Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με καλή

Re: Απάντηση: Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με

Αν μας έλεγες και ποιός είναι ο φακός θα ήταν καλύτερα...

Canon 85mm f/1.2 λογικά :)

Ακριβώς. Το photoshop δεν κάνει θαύματα ( κάνει δλδ αλλά άλλου τύπου). Δεν μπορεί να κάνει έναν μέτριο φακό, καλό. Μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις το μέγιστο απο τον εξοπλισμό σου γενικότερα οταν ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις, αλλα αυτό απέχει απο το να αποδίδουμε τα πάντα στο photoshop.

Δεν υποβάθμισα ούτε τη ματιά του φωτογράφου, ούτε τον εξοπλισμό αλλά όλοι συμφωνούμε ότι το photoshop κάνει το καλό καλύτερο.

εγω παλι θα ελεγα οτι ο 24-70 της Νικον δεν ειναι δα κ κανας τρομερος φακος...ειναι πχ χειροτερος οπτικα απο εναν 50αρη 1.4 η απο εναν 35 αρη.

Οποτε....δοκιμασε τα ολα, δες τα , σκεψου τα, και μετα προχωρα , σαν χομπιστας...Εξαλλου, γιατι καιγεσαι?

Και βεβαια, ο Ταμρον 17-50 ειναι αρκετα χειροτερος απ τον 24-70, δε συζηταω για τους αλλους.

Απάντηση: Re: Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με

εγω παλι θα ελεγα οτι ο 24-70 της Νικον δεν ειναι δα κ κανας τρομερος φακος...ειναι πχ χειροτερος οπτικα απο εναν 50αρη 1.4 η απο εναν 35 αρη.

Οποτε....δοκιμασε τα ολα, δες τα , σκεψου τα, και μετα προχωρα , σαν χομπιστας...Εξαλλου, γιατι καιγεσαι?

Και βεβαια, ο Ταμρον 17-50 ειναι αρκετα χειροτερος απ τον 24-70, δε συζηταω για τους αλλους.

Αλήθεια είναι ότι τα standards σου φίλε Τζώνε είναι...αλλού!

Εδώ μιλάμε για φακούς ένα ή και περισσότερα κλικ επάνω από τους φακούς του κάθε ΚΙΤ.

Η καλύτερη λύση ποιοτικά είναι χωρίς αμφιβολία οι σταθεροί φακοί, αλλά έχουν τον γνωστό περιορισμό τους.

Νομίζω ότι μετά από λίγο καιρό ενασχόλησης με τη φωτογραφία μπορεί κάποιος να "ζυγίσει" τις ανάγκες του και να καταλήξει σε έναν ή δυο σταθερούς φακούς.

Έχω τον 50ρι 1.8 ΙΙ της canon που κοστίζει 100 ευρώ και είναι σαφώς καλύτερος από τον 17-50 της tamron που έχω.

Γιάννη, σε μοντούρα canon ποιον θεωρείς καλύτερο του tamron σε αυτό το εστιακό μήκος περίπου?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από

Canon 85mm f/1.2 λογικά :)

Το γράφει εξάλλου του "85" στο πλάι....

Κτήνος και holy grail των φωτογράφων γάμου στο εξωτερικό.

Για να μην παρεξηγηθω : πιστευω πως ο tamron είναι αστέρι στα 340 που κοστίζει!! Ούτε παραπάνω ούτε παρακάτω , και μόνο σε αυτή τη βάση τον συγκρινω και τον προτείνω.Όποιος έχει τη δυνατότητα για Nikon 24-70 πάει με κλειστά μάτια. Καλοί οι prime αλλά είμαστε όλοι λίγο πολύ "καναπεδατοι " και βολευομαστε απίστευτα με τους zoom... Που να τρεχεις. τώρα μπρος πίσω... ;)

Τελευταία αγορά όλο έτσι λέω.
1.http://www.skroutz.gr/s/2245208/Tamron-SP-AF-17-50mm-F2-8-XR-Di-II-Nikon.html
2.http://www.simplyelectronics.net/mainproduct.php?pid=654
3.amazon στα 300 ευρώ.
Ποια κουρτίνα να τραβήξω?

το simplyelectronics απο ποια χωρα στελνει?

(δεν λεει, οσα κι αν εψαξα, τιποτα για την χωρα που βρισκονται...

λεω να μεινεις μακρυα...)

Last edited:
Τον Κατερέλο, τον ξέρουμε και πεντ-έξι-δέκα - καμμιά κατοσταριά τελοσπάντων εδώ στα πέριξ των Αθηνών, και μπορεί κάποιος να του δείξει οτι "άν στραβώσει το πράμα"... θα γράψουμε και κάτι ανάλογο στα διάφορα φωτογραφικά φόρα, πέραν των -όποιων- άλλων τυχόν συνεπειών και της δημόσιας αποστροφής πελατείας απο το μαγαζί του...
Τον άλλον όμως, αυτόν που κάνει προσφορά στα -2/3 της τιμής ενός φακού, ο οποίος φακός συνεχίζει να παράγεται και δέν είναι προπέρσυνο στόκ...
αυτόν τον άλλον λοιπόν, τον SimplyElectronics, πού ακριβώς θα τον βρείς άμα σου φάει τα λεφτά σου; Δώσμας και μιά διεύθυνση επαγγελματικής έδρας άν θέλεις, να δούμε άν έχουμε κανέναν εκεί κοντά να πάει να διαμαρτυρηθεί υπέρ σου...

Α! ναί!
...Ποιά κουρτίνα... ε????
Τράβα αυτήν που σου βάζει καβούρια στην τσέπα, (ναί, με "α" το λέν στο Χωριό μου) και βάζει τα φράγκα στον κουμπαρά "Υπέρ Nikkor 24-70/2.8" ή υπέρ "εξοπλισμού των ερασιτεχνών φωτογράφων καλλιτεχνών της Νήσου Τήνου"... και φρόντισε να είσαι ο Ταμίας και ο μόνος δικαιούχος καλλιτέχνης της όποιας ΜΚΟ θα συστήσετε.
Αυτό είναι αστείο βέβαια... Τ' αστεία όμως σταματούν μέχρις εδώ! Και σοβαρευόμαστε:

[Σοβαρά τώρα]
Για μίλα με καναδυό-τρείς επαγγελματίες φωτογράφους στο νησί, και ρώτα τους άν ξέρουν τίποτα για ένα ΕΣΠΑ που παίζει στα διόμισυ χιλιάρικα για υπολογιστή, καθώς και για το επόμενο ΕΣΠΑ που θα βγεί και αφορά επιδότηση αγοράς φωτο-βιντεο-εξοπλισμού ύψους έξι χιλιάδων + ΦΠΑ.

Άμα ξυπνήσεις καναν απο δαύτους και τον καταφέρεις να το δεί σοβαρά, ιδίως δέ άν τον καταφέρεις να μπεί σε κάποιο ΕΣΠΑ, παίζει στη συνέχεια να σου χαρίσει και καναν "φακό περιοπής" για δώρο...
[/Σοβαρά τώρα]

Εντάξει και ο Κατερέλος ειδικά έχει καταντήσει αηδία. Μια κοπελίτσα στο παγκο, παραεισαγωγές από και γω δεν ξέρω που, προιόντα χωρίς ελληνικές ή αγγλικές οδηγίες, ανύπαρκτη εξυπηρέτηση και όσο για εγγύηση αν χαλάσει κατι πήγαινε το καλύτερα στην αντιπροσωπεία θα χρεωθείς κάτι αλλά από το να το παρατήσεις στο Κατερελο κανένα εξάμηνο ωσπου να αποφασίσει να το στείλει για επισκευή (να μαζευτούν 2-3 να ριξουμε το κόστος). Δεν έχει καμμία διαφορά από τα διαφορα SimplyElectronics εκτός από τη γλώσσα στην οποία θα τσακωθείς. Δεν συζητάω για Amazon ή άλλα μεγάλα μαγαζιά σε Βρεττανία ή Ευρώπη. Για καμμιά τσαντούλα καμμία μνήμη και πολλά λέω αν δεν ήταν κοντά να βολευει. Βάζει και 5 ευρώ πιο κάτω από την χαμηλότερη του Σκρουτζ και κοροιδευει

Γρηγόρη είχα βάλει και παλαιότερα το άσμα του Κυριαζή το γνωστό που έλεγε " άλλο τι θέλω άλλο τι μπορώ" και αναφερόταν προφητικά στον nikkor τον 24-70.
Δεν καπνίζω, δεν πίνω και έψαξα να βρω από αλλού να κόψω τα έξοδα αλλά δεν βρήκα και έβγαλα και στο σφυρί κινητά και ακίνητα αλλά μόνο οι σημαίες από τον αέρα κουνιούνται στο νησί.
Συνέπεια αυτού ο tamron να μου στέλνει μηνύματα αγάπης και εγώ να μην μπορώ να αντισταθώ βλέπεις ο nikon ωραίος αλλά θέλει διαμάντια και χαβιάρι και εγώ μπορώ να προσφέρω μόνο ασήμι και φασολάδα.
Οι φωτογράφοι στο νησί δεν είναι κακοί αλλά μάλλον έχουν βολευτεί στα υπάρχοντα.
Αν πάρω τον nikkon το ξέρω θα μπω σε άλλα μονοπάτια και θα θέλω και νέο σώμα μετά που θέλει λεφτά για να φτιαχτεί και όχι κοιλιακούς.
Υ.Γ.Αν ο Κινέζος μου στείλει λεμόνι θα μπω στον Πειραιά σε ένα κοντέινερ να πάω ο ίδιος για αλλαγή θα είναι ευκαιρία και για διακοπές.

Για διαφορές της τάξης του 10% ψωνίζουμε Ελλάδα, κατά προτίμηση με επίσημη εγγύηση. Από εκεί και πέρα, το amazon είναι σοβαρή επιχείρηση (με ότι αυτό σημαίνει καλώς ή κακώς), και μου έχει επιστρέψει χρήματα και από συνεργαζόμενο "μαγαζί", επειδή κατά την άποψή μου το προϊόν ήταν κατώτερο της περιγραφής. Επίσης μερικές φορές ψάχνοντας από χώρα σε χώρα, βρίσκεις διαφορές της τάξης του 30% που μερικές φορές μεταφράζεται σε κάποια κατοστάρικα, οπότε... Το simply electronics δεν το ξέρω, αλλά οι γνώμες διχάζονται - δεν θα το διακινδύνευα για κάτι περισσότερο από αυτά που αναφέρονται πιο πάνω.