Γιατί δεν κατασκευάζονται ραδιοτηλεοπτικοί πύργοι και να εκπέμπουν από εκει όλα τα κανάλια παρά να εχει ο καθε σταθμός τον δικό του ιστό σε κάθε ύψωμα ή λόφο με προβληματική κάλυψη; Σε μια τέτοια περίπτωση πόσοι θα χρειάζονταν για πλήρη κάλυψη της Αττικής και των νησιών;
Θα προσπαθησω να σου εξηγησω κατι σε απλα Ελληνικα ...
Στα ψηφιακα συστηματα η πρακτικη μεταδοσης ειναι πολυ απλη ( ισχυει για την ψηφιακη , για την δορυφορικη , για το CD , για το DVD , και γενικα για την μεταφορα αρχειων ακομα και αυτα που κατεβαζεις απο το internet )
ενα μεσο εχει την πληροφορια ... πομπος DIGEA , cd , dvd οτι θες ....η πληροφορια ειναι ψηφιακη ταχτοποιημενη σε αρχεια φακελους κλπ .... στο τελος καθε αρχειυ η καθθε φακελου υπαρχει ενα file check ενας ελεγχος οτι το αρχειο ειχε πχ 40 υποφακελους και οτι οι 40 εχουν ληφθει και αποθηκευτει σωστα ...τοτε τα αρχεια αυτα φευγουν απο την προχειρη μνημη buffer και πηγαινουν στο επομενο σταδιο που ειναι η ενας αναλογικο ψηφιακος μετατροπεας που θα συνθεσει τα αρχεια σε μουσικη αν ειναι CD και θα τα κανει ηχο , εικονα αναλογικη μεσω scart αν ειναι αυτου του επιπεδου η συσκευη μας η ενα ψηφιακο interface οπως το HDMI οπου θα φυγειεικονα και ηχος και η μετατροπη αναλογικο ψηφιακο θα γινει μεσα στην τηελοραση κλπ κλπ .....
Αν σε μια απο τις πηγες που αναφερω πιο πανω για καποιο η ποιοτητα μεταδοσης ειναι κακη τοτε η συσκευη μας απλα δεν παιζει σωστα ... υπαρχουν κενα στον ελεγχο αρχειων και το cd αρχιζει να πηδαει , το NOVA αρχιζει και κανει τετραγωνακια τετραγωνακια pixelation οπως το λεμε ,το DVD το ιδιο , ο επιγειος ψηφιακος το ιδιο ...Ολα αυτα οφειλονται στο οτι απο το "πακετο λειπουν πραγματα ...
Αν υποθεσουμε οτι εχουμε ενα σημειο με κεραια και ενισχυτη η ληψη ειναι οριακη χωρις ενισχυτη ...τοποθετουμε εναν ενισχυτη και με μολις 10db κερδος εχουμε τελεια ληψη ....Αν σηκωσουμε τον ενσιχυτη αλλα 10db στην εικονα δεν θα αλλαξει απολυτως τιποτα ...στα ψηφιακα σηματα η εχεις τα αρχεια η δεν τα εχεις ..... αν τα εχεις ..οσο και να αυξανεις την ενταση του σηματος απο πλευρας εικονας δεν θα αλλαξει ποτε και τιποτα ... η οποια ποιοτητα εικονας με δεδομενη την επαρκη ληψη εχει να κανει με την ποιοτητα του αναλογικοψηφιακου μετατροπεα το δεκτη σου απολυτως τιποτα αλλο ....
Αυτα που γραφεις πιο πανω ειναι λαθος ....
Εκτός από τα τεχνολογικά sites και forums έχετε ακούσει πουθενά αλλού για το switch off του Υμηττού; Αφορά χιλιάδες κόσμου που οι περισσότεροι δεν μπαίνουν σε τέτοια sites. Σίγουρα δεν έχουν ακούσει τίποτα για αυτό. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση με διαφημιστικά και trailers στην τηλεόραση; Ενάμισης μήνας μόνο μένει. Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν καν την ύπαρξη των ψηφιακών καναλιών. Το ακούω όταν έχει μπάλα που ακούω επιφωνήματα από γειτονικά σπίτια μερικά δευτερόλεπτα πριν δω εγώ την φάση για την οποία φωνάζουν. Δηλαδή οι περισσότεροι γείτονες μου δεν βλέπουν ψηφιακά αλλά αναλογικά. Και είμαι κέντρο Αθήνας, όχι κάπου απομονωμένα. Πως θα καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ξαφνικά μια μέρα θα μαυρίσει η τηλεόραση τους και αν δεν πάρουν δέκτη ή δεν ψάξουν στην τηλεόραση τους δεν θα βλέπουν τίποτα; Την τελευταία βδομάδα περιμένουν οι αρμόδιοι για την ενημέρωση;
Από ενημέρωση πάσχουμε, ειδικά οι "ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες" (μεγάλης ηλικίας κλπ) δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ψηφιακή μετάβαση.Εκτός από τα τεχνολογικά sites και forums έχετε ακούσει πουθενά αλλού για το switch off του Υμηττού; Αφορά χιλιάδες κόσμου που οι περισσότεροι δεν μπαίνουν σε τέτοια sites. Σίγουρα δεν έχουν ακούσει τίποτα για αυτό. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση με διαφημιστικά και trailers στην τηλεόραση; Ενάμισης μήνας μόνο μένει. Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν καν την ύπαρξη των ψηφιακών καναλιών. Το ακούω όταν έχει μπάλα που ακούω επιφωνήματα από γειτονικά σπίτια μερικά δευτερόλεπτα πριν δω εγώ την φάση για την οποία φωνάζουν. Δηλαδή οι περισσότεροι γείτονες μου δεν βλέπουν ψηφιακά αλλά αναλογικά. Και είμαι κέντρο Αθήνας, όχι κάπου απομονωμένα. Πως θα καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ξαφνικά μια μέρα θα μαυρίσει η τηλεόραση τους και αν δεν πάρουν δέκτη ή δεν ψάξουν στην τηλεόραση τους δεν θα βλέπουν τίποτα; Την τελευταία βδομάδα περιμένουν οι αρμόδιοι για την ενημέρωση;
Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός για να "περάσει" σήμα από Αίγινα στη Βάρη. Πού είσαι και πέτυχες την τρύπα στο βουνό;
Βάρη είχα βάλει πρόσφατα μία κεραία σε μια διπλοκατοικία κοντά στο κεντρικό δρόμο που ενώνει τη Βάρη με την Βάρκιζα.
Όλες οι κεραίες κοιτούσαν σε έναν αναμεταδότη της περιοχής, αλλά εγώ τη γύρισα σχεδόν αντίθετα ανάμεσα από 2 λόφους προς Αίγινα και έπιασε όλα τα ψηφιακά με πολύ καλό MER & BER και ένταση (65-75dB).
Κεραία έβαλα μία τριπλή μεγάλη TEL750.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.