποστ ?
Μεταξυ αλλων , κατι για PASS , game over και σκονη & θρυψαλα τα ονειρα ανταγωνιστων (ή καπως ετσι γραφτηκε) , ισως να τα διαβασα σε αλλο φορουμ........ευτυχως.

Αλλά επί της ουσίας τα καλύτερα είναι και ακριβότερα ή αν είναι καλύτερα, δεν θα προσφέρουν τα ίδια σε κάποια σημεία

Το ότι ένας ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες εντάσεις ένα ζευγάρι ηχεία δεν είναι το ζητούμενο.
Αλλιώς δεν θα υπήρχαν ενισχυτές άνω των 1000€.
Άλλα είναι τα ζητούμενα όταν ακούμε μουσική πέρα από την ένταση στον ήχο.
Προσωπικά, τα 2*50w τα πλήρωσα ακριβά (3.200€) για κάποιο λόγο.
Δεν κοίταξα αν είναι από τρανζίστορ, αν είναι από λάμπα, κοίταξα να παίζει καλύτερα από τον Rogers m300i που είχα ως τότε.
Ο Denon που είχα δοκιμάσει μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι έπαιζε και χειρότερα.
Πιθανόν όμως οι καινούργιοι να είναι καλύτεροι ή απλά να πέτυχα σε αστοχία της εταιρίας και ας φτιάχνεται σε εκπληκτικό εργοστάσιο.
Για αυτό είμαι και περίεργος να τον ακούσω και γιατί όχι, να αλλάξω τον copland με κάποιον που δεν θα μου τρώει τα λεφτά σε ρεύμα και λυχνίες.

• Like
Reactions: vlad66
Θέλω να μου εξηγήσεις πως επηρεάζει το εργοστάσιο τον ήχο των ενισχυτικών και γιατί πρέπει να ενδιαφέρει τον τελικό καταναλωτή.
Με ενδιαφέρει σαν τελικό καταναλωτή που θα πληρώσω κ στις δύο περιπτώσεις €3000 το προιόν να είναι από εργοστάσιο κ όχι από την αποθήκη του DIY ή του Μοντάρω τρείς πλάκέτες και τις πουλάω
Τώρα αν μου τις πούλαγε €1000 άλλη ιστορία ,επίσης η Ιαπωνία είναι κάτι συμπαθές( για εμένα) με ιστορία σε κατασκευές και εφαρμογές γενικότερα κ θα πλήρώσω ευκολότερα από το άλλο το made in .........μην θίξουμε κιόλας
Για τον ήχο ας μιλήσουν καλύτερα αυτοί που τα έχουν ακούσει όλα ,προσωπικά Bryston ακούω 20 κ πλέον χρόνια κι ας λένε διάφορα για τον ήχο του

Επίσης, όταν γράφετε για άλλους και χρησιμοποιείτε ως παράδειγμα την Marantz στους άλλους για να πείτε ότι έχουν κι οι άλλοι καλά εργοστάσια και όχι μόνο η Denon... βρε σεις. Κάντε και ένα Google search πριν το γράψετε... 😂

Κάτσε να βάλω ένα λιθαράκι ακόμα. Και που να δείτε το εργοστάσιο που φτιάχνονται τα Classē... 🤣🤣🤣
Ολοι αυτοι ανηκουν στον ιδιο ιδιοκτητη σωστα ; ............

Για αυτό είμαι και περίεργος να τον ακούσω και γιατί όχι, να αλλάξω τον copland με κάποιον που δεν θα μου τρώει τα λεφτά σε ρεύμα και λυχνίες.
Οι μόνοι ενισχυτές τρανζίστορ που μπορεί να πλησιάσουν τον ήχο λυχνιών είναι αυτοί σε τάξη Α: π.χ. Luxman ,Sugden, Accuphase, Pass labs και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Με ενδιαφέρει σαν τελικό καταναλωτή που θα πληρώσω κ στις δύο περιπτώσεις €3000 το προιόν να είναι από εργοστάσιο κ όχι από την αποθήκη του DIY ή του Μοντάρω τρείς πλάκέτες και τις πουλάω
Τώρα αν μου τις πούλαγε €1000 άλλη ιστορία ,επίσης η Ιαπωνία είναι κάτι συμπαθές( για εμένα) με ιστορία σε κατασκευές και εφαρμογές γενικότερα κ θα πλήρώσω ευκολότερα από το άλλο το made in .........μην θίξουμε κιόλας
Για τον ήχο ας μιλήσουν καλύτερα αυτοί που τα έχουν ακούσει όλα ,προσωπικά Bryston ακούω 20 κ πλέον χρόνια κι ας λένε διάφορα για τον ήχο του
Πες ότι η πλακέτα στο εργοστάσιο της Denon είναι κατασκευής Shirakawa. Αν η πλακέτα του ενισχυτή της Μήτσος ΑΕ είναι κατασκευής Ιντρακομ, απο την ίδια γραμμή παραγωγής που βγαίνουν πλακέτες για Patriot θα είναι καλύτερη ή χειρότερη; (true story). Οι πυκνωτές Nichicon που κολλάει ο Μήτσος σε κάποιο πατάρι στην Αχαρνών, θα είναι καλύτεροι ή χειρότεροι απο τους ίδιους πυκνωτές που κολλάει ο Haruki-San στο εργοστάσιο της Denon; τα Dac chip;

Οι μόνοι ενισχυτές τρανζίστορ που μπορεί να πλησιάσουν τον ήχο λυχνιών είναι αυτοί σε τάξη Α: π.χ. Luxman ,Sugden, Accuphase, Pass labs και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Όταν αγοράζεις ενισχυτή, αγοράζεις ένα κουτί στα x € που συνδέεις τα ηχεία σου και την πηγή σου και ακούς μουσική.
Αν ο ήχος είναι του γούστου σου σε νοιάζει αν έχει μέσα λυχνίες ή τρανζίστορ;
Και δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες, αλλιώς δεν θα αγόραζε κανείς τρανζίστορ.

Δηλαδή το συμπέρασμα είναι ότι ο φτηνότερος κατά 300€ copland παίζει by default καλύτερα από τον θεϊκό giant killer super duper Denon που φτιάχνεται στα εκπληκτικά εργοστάσια στη φουκοσίμα που χρησιμοποιούν εξωγήινη τεχνολογία, άπιαστη από τις άλλες εταιρίες που δεν τη βλέπουν ούτε στα όνειρα τους;