Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Η απόστασή σου από το high end είναι χαώδης! :p

Τι να κάνω ρε φιλαράκ? Αφού δε μπορώ να τα εκτιμήσω ναουμ.

Προχτέ είδα ένα κοριτσάκι που φορούσε ένα δαχτυλίδι δώρο από σοκοφρέτα κι εγώ νόμιζα ότι ήταν μπριγιάν... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Εσύ τι κάνεις ρε φιλαράκ εδώ? -bye-
Είναι αλήθεια πως προσπαθώ να βρω μια λογική και μια επαφή εδώ μέσα αλλά δυσκολεύομαι αρκετά...That's why την είχα κάνει για 2-3 μήνες και μάλλον για κει ξαναπάει το πράμα...(Ξέρω δε θα φάτε απόψε)...
Αυτό που μου 'τη δίνει' περισσότερο είναι οι 'μάγοι' της θεωρίας που 'βόσκουν' εδώ μέσα και κατηγορούν reviewers και μηχανήματα παγκόσμια καταξιωμένα-θρύλους του hi-end(χωρίς να τα έχουν ακούσει ποτέ!!!) και ταυτόχρονα εκθειάζουν 'μπουρούχες' του 200άρικου, blue skagia και mp3/128άρια...
Άμα κανένας δεν έχει ή δε διαθέτει φράγκα για μηχανήματα της προκοπής δεν του δίνεται αυτόματα η άδεια να θάβει τα πραγματικά hi-end διαμάντια...ούτε να εκθειάζει τις πατατιέρες...
Η ζωή είναι σκληρή...τι να κάνουμε!!! Και γώ θα ήθελα να έχω porche carrera αλλά βολεύομαι με punto...ΔΕΝ κατηγορώ όμως την porche ούτε παινεύω για καλύτερο το punto...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W

Είναι αλήθεια πως προσπαθώ να βρω μια λογική και μια επαφή εδώ μέσα αλλά δυσκολεύομαι αρκετά...That's why την είχα κάνει για 2-3 μήνες και μάλλον για κει ξαναπάει το πράμα...(Ξέρω δε θα φάτε απόψε)...
Αυτό που μου 'τη δίνει' περισσότερο είναι οι 'μάγοι' της θεωρίας που 'βόσκουν' εδώ μέσα και κατηγορούν reviewers και μηχανήματα παγκόσμια καταξιωμένα-θρύλους του hi-end(χωρίς να τα έχουν ακούσει ποτέ!!!) και ταυτόχρονα εκθειάζουν 'μπουρούχες' του 200άρικου, blue skagia και mp3/128άρια...
Άμα κανένας δεν έχει ή δε διαθέτει φράγκα για μηχανήματα της προκοπής δεν του δίνεται αυτόματα η άδεια να θάβει τα πραγματικά hi-end διαμάντια...ούτε να εκθειάζει τις πατατιέρες...
Η ζωή είναι σκληρή...τι να κάνουμε!!! Και γώ θα ήθελα να έχω porche carrera αλλά βολεύομαι με punto...ΔΕΝ κατηγορώ όμως την porche ούτε παινεύω για καλύτερο το punto...

επ, μη παραθέτεις τα μισά. Δε ρώτησα τι δουλειά έχεις στο avclub, απλά είδα ότι κι εσύ κρίνεις χωρίς να έχεις ακούσει όπως πήγες να κατηγορήσεις το φίλο που αναφέρθηκε στα ενισχυτικά σου.

Δεν είδα κανέναν να απαξιώνει τίποτα.
Ούτε κανέναν να εκθειάζει επίσης.
Πολλοί χαϊεντάδες με 300 ευρώ δεν καταδέχονται ούτε ιντερκονέκτ να αγοράσουν.
Ο μπέρις με 300 ευρουλάκια παίζει μουσική και αξιοπρεπώς. Σου διαθέτω τα μαγκνεπάνια, το χώρο μου και όση ώρα θέλεις για να το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Γιατί ότι λέμε το λέμε κατόπιν χειροπιαστών καταστάσεων, όχι μέσω θεωριών.
Τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω.

Και δεν απαξίωσα ποτέ τίποτα.

Προχθές έγραψα για το σύστημα του ατόφιου με τα audio physic padua και τα copland το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ. Μπορεί να κοστίζει κανα 10ρικο το σύστημα αλλά δεν απαξίωσα ούτε τον ιδιοκτήτη ούτε και τις ίδιες τις συσκευές... Λες να μπλοφάρω? Μπα, απλά λέω αυτά που ακούω.

Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.

Το σπίτι μου είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για ακροάσεις.

Άντε γιατί χειμωνιάζει και δε μας μένει και τίποτε άλλο να κάνουμε... :2thumb22sup:

Εγω παντως,βλεπω τα πραγματα και ξεφευγουν απο το θεμα του τοπικ και συγχωρηστε με αν κανω λαθος,αλλα ο θεματογραφος πως θα βγαλει καποια ακρη βρε παιδια? Γνωμες ζητησε και γνωμες-λυσεις δεν παιρνει....Συγνωμη για το of topic,αλλα εχω την απορια....

- audioj...κουβέντα κάνουμε...μη κολλάς στα off topic και στα on tropic...
- Στέργιος...και μένα ο χώρος μου είναι διαθέσιμος για φθινοπωρινές ακροάσεις και χαιεντάδικες κουβέντες αντιδικίες και κόντρες...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Δικό μου λάθος. Μπήκα και τα είδα. Ήταν το μοντέλο eaR 1001, στάνταρ. :afro:

Στέργιο, το ICEpower 1000ASP, μετρημένο πάνω στους Rotel 1092, βγάζει 645W στα 8Ω και 1170W στα 4Ω... Δηλαδής, δε γίνεται ένας EP1500 να βγάζει παραπάνω ρεύμα μάνα μου! :smash:
Να μου πεις ένας 2500 ή δύο 1500άρηδες να το συζητήσουμε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

περιεργο γιατι δεν ειδα κανεναν να απαξιωνη hi end μηχανηματα ενω εσυ εισαι ο μονος που κατηγορη χωρις καν να ακουσης.

Ως συνήθως, η γνωστή σαλάτα. Πρώτον, ουδέποτε κατηγόρησα reviewers· αντιθέτως, έχω κατακεραυνώσει άσχετους "reviewers", και αυτό πάντοτε με στοιχεία, (και είναι αυτό που δεν μου έχουν συγχωρήσει). Δεύτερον, δεν εκθειάζω μπουρούχες του 200άρικου, αλλά του 150άρικου. Για τις μπουρούχες του 200άρικου αρμόδιος είναι ο Στέργιος. Τρίτον, ποτέ δεν καταδέχτηκα να αγοράσω DVD player φθηνότερο των 50 , και επομένως δεν έχω καμιά σχέση με το Bluesky. Τέταρτον, τα 128άρια mp3 δεν είναι του γούστου μου. Συμπιέζω από 160Kbps και πάνω, και τώρα πια με 256Kbps, (τα 320 τα έχει καπαρώσει άλλος). Πέμπτον, δεν θα καταδεχόμουν ποτέ, ΠΟΤΕ, να ρίξω τη μύτη μου σε μια Porsche. Έχουμε και μια αξιοπρέπεια και μια άλφα νοημοσύνη. Άκου Porshe...

Και κάτι για τον BASILIO. Φίλε μου, διάβασε ξανά και ξανά το μήνυμα του Έκτορα, και πάρε έναν RB1090. Αν σε ενδιαφέρει να αξιοποιήσεις τα ηχεία σου ως μηχανές, και όχι ως κοσμήματα, πάρε τον Rotel, και θα ανταμειφθείς. Αν έχεις τα στερεότυπα περί γαλαζοαίματων μηχανημάτων, βρες έναν μεταχειρισμένο Luxman MO5.

Στέργιο, το ICEpower 1000ASP, μετρημένο πάνω στους Rotel 1092, βγάζει 645W στα 8Ω και 1170W στα 4Ω... Δηλαδής, δε γίνεται ένας EP1500 να βγάζει παραπάνω ρεύμα μάνα μου! :smash:

κωστακη κατι δεν κολαη στα watt που λες.

για να τα βγαλη ο rotelακος επρεπε να εχει 2χ1200va τροφοδοσια που σημαινη οτι θα ζυγιζε τουλαχιστον 30 κιλα και οχι 11.

Αν μπορείς να δώσεις μέχρι 3100 τότε πρέπει να δεις και να ακούσεις και αυτόν:

http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/M3-Dual-Mono-Integrated-Amplifier/

Εξαιρετικός ενισχυτής, τελείως διάφανος ήχος, dual mono κατασκευή με δύο ξεχωριστά τροφοδοτικά και τεράστιες ικανότητες οδήγησης.

κωστακη κατι δεν κολαη στα watt που λες.

για να τα βγαλη ο rotelακος επρεπε να εχει 2χ1200va τροφοδοσια που σημαινη οτι θα ζυγιζε τουλαχιστον 30 κιλα και οχι 11.

Γιώργο, switching power supply χρησιμοποιεί, έτοιμο απο την B&O. :afro:
Όλο το monoblock έρχεται έτοιμο απο την ICEPower βασικά και η Rotel βάζει δύο ίδια σε ένα κουτί..

Δες εδώ το εσωτερικό του Rotel.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N80

Αχ αγαπητέ μου Κώστα... Να ήξερες με τι λαχτάρα τα συνέδεα περιμένοντας να ακούσω την άπειρη οδήγηση, τις λαμπάτες χροιές...

αααααχ....

Τι καλώδια άλλαξα, τι λάμπες στον προ, τι πηγές, τι στήσιμο...μέχρι και με το Quad cdp99 κατευθείαν τα έβαλα....

μάταια όλα...

Δε μπορώ να το εξηγήσω, ίσως να ήταν τα κομμάτια...ελαττωματικά...

Αλλά και το 50% έκφτωση που λέει το site με προβληματίζει... Ή μάλλον δεν με προβληματίζει όσο θα έπρεπε.

Αν τα έχει κανείς θα ήθελα να τα ακούσω ξανά.

Αλλά η εμπειρία που είχα ήταν απλά...δράμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N80

Και φυσικά δεν ήταν μόνο στην οδήγηση η διαφορά...

Αν προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα και περιεκτικά την ηχητική συμπεριφορά των 1001 θα έλεγα ότι ο ήχος ήταν κάπως...."ασύνδετος".

Εσύ Κώστα έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα?

Με τι σετάπ? τι συμπεράσματα έβγαλες?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W

Αχ αγαπητέ μου Κώστα... Να ήξερες με τι λαχτάρα τα συνέδεα περιμένοντας να ακούσω την άπειρη οδήγηση, τις λαμπάτες χροιές...

αααααχ....

Τι καλώδια άλλαξα, τι λάμπες στον προ, τι πηγές, τι στήσιμο...μέχρι και με το Quad cdp99 κατευθείαν τα έβαλα....

μάταια όλα...

Δε μπορώ να το εξηγήσω, ίσως να ήταν τα κομμάτια...ελαττωματικά...

Αλλά και το 50% έκφτωση που λέει το site με προβληματίζει... Ή μάλλον δεν με προβληματίζει όσο θα έπρεπε.

Αν τα έχει κανείς θα ήθελα να τα ακούσω ξανά.

Αλλά η εμπειρία που είχα ήταν απλά...δράμα.

Κοίτα οι AR δεν είναι και η καλύτερη υλοποίηση του 1000ASP. Όχι πως έχουν τρελές διαφορές μεταξύ τους αλλά κάποια έχουν μικρές παρεμβάσεις απο τον κατασκευαστή που πάντως έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ήχου και όχι με την ισχύ. Σε αυτά τα λεφτά (και βγάλε) θα έπαιρνα τους Murano.

Ίσως οι AR να μην "έδεναν" με τα ηχεία σου ή/και γενικότερα με το setup σου ηχητικά και να σου φαινόταν ως έλλειψη οδήγησης or whatever..
Πάντως αν δε δω μετρήσεις που να πιστοποιούν πως ένας bery - μόνος του - βγάζει περισσότερο ρεύμα απο 2 ICEpower monoblock δεν πιστεύω τίποτα - και μάλλον τέτοιες μετρήσεις δεν θα δω! :p

Και φυσικά δεν ήταν μόνο στην οδήγηση η διαφορά...

Αν προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα και περιεκτικά την ηχητική συμπεριφορά των 1001 θα έλεγα ότι ο ήχος ήταν κάπως...."ασύνδετος".

Εσύ Κώστα έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα?

Με τι σετάπ? τι συμπεράσματα έβγαλες?

Αυτό το "ασύνδετα" που λες είναι μάλλον η δική σου ερμηνεία της διαφορετικότητας που έχει ο ηχητικός χαρακτήρας των "ψηφιακών". Πολύ καλός διαχωρισμός των οργάνων αλλά - σε κάποιες υλοποιήσεις - ακούς το απόλυτο κενό μεταξύ αυτών. Σαν να είναι ψεύτικη η όλη αναπαράσταση του μουσικού δρώμενου... Αυτό, τουλάχιστον στους Tripath, δεν είναι τόσο έντονο και στα αυτιά μου το εκλαμβάνω περισσότερο ως ησυχία (με την καλή έννοια που θα έλεγε ο Ηλίας :2thumb22sup:).

Τους 1001 και γενικότερα ICEpower ενισχυτή δεν έχω ακούσει. Συγκεκριμένα για τους AR μου έχει πει κάποια πράγματα ο Βασίλης ο Τσαντούλης και για τους αντίστοιχους Bel Canto ο Κώστας ο Τσαρουχάς - δύο άτομα των οποίων τη γνώμη σέβομαι πολύ. Είναι στα άμεσα σχέδιά μου να ακούσω τους Bel Canto αλλά θα πρέπει να ανέβω Αθήνα γιατί εδώ είναι..."επαρχία"...Καταλαβαίνεις. :twoguns:

Αυτά για το θέμα του ηχητικού χαρακτήρα βέβαια γιατί για το θέμα της οδήγησης δε χρειάζεται να τους ακούσω για να καταλάβω ότι βγάζουν τρελό ρεύμα... Υλοποιήσεις με το 1000ASP θα βρεις απο Rotel, Bel Canto, Jeff Rowland, Murano και μερικούς ακόμη κατασκευαστές. Πιάσε στην τύχη ένα review των παραπάνω και θα δεις αναφορές (και μετρήσεις αν είσαι τυχερός) που πιστοποιούν τα νούμερα που δίνει η B&O (and then some, που λένε και στο χωριό μου)... Εγώ, ως σωστός ντιτζιταλοφρίκουλας, τα έχω διαβάσει όλα και κάνω τρελό spam στο avsite όποτε βρω κάτι νέο σε class D/T - σπάζοντας τα νεύρα των υπολοίπων. :smash:
Το πρώτο πράγμα που λένε όλοι είναι το ρεύμα και το "authority" (ακόμα και στην περίπτωση μικρότερων ICEpower modules - δες πχ το review του S300 στο avmentor).

Αν ξαναψαχτείς στο μέλλον κοίταξε κάτι σε Bel Canto. :ADFADF1:
Ή φτιάξε ένα Hypex 700ρι με τα νέα HG modules...
Ή...ρώτα τον Kωσταυτιά να σου πει για τα Tripathια! :ears:

Last edited:
Aπο τα ICEpower νομίζω μόνο οι Jeff Rowland και οι Murano Audio έχουν βάλει Lundahl transformer στο input τους.
Δεν υπάρχουν τρελές δυνατότητες για αλλαγές. Παίρνουν έτοιμα τα ενισχυτικά (μαζί με τροφοδοσία και με τα όλα τους) απο την B&O.

Πάντως κάποιοι που είχαν εμπειρίες απο head-to-head συγκρίσεις μεταξύ ICEpower, Hypex, Tripath, Coldamp κλπ θεωρούν πως οι ICEpower δεν είναι οι καλύτεροι εκπρόσωποι των "ψηφιακών" (απο θέμα ηχητικής ποιότητας, όχι ρευμάτων).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδ

Ή...ρώτα τον Kωσταυτιά να σου πει για τα Tripathια! :ears:

Είχα για αρκετό καιρό έναν tripath του Κώστα.
Καμιά σχέση με τους AR, έπαιζε κλάσεις καλύτερα.

Όσο για τις μετρήσεις, καλές είναι αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, δεν "μεταφράζονται" πάντα όπως πρέπει στο μουσικό αποτέλεσμα...

Θυμάμαι παλιά σε ένα μαγαζί της θεσσαλονίκης τον Rotel RHB10 να παίζει τα B&W808. Έπαιζε καλά με επαρκέστατη οδήγηση.

Μετά όμως ο μαγαζάτωρ έβαλε έναν pioneer λαμπάτο με το 1/4 της ισχύος του rotel να τα οδηγήσει... και μείναμε όλοι με ανοιχτό το στόμα...

Γι'αυτό όπως δεν πρέπει να παίρνουμε τα reviews τοις μετρητοίς, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τις μετρήσεις...
IMHO πάντα.

γκουντενμόρκεν. :2thumb22sup:

Δεν ακουμε με τις μετρησεις,απλως ειναι ενα εργαλειο που μας βοηθα για να καταλαβουμε καποια πραγματα,μερικες φορες και οχι παντα.

Δεν είπε κανείς πως ακούμε με τις μετρήσεις βρε παιδιά... Αλλά ένας ενισχυτής που βγάζει 1140τόσα watt στα 4Ω και έχει Damping Factor "στο Θεό" δεν γίνεται να μην οδηγεί τα πάντα. Αν κάτι δεν οδηγεί τότε το πρόβλημα υπάρχει σε αυτό το "κάτι" και όχι στον ενισχυτή. IMHO.

Eπίσης είμαι απο τους πρώτους που κράζουν τα reviews (συνήθως :p) και δεν τα παίρνω πολύ της μετρητοίς αλλά όταν μία 25αριά reviewers που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους συμφωνούν ότι το κύριο χαρακτηριστικό των ICEPower 1000 είναι το απίστευτο γκάζι, ε, κάτι λέει αυτό...

Last edited:

περιεργο γιατι δεν ειδα κανεναν να απαξιωνη hi end μηχανηματα ενω εσυ εισαι ο μονος που κατηγορη χωρις καν να ακουσης.
1_ον μάθε ορθογραφία..
2_ον τα behringer ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ hi-end...είναι ημιεπαγγελματικά φθηνά μηχανήματα...
3_ον πολλοί απαξιώνουν krell και jmlab λέγοντας ότι οι μπουρούχες τους παίζουν καλύτερα
4_ον Αν διάβαζες προσεκτικά όλο το thread θα έβλεπες πως τα έχω ακούσει και χρησιμοποιήσει σε επαγγελματικό setup