Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Re: Δικοπρίονο αλλά τί ?

Πριν τη μπουτονιερα ειναι. Παει πριζα-ασφαλεια-διακοπτης-μοτερ. Και ειναι με μπουτον, τη πατας για να ξεκινησει αν κοψει. Οπως κ να χει ειμαι ηδη εξω κ θα σταματησω να παρω μια 8αρα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Μηπως το μπουτον,ειναι θερμικη προστασια.

Μικρο ρελε και μικρο διακοπτη (σε amper),βαζουν για το κοστος...

Μετρα με μια αμπεροτσιμπιδα(εχει στο ebay με 10 ευρω) και βαλε λιγο μεγαλυτερη ασφαλεια(βραδειας τηξης).

Ντάξει ρε παιδιά .... τα είπε ο Μήτσος ...ξέσπασε ...δεν έγινε και τίποτα .... αν παρασυρθεί και κανένας καμιά φορά και πει κάτι πάρα πάνω ...δεν πειράζει μαστόρια είμαστε.:ernaehrung004:

Ας γινονται οσες 'παρενθεσεις' θελετε αρκει να εχουν το σωστο υφος και ηθος.

Η συγκεκριμενη δυστυχως δεν ειχε ουτε το ενα ουτε το αλλο. Ηταν ανουσια και αναιτια προσβλητικη, με πολλαπλους αποδεκτες. Κριμα.

Re: Δικοπρίονο αλλά τί ?

View attachment 126580

Αυτές οι ασφάλειες είναι θερμομαγνητικές.
Δηλαδή σε ένα μεγάλο ρεύμα σφάλματος, θα λειτουργήσει το μαγνητικό κομμάτι τους και θα διακόψουν ακαριαία,
ενώ σε περίπτωση υπερφόρτισης, θα αντιδράσουν με βάση το θερμικό τους.
Το θερμικό αντιδρά με ταχύτητα ανάλογη της έντασης που το διαρρέει, όσο μεγαλύτερο είναι το ρεύμα από το ορισμένο ρεύμα που λέει επάνω, τόσο πιο γρήγορα θα δουλέψει!
Αν είναι 8 Α και το ρεύμα που περνάει είναι 10 δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν δεν περάσουν αρκετά λεπτά (μπορεί και δεκάδες !)
Αν όμως το ρεύμα είναι 16 Α τότε θα λειτουργήσουν σε μερικά δευτερόλεπτα!
Το ποιος ακριβώς θα είναι ο χρόνος αντίδρασής τους ορίζεται από μια καμπύλη (αντιστρόφου χρόνου = Όσο μεγαλύτερο το ρεύμα τόσο μικρότερος ο χρόνος αντίδρασης!)

Το κακό στην περίπτωση είναι ότι για ρεύματα κάτω από το 100% της υπερφόρτισής τους (εν προκειμένω 16Α) ότι αντιδρούν σχετικά αργά!
Συνεπώς βάζοντας μαι τέτοια στα 16 Α, θα έχεις αργούς χρόνους μέχρι και τα 32 Α !
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα τυλίγματα του δισκοπρίονου να μην αντέξουν στο ζόρι που θα επιτρέπει η μεγαλύτερη ασφάλεια!

Άποψή μου να βάλεις και πάλι μια στην ίδια ένταση, απλά διάλεξε μια επώνυμη, μη πάρεις τσινουά, γιατί από προδιαγραφές ο θεός κι' η ψυχή τους το ξέρουν μόνο! :)

Σωτηρη,δουλευω σαν το σκυλο δυο δουλειες (κακοπληρωμενες) μπας και τα φερω βολτα.Δεν τα καταφερνω.Κακη ποιοτητα ζωης για το τιποτα.Δεν ειμαι σε καλυτερη μοιρα απο ολους μας.Κοινως,χαμστερ στον τροχο,μη νομιζεις.

Sea πολλα ευχαριστω ησουν αναλυτικοτατος.... Τη πηρα την ασφαλεια και θα τη βαλω το πρωι επανω. Δε ξερω αν ειναι κακη ή μετρια ενα πενταευρω βγηκε κ ειναι αυτη ImageUploadedByTapatalk1460663341.088124.jpg

Η συζήτηση σας κύριοι είναι όμορφη. Η αφορμή όμως για την αρχή της απαράδεκτη.
Μια κίτρινη για τον κατά τα άλλα συμπαθη waldorf και πάμε παρακάτω στο πνεύμα του τοπικ.

Κυριακο,επειδη εχεις χιλια δικια οτι η αφορμη για την κουβεντα ηταν ενα flame post εγραψα "να σβηστει,να μετακινηθει η να γινει καινουριο νημα",εννοειται πως εχεις καθε δικαιωμα να πραξεις τα δεοντα.Φιλε Βασιλη (υποθετω) δεν ειναι θεμα απωθημενων.Ειναι θεμα τακτοποιησης καποιων παρεξηγησεων που αφορουν "χρωματισμους" εργαλειων.Ας ειναι,το κουρασαμε.Και επειδη τα εργαλεια ειναι κ@υλα,οπως ολες οι κ@υλες πληρωνονται.Το θεμα ειναι να κοστολογουνται σωστα.Σε ανυποπτο χρονο πριν καποιες ημερες ειχα ρωτησει τα παιδια που εχουν το πρασινο bosch την κριτικη τους,επειδη απο καποια βιντεακια που ειδα σχηματισα προσωπικη και ισως λανθασμενη αποψη,πως δεν τα κανει τα λεφτα του,μου φανηκε φτηνοδουλεια.Ε,φτηνοδουλεια με τριαμισυ κατοσταρικα δε θα τη συστησω σε κανενα,και δε θα ηθελα να μου τη συστησει και κανενας.Αυτα απο εμενα,καλη αναζητηση στο νηματοθετη,περιμενουμε ενημερωση!

Απάντηση: Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Άκυρη η παρένθεση και επιεικώς απαράδεκτη.

Επειδή εδώ δεν έγινε καμία αναφορά για το λιντλ με την οποία από ότι αναφέρεις δεν συμφωνείς, είπες να την κάνεις μόνος σου?
Για ποιον λόγο?

Εδώ συμβουλές δίνει ο καθένας με βάση την εμπειρία του, δεν περνει τον άλλο από το χεράκι να τον πάει στο κατάστημα να αγοράσει με το ζόρι.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως είναι πολύ προσβλητικό το ποστ σου ειδικά στην τελευταία σου φράση και σου ζητώ να ανακαλεσεις.

H τελευταία μου φράση όντως φαίνεται προσβλητική,αν και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου (αποτυχημένη προσπάθεια για χουμοράκι ήταν) οπότε και την ανακαλώ.
Το υπόλοιπο κείμενο δεν το θεωρώ προσβλητικό,ίσως απλά δεν τα καταφέρνω καλά στον γραπτό λόγο.Αν ωστόσο εξακολουθεί να προσβάλει κάποιον παρά τις εξηγήσεις μου,ας σβηστεί ή ό,τι άλλο αποφασίσει η διαχείρηση.Ειλικρινά δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω ή να ξεκινήσω flame απ`το τίποτα.

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Τελικα ο τιτλος καλα ηταν "δικοπριονο". Ακολουθησαν αγορευσεις απο μελη και για δισκοπριονο ο φιλος δεν εβγαλε ακρη...:flashbang:

Απάντηση: Re: Δικοπρίονο αλλά τί ?

Αυτές οι ασφάλειες είναι θερμομαγνητικές.
Δηλαδή σε ένα μεγάλο ρεύμα σφάλματος, θα λειτουργήσει το μαγνητικό κομμάτι τους και θα διακόψουν ακαριαία,
ενώ σε περίπτωση υπερφόρτισης, θα αντιδράσουν με βάση το θερμικό τους.
Το θερμικό αντιδρά με ταχύτητα ανάλογη της έντασης που το διαρρέει, όσο μεγαλύτερο είναι το ρεύμα από το ορισμένο ρεύμα που λέει επάνω, τόσο πιο γρήγορα θα δουλέψει!
Αν είναι 8 Α και το ρεύμα που περνάει είναι 10 δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν δεν περάσουν αρκετά λεπτά (μπορεί και δεκάδες !)
Αν όμως το ρεύμα είναι 16 Α τότε θα λειτουργήσουν σε μερικά δευτερόλεπτα!
Το ποιος ακριβώς θα είναι ο χρόνος αντίδρασής τους ορίζεται από μια καμπύλη (αντιστρόφου χρόνου = Όσο μεγαλύτερο το ρεύμα τόσο μικρότερος ο χρόνος αντίδρασης!)

Το κακό στην περίπτωση είναι ότι για ρεύματα κάτω από το 100% της υπερφόρτισής τους (εν προκειμένω 16Α) ότι αντιδρούν σχετικά αργά!
Συνεπώς βάζοντας μαι τέτοια στα 16 Α, θα έχεις αργούς χρόνους μέχρι και τα 32 Α !
Οπότε είναι πολύ πιθανό τα τυλίγματα του δισκοπρίονου να μην αντέξουν στο ζόρι που θα επιτρέπει η μεγαλύτερη ασφάλεια!

Άποψή μου να βάλεις και πάλι μια στην ίδια ένταση, απλά διάλεξε μια επώνυμη, μη πάρεις τσινουά, γιατί από προδιαγραφές ο θεός κι' η ψυχή τους το ξέρουν μόνο! :)

:worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: Απλά δεν βρίσκω λόγια να πω στην αναλυτικότατη επεξήγηση που έδωσες....

Κυριακο,επειδη εχεις χιλια δικια οτι η αφορμη για την κουβεντα ηταν ενα flame post εγραψα "να σβηστει,να μετακινηθει η να γινει καινουριο νημα",εννοειται πως εχεις καθε δικαιωμα να πραξεις τα δεοντα.Φιλε Βασιλη (υποθετω) δεν ειναι θεμα απωθημενων.Ειναι θεμα τακτοποιησης καποιων παρεξηγησεων που αφορουν "χρωματισμους" εργαλειων.Ας ειναι,το κουρασαμε.Και επειδη τα εργαλεια ειναι κ@υλα,οπως ολες οι κ@υλες πληρωνονται.Το θεμα ειναι να κοστολογουνται σωστα.Σε ανυποπτο χρονο πριν καποιες ημερες ειχα ρωτησει τα παιδια που εχουν το πρασινο bosch την κριτικη τους,επειδη απο καποια βιντεακια που ειδα σχηματισα προσωπικη και ισως λανθασμενη αποψη,πως δεν τα κανει τα λεφτα του,μου φανηκε φτηνοδουλεια.Ε,φτηνοδουλεια με τριαμισυ κατοσταρικα δε θα τη συστησω σε κανενα,και δε θα ηθελα να μου τη συστησει και κανενας.Αυτα απο εμενα,καλη αναζητηση στο νηματοθετη,περιμενουμε ενημερωση!

Νικο ανοιξα νεο θεμα για σχετικο με την "διαμαχη των εργαλειων" και ειναι αυτο.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...ιλεξω-Συζητηση-περι-εργαλειων-απο-ερασιτεχνες

Εντος της ημερας θα καθαριστει το παρον τοπικ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H τελευταία μου φράση όντως φαίνεται προσβλητική,αν και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου (αποτυχημένη προσπάθεια για χουμοράκι ήταν) οπότε και την ανακαλώ.
Το υπόλοιπο κείμενο δεν το θεωρώ προσβλητικό,ίσως απλά δεν τα καταφέρνω καλά στον γραπτό λόγο.Αν ωστόσο εξακολουθεί να προσβάλει κάποιον παρά τις εξηγήσεις μου,ας σβηστεί ή ό,τι άλλο αποφασίσει η διαχείρηση.Ειλικρινά δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω ή να ξεκινήσω flame απ`το τίποτα.

Δημητρη μου εκανε μεγαλη εντυπωση καθως μεχρι τωρα δεν ειχες δειξει κανενα δειγμα.
Χαιρομαι που το αντιλαμβανεσαι οποτε το θεμα θεωρειται ληξαν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

είναι εύκολο να δούμε αυτά τα βιντεάκια και εμείς ή πως να το ψάξουμε για να τα βρούμε ?

....Σε ανυποπτο χρονο πριν καποιες ημερες ειχα ρωτησει τα παιδια που εχουν το πρασινο bosch την κριτικη τους,επειδη απο καποια βιντεακια που ειδα σχηματισα προσωπικη και ισως λανθασμενη αποψη,πως δεν τα κανει τα λεφτα του,μου φανηκε φτηνοδουλεια.Ε,φτηνοδουλεια με τριαμισυ κατοσταρικα δε θα τη συστησω σε κανενα,και δε θα ηθελα να μου τη συστησει και κανενας.Αυτα απο εμενα,καλη αναζητηση στο νηματοθετη,περιμενουμε ενημερωση!

Oταν βλεπουμε κριτικες για ενα εργαλειο, παντα θα μενουν στο μυαλο μας οι αρνητικες. Και ειναι πολυ λογικο.

Ομως η εμπειρια μου πολλων χρονων αναφορικα με τις διαφορες κριτικες ειναι οτι κατα βαση ειναι εντελως υποκειμενικες (ειτε θετικες ειτε αρνητικες) και προερχομενες αρκετες φορες απο ασχετους, κακοβουλους, προκατειλλημενους η απλα ανοητους χρηστες.

Και το λεω με σιγουρια καθως εχω πολλα εργαλεια και μπορω να συγκρινω και να κρινω με σιγουρια την σοβαροτητα και την αντικειμενικοτητα απο τις διαφορες 'κριτικες', εχοντας ηδη τα ιδια εργαλεια στην κατοχη μου.

Ενα απο τα λαθη που εκανα -παρ'οτι γνωριζα καλα περι 'κριτικων'- ηταν η μεγαλη καθυστερηση στην αγορα του κολωνατου bosch.
Ο πατερας μου που το συναρμολογησε και το δοκιμασε ηδη στην Αθηνα μου ειπε οτι "..αυτο επρεπε να το ειχες αγορασεις εδω και χρονια και οχι κατι αλλα αχρηστα που αγοραζεις..." :)))