Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Εγώ θα πρότεινα πριν προχωρήσει σε άλλα εμπνευσμενα μετρα (ο οποιοσδήποτε), να φερει πισω και να κανει σουμα οσα ξοδευτηκαν για τα...

Ολυμπιακα ακινητα που σαπιζουν
C4I Που δεν δουλευει
Δημοσια οικοπεδα που πωληθηκαν για ενα κομματι ψωμι
Ομολογα
Ολυμπιακη
Οσε (και τελευταια και Δεη)
Ερευνες Μελετες που εμειναν στα χαρτια
Χρεη Παε απο τοτε που ιδρυθηκαν αυτες
Εξοπλισμοι νοσοκομειων που σαπιζουν επισης
Εξοπλισμοι Εθνικης Αμυνας (αυτο ας το αφησει τελευταιο)
Ολων των ειδων Προστιμα για χωματερες κτλ λογω ανικανοτητάς τους
Κτηματολογιο φάση Α'
Ότι μαζεψε (έστω) απο το λαθρεμποριο καυσίμων εως τωρα
Παραχωρησεις μεγαλων εργων (αεροδρομια, δρομους, γεφυρες, λιμανια, δαση, ποταμια και σε λιγο οικοπεδα στη σεληνη) σε ιδιωτες για ενα κομματι ψωμι (επισης)

Αυτα μου ερχονται προχειρα... οποιος θελει συμπληρώνει... ο server νομιζω αντεχει....

Επίσης να μου πει τι κερδισαμε εως τωρα ως κρατος απο τις μειωσεις σε καθημερινες σπαταλες του ευρυτερου Δημοσίου τομέα (που και ο ιδιος ομολογει) οτι υπαρχουν.

Μετα , να ερθει να συζητησουμε και να του πω πως και τι ειμαι διατεθειμενος να πληρώσω ως φορο. Γιατι να μην ξεχναμε οτι ο καθε ενας υπουργος είναι υπαλληλος μου και τον έχω βαλει εκει ως μισθωτό για να διαχειριζεται αυτα που θα του λεω εγώ και οχι να κανει οτι του κατεβει στο κεφαλι, χωρις να με ρωτησει.

Είναι αυτο που λεμε, σηκωθηκαν τα ποδια να χτυπησουν το κεφαλι... Εχουμε χασει το μετρο μου φαινεται, και δεν ξερουμε ποιος ειναι το αφεντικο και ποιος ο υπαλληλος εδω περα...

Σωστά.

Με τη φορολογία όμως εκεί που έφτασε
στο αίσχος του οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσημα να δηλώνουν κατα μέσο όρο μεγαλύτερο εισόδημα από όλους τους κλάδους φορολογουμένων

τι ακριβώς πάει να πει το «να έρθει να συζητήσουμε να του πω πως και τι»
τι θα κάνουμε θα τη καταργήσουμε;;;

ή μήπως το πιο πάνω αίσχος είναι αντιστασιακή πράξη;;;

Εμένα αυτό που με ενοχλεί σε όλα αυτά τα σχέδια νόμου που τεκμαρτά υπολογίζουν εισοδήματα, είναι ότι το πράγμα οδηγεί σε μια αυτοματοποίηση της φορολογικής διαδικασίας που μόνο σωστή δεν είναι. Εγώ αυτό που θα ήθελα είναι συνεχείς και εξωνυχιστικούς ελέγχους, όχι τόσο στα βιβλία όσο στην αγορά. Αν κόβουν δηλαδή αποδείξεις. Αν ο άλλος κόβει παραστατικό πολύ δύσκολα θα κλέψει μετά. Και εκεί έχουμε και εμείς ευθύνη γιατί αποδεχόμαστε να πληρώσουμε κάποιον επαγγελματία χωρίς αποδειξη.

όσο λιγότερες οι επαφές του φορολογούμενου με το διεφθαρμένο φορολογικό μηχανισμό τόσο το καλύτερο, αδιάβλητο, και τελικά πιο δίκαιο.

Μα δεν θα "χρεώσω" το τεκμήριο (πχ εγώ, γενικά οι ελ. επαγγ.).
Θα χρεώσω τον επιπλέον φόρο που θα προκύψει από αυτό, από κάπου πρέπει να τον βγάλω.

εσυ άμα έρθει ο κάθε ένας επαγγελματίας που θα χρειαστείς δώστου ότι ζητήσει μην ψάξεις για φτηνότερο. Μόνο ένας θα υπάρχει εκεί γύρω;; κάποιος που θα θέλει να πάρει τη δουλειά και να συμβιβαζεται με ένα Toyota αντι BMW δεν θα υπάρχει λες;;;;

Re: Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Και ποιοί θα τους κάνους τους ελέγχους βρε Φώτη;
Αυτά τα καλόπαιδα που τους κάνουν μέχρι σήμερα και δέχονται τα πάντα φτάνει να τα ταΐσεις;
Μόνο με ελεγκτές ρομπότ θα δούμε προκοπή...

ΑΚΡΙΒΩΣ.

όσο λιγότερες οι επαφές του φορολογούμενου με το διεφθαρμένο φορολογικό μηχανισμό τόσο το καλύτερο, αδιάβλητο, και τελικά πιο δίκαιο.

Αν όντως είχα καμιά έκπτωση της προκοπής θα μάζευα μια χαρα τις αποδείξεις.

Να λοιπόν ένας τρόπος. Πρέπει να το δικδικήσουμε. Όχι μόνο να βγαινουμε στους δρόμους για λογαρΙασμό της ΠΕΚ...

α) Τον αφήνεις να βάλει τα πλακάκια και όταν σου ζητήσει λεφτά δεν του δίνεις μια χωρίς απόδειξη. Και μετά αστον να πάει να σε καταγγείλει αυτός. (αυτό έκανα εγώ όταν επιδιόρθωσα το σπίτι μετά τους σεισμούς του '99 και έπιασε μια χαρά).

β) Του λες εξ αρχής ότι αν είναι να μην δώσει απόδειξη, φωνάζεις τον αλβανό ή τον πολωνό και σου κάνουν την καλλιτεχνία για 1000 ευρώ λιγότερα. Αν είναι να παρανομήσεις και εσύ, να το κάνεις αλλά με μεγαλύτερο κέρδος.

ΧΑ !!

:worshippy::worshippy:

Και συγνώμη για το ακατάσχετο του κατεβατού με έπιασε το διαόλι μου. Αποσύρομαι.

Last edited:
στο αίσχος του οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσημα να δηλώνουν κατα μέσο όρο μεγαλύτερο εισόδημα από όλους τους κλάδους φορολογουμένων

Αυτό είναι το τυράκι του κάθε τυχαρπαστου υπουργάκου χρόνια τώρα...για να έχει το "διαίρει και βασίλευε"...

Το βλεπεις παντου γύρω σου, σήμερα χώρισαν τους εργαζομενους σε +30 χρονών και -30.... :FSGSFGS4: Απίστευτο, φανταστικο, πρωτοποριακό, οι διεθνεις αναλυτες θα σκισουν τα πτυχία τους....
Και γιατι 30 και οχι 31? Ή 29,5?
Ανθρωπο (συγκεκριμενο τωρα) που περνει τετοιες αποφάσεις, εσύ είναι δυνατόν να τον πιστεψεις ή να τον εμπιστευθεις ακομα κι αν σου πει ότι ο ήλιος βγενει από την Ανατολή? Εγώ όχι....

Μην τσιμπάς... ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, ή έστω ιδιωτικός, ξέρει από πρίν πόσα θα πέρνει καθαρά στο χέρι... και κανει την επιλογή του... τα υπόλοιπα ειναι να' χαμε να λεγαμε...

Το αν πέρνει 700Ε καθαρά και του λένε ότι ο κανονικός μισθός του πχ είναι 5.000Ε αλλά τα 4300 είναι κρατησεις το γνωρίζει από πριν... οπότε τι να το κανω? Αποδεικνύει τίποτα για τον ιδιώτη?

Καλά ρε Ηλία, πλάκα κάνεις?

Ο Αλογοσκούφης δηλώνει ροκάς των sixties. Δεν τον έχεις δει με την κιθάρα?
Και ποιο ήταν το μότο της γενιάς του?

58968653v2_150x150_Front.jpg

Ελπίζω να έλυσα την απορία σου!:flipout:

Οι φορολογικές δηλώσεις των 30ρηδων και άνω είναι εξ ορισμού ψευδείς για το παιδί των λουλουδιών.

Ακουσα ότι στο 2ο πακετο μετρων θα εξορθολογισει ακομα περισσοτερο τα πραγματα (τι τα εχει τα πτυχια, για να πεταλωνει τζιτζικια)?

Θα συνδεσει την ηλικια με το υψος και το βαρος ωστε και να μεταβαλλεται και διευρυνεται η φορολογικη βαση (κατα το δοκουν) και να βοηθησει παραλληλα το συστημα υγειας (το υπερβαρο δημιουργει ποικιλες ασθενειες).

Με ενα σμπαρο 2 τρυγωνια.... (δεν εχω ορεξη ουτε smilie να βαλω, γιατι ειμαι σιγουρος οτι... ΔΕΝ θα διαψευστω, εν ευθετω χρονο).

για πείτε μου κάποιος, τι ακριβώς μου προσφέρει το κράτος για να πληρώνω φόρους;
παιδεία μήπως; (θυμηθείτε ο καθένας σας πόσα ξόδεψαν οι γονείς για σας...) υγεία; (αν αρρωστήσω προτιμώ να κάτσω σπίτι μου μπας και γίνω καλά από το να αρρωστήσω περισσότερο περιμένοντας - και όχι μόνο - στα δημόσια νοσοκομεία...ή στη χειρότερη με αναγκάζουν σκεπτόμενος την ταλαιπωρία που θα υποστώ παρόλο που έχω βιβλιάριο, να τα σκάσω σε ιδιωτικούς)

εκείνα τα @αμημένα ΚΠΣ τι τα έκαναν τόσα χρόνια που είχε ανοίξει η κάνουλα; ο αντρέας θυμάστε τι φώναζε -ωριόταν θα έλεγα - όταν δεν είχε την κουτάλα. "Έξω από την ΕΟΚ". Όταν πήρε την κουτάλα και έρχονταν τα πακέτα, μάσησε καλά κι αυτός και οι παρατρεχάμενοί του...και οι χιλιάδες που βόλεψε...
ετούτοι τώρα τα ίδια. δεν έλυσαν κανένα μα κανένα πρόβλημα και φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε λες και είναι δικός τους.
μη μου πει κανείς, δες τα μικρότερα κόμματα. Αυτοί είναι χειρότεροι.

το ίδιο το κράτος "βόλεψε" χιλιάδες αγράμματους σε ανεύθυνες θέσεις υπεράριθμους, μόνο και μόνο για τις ψήφους και τώρα αν τολμήσει κανείς να σκεφτεί να τους κουνήσει, θα γίνει χαμός. Γιατί βούλιαξε η Ολυμπιακή; Δεν το ξέρανε οτι κάποια στιγμή θα γινόταν; Τι σόι πτυχία πήραν; Το ήξεραν. Με χιλιάδες υπαλλήλους, πολλά προνόμια, ταξίδια τσαμπέ για όλη την οικογένεια...κτλ κτλ. πως να μην πέσει έξω. Και το δημοτικό να έχεις τελειώσει θα το σκεφτείς.
Μέσα στα αιτήματα είναι να μην χαθεί το όνομα Ολυμπιακή...εδώ είναι για πολλές κλοτσιές. Πληρώνουμε 1εκ ευρώ για κάθε μέρα που περνάει και το όνομα τους μάρανε. Να κλείσει τώρα και να διαγραφεί το όνομα να μην το θυμόμαστε.
Σε ΔΕη ευδαπ οτε οσε τι γίνεται; Μήπως πληρώνουν ρεύμα οι χιλιάδες πάλι εργαζόμενοι; Γιατί να μην πληρώνουν; Δικό τους είναι;
Τι σόι προνόμια είναι αυτά δεν κατάλαβα ποτέ, όπως και την ερτ που πληρώνω και τα κολοπάγια του οτε που συνήθως είναι περισσότερα από τα τηλέφωνα που κάνω.
τα προνόμια όλα πρέπει να κοπούν. μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
οι παχυλοί μισθοί διευθυντάδων επίσης. κάποιος είπε μπορεί κάποιος πωλωτής να βγάζει παραπάνω από τον ...διευθυντή της ...ΔΕΗ. Ε ΚΑΙ;
Και γι αυτό το λόγο πρέπει να του δίνουμε και τα σώβρακά μας; Ας γινόταν κι αυτός πωλητής.
Συνεπώς προνόμια και μεγάλοι μισθοί τέλος. Από κει και μόνο θα βγάλει το κράτος πολλά. Το κράτος δεν πρέπει να είναι οργανισμός απόκτησης περιουσιών για πολλούς - που είναι. Πρέπει να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη. Άρα μικροί μισθοί και συνθήκες για ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε να απορροφηθούν εργαζόμενοι εκεί. Όχι άλλοι κρατικοί υπάλληλοι.
Οι μισθωτοί εντάξει, πληρώνουν φόρους γιατί φαίνεται τι παίρνουν.
ομάδες ελεύθερων επαγγελματιών όμως δεν ξέρει κανείς...
γιατί λοιπόν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά;

ο σώζων ευατόν σωθήτω.

Last edited by a moderator:
Το βλεπεις παντου γύρω σου, σήμερα χώρισαν τους εργαζομενους σε +30 χρονών και -30.... :FSGSFGS4: Απίστευτο, φανταστικο, πρωτοποριακό, οι διεθνεις αναλυτες θα σκισουν τα πτυχία τους....
Και γιατι 30 και οχι 31? Ή 29,5?
Ανθρωπο (συγκεκριμενο τωρα) που περνει τετοιες αποφάσεις, εσύ είναι δυνατόν να τον πιστεψεις ή να τον εμπιστευθεις ακομα κι αν σου πει ότι ο ήλιος βγενει από την Ανατολή? Εγώ όχι....
Αυτό είναι ότι πιο γελοίο και χαζό έχω ακούσει μέχρι τώρα από τους κλόουν αυτης της "Κυβέρνησης"!

Πάλι ρεντίκολο ιντερνατσιονάλε θα γίνουμε!!!!:fahne90:

Αυτό είναι ότι πιο γελοίο και χαζό έχω ακούσει μέχρι τώρα από τους κλόουν αυτης της "Κυβέρνησης"!

Κοίταξε, όρια υπάρχουν παντού, το θέμα είναι πως ορίζονται....

Ναι ενώ και οι άλλοι καλοι ήταν.

Εγώ (και χιλιάδες άλλοι) που είμαι «παλιός ασφαλισμένος» (δηλαδή πριν το 1993) και πρέπει να πλήρωνω και ΤΕΒΕ υποχρεωτικά αν θέλω και έχω μπλοκ ακόμα και αν είμαι ασφαλισμένος από τον εργοδότη μου στο ΙΚΑ τι να πω;

Φυσικά τα λεφτά του ΤΕΒΕ στην περίπτωση αυτή πάνε εντελώς χαμένα για μένα διότι λόγω του ΙΚΑ δεν έχω δικαίωμα για συνταξη από δύο ταμεία.

Για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 δεν ισχύει αυτό. Αυτό τι σας λέει.

Που ακουστηκε να δίνω λεφτα σε ασφαλιστικό ταμείο και να μην δικαιούμε τίποτα, να τα χάνω.

Μη μου πει κανείς ότι οι ιδιοι το έκαναν και αυτό για θα περίμενα να το ισιωνε κάποιος αφου είναι και αθέμιτο κάτι τέτοιο μεταξύ επαγγελαμτιών που τελικά έχουν διαφορετικά κοστολόγια στα γενικά τους έξοδα.

Last edited:
κάθε διάκριση, φύλου, ηλικίας (πλην ανηλίκων) Καθε διάκριση του κρατους εναντι των πολιτών του ειναι αμέσως αντισυνταγματική, διότι προσκρουει στο αρθρο 1 του συντάγματος.

Το άρθρο 1 καθορίζει το πολίτευμα.

Το άρθρο 4 είναι αυτό που αναφέρεται στην ισότητα των Ελλήνων αφενός, και των δύο φύλων αφετέρου. Μνεία περί ηλικίας δεν κάνει. Κάνει λόγο το 21, περί προστασίας της οικογένειας και της ανηλικότητας.

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

κάθε διάκριση, φύλου, ηλικίας (πλην ανηλίκων) Καθε διάκριση του κρατους εναντι των πολιτών του ειναι αμέσως αντισυνταγματική, διότι προσκρουει στο αρθρο 1 του συντάγματος.

Προφανώς , απο παραδρομή φαντάζομαι , εννοείς το άρθρο 4 . Το άρθρο 1 αναφέρεται στην μορφή του πολιτεύματος

Τότε ή το μέτρο της ηλικίας των 30 δεν εμπίπτει στο παραπανω άρθρο ή καποιος εισαγγελέας, δικαστής, βουλευτής κτλ. θα πρέπει ήδη να τον έχει να τον επαναφέρει στην ταξη με τις αναλογες κυρώσεις που του αναλογούν.

Ενώ το κράτος αδυνατεί να προσφέρει βασική εκπαίδευση επιπέδου, φορολογεί έξτρα τους πολίτες που θα καταφύγουν στην ιδιωτική παιδεία.

Ενώ το κράτος αδυνατεί να προσφέρει κοινωνικές υπηρεσίες κατ' οίκον βοήθειας σε ηλικιωμένους, έστω λίγες ώρες ημερησίως (όπως είχε ο σχωρεμένος ο παππούς μου), φορολογεί όσους θα χρησιμοποιήσουν οικιακή βοηθό. Λες και ο όρος είναι ταυτόσημος της περίφημης φιλιπινέζας που τόσο καλά γνωρίζουν οι αποφασίζοντες.

Δαγκώνω τη γλώσσα μου και δεν λέω πως έχουν πιάσει πάτο. Γιατί καθημερινά αποδεικνύουν πως τουλάχιστον φαντασίας δεν στερούνται, καίτοι νοσηρής.