Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

Στην Εδεσσα λαμαβανουν Digea απο Χορτιατη η Φιλιππειο
Εφ' οσον σκοπευουν προς αυτη τη κατευθυνση τοτε σιγουρα
σκοπευουν και ΕΤ3.
Βεβαια, στο ψηφιακο σημα δεν νομιζω να εχει τοσο σημασια η
η ακριβης φορα της κεραιας οσο η οπτικη επαφη με τον πομπο.

Η ερωτηση βασικα ειναι πιο γενικη αλλα γιατι τα περιφερειακα καναλια εχουν πιο συχνα κολληματα; Απο την στιγμη που ο παροχος ειναι ενας δεν θα επρεπε το προβλημα να υπαρχει αναλογως και στα μεγαλυτερα καναλια;

Τα πανελλαδικά κανάλια λαμβάνονται στο κάθε κέντρο εκπομπής από δορυφόρο. Τα περιφερειακά από επίγειες ζεύξεις μέσω μιας περίεργης διαδρομής (το κάθε κανάλι στέλνει το σήμα του μέσω οπτικής ίνας στον κοντινότερο ΟΤΕ, από τον ΟΤΕ στα κεντρικά της Digea στην Αθήνα, και από την Digea στην Αθήνα στο πιο κοντινό κέντρο κάθε περιφέρειας από όπου λαμβάνουν και αναμεταδίδουν το μπουκέτο τα υπόλοιπα κέντρα εκπομπής της κάθε περιφέρειας. Αν σπάσει ένας κρίκος από όλη αυτή τη διαδρομή το αποτέλεσμα φαίνεται στην οθόνη).

Δηλαδη αν ειναι ενα καναλι πχ στον Εβρο στελνει το σημα στον Οτε, απο εκει παει στην Αθηνα και ξαναγυρναει το σημα στον Εβρο;

Πάντως κάτι διαφορετικό έχει η εκπομπή τους (modulation? FEC?) Όταν σκανάρω μου βγαίνει το bitrate όλης της συχνότητας και στη ΝΕΡΙΤ είναι ~19Mbps, στα πανελλαδικά της DIGEA ~16Mbps, στα τοπικά της DIGEA ~21Mbps και στα τοπικά (DBS, ΠΕΡΘΩ, Digital Union) ~16Mbps.

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη αλλά στα Γιάννενα έxουν διαφορετικό modulation (QAM,FEC) τα κρατικά κανάλια απο αυτά της digea.

επιβεβαιωνω τα παγωματα αλλα οχι τοσο συχνα. σημερα γυρισα θεσσαλονικη ομως και δεν ξερω τι γινοταν χθες.

το χαλι με την νεριτ ειναι εδω και 10-12 μερες,το φτιαχνουν και μετα απο 1 μερα χαλαει και παλι.

Ναι, επιβεβαιώνω κι εγώ. Προς στιγμήν νόμισα ότι ήταν μόνο σε εμένα, αλλά είδα σήμα/ποιότητα όλα στο 100%, οπότε ήταν δικό τους πρόβλημα. Εκεί που συνεχίζω να έχω θέμα, είναι στα κανάλια στις 55 και 56. Ενώ έχω 100% σήμα, πραγματικά δεν ξέρω γιατί πέφτει η ποιότητα και εμφανίζονται συχνά παγώματα και σκαλώματα.

Καλημέρα, απο χτες το βραδυ εχω συνεχομενα κοψιματα και διακοπες στα καναλια της Digea μικρα και μεγαλα!! Εχω ληψη απο Φιλιππειο. Τα κρατικα παιζουν αψογα. Εχει κανεις παρομοιο προβλημα ?

Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος, αλλά το Mega από Χορτιάτη έχει σοβαρό πρόβλημα στην ποιότητα της εικόνας του σε σύγκριση με τα άλλα κέντρα εκπομπής ή το δορυφορικό. Σε κάποιες στιγμές μάλιστα είναι σαν να πρασινίζει η εικόνα (σαν τα παλιά βίντεο), χάνεται κι επανέρχεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο, που είναι σαν να "χαλάει", όχι να διακόπτεται στιγμιαία.

MEGA και ΑΝΤ1 στην Θεσσαλονίκη παίρνουν το ψηφιακό σήμα, το περνάνε σε αναλογικό master (<-- το πρόβλημα), ρίχνουν τοπικές διαφημίσεις του Μασούτη και του Αρβανιτίδη την ώρα που όλη η υπόλοιπη Ελλάδα βλέπει διαφήμιση για τα "Κλεμμένα όνειρα" ή το "Μπρούσκο" και το ξαναψηφιοποιούν. Το ίδιο κάνουν και στον ALPHA, μόνο που αυτός δεν περνάει από αναλογικο master αλλά ψηφιακό για αυτό και δεν έχει πτώση στην ποιότητα.

τοσο καιρο τα λεω φιλοι μου αλλα δυστυχως τοσο το mega οσο και η digea κανουν τις παπιες και δεν αναγνωριζουν καν το προβλημα. πρεπει να γινει κανονικα καταγγελια για στερηση καθολικης υπηρεσιας. δεν μπορει ολη η κεντρικη μακεδονια να βλεπει χαλια εικονα ειδικα στο mega γιατι τα παιρνουν απο τον καθε μασουτη και δε συμμαζευεται. και η εικονα αλλα και ο ηχος ειναι ΧΑΛΙΑ! Ευτυχως στα Μουδανια πιανουμε και απο Πηλιο και η διαφορα ειναι τεραστια.

Μωρέ το πρόβλημα δεν είναι οι τοπικές επιχειρήσεις που διαφημίζονται ειδικά στην περιοχή... Είναι καθαρά θέμα πανάρχαιου εξοπλισμού! Αντί να δώσουν κάποια χρήματα για να κάνουν τα κοντρόλ της Θεσσαλονίκης ψηφιακά και να λήξει το πρόβλημα, έχουν μείνει στην εποχή της βιντεοκασέτας. Βέβαια, τι τους ζητάμε; Εδώ ο ΑΝΤ1 μόλις πρόσφατα έβαλε ψηφιακή κονσόλα στην Αθήνα -και η διαφορά πλέον κάνει μπαμ ανάμεσα πχ στα Καρντάσιανς σε σχέση με τους Ράδιο Αρβύλα που η εικόνα τους έρχεται από τον ΑΝΤ1 Θεσσαλονίκης-.

Προστέθηκε η ΕΡΤ3 στο μπουκέτο των τοπικών στο κανάλι 50, μαζί με τα EURO κ ΓΝΩΜΗ. Είναι σε MPEG2.