Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Γιατί πράγμα μιλάμε ακριβώς εδώ; Re-encode η transcode;

Καλά είμαι με την τσίμπλα στο μάτι και στη μικρή οθόνη του laptop τα τρία αρχεία μου φαίνονται ψηλοίδια...

Αν όμως όντως υπάρχει τέτοια διαφορά στην αίσθηση παρακολούθησης της ταινίας, όντως παίζει να δούμε να κάνουν την εμφάνιση τους σε trackers και 60fps versions...

ps: το ότι η quality version του script έχει διπλό μέγεθος αρχείου πρέπει να μας ανησυχεί, ή δεν αγχωνόμαστε;

Last edited:
Re: Απάντηση: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Γιατί πράγμα μιλάμε ακριβώς εδώ; Re-encode η transcode;

ps: το ότι η quality version του script έχει διπλό μέγεθος αρχείου πρέπει να μας ανησυχεί, ή δεν αγχωνόμαστε;

Το μέγεθος αναπόφευκτα γίνεται 2 - 3 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό, αφού προσθέτει frames...

Καλά είμαι με την τσίμπλα στο μάτι και στη μικρή οθόνη του laptop τα τρία αρχεία μου φαίνονται ψηλοίδια...

Η διαφορά στην κίνηση είναι τεράστια. Πρέπει να βάλεις την οθόνη στα 60Hz, για να συμπέσει με τα fps. Αν δεν έχει διαφορά όπως λες και στην ποιότητα της εικόνα, τότε μιλάμε για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά στο μέγεθος, εξαρτάται από τις ιδιότητες του codec. Π.χ. στα anime που η ίδια πληροφορία επαναλαμβάνεται σε πολλά διαδοχικά frames η διαφορά είναι μικρή (+10%). Σε κανονικές ταινίες είναι 200% +

Εγώ δεν κατάλαβα διαφορά μεταξύ των αρχείων quality και speed.
Πόση ώρα χρειάζεται όμως για μετατροπή μιας ταινίας;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Ανάποδα μάλλον το πήρες :smile:, 24 frames βλέπουμε ουσιαστικά. To "εφφέ" των διπλών λεπίδων έχει σκοπό να ξεγελάσει το μάτι και να μετριάσει το judder, δε νομίζω όμως ότι κάνει και πολλά (σε σχέση με το F.I.).

Δεν λέω κάτι άλλο, ακριβώς αυτό εννοώ κι εγώ! Γι αυτό λέω ότι "δεν ενοχλεί τόσο...", απλά, όπως λες κι εσύ, μετριάζεται το πρόβλημα...

ΥΓ, την αναφορά στα 48Hz την πήρα από εδώ,

http://broadcastengineering.com/hdtv/solutions-judder-problem/

H πολλαπλή προβολή του ίδιου καρέ, δεν έχει απολύτως καμμία ευεργετική επίδραση στο judder.

Η μοναδική χρησιμότητα της εν λόγω πρακτικής, έγκειται στον περιορισμό του τρεμοπαίγματος (flicker).

Και δε με λέτε, βρε παλληκάρια...

Καλά, τις ταινίες που παίζουμε στα 30 συγχρονίζουμε τους υποτίτλους με το Subtitle Workshop. Τις σειρές που βλέπουμε στα 60 καρέ πως συγχρονίζουμε τους υπότιτλους αφού το S.W. δεν έχει επιλογή για 60????:damnyou::damnyou:

Δεν λαμβάνει το framerate καθόλου υπόψη του, αλλά μόνο το χρόνο.

Δηλαδή αντί να παρουσιάζει τον υπότιτλο στο frame #11000 και να τον αποσύρει στο #11500 π.χ. τον παρουσιάζει στο χρονικό σημείο 5:12'' και τον αποσύρει στο 5:18''.

Ένα .srt με χρόνο πάει κάπως έτσι:

Code:
3
00:05:12,500 --> 00:05:18,500
Όσο συνεχίζουμε να ερευνούμε
όσα νομίζουμε πως κατανοούμε,

4
00:05:18,501 --> 00:05:22,411
από που καταγόμαστε, τι
νομίζουμε πως κάνουμε..

5
00:05:22,500 --> 00:05:25,730
Τόσο ανακαλύπτουμε
ότι μας λένε ψέματα.

Έπεσε στα χέρια μου PC με εξαπύρηνο phenom, και φυσικά δεν κρατήθηκα να τον βάλω στο test.

To "τέρας" παίζει άνετα blu-ray (50-60% cpu utilization) στα 60fps. Είδαμε άλλη μια φορά (επανάληψη μήτηρ μαθήσεως) το Avatar BR στις 120''. Ήταν σαν 3D χωρίς γυαλιά.

Τα artifacts ήταν εκεί βεβαίως, παρότι χρησιμοποιήθηκαν αρκετά διαφορετικά scripts, όμως το αποτέλεσμα αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Έπεσε στα χέρια μου PC με εξαπύρηνο phenom, και φυσικά δεν κρατήθηκα να τον βάλω στο test.

To "τέρας" παίζει άνετα blu-ray (50-60% cpu utilization) στα 60fps. Είδαμε άλλη μια φορά (επανάληψη μήτηρ μαθήσεως) το Avatar BR στις 120''. Ήταν σαν 3D χωρίς γυαλιά.

Τα artifacts ήταν εκεί βεβαίως, παρότι χρησιμοποιήθηκαν αρκετά διαφορετικά scripts, όμως το αποτέλεσμα αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Pel=2
Mode=2

δουλέψατε καθόλου?? Δοκιμάσατε και 30 καρέ?? Ποιά κάρτα γραφικών??

-bye--bye-

Δεν θυμάμαι για τα pel και mode, δεν έπαιξα ειδικά μ' αυτά, έβαλα κάποια έτοιμα scripts που παίζαν στο δικό μου. Κάποια βαριά scripts από το avforums σκάγανε τον MPC, Στο framerate είχα καρφωτό (=50, =60).

Κάρτα γραφικών 5750 crossfire. Δεν είχε cuda κλπ.

Κρίμα που δεν μπαίνει στο δικό μου PC ο 1055t. Θα τον έπαιρνα σήμερα...

Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Pel=2
Mode=2

δουλέψατε καθόλου?? Δοκιμάσατε και 30 καρέ?? Ποιά κάρτα γραφικών??

-bye--bye-

Ώπα,τώρα το κατάλαβα αυτό με τα 30...

Όταν έχω ισχύ για 50-60 fps, φυσικά και δεν θα το βάλω στα 30 για να έχω ψιλοjudder!

Αν μπορούσα θα το έβαζα στα 120 fps να τελειώνουμε. Για μενα η "απόλυτη βιντεΐλα" είναι ο στόχος. Θέλω να μην καταλαβαίνω ότι υπάρχουν "καρέ".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Όταν έχω ισχύ για 50-60 fps, φυσικά και δεν θα το βάλω στα 30 για να έχω ψιλοjudder!

Αν μπορούσα θα το έβαζα στα 120 fps να τελειώνουμε. Για μενα η "απόλυτη βιντεΐλα" είναι ο στόχος. Θέλω να μην καταλαβαίνω ότι υπάρχουν "καρέ".

120 καρέ μπορείς να ορίσεις από το σκριπτ, το θέμα είναι ότι δεν θα βρεις συσκευή για να κλειδώσεις στα 120 Hz....-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

εχεις κανενα δοκιμασμενο script για 'απολυτη βιντειλα'?
η CPU δεν ειναι προβλημα

εχεις κανενα δοκιμασμενο script για 'απολυτη βιντειλα'?
η CPU δεν ειναι προβλημα

με ποιον player παιζεις?
εγω μονο με bsplayer τα καταφερα

Η απόλυτη βιντείλα επιτυγχάνεται με την αύξηση του αριθμού των καρέ στο σκριπτ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63051

Το σκριπτ δουλεύει και με media player και με KM.

θενκς θα δοκιμασω και με km
με τον media player ακομα και prefer να βαλω τον FFDshow decoder δεν γινεται τιποτα

Γιαννη νομιζω οτι δεν ειναι απολυτο αυτο...
τριπλασιαζοντας για παραδειγμα το fps(υλικο 24->fps 72..) εχω πολυ λιγοτερη βιντειλα απο οτι αν το κανω 60fps..
μαλλον εξηγειται απ το οτι στην 1η περ. εχουμε συγχρονισμο καθε 3 καρε αρα 2/3 interpolated ενω στην δευτερη καθε 5 αρα 4/5 interpolated...
το προβλημα ειναι οτι δεν κλειδωνει ο proj. στα 72hz οποτε μαλλον ειναι ανουσιο αφου γλιτωνουμε το motion judder απο τα 24fps αλλα παραμενει το judder απο το pulldown(μη πολλαπλασια hz /fps)..

με powerstrip μπορουμε να κανουμε κατι για να κλειδωσουμε σε 72?(αν κ δεν νομιζω..)