Παιδιά καλησπέρα. Τώρα που επί τέλους βρήκα λίγο χρόνο, θα ήθελα να γράψω και εγώ δυο πραγματάκια για τον Sony VW-80.
1). Είναι ο καλύτερος Sony που έχω δει μέχρι στιγμής. Μέχρι τώρα είχα δει τους: 50, 60, 15, και 40. Επί τέλους είδα και έναν Sony που μου άρεσε πραγματικά! (δεν έχω δει τον 200 και την περιβόητη λάμπα xenon, αλλά εκεί πάμε σε τελείως άλλη κατηγορία τιμής!).
2). Για την ποιότητα της απεικόνισης και τις δυνατότητές του ισχύουν αυτά που πολύ εύστοχα τόνισαν οι προλαλήσαντες και συμφωνώ μαζί τους. Ειδικά στα θέματα που αφορούν το περιβόητο motion flow, στο off ο προβολέας δεν βλέπεται, στο low η κίνηση του είναι πάρα πολύ καλή (με ελάχιστα artifacts στις πολύ γρήγορες σκηνές), και στο high δημιουργεί μια κίνηση, που τουλάχιστον στα μάτια μου, έμοιαζε σαν "ψεύτικη"!, και με πολύ περισσότερα τεχνουργήματα...
3). Σε γενικές γραμμές παίζει πάρα πολύ καλά, έχει out of the box πολύ καλά χρώματα, πολύ καλό μαύρο, πολύ καλή ομοιομορφία, πολύ καλή ίριδα, κ.λ.π., κ.λ.π.,
αλλά, απέναντι σε έναν ίδιας κατηγορίας τιμής DLP έχανε σε:
α).
ευκρίνεια, δηλ. απέναντι σ' ένα planar δεν έχει καμμία τύχη (δεν μπορώ να γνωρίζω φυσικά μήπως έφταιγε το συγκεκριμένο κομμάτι)
β).
φωτεινότητα (σε παρόμοιες ίντσες ο BenQ 5000 δίνει το ίδιο η και περισσότερο φώς και σχεδόν ίδιο μαύρο, με την λάμπα στο whisper. Μετά από 500 ώρες λειτουργίας τί κάνουμε?).
γ). το
"punch" που δίνουν οι DLP, ούτε και αυτός δεν μπορεί να το δώσει (παρ' όλο που το ευχόμουν ενδόμυχα πρίν τον δώ, αλλά ...δεν).
Τελικά προσωπικά για ~5000 , δεν θα τον αγόραζα, μου μοιάζει υπερτιμημένος, ενώ κατά την άποψη μου ο planar π.χ. τα αξίζει!
Ακόμη φοβάμαι ότι, αν ο μικρός του αδελφός, (ο 10),φτάνει το 90% της απόδοσης του, δεν θα έχει καμμία τύχη στην αγορά: ποιός θα πλήρωνε 150% σχεδόν παραπάνω χρήματα για να πάρει 10% παραπάνω απόδοση?
Κατά την άποψή μου λοιπόν είναι ένα πάρα πάρα πολύ καλό μηχάνημα, αλλά ακριβό!
Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.