Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W
Αχ αγαπητέ μου Κώστα... Να ήξερες με τι λαχτάρα τα συνέδεα περιμένοντας να ακούσω την άπειρη οδήγηση, τις λαμπάτες χροιές...
αααααχ....
Τι καλώδια άλλαξα, τι λάμπες στον προ, τι πηγές, τι στήσιμο...μέχρι και με το Quad cdp99 κατευθείαν τα έβαλα....
μάταια όλα...
Δε μπορώ να το εξηγήσω, ίσως να ήταν τα κομμάτια...ελαττωματικά...
Αλλά και το 50% έκφτωση που λέει το site με προβληματίζει... Ή μάλλον δεν με προβληματίζει όσο θα έπρεπε.
Αν τα έχει κανείς θα ήθελα να τα ακούσω ξανά.
Αλλά η εμπειρία που είχα ήταν απλά...δράμα.
Κοίτα οι AR δεν είναι και η καλύτερη υλοποίηση του 1000ASP. Όχι πως έχουν τρελές διαφορές μεταξύ τους αλλά κάποια έχουν μικρές παρεμβάσεις απο τον κατασκευαστή που πάντως έχουν να κάνουν με την ποιότητα του ήχου και όχι με την ισχύ. Σε αυτά τα λεφτά (και βγάλε) θα έπαιρνα τους Murano.
Ίσως οι AR να μην "έδεναν" με τα ηχεία σου ή/και γενικότερα με το setup σου ηχητικά και να σου φαινόταν ως έλλειψη οδήγησης or whatever..
Πάντως αν δε δω μετρήσεις που να πιστοποιούν πως ένας bery - μόνος του - βγάζει περισσότερο ρεύμα απο 2 ICEpower monoblock δεν πιστεύω τίποτα - και μάλλον τέτοιες μετρήσεις δεν θα δω!
Και φυσικά δεν ήταν μόνο στην οδήγηση η διαφορά...
Αν προσπαθήσω να περιγράψω σύντομα και περιεκτικά την ηχητική συμπεριφορά των 1001 θα έλεγα ότι ο ήχος ήταν κάπως...."ασύνδετος".
Εσύ Κώστα έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα?
Με τι σετάπ? τι συμπεράσματα έβγαλες?
Αυτό το "ασύνδετα" που λες είναι μάλλον η δική σου ερμηνεία της διαφορετικότητας που έχει ο ηχητικός χαρακτήρας των "ψηφιακών". Πολύ καλός διαχωρισμός των οργάνων αλλά - σε κάποιες υλοποιήσεις - ακούς το απόλυτο κενό μεταξύ αυτών. Σαν να είναι ψεύτικη η όλη αναπαράσταση του μουσικού δρώμενου... Αυτό, τουλάχιστον στους Tripath, δεν είναι τόσο έντονο και στα αυτιά μου το εκλαμβάνω περισσότερο ως ησυχία (με την καλή έννοια που θα έλεγε ο Ηλίας :2thumb22sup

.
Τους 1001 και γενικότερα ICEpower ενισχυτή δεν έχω ακούσει. Συγκεκριμένα για τους AR μου έχει πει κάποια πράγματα ο Βασίλης ο Τσαντούλης και για τους αντίστοιχους Bel Canto ο Κώστας ο Τσαρουχάς - δύο άτομα των οποίων τη γνώμη σέβομαι πολύ. Είναι στα άμεσα σχέδιά μου να ακούσω τους Bel Canto αλλά θα πρέπει να ανέβω Αθήνα γιατί εδώ είναι..."επαρχία"...Καταλαβαίνεις. :twoguns:
Αυτά για το θέμα του ηχητικού χαρακτήρα βέβαια γιατί για το θέμα της οδήγησης δε χρειάζεται να τους ακούσω για να καταλάβω ότι βγάζουν τρελό ρεύμα... Υλοποιήσεις με το 1000ASP θα βρεις απο Rotel, Bel Canto, Jeff Rowland, Murano και μερικούς ακόμη κατασκευαστές. Πιάσε στην τύχη ένα review των παραπάνω και θα δεις αναφορές (και μετρήσεις αν είσαι τυχερός) που πιστοποιούν τα νούμερα που δίνει η B&O (and then some, που λένε και στο χωριό μου)...
Εγώ, ως σωστός ντιτζιταλοφρίκουλας, τα έχω διαβάσει όλα και κάνω τρελό spam στο avsite όποτε βρω κάτι νέο σε class D/T - σπάζοντας τα νεύρα των υπολοίπων. :smash:
Το πρώτο πράγμα που λένε όλοι είναι το ρεύμα και το "authority" (ακόμα και στην περίπτωση μικρότερων ICEpower modules - δες πχ το review του S300 στο avmentor).
Αν ξαναψαχτείς στο μέλλον κοίταξε κάτι σε Bel Canto. :ADFADF1:
Ή φτιάξε ένα Hypex 700ρι με τα νέα HG modules...
Ή...ρώτα τον Kωσταυτιά να σου πει για τα Tripathια! :ears: