Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Και εγώ έκανα κάποιες παρόμοιες σκέψεις.

Επίσης, όταν περάσουμε αισίως στις λήψεις των 60fps, θα έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα, προβλέπω συσκευές οι οποίες θα "βελτιώνουν" την αίσθηση μετατρέποντας το σήμα των 60fps σε 24fps!

Το θέμα είναι, θα το συνηθίσουμε, ή η ζημιά έχει γίνει και θα καταντήσουμε γραφικοί;

Όταν λέτε οτι απορίπτουμε το "καλύτερο" εννοείτε το motion flow στο high;
Αν μιλάτε γενικά μαζί σας... Αν μιλάτε για το συγκεκριμένο έχω αντίθετη άποψη.

Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Μάλλον μιλάμε για τη λήψη video σε μεγαλύτερο framerate από το σημερινό, π.χ. στα 60fps.

Τότε συμφωνώ... Ας το κάνουν και χέ...κα για την "κινηματογραφική αίσθηση".
Θα το συνηθίσω σε χρόνο dt -bye-

Re: Απάντηση: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Όταν λέτε οτι απορίπτουμε το "καλύτερο" εννοείτε το motion flow στο high;
Αν μιλάτε γενικά μαζί σας... Αν μιλάτε για το συγκεκριμένο έχω αντίθετη άποψη.

Μαζί μας είσαι:

Αφήνοντας στην άκρη το τεχνικό του θέματος (το κατά πόσον δλδ η τεχνολογία παίζει τώρα σωστά, δλδ αν αυτή την στιγμή το ''καλύτερο'' είναι όντως καλύτερο – που δεν είναι / συμφωνώ με τον Τάκη δλδ εδώ) και εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε πιο ‘ανοικτοί’ σε τέτοια θέματα.

Re: Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Τότε συμφωνώ... Ας το κάνουν και χέ...κα για την "κινηματογραφική αίσθηση".
Θα το συνηθίσω σε χρόνο dt -bye-

Μακάρι.. Αλλά μην νομίζεις ότι θα είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό που είδαμε στο high.. με εξαίρεση τα σπασίματα / artifacts.

Τον προβολέα δεν έχω τις γνώσεις να τον κρίνω, αλλά το motionflow (και παραπλήσιοι αλγόριθμοι interpolation) μας έχει απασχολήσει αρκετά στις τηλεοράσεις. Στο πανί είδα ακριβώς τα ίδια πράγματα, αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Τα τεχνουργήματα στο High ενοχλούν και σε 46άρα TV, λογικό είναι στις 90+ να βγάζουν μάτι. Πάντως σε όσους αλγόριθμους (και άλλων εταιριών) έχω δει επί το έργω, πάντα η ρύθμιση Low είναι ο καλύτερος συμβιβασμός για διατήρηση της ευκρίνειας στην κίνηση με όσο το δυνατόν λιγότερα τεχνουργήματα.

Όσον αφορά την κινηματογραφική αίσθηση, είχαμε ένα παρόμοιο "φιλοσοφικό" προβληματισμό με αυτόν του Λευτέρη σε νήμα στις τηλεοράσεις:

Προσωπικά είμαι λίγο διχασμένος και θυμάμαι πως την πρώτη φορά που είδα κάτι τέτοιο (σε Philips CRT) το αποτέλεσμα μου φάνηκε αφύσικο. Παρακολουθώντας όμως πρόσφατα κάποιες ταινίες δράσης αν και η αίσθηση στην αρχή ξενίζει η ταινία δείχνει πιο "τρισδιάστατη" και η κίνηση πολύ πιο ομαλή.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35151

Παιδιά καλησπέρα. Τώρα που επί τέλους βρήκα λίγο χρόνο, θα ήθελα να γράψω και εγώ δυο πραγματάκια για τον Sony VW-80.
1). Είναι ο καλύτερος Sony που έχω δει μέχρι στιγμής. Μέχρι τώρα είχα δει τους: 50, 60, 15, και 40. Επί τέλους είδα και έναν Sony που μου άρεσε πραγματικά! (δεν έχω δει τον 200 και την περιβόητη λάμπα xenon, αλλά εκεί πάμε σε τελείως άλλη κατηγορία τιμής!).
2). Για την ποιότητα της απεικόνισης και τις δυνατότητές του ισχύουν αυτά που πολύ εύστοχα τόνισαν οι προλαλήσαντες και συμφωνώ μαζί τους. Ειδικά στα θέματα που αφορούν το περιβόητο motion flow, στο off ο προβολέας δεν βλέπεται, στο low η κίνηση του είναι πάρα πολύ καλή (με ελάχιστα artifacts στις πολύ γρήγορες σκηνές), και στο high δημιουργεί μια κίνηση, που τουλάχιστον στα μάτια μου, έμοιαζε σαν "ψεύτικη"!, και με πολύ περισσότερα τεχνουργήματα...
3). Σε γενικές γραμμές παίζει πάρα πολύ καλά, έχει out of the box πολύ καλά χρώματα, πολύ καλό μαύρο, πολύ καλή ομοιομορφία, πολύ καλή ίριδα, κ.λ.π., κ.λ.π., αλλά, απέναντι σε έναν ίδιας κατηγορίας τιμής DLP έχανε σε:
α). ευκρίνεια, δηλ. απέναντι σ' ένα planar δεν έχει καμμία τύχη (δεν μπορώ να γνωρίζω φυσικά μήπως έφταιγε το συγκεκριμένο κομμάτι)
β). φωτεινότητα (σε παρόμοιες ίντσες ο BenQ 5000 δίνει το ίδιο η και περισσότερο φώς και σχεδόν ίδιο μαύρο, με την λάμπα στο whisper. Μετά από 500 ώρες λειτουργίας τί κάνουμε?).
γ). το "punch" που δίνουν οι DLP, ούτε και αυτός δεν μπορεί να το δώσει (παρ' όλο που το ευχόμουν ενδόμυχα πρίν τον δώ, αλλά ...δεν).

Τελικά προσωπικά για ~5000 , δεν θα τον αγόραζα, μου μοιάζει υπερτιμημένος, ενώ κατά την άποψη μου ο planar π.χ. τα αξίζει!
Ακόμη φοβάμαι ότι, αν ο μικρός του αδελφός, (ο 10),φτάνει το 90% της απόδοσης του, δεν θα έχει καμμία τύχη στην αγορά: ποιός θα πλήρωνε 150% σχεδόν παραπάνω χρήματα για να πάρει 10% παραπάνω απόδοση?
Κατά την άποψή μου λοιπόν είναι ένα πάρα πάρα πολύ καλό μηχάνημα, αλλά ακριβό! -bye-

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Μακάρι.. Αλλά μην νομίζεις ότι θα είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό που είδαμε στο high.. με εξαίρεση τα σπασίματα / artifacts.

Αυτό είναι το πρόβλημα. Και, αν κατάλαβα καλά, οι αρνητικές απόψεις που διατυπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τα artifacts, αλλά με τη γενικότερη εντύπωση.

Εγώ, όταν προ ημερών είδα κάτι αντίστοιχο σε κάποια τηλεόραση (δε θυμάμαι μοντέλο), η πρώτη αντίδραση ήταν ότι "έβλεπα" σκηνικό, όχι αυτό που αναπαριστούσε.

Εγώ είχα την τύχη να δώ τον 80άρη πριν κάτι εβδομάδες δίπλα στο νέο JVC 750. Για μένα ο Sony δεν έχει καμία τύχη στην αγορά , όχι από τον 750 που ανήκει σε άλλη κατηγορία (δεν έχω δεί τον 350) αλλά από τον μικρότερο αδερφό του! Η διαφορά στην εικόνα δεν είναι μεγαλύτερη από ένα 10%, ενώ η διαφορά στην τιμή χαώδης για τα σημερινά δεδομένα.
Το μαύρο του είναι πολύ καλό αλλά ή κλειστή ίριδα δεν επιτρέπει την πολυτέλεια ιδανικής φωτεινότητας για οθόνες πάνω από 92 ίντσες. Αντίθετα σε φωτεινά πλάνα, άριστος. Πολύ καλή οξύτητα εικόνας αλλά με λίγα προβλήματα ομοιομορφίας στις γωνίες. Όσο αφορά την κίνηση, σε Blu-Ray και ρύθμιση Low, καλή, σε απλό DVD πολύ μέτρια. Για τα μάτια μου, μετά από τόσα χρόνια με CRT, θέλει ακόμη πολύ δουλειά στην αντιμετώπιση των artifacts. Θα δούμε σύντομα τον αντικαταστάτη του 200 για να δούμε κατά πόσο θα βελτιωθεί ο συγκεκριμένος τομέας.

Εγώ είχα την τύχη να δώ τον 80άρη πριν κάτι εβδομάδες δίπλα στο νέο JVC 750. Για μένα ο Sony δεν έχει καμία τύχη στην αγορά , όχι από τον 750 που ανήκει σε άλλη κατηγορία (δεν έχω δεί τον 350) αλλά από τον μικρότερο αδερφό του! Η διαφορά στην εικόνα δεν είναι μεγαλύτερη από ένα 10%, ενώ η διαφορά στην τιμή χαώδης για τα σημερινά δεδομένα.
Το μαύρο του είναι πολύ καλό αλλά ή κλειστή ίριδα δεν επιτρέπει την πολυτέλεια ιδανικής φωτεινότητας για οθόνες πάνω από 92 ίντσες. Αντίθετα σε φωτεινά πλάνα, άριστος. Πολύ καλή οξύτητα εικόνας αλλά με λίγα προβλήματα ομοιομορφίας στις γωνίες. Όσο αφορά την κίνηση, σε Blu-Ray και ρύθμιση Low, καλή, σε απλό DVD πολύ μέτρια. Για τα μάτια μου, μετά από τόσα χρόνια με CRT, θέλει ακόμη πολύ δουλειά στην αντιμετώπιση των artifacts. Θα δούμε σύντομα τον αντικαταστάτη του 200 για να δούμε κατά πόσο θα βελτιωθεί ο συγκεκριμένος τομέας.

Εννοεις μεταξυ των 2 jvc ?

Αλήθεια που ακριβώς έτυχε να δεις αυτούς τους 2 προβολείς?

Γιατί από όσο γνωρίζω ο JVC δεν έχει 'πατήσει' ακόμη στα πάτρια εδάφη.

Όχι, μεταξύ των δύο Sony. Θεωρώ ότι ο μεγάλος JVC είναι σε ανώτερη κατηγορία τόσο στην τιμή όσο και στην εικόνα, άρα περιμένω το μεγάλο Sony για συμπεράσματα.

Εξωτερικό, εδώ ίσως να δεις κανα Demo μηχάνημα στα περιοδικά για τις γιορτές και μετά κανα εξάμηνο ίσως είναι διαθέσιμος.

Εξωτερικό, εδώ ίσως να δεις κανα Demo μηχάνημα στα περιοδικά για τις γιορτές και μετά κανα εξάμηνο ίσως είναι διαθέσιμος.

Το σίγουρο είναι ότι μόλις θα παραλάβει η JVC θα τον πάρουμε είτε ο Μανώλης είτε εγώ για το περιοδικό.

Απλά σε ρώτησα για να μας πεις σε ποια χώρα τον είδες και αν ήταν demo σε κάποιο κατάστημα.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 443.jpg
    ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 443.jpg
    45.8 KB · Views: 96
  • ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 444.jpg
    ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 444.jpg
    55 KB · Views: 95
  • ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 445.jpg
    ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 445.jpg
    33.2 KB · Views: 96
  • ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 446.jpg
    ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 446.jpg
    53 KB · Views: 95
  • ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 447.jpg
    ΓŽΒΎΓŽΒ΅ΓΖ’ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€žΓŽΒ±ΓΒΓŽΒΉΓΖ’ΓŽΒΌΓŽΒ± 447.jpg
    39 KB · Views: 95
Πάντως είναι πανέμορφος ο άτιμος!Βγήκε και στο σάιτ της ηχοέκφρασης στα 4300 και όχι στα 5000 που υπολογιζόταν!

μια χαρα προβολικό ειναι αλλα κατ εμε ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει....

Last edited: