Επιλογη αυτοκινητου

Εχω ΠΟΛΛΑ χρόνια να με απασχολήσει το θέμα αυτοκίνητο. Εγώ παίζω με μηχανή και έχω και ένα corsaκι εταιρικό, η σύζυγος ένα micra 15ετίας.
Πριν λίγες ημέρες λέγαμε με την σύζυγο ότι τώρα με την μικρή (ένα 2χρονο κουκλί) πρέπει να κάνουμε κάτι με το αμάξι. Να πουλήσουμε μηχανή κ micra όσο όσο, να τσοντάρουμε και ότι μπορούμε να τσοντάρουμε και να πάρουμε ενα λιγο πιο μεγάλο και πιο ασφαλές.

Καλά είπα, έχουμε καιρό μέχρι να καλοκαιριάσει να το σκεφτούμε τι θα πάρουμε.

Αμ δε. Σήμερα πέρασα από συνέντευξη, πήγε καλά, και όπως φαίνεται θα συμφωνήσουμε. Μεταξύ άλλων θα μου έχουν αμάξι εταιρικό, μια κλάση ανώτερη του corsa. To θέμα ειναι οτι πρέπει άμεσα να πω τι θέλω ώστε να διαμορφωθεί και ανάλογα η προσφορά τους.

Στην χρηματική κατηγορία που παίζω είναι τα 3 παρακάτω.

OPEL ASTRA 1.6 Diesel S/S 136hp Dynamic (https://configurator.myavis.gr/el/car/opel-astra-1-6-diesel-s-s-136hp-dynamic)

Renault Megane 1.5 dCi 110 Business EDC (https://configurator.myavis.gr/el/car/renault-megane-1-5-dci-110-business-edc-1)

PEUGEOT 308 1.5 BlueHDi 100 S&S Active (https://configurator.myavis.gr/el/car/peugeot-308-1-5-bluehdi-100-s-s-active)

και λίγο παραπάνω το:

Ford C-MAX 1.5 TDCi 95hp Business (https://configurator.myavis.gr/el/car/ford-c-max-1-5-tdci-95hp-business-2)

Τι ψάχνω: ανετο στο ταξίδι και ασφαλές. Ναι θα ήθελα να πατησω γκάζι και να προσπεράσω σε dt, ναι θα ήθελα να βεντουζάρει στις στροφές αλλά δεν είναι 1η μου προτεραιότητα.

Προσωπικά θα έπερνα το cmax ομως
  • το αμάξι θα το παραδώσω στην γυναικα μου και εγώ θα κυκλοφορώ με το Micra. Φοβαμαι δεν θα την παλέψει με το μεγεθος του
  • δεν γνωρίζω τι οδική συμπεριφορά έχει λόγο του υψηλού σε σχέση με τα άλλα κεντρου βάρους.

από τα υπόλοιπα τρία, το Astra φαίνεται αδιαφορο αλλά αξιοπρεπέστατο και είναι το οικονομικότερο.
Megane & 308 που έχω πετύχει στον δρόμο μου κέντριζαν το ενδιαφέρον. Εχω την αίσθηση οτι megane λίγο πιο sport όχι τόσο άνετο/ευάερο/ευήλιο σε σχέση με 308

για πείτε καμιά γνωμη/σκεψη/κριτική

α ναι. Παραδέχομαι έπεσα στην παγιδα και είδα μερικά SUV. To hundau tuson φαίνεται καλύ περίπτωση και ειναι στα λεφτά το cmax. Ομως δεν εχω ιδέα τι υποχωρήσεις θα πρέπει να γινουν σε θεματα ανεσεης στο ταξιδι και ασφάλειας.

Ενα μήνα μετά, άλλαξα δουλειά αλλά το θέμα επιλογής αυτοκινήτου δεν έχει λήξει ακόμα. Τες πα.
Λοιπόν μείνανε οι εξής δυο πολυ συγκεκριμένες ετοιμαπαράδοτες επιλογες:
  • Volvo v40, 1500cc βενζίνη, 152 hp, αυτόματο, στην πιο basic εκδοση.
  • Renault Megane, 1500cc πετρέλαιο, 110 hp, manual, σε σαφως πιο πλούσια έκδοση εξοπλισμού.
Καταρχήν και τα δυο αμάξια τα γουστάρω. Το vovlo για λόγους ασφάλειας και proud of ownership, το Renault για τον δυναμικό και σύχρονο αέρα που αποπνέει καθώς και για τα ηλεκτρονικά καλουδια.
Υπάρχει όμως και το φλέγον θέμα κατανάλωσης.
Η καθημερνή χρήση του αυτοκινητού θα είναι περίπου:

• 2000km/year εκτός πόλης.
  • 8000km/year εντός πόλης. Στον αστικό ιστό μεν, αλλά μιλάμε για χρήση τύπου:
    .Μελίσσια - Βριλήσσια,
    .Μελισσια – Μαρούσι,
    .Μελίσσια - περιφεριακός υμητού,
    .Μελισσια – Μεταμόρφωση μέσω μέσω αττικής οδού κλπ.
Αν πρέπει να κατέβω κέντρο ή Περιστέρη ή Πειραιά παίρνω την μηχανή ή την συγκοινωνία. Η παραπάνω χρήση θεωρείται μικτός κύκλος;

Το βενζινοκίνητο v40 δηλώνει μικτή κατανάλωση 5,6 ενώ το diesel Megane δηλώνει 4.2

Αν τα νούμερα ειναι αυτά που δηλώνουν και αν τα χιλιομετρα που θα κάνει το αμάξι είναι αυτά που δηλώνω, τότε αν πάρω volvo μιλάμε για 140 lt παραπάνω βενζίνη το έτος. Δεν βαριέσαι, για τόση διαφορά πάω στο Volvo

Στην πράξη όμως τι να περιμένω?
Πχ πετυχα συζήτηση σε ξένο φόρουμ για V40 οτι κάτω από 8lt δεν πέφτει με τιποτα.
Για τον megane τι έχω να περιμένω σε πραγματικά νουμερα?

Καθε σχόλιο/σκεψη δεκτή

Για τις καταναλώσεις δες αρχικά τα wltp στοιχεία αν υπάρχουν,που είναι σαφώς πιο κοντά στη πραγματικότητα από αυτά που έδιναν οι εταιρείες παλαιότερα . Μετά δες σάιτ όπως
https://www.spritmonitor.de/en/
που μαζεύουν δεδομένα από χρήστες και έχεις μια εικόνα από πραγματικες συνθήκες.

Αντε να σου καιει το ντιζελ 5.5/km και να το πατας και λιγο.
Αυτο στο λεω βαση του 208 (κλαψ) που ειχα και εκανα καθημερινα το Μαρουσι Μεταμορφωση...

Το βολβο κατω απο 8 μεσα στην πολη το βλεπω δυσκολο

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτές τις ημέρες που χιονίζει και η κυκλοφορία είναι δύσκολη, ας ξανασκεφτούμε με ποιά κριτήρια αγοράζουμε αυτοκίνητο. Ειδικά αυτοί που εχουν αρκετά χρήματα και κοιτούν να πάρουν το full extra πακέτο στο suv αλλά δεν σκέφτονται να πάρουν την τετρακίνηση γιατί στην Ελλάδα ζούμε. Χθες φίλος από την Κοζάνη ουσιαστικά εκδιώχθηκε από το σπίτι και την οικογένειά του διότι πολύ απλά δεν μπορούσε να μετακινήσει μέσα στον πάγο και τα χιόνια τα μέλη του ευρύτερου σογιού του καθώς το volvo suv δεν είχε τετρακίνηση. Όταν επελέγη το αυτοκίνητο δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία και τώρα που η κατάσταση έγινε δύσκολη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν η σύζυγος και το υπόλοιπο σόι ότι το θηριώδες "τζιπ" δεν μπορουσε να κινηθεί στα χιόνια. Νόμιζαν ότι απλώς ήθελε την ησυχία του και τον σούταραν κυριολεκτικά. Ήταν γκαντέμης όμως καθώς μια γιαγιά βγήκε να ξεχιονίσει τις γλάστρες έσπασε το χέρι της και έπρεπε να διακομιστεί στην Πτολεμαίδα.

Επίσης παρόμοια δράματα έχουμε στην περιοχή Τριαδίου, Επανωμής Κάποιοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα κανονικά τους αυτοκίνητα και κάποιοι που εχουν suv αλλά τα έχουν παραμελημένα π.χ. με φθαρμένα λάστιχα ή δεν έχουν τετρακίνηση ακούν τα μύρια όσα. Όσοι μένουν από το Ωραιόκαστρο προς το Μελισσοχώρι όπου έχει και απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν σοβαρότατο πρόβλημα είτε κυκλοφορίας είτε οικογενειακής γαλήνης.

Προσέχετε για να έχετε.... ακούτε που σας λέω.

Το προβλημα τους προφανως δεν εινσι το αυτοκινητο, αλλα οτι εχουν δωσει δικαιωματα να τους θεωρουν ταξιτζηδες.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Το προβλημα τους προφανως δεν εινσι το αυτοκινητο, αλλα οτι εχουν δωσει δικαιωματα να τους θεωρουν ταξιτζηδες.

Γνωρίζεις κάποια οικογένεια που ισχύει κάτι διαφορετικό; Υπάρχει πιθανότητα να έχεις suv και στις δυσκολίες να μη μετακινείς όλο το σόι ή και τους φίλους; Ειδικά στην επαρχία;

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Αυτές τις ημέρες που χιονίζει και η κυκλοφορία είναι δύσκολη, ας ξανασκεφτούμε με ποιά κριτήρια αγοράζουμε αυτοκίνητο. Ειδικά αυτοί που εχουν αρκετά χρήματα και κοιτούν να πάρουν το full extra πακέτο στο suv αλλά δεν σκέφτονται να πάρουν την τετρακίνηση γιατί στην Ελλάδα ζούμε. Χθες φίλος από την Κοζάνη ουσιαστικά εκδιώχθηκε από το σπίτι και την οικογένειά του διότι πολύ απλά δεν μπορούσε να μετακινήσει μέσα στον πάγο και τα χιόνια τα μέλη του ευρύτερου σογιού του καθώς το volvo suv δεν είχε τετρακίνηση. Όταν επελέγη το αυτοκίνητο δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία και τώρα που η κατάσταση έγινε δύσκολη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν η σύζυγος και το υπόλοιπο σόι ότι το θηριώδες "τζιπ" δεν μπορουσε να κινηθεί στα χιόνια. Νόμιζαν ότι απλώς ήθελε την ησυχία του και τον σούταραν κυριολεκτικά. Ήταν γκαντέμης όμως καθώς μια γιαγιά βγήκε να ξεχιονίσει τις γλάστρες έσπασε το χέρι της και έπρεπε να διακομιστεί στην Πτολεμαίδα.

Επίσης παρόμοια δράματα έχουμε στην περιοχή Τριαδίου, Επανωμής Κάποιοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα κανονικά τους αυτοκίνητα και κάποιοι που εχουν suv αλλά τα έχουν παραμελημένα π.χ. με φθαρμένα λάστιχα ή δεν έχουν τετρακίνηση ακούν τα μύρια όσα. Όσοι μένουν από το Ωραιόκαστρο προς το Μελισσοχώρι όπου έχει και απαγόρευση κυκλοφορίας έχουν σοβαρότατο πρόβλημα είτε κυκλοφορίας είτε οικογενειακής γαλήνης.

Προσέχετε για να έχετε.... ακούτε που σας λέω.
Peugeot 3008 με grip control κινήθηκε ανετα στους χιονισμενους δρομους της Θεσσαλονικης και Audi q2 χωρις τετρακινηση αλλα αξιας 52k με ολα τα digital καλουδια εμεινε στο γκαραζ...

Γνωρίζεις κάποια οικογένεια που ισχύει κάτι διαφορετικό; Υπάρχει πιθανότητα να έχεις suv και στις δυσκολίες να μη μετακινείς όλο το σόι ή και τους φίλους; Ειδικά στην επαρχία;

Οικογενεια που να εκδιωκεται ο μη κατοχος 4κινητου πρωτη φορα ακουω. Και οπως λες, δεν παρεμεινε οικογενεια για πολυ.

Αν άφησε να εννοηθεί πως πήρε "τζιπ" και έφαγε ότι είχαν στα μπλιμπλίκια (και η γυναίκα στερήθηκε για αυτό μερικά ζευγάρια παπούτσια :flipout:) καλά του κάναν! :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Οι Οδηγάρες που κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες δεν θα έπρεπε να τους πάρουν τα διπλώματα ?

Οι Τετρακίνητοι πόσο σίγουροι είναι ότι το κατέχουν το άθλημα χωρίς χειμερινά λάστιχα αλλά και χωρίς αλυσίδες στους σωστούς τροχούς ? ή καλύτερα πόσο σίγουροι είναι ότι πάει στα χιόνια το αυτοκίνητο που αγόρασαν

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Οι Οδηγάρες που κυκλοφορούν χωρίς αλυσίδες δεν θα έπρεπε να τους πάρουν τα διπλώματα ?

Οι Τετρακίνητοι πόσο σίγουροι είναι ότι το κατέχουν το άθλημα χωρίς χειμερινά λάστιχα αλλά και χωρίς αλυσίδες στους σωστούς τροχούς ? ή καλύτερα πόσο σίγουροι είναι ότι πάει στα χιόνια το αυτοκίνητο που αγόρασαν

+1

Καλύτερα δικίνητος με χιονολάστικα παρά τετρακίνητος χωρίς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

+1

Καλύτερα δικίνητος με χιονολάστικα παρά τετρακίνητος χωρίς.

Αυτό είναι αλήθεια, ειδικά αν αναλογιστείς πως τα SUV είναι κοντα 2 τόνους. Αν χαθεί η πρόσφυση, game over.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Peugeot 3008 με grip control κινήθηκε ανετα στους χιονισμενους δρομους της Θεσσαλονικης και Audi q2 χωρις τετρακινηση αλλα αξιας 52k με ολα τα digital καλουδια εμεινε στο γκαραζ...
στη Θεσσαλονικη δε χιονισε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

στη Θεσσαλονικη δε χιονισε
Λολ. Σε ποια Θεσσαλονικη μενεις; :p https://avclub.gr/forum/showthread....στόρων?p=1058261521&viewfull=1#post1058261521 Αυτη ειναι χθεσινη απο την περιοχη της Θερμης και πιο κατω εχει βαλει αλλος στο κεντρο την ιδια μερα. Την Τριτη που πηγα Τουμπα δυο φορες γλυστρησε το αμαξι απο τους παγους στις ακρες του δρομου.

εννοω αυτο που λεει το επόμενο ποστ απο το δικό σου.
δεν ξερω για Σουρωτη.
Στη Θεσσαλονικη κυκλοφορησα χωρις προβλημα ολες τις μερες.
Οταν σε μας είχε σχεδόν μισο μετρο χιονι