Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
29,250
Παλλήνη
Ηρθατε παρα πολλοι, κατσατε παρα πολύ :D, πειτε μας και εδω τις εντυπωσεις σας απο την παρουσιαση του 80ρη στο περιπτερο μας!
Για να διαβαζω σχολια χωρις φοβο και παθος....

DSCN1379.jpg

ii.jpg

Last edited by a moderator:
Ηρθατε παρα πολλοι, κατσατε παρα πολύ :D, πειτε μας και εδω τις εντυπωσεις σας απο την παρουσιαση του 80ρη στο περιπτερο μας!
Για να διαβαζω σχολια χωρις φοβο και παθος....

Τα σχόλια τα θέλεις με interpolation ή χωρίς????

Για να ξέρω πως να ''κινηθώ''......:D:D

παιδια μπραβο,ωραια ιδεα η παρουσοιαση του ΣΟΝΥ,το μονο κακο εφαγα ολη την ωρα μου σε σας και δεν ακουσα σχεδον τιποτα:grinning-smiley-043
καλος ο ΣΟΝΥ,εμενα μου αρεσε ,μονο αυτο θα πω,ας τα πουν αλλοι τα σχολια.....-bye-

Πρωτα απο ολα ενα μπραβο σε οσους εστησαν τα δωματια. Τωρα η γνωμη μου για τον SONY ειναι οτι προκειται για εναν καλο προβολεα, απλα πιστευω πως εχει κλεισει πολυ η ψαλιδα αναμεσα στην κατηγορια των 2000-2500 και αυτη των 5000 και ανω. Δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να πληρωσει καποιος αυτη την διαφορα για να παρει το κατι παραπανω.

Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

οπως τo interpolation το οποιο πιστευω οτι ειναι λαθος και υποκειμενικο αν αρεσει.-bye-
Πρωτα απο ολα ενα μπραβο σε οσους εστησαν τα δωματια. Τωρα η γνωμη μου για τον SONY ειναι οτι προκειται για εναν καλο προβολεα, απλα πιστευω πως εχει κλεισει πολυ η ψαλιδα αναμεσα στην κατηγορια των 2000-2500 και αυτη των 5000 και ανω. Δεν ξερω κατα ποσο αξιζει να πληρωσει καποιος αυτη την διαφορα για να παρει το κατι παραπανω.

Τα σχόλια τα θέλεις με interpolation ή χωρίς????

Για να ξέρω πως να ''κινηθώ''......:D:D

Γιαννη, και με και χωρις! ;)
Και θα ηθελα, αν μπορειτε, να μεταφερετε πιο αναλυτικα τι ειδατε (ακουτε κ. Ακριβε :p ) για τους φιλους που δεν μπορεσαν να παρευρεθουν στο μοναδικο αυτο event!

καλα, μη βαρας ντε:D
να πω δυο λογακια.Το μηλο της εριδος to enhancement-interplation κλπ. εμενε οχι μονο μου αρεσε αλλα με ενθουσιασε οχι τοσο για οπως δουλευει τωρα αλλα επειδη σε μια ακομα γενεα πιστευω θα δουμε διαμαντι.Οπως ειναι τωρα,sto low η βελτιωση στα ματια μου ειναι σημαντικη και απλα ετσι ΒΛΕΠΕΤΑΙ το πραγμα ενω αλλιως για μενα ΔΕΝ βλεπεται.Μιλαω παντα προσωπικα.Ομως τοσο σημαντικο το ειδα εγω.Το HIgh ειναι ενα ονειρο για το μελλον,σε κινηση οτι καλυτερο εχω δει ποτε και ανωτερο απο τον προβολεα μου -πρωτη φορα βλεπω καλυτερη κινηση απο CRT,εντυπωσιακο αλλα οπως ειπαμε ολοι μια ψευτικιλα προς το παρον.
Χρωματικα ο προβολας καταλαβα οτ ειναι τελειως αρρυθμιστος ωστοσο η αποδοση του ηταν αρκετα ικανοποιητικη.Πολυ καλη ομοιομορφια κλασεις ανωτερη απ'οτι εχω δει εγω τουλαχιστον σε προβολεις επειπεδου ως 3000,με τους οποιους δεν γινετα καν συγκριση κατα τη γνωμη μου.
Χρωμα -κινηση γενικα ειναι αυτα που μου αρεσαν.Το μαυρο για το οποιο γραφτηκαν μεγαλα λογια ,πολυ καλο αλλα θα πω παλι τα ιδια που ειχα πει για τον HD1 και με βαραγατε τοτε,εχει πολυ δρομο ακομα για να βγαλει μαυρο ψηφιακος.Αυτα για το αντικειμενικο μαυρο,γιατι μεσα στην εκονα λογω κοντραστ το μαυρο φαινεται μια χαρα.
Εμενα αυτο που δεν μου αρεσε ειναι ο θορυβος ,γενικα ειδα πιο πολυ απ'οσο ηθελα και δεν ξερω που ειχατε βαλει και το sharpness.Ισως ηθελε κατεβασμα.
Ειδικα στο 5th element ηταν παρα πολυ ενοχλητικο. στα ματια μου.
Για τα υπολοιπα ,δυνατοτητες συγκλισης,gamma,φακους κλπ.δεν θ'αναφερθω,ουτως η αλλως επικεντρωθηκα περισσοτερο σ'αυτα που αναφερα.
Γενικα ο προβολεας αξιζει τα λεφτα του για μενα και ειναι σιγουρα μια πιθανη επιλογη για οποιον θελει καλη εικονα στις σημερινες δυνατοτητες.

η κοπελα ειναι του κλαμπ.?
ηρθε στο τεστ.?
:love:

Ήταν έξω από την πόρτα και έμεινε έξω κατά τη διάρκεια του τεστ διότι αν έμπαινε μέσα, τζάμπα θα έκαιγε η λάμπα του 80άρη:D:D........άσε που η κοπελλιά έχει περισσότερο φως.........:flipout::flipout:

Στο δια ταύτα:

Είχα να δω Sony από τον καιρό του 50άρη, άρα αρκετό καιρό. Τρία πράγματα μου έκαναν εντύπωση στον 80άρη.

1. Η ευκρίνεια:
Ήταν πραγματικά εξαιρετικά ευκρινής. Αν δεν μου έλεγαν ότι ήταν SXRD θα έβαζα στοίχημα ότι πρόκειται για DLP υλοποίηση. Βέβαια δεν έχω δει τους τελευταίους DLP, οπότε κρατάω μια μικρή ''πισινή''. Πάντως αυτό που έβλεπα στο πανί από πλευράς ευκρίνειας με άφησε πολύ ευχαριστημένο. Οι πιο πολλοί που έχουν παρακολουθήσει τη μάχη της ευκρίνειας μεταξύ DLP-LCD (SXRD) προβολέων θα θυμούνται μια πιο flat απόδοση των τρίτσιπων έναντι των μονότσιπων. Ε, αυτό πλέον, μάλλον, αποτελεί παρελθόν. Η ευκρίνεια του συγκεκριμένου προβολέα είχε την επιβλητικότητα του μονότσιπου και μια επιθετικότητα που σε καμμιά περίπτωση δεν γινόταν κουραστική. Άρα η ψαλίδα ως προς το θέμα της ευκρίνειας έχει κλείσει επικίνδυνα, για να μην πω, ότι δεν υφίσταται πλέον. Αν δε, συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η χρήση του τροχού είναι πολύ κουραστικότερη σε πολύωρη θέαση από τα προβολικά που χρησιμοποιούν 3 πάνελ, τότε δίνουμε άλλο ένα + στον Sony.

2. Χρώματα-φωτεινότητα
Η χρωματική του παλέττα ήταν πολύ πλούσια. Δεν γνωρίζω τις μετρήσεις του χρωματικού τριγώνου ή πόσο καλύτερα αποδίδει η Xenon, πάντως, η 92άρα οθόνη, απ' τη στιγμή που πατήθηκε το play στο Power DVD, πλημμύρισε από χρώμα. Χρώμα όχι υπερκορεσμένο, όπως συνήθως συμβαίνει με τους LCD, αλλά σε σωστή απόδοση, τουλάχιστον για τα δικά μου μάτια, αν και διέκρινα μια ελαφριά τάση προς το κόκκινο στην απόδοση των προσώπων. Γενικά, όμως, από πλευράς χρώματος ο προβολέας είναι αξιοπρεπέστατος. Όσον αφορά το φως, θα έλεγα ότι είναι μια ισορροπημένη κατάσταση. Ούτε πολύ, ούτε λίγο. Κρατάω μια επιφύλαξη για το πως θα ''γράφει'' ο 80άρης μετά από 300 ώρες, αλλά, αυτό δεν είναι του παρόντος. Αν με ρωτούσε, πάντως, κάποιος θα του απαντούσα ότι θα ήθελα παραπάνω φως για 2 λόγους. Πρώτον, για να μπορέσω ν' ανοίξω και 120', που λέει ο λόγος, και δεύτερον για να εξισορροπήσω την απώλεια φωτεινότητας που θα έχει μετά από 200-300 ώρες. Θα μου πείτε, ''ναι αλλά άμα του δώσεις περισσότερο φως, θα πέσει το κόντραστ, το μαύρο θα χαλάσει, τα σκοτεινά δεν θα βλέπονται κ.λ.π.''. Έτσι είναι, γι' αυτό και η κάθε υλοποίηση προβολικών θέτει στον υποψήφιο αγοραστή κάποιους συμβιβασμούς. Ο παραπάνω, λοιπόν, θα είναι ο συμβιβασμός που θα κάνει ο υποψήφιος αγοραστής του 80άρη. Δεν υπάρχει τέλειο μηχάνημα........

3. Κίνηση
Τις προάλλες ο Μπάμπης μιλούσε για ''επαναστάσεις'' στα προβολικά. Κατά τη γνώμη μου, μια τέτοια φέρνει και η Sony με τη χρήση του motion interpolation. Το πρόβλημα του judder (σπασίματα της εικόνας λόγω 3:2 pulldown εξαιτίας των 24άρων καρέ) είναι σε όλους γνωστό. Τα 24 καρέ είναι λίγα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται η παραπάνω τεχνική για να εξομαλύνει την κίνηση (περισσότερες πληροφορίες επί τεχνικής βάσης μπορείτε να βρείτε στο νήμα του Γιώργου στην κατηγορία των τηλεοράσεων). Τι κάνει πρακτικά?? Εξαλείφει τα σπασιματάκια στα πλαϊνά παναρίσματα της κάμερας με τρόπο ώστε η σκηνή να περνάει, όπως λένε και οι πιο παλιοί, ''βούτυρο''. Το κάνει ''αναίμακτα''???? Η απάντηση είναι, όχι. Η αίσθηση που σου δίνει η σκηνή δεν είναι πια αίσθηση φιλμ, αλλά αίσθηση βίντεο. Ποια είναι αυτή η αίσθηση???

Θα έχετε παρακολουθήσει κάποια φιλμάκια με το ''πως γυρίστηκε η ταινία'', όπου μια κάμερα καταγράφει τον καμεραμάν με τη μηχανή στο χέρι να ''τραβάει'' τους ηθοποιούς καθώς υποδύονται τους ρόλους τους. Βλέποντας μετά την ίδια σκηνή στην ταινία αντιλαμβανόμαστε αμέσως τη διαφορά της ''κινηματογραφικής υφής'' από την αίσθηση βίντεο που μας δίνει το ''πως γυρίστηκε''. Κάτι τέτοιο κάνει η χρήση του motion interpolation. Σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Άλλοι που δεν αντέχουν το judder το προτιμούν και άλλοι το θεωρούν ''ψεύτικο'' που χαλάει την κινηματογραφική αίσθηση. Νομίζω ότι θα συζητηθεί αρκετά το συγκεκριμένο ζήτημα. Πάντως, ο 80άρης είναι εφοδιασμένος με 2 σκάλες (Low-High) για να τον ρυθμίζει όπως επιθυμεί ο καθένας. Προσωπικά θα μπορούσα να ζήσω ευχάριστα έχοντάς τον στο Low, λίγο έχοντας τον στο Off ( η συνήθεια της κακής κίνησης του Ινφόκους γαρ :flipout:) και καθόλου έχοντάς τον στο High. Για την ιστορία, τεχνουργήματα διέκρινα ελάχιστα και όχι προβληματικά για τη θέαση.:a0210::a0210:

Τώρα για μαύρα και άραχνα, πατερνάκια και μετρήσεις, ας μιλήσουν οι ειδικοί. Πάντως, overall, το μηχάνημα παίρνει πολύ καλό βαθμό και πετάει το ''γάντι'' στις ανταγωνιστικές υλοποιήσεις. Πάντα τέτοια!!!!!!!!!

τωρα που μιλαμε για 80 αυτος ο φιλος μου που ηθελε τον 10 ενω πηγε να τον παραγγειλει αλλαξε γνωμη και πηρε τον 80 θα τον δω απο κοντα στην smx συντομα.
4999 ευρω απο ex....