Περί αργά - γρήγορα, να σας πω μια όμορφη εμπειρία προ μιας βδομάδας.
Χιόνι που έχει αρχίσει πριν 3-4 ώρες, χαμηλή θερμοκρασία (-5), και ξεκινάει ο φίλος σας για ταξίδι, (αφού έπρεπε να προλάβει αεροπλάνο).
Δρόμος επίπεδος (το 95% της Indiana είναι λες και την έχει στρώσει πατωματζής, δεν υπάρχει ίχνος ούτε καν λόφου), δρόμος σχετικά καθαρός (είχε ήδη περάσει μια αλατιέρα νωρίτερα). Επίσης, αλυσίδες εδώ δεν υπάρχουν, όπως και χειμερινά λάστιχα (νομίζω μάλιστα ότι οι αλυσίδες απαγορεύονται κιόλας). Όλοι κινούνται με all weather.
Ευθεία 20km, μιαμιση λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Πάω κι εγώ με 30-40 mph (με το όριο να'ναι στα 55, και να με προσπερνάνε συνεχώς). Το αυτοκίνητο Nissan Altima, μπροστά κίνηση, καινούριο, με καλά λάστιχα κλπ κλπ κλπ.
Κάπου πατάει, λογικά σε κάποια παγωμένη επιφάνεια, και αρχίζει να φεύγει, δε μαζεύεται με τίποτα, και καταλήγουμε όμορφα κι ωραία στα καλαμπόκια. Ευτυχώς δε στουκάραμε πουθενά λόγω άπλας.
Πριν απ'αυτό, εδώ και 1μιση χρόνο που έχω τ'αμαξι, δεν έχει κάνει ποτέ κιχ, σε βροχές, πάγους, χιόνια, στρίβει και ελίσσεται σαν τρένο κανονικά, είναι ζήτημα αν ένιωσα 1-2 φορές όλες κι όλες το ESP να ενεργοποιείται. Εκτός από αυτή τη μοναδική φορά που περιγράφω.
Ηθικό δίδαγμα: αν έχετε να κάνετε με συστηματικά χιόνια, πάρτε το 4WD, Just in case. Μια φορά να σας σώσει, αρκεί.