Να συμπληρώσω πως οι νέοι τρόποι μέτρησης στο μέλλον θα γίνονται στον δρόμο σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και όχι στα εργαστήρια όπου τα πράγματα είναι πιο ευέλικτα.
Με το νέο τρόπο ακόμα και τα Euro 5 είναι αμφίβολο για αν θα συμπεριλαμβάνονται στα νέα όρια.
Υπαρχουν και καποια αλλα βιντεο που δειχνουν το αντιθετο παντως
το ίδιο θα ισχύσει όμως και για τα βενζινοκίνητα. Δεν είναι δυνατόν να απαγορευτεί η κυκλοφορία των πετρελαιοκίνητων μέχρι και Euro 5 και να επιτρέπεται η κυκλοφορία βενζινοκίνητων αυτοκινήτων 15ετίας, ειδικά όταν δεν έχει ελεγχθεί ποτέ ο καταλύτης τους.
Ποιά Ντίνο; και το λέω αυτό διότι είναι άλλο πράγμα να έχεις τρία διαφορικά τα οποία δουλεύουν και αποσυμπλέκονται όταν υπάρχει λόγος και άλλο πράγμα να έχεις ένα πολυσυμπλέκτη, ο οποίος επλέκει το πίσω ή το εμπρός διαφορικό όταν παρουσιαστεί πρόβλημα. Στην πρώτη περίπτωση το τρίτο διαφορικό λειτουργεί ήδη πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα πρόσφυσης στο αυτοκίνητο και μοιράζει τη ροπή εκεί που πρέπει, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο συμπλέκτης δίνει κίνηση και ροπή στον άλλο άξονα αλλά σε σταθερή ροή π.χ. 50-50. Επομένως εκεί είναι που αρχίζει να γυρίζει τρελά ο τροχός με πρόβλημα πρόσφυσης. Το δεύτερο είναι κάτι σαν το esp. Το πρώτο είναι κανονική τετρακίνηση αφού απο 60 40 μπορεί να το αλλάξει σε 15 85.
Μόνο αν το δείς στην πράξη θα εκτιμήσεις τη διαφορά.
Φυσικά σε κάθε περίπτωση ακόμη και η τετρακίνηση που προσφέρει το BMW X1/X3, VW TIGUAN κλπ. είναι καλύτερη λύση σε σχέση με το αποκλειστικά μονοκούνητο VOLVO.
Υστ. Μιλώ πάντα για κίνηση εντός δρόμου.
Υστ. Επίσης το να μιλούμε για αυτοκίνητα 40.000-60.000 ευρώ και το κριτήριο να είναι το αισθητικό άντε και το κιβώτιο μου φαίνεται κάπως....
Τώρα νομίζω ότι η 4κίνηση σε αυτή τη κατηγορία αυτοκινήτων είναι ένα "gadget"....
Δλδ αν θες πραγματικές off road δυνατότητες πας σε άλλο εντελώς αμάξι.
Ίσως να απασχολεί κάποιον που μένει Κοζάνη και βάζει χιονολάστιχα 2-3 μήνες το χρόνο....
Θα διαφωνήσω.....εκτός αν μιλάμε για επίπεδα evo,rs,a45, 911κοκ.....όπου έχουν κατασκευαστεί για να χρησιμοποιούν την τετρακίνηση για να καταφέρουν να περάσουν την ιπποδύναμη τους στο δρόμο.....
Σε καθημερινά αμάξια με 150-200 άλογα δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας.....
Μόνο 0-100 καλύτερα θα έχεις αν αυτό κάτι σημαίνει.
Ναι φυσικά...
Απλώς και σε συνέχεια περί εξέλιξης κινητήρων, στην βενζίνη ακόμα και σε euro 6 ήταν πιο εύκολο να πιάσουν τα ορια και δεν προβλέπεται δυσκολία ούτε στις νέες προδιαγραφές για euro 7.
Από την άλλη μάλλον είναι αρκετά δύσκολο η χρήση adblue να μπορέσει να σώσει το diesel για λίγα χρόνια ακόμα υπό το πρίσμα των πιο αυστηρών προδιαγραφών του euro 7 .
Απίστευτο το V90 cross και εννοείται ότι προσωπικά το προτιμώ από οποιοδήποτε suv.
Τώρα νομίζω ότι η 4κίνηση σε αυτή τη κατηγορία αυτοκινήτων είναι ένα "gadget"....
Δλδ αν θες πραγματικές off road δυνατότητες πας σε άλλο εντελώς αμάξι.
Ίσως να απασχολεί κάποιον που μένει Κοζάνη και βάζει χιονολάστιχα 2-3 μήνες το χρόνο....
Τι εννοείς καλή τετρακίνηση?Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος τα προτερήματα της καλής τετρακίνησης, ειδικά αν μπεις γρήγορα σε στροφές η αν οδηγείς σε βρεγμένο οδόστρωμα...
Εάν κανείς έχει οδηγήσει καινούρια Γερμανικά και Ιαπωνικά/Κορεάτικα στα ''κοινά θνητά'' τους μοντέλα οι διαφορές είναι τεράστιες. Από εκεί και πέρα, όντως, κάποια Lexus έχουν βελτιωθεί κατά πολύ σε επίπεδο συμπεριφοράς ωστόσο τα cvt που χρησιμοποιούν καταστρέφουν τον όποιο ''σπορ'' χαρακτήρα του μοντέλου.
Kάτι σαν κι αυτά λέει ο Ντίνος νομίζω.
https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM
https://www.youtube.com/watch?v=vpfDbXDZNiw
Τελικά στο youtube βρίσκεις ότι "παράδειγμα" θες.
Ούτε εγώ το έθεσα......δεν τέθηκε ποτέ το θέμα της κίνησης εκτός δρόμου. Πάντα για κίνηση εντός δρόμου ομιλούμε. Επίσης δεν ομιλούμε για την κίνηση στην Αθήνα και γύρω από την πόλη, αλλά στο Βέλγιο και στις γύρω χώρες.
Τι εννοείς καλή τετρακίνηση?
Για μένα καλή τετρακίνηση είναι η τετρακίνηση του evo......
Για τον πατέρα μου του landcruiser, για ένα φίλο μου με 159 3.2 q4 το τριπλό torsen.....
Σίγουρα καλή τετρακίνηση για πολιτική χρήση είναι ακομα και το haldex 3ης,4ης,5ης γενιάς.....
Επίσης ακόμα και στο βρεγμένο τι νομίζεις θα κάνει η τετρακίνηση ακόμα και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς μιας πολιτικής κίνησης....
Εκτός αν μιλάμε για πίστα.....
Δε διαφωνώ σε αυτό αν μιλάμε για το ίδιο αμάξι (με και χωρίς 4κίνηση), διαφωνώ στο πότε θα σου χρειαστεί!
Πολλοί παίρνουν τετρακίνητο και πραγματικά δε τους χρειάζεται στους ρυθμούς που κινούνται...... πλειοψηφία.....αυτό λέω.
Αν λοιπόν εγώ οδηγώ στο 30% των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου μου δε μου προσφέρει τπτ η 4κίνηση, άσχετα αν εγώ νιώθω Vatanen.
Οπότε στη πραγματικότητα η 4 κίνηση δε μου προσφέρει περισσότερη ασφάλεια αν οδηγάω έτσι, δε μου προσφέρει τπτ....απλά εγώ έχω την ψευδαίσθηση και λέω του γείτονα ότι έχω 4κινητο και στρίβω καλύτερα.....στη πραγματικότητα έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι ακόμα και σε γυρολόγια πίστας πολλά 4κινητα κινούνται, για διάφορους λόγους, πιο αργά από 2κίνητα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.