EOS-1D X

Με τα άλματα που έχει κάνει η τεχνολογία πιστεύω πως είναι αναμενόμενο αυτό....
Επίσης η συμβατότητα με της παλιές και νέες μπαταρίες είναι πολύ καλό...

Re: Απάντηση: EOS-1D X

Canon has also made significant strides to not only catch up with the mighty Nikon D3s (the current high ISO noise champion), but from what I saw in these early cameras it possibly has surpassed it. The formerly useless ISO 12,800 is now usable and appears to look at least as good as what ISO 1600 looked like on the 1D Mark IV. Unfortunately I couldn’t take any of my own images for closer scrutiny elsewhere, so the judge is still out on this. At a minimum it seems that Canon has matched the Nikon D3s and is definitely 2 stops better at high ISO performance, but I think it is higher than that. It certainly seems to be a camera where 12,800 and lower all seem like very usable ISO’s from what I saw.

Λίγο τα παραλέει ή μου φαίνεται ?

2 στοπ καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενηη μοντέλο ή σε σχέση με τη d3s?

Έτσι όπως το λέει μου φαίνεται ότι εννοεί την d3s την ξεπερνά 2 στοπ στα ψηλά ισο και είναι παρόμοια στα υπόλοιπα. Το λογικό πάντως είναι όπως το λέτε.

Όπως τα γράφει εγώ καταλαβαίνω ότι εννοεί 2 στοπ από τη D3s. Αλλά λίγο δύσκολο το κόβω αυτό :p

Χωρις να αμφιβάλλω διολου οτι η καμερα θα ειναι εξαιρετική , νομιζω οτι θα ηταν φρονιμο να περιμενουμε να δούμε σοβαρά τέστ και λεπτομερείς μετρήσεις από γνωστά αξιόπιστα sites κσι reviewers εχοντας τις τελικές version των μηχανών και το σωστό λογισμικό για RAW αρχεία.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα συνολάκια της Nikon βέβαια.

Ενδεχομένως να εχουμε ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις είτε από την μία πλευρά είτε από την άλλη..

Για τη δική μου μηχανή πιστεύω ότι το iso 4000 δεν είναι perfectly usable παρά μόνο σε φωτερινές καταστάσεις κι εκεί που δεν υποφωτίζεται το καρέ (π.χ. σκιές σε τεχνητό φωτισμό). Η D3S είναι σαφώς ένα στοπ καλύτερη από τη δική μου μηχανή, άρα μπορεί να έχει iso4000 ή 5000 καλό έως πραγματικά καλό. Το 2 στοπ καλύτερο ξεπερνά το 12800 . Κι όλα αυτά τα βλέπουμε με τη μετατροπή από nef σε jpg και μάλιστα με καλό μετατροπέα όχι όποιον κι όποιον και σε καμιά περίτπωση τους dxo και τον abobe camera converter.

Και κάτι ακόμα. Από στη στιγμή που δεν´υπάρχει η μηχανή, άρα δεν έχει κυκλοφορήσει μετατροπέας cr2 σε κανονικό jpg. Δηλαδή αυτός τί μέτρησε;;; Με το απευθείας Jpg της μηχανής ;; Κι αυτό μπορεί να φθάσει άνετα τα 12800;

Οπως λεει και ο Geoha βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα.

Ασε να βγουν τα κανονικα μοντελα παραγωγης με τα τελικα firmwares και να κανουν τεστ τιποτα σοβαροι τυποι γιατι θα ξεχασουμε και τα λιγα που ξερουμε σε λιγο.

Ε, καλουτσικη θα ειναι η καημενη η μηχανουλα. Αλλα πλεον αυτης της κατηγοριας σωματα, μαλλον αποκλειεται να τα κοιταξουμε ποτε ως υποψηφιοι αγοραστες. Αν συνεχιστει και η ανηφορα στις τιμες...

Αυτη ειναι η οριστικη απο οτι λενε. Ειδικα για αυτην την μηχανη θαναι ηττα να μην την βγαλουν αρκετα πριν το Λονδινο 2012.

Kάτι δείγματα Raw είχανε εμφανιστεί πριν κανα μήνα και μετά τα αποσύρανε.

Τα έχω όμως και σε μέτρηση για Δυναμική Περιοχή που έκανα είναι σε σχέση με την 5D3 1/2 - 2/3 στοπ καλύτερη στα χαμηλά ISO και η διαφορά ξεπερνάει το 1 στοπ στα 12800.
Βέβαια δεν ξέρουμε τί βαθμονόμηση έχουν κάνει στην κλίμακα των ISO αρα μπορεί αυτές να μην ισχύουν στο ακέραιο οταν μετρηθεί απο την Dxo.

Πάντως ΑΝ έχει ίδια βαθμονόμηση με την 5D3 τότε θα είναι στα ψηλά ISO ελαφρά καλύτερη και απο την D4 και ίσως καλύτερη και απο την D3s που προς το παρόν διατηρεί τα σκήπτρα στα ψηλά ISO.

σε μέτρηση για Δυναμική Περιοχή που έκανα είναι σε σχέση με την 5D3 1/2 - 2/3 στοπ καλύτερη στα χαμηλά ISO και η διαφορά ξεπερνάει το 1 στοπ στα 12800.

είναι στα ψηλά ISO ελαφρά καλύτερη και απο την D4 και ίσως καλύτερη και απο την D3s που προς το παρόν διατηρεί τα σκήπτρα στα ψηλά ISO.

Δηλαδη... λες (χοντρικα) οτι... η 1Dx ειναι καλυτερη κατα ενα στοπ απο την 5D3 και ελαφρα καλυτερη (1 στοπ???) απο την D4... αρα, η d800 ειναι καλυτερη απο την D4 σε δυναμικη περιοχη στα υψηλα iso?

ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ISO ...

H D4 στις καμπύλες DR της Dxo φαίνεται 1/2 - 2/3 στοπ καλύτερη απο την 5D3 στα ψηλά ISO (3200+, στα χαμηλά η διαφορά είναι μεγαλύτερη).
Αρα η 1Dx που είναι 1 στοπ καλύτερη απο την 5D3 θα είναι 1/3 - 1/2 καλύτερη απο την D4.
Η D800 δεν είναι καλύτερη απο την 5D3 στα ψηλά ISO.

*Ουσιαστικά η δυναμική περιοχή είναι ο δείκτης που εκφράζει πόσο ποιοτικές -αθόρυβες είναι οι σκοτεινές - υποεκτεθειμένες περιοχές της φωτο.

Η D800 δεν είναι καλύτερη απο την 5D3 στα ψηλά ISO.

*Ουσιαστικά η δυναμική περιοχή είναι ο δείκτης που εκφράζει πόσο ποιοτικές -αθόρυβες είναι οι σκοτεινές - υποεκτεθειμένες περιοχές της φωτο.

Μα τι λες... να ξαναδιαβασεις το μαθημα σου και να ερθεις με τον κηδεμονα σου... :7SFGSFG: