Επιλογή δισκοπρίονου χειρός

Re: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Mιχαλη,το οπτικο υλικο ειδα,ουτε Γαλλικα μιλαω ουτε Ρωσικα.Η εικονα του εργαλειου απλα και μονο μου αφησε αυτη την αισθηση,το τονισα εξ'αλλου..Πιθανον να ειναι εξαιρετικο στην τελικη.

Χα, χα, χα ......οχι τα αλλα αχρηστα που αγοραζες. Κορυφαιος ο κυριος Χιωτης ο πρεσβυτερος!!!!!!!
Αντε τωρα να του απαντησεις αυτου του πατερα, που εχει περασει (υποθετω) την κατοχη του 40, εχει θαλασοπνιγει χρονια για τα προς το ζην, και δυστυχως ζει και την σημερινη κατοχη. Να του μιλησεις για "καψα", για ψυχολογικη ικανοποιηση, για μαστορικη αναζητηση;
Οτι και να του πεις θα εχει μια ικανη και σωστη απαντηση. Οποτε λογικα σιωπας.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Μιας και δεν βλεπω σε τι κατηγορια να ποσταρω, θα το βαλω εδω που ειναι χαλαρα.

Οπως εχω γραψει σε αλλο νημα, θελω να φτιαξω παγκο με ρουτερ και δισκοπριονο, και σκεφτομουν να αγορασω δισκοπριονο χειρος και να το προσαρμοσω απο κατω. Αυτο με το σκεπτικο να αποφυγω να αγορασω ενα μικρο δισκοπριονο παγκου με κινεζικες προδιαγραφες. Επεσα ομως τυχαια σε ενα καταστημα που πηγα να παρω hammerite και ειχε ενα κομματι που θελει να διωξει.
το κουτι γραφει πανω μονο MJ10250. Ειναι με δισκο 254mm με 40 δοντια αλλα οπως φαινεται και στην φωτο εχει μικρο μη επεκτεινομενο τραπεζι (εγω το προοριζω να μπει κατω απο μεγαλυτερο τραπεζι με αλλον οδηγο και φραχτη). ομως η πλακα μου φανηκε αρκετα ποιοτικη (πρεσσαριστο αλουμινιο φαινεται) και ο δισκος οπως τον κουνησα δεξια αριστερα δεν ειχε καθολου τζογο.

Και λεω τωρα αντι να παρω χειρος 235mm δισκο, μηπως παρω αυτο στην ιδια περιπου τιμη? 180E?
Eνα schepach ή einhell στα 180 θα ειναι καλυτερο? (σε αυτα βλεπω ενα λειο τραπεζι που φαινεται σαν στραντζαριστη λαμαρινα και μου φαινεται ψευτικο)

DSC_0842.jpg

πρεπει να ειναι το πρωτο που φαινεται στο επομενο λινκ:
http://www.jl-supply.com/product/page2/tools_2-5.html

Περιμενω αποψεις κυριως για τον αν με τα ιδια λεφτα παιρμω κατι καλυτερο.

κοιτα μπορεις να παρεις αυτο και να φτιαξεις μια μεγαλυτερη επιφάνεια κοπης γυρω του...

Αυτο λεω και εγω. Ανακαλυψα πως το συγκεκριμενο εχει κυκλοφορησει με αρκετα ονοματα. οπως clark και Powewrcraft στην Αγγλια.
https://www.gumtree.com/p/power-saws/power-craft-10-table-saw/1120993760

Επειδη ειναι ομως παλιο μοντελο δεν το βρισκω πουθενα καινουριο για να δω τιμη. βγαινει μονο σε εκδοση με τα επεκτινουμενα ακρα και απο την τιμη πωλησης (Απο 310 -360 ευρω) νομιζω οτι ειναι καλυτερο απο τα einhell και scheppach.
Θετικο ειναι ακομα οτι εχει δισκο με 40 δοντια και οχι 24 που δινουν ολα τα αλλα. Αρα για αρχη θα εχω και δισκο να δουλεψω.

Με την αγγελια απο την Αγγλια που ποσταρες μου θυμισες οτι ΟΤΑΝ στην Αγγλια πεις να παρεις μεταχειρισμενο οτιδηποτε και να ειναι αυτο (εκτος απο σπιτι χαχαχαχα) ειναι πραγματικά τζαμπα...
25λιρες για ενα παγκοπριονο των σχεδον 200ευρω...

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Για ρίξε μια ματιά εδώ.
Είναι το MJ10315 με δισκο 315mm με 40 δοντια και με επεκτεινόμενο τραπέζι στα 220 .

Last edited:

Παιδιά στο manual που φαίνεται στην φωτο, λέει 10" δηλ. 254 mm δίσκος με 1500 W που έγραφε οι πίνακας
Στα λεφτα αυτα και φθηνότερα, βγαίνει το 2000W της einhell που ειχε προσφορα πρόσφατα το Leroy. Όχι βέβαια με αλουμινένιο τραπεζι, αλλα μεγαλύτερο μοτερ, που ειναι απαραίτητο κατα τη γνώμη μου. Το ειχα ποστάρει στο ανάλογο νήμα που δεν θυμάμαι ποιο ήταν.

Sent from my iPad using Tapatalk

Παιδιά στο manual που φαίνεται στην φωτο, λέει 10" δηλ. 254 mm δίσκος με 1500 W που έγραφε οι πίνακας
Στα λεφτα αυτα και φθηνότερα, βγαίνει το 2000W της einhell που ειχε προσφορα πρόσφατα το Leroy. Όχι βέβαια με αλουμινένιο τραπεζι, αλλα μεγαλύτερο μοτερ, που ειναι απαραίτητο κατα τη γνώμη μου. Το ειχα ποστάρει στο ανάλογο νήμα που δεν θυμάμαι ποιο ήταν.

Sent from my iPad using Tapatalk

Το βαρος του συγκεκριμενου 10" ειναι 23 κιλα. και δεν εχει ουτε προεκτασεις ουτε την βαση απο κατω. 180e Προσφορα.
Και βλεπω και το einhell 1800w με βαση και τις προεκτασεις και μοτερ μεγαλυτερο παλι 23 κιλα. 170 στο Leroy.

Και γι'αυτο θεωρω μπας και το πρωτο ειναι καλυτερο αφου σαφως πρεπει να ειναι πιο στιβαρο απο το einhell. με τα einhell - scheppach Θα χρειαστω και καινουριο δισκο απο 25 μεχρι 50 ευρω αφου με 24 δοντια κοντρα πλακε/μελαμινη δεν κοβεις με τιποτα.

Συνεχιζοντας το θέμα περι αναζητησης δισκοπριονου για τον μελλοντικο παγκο, ανακαλυπτω το εξης:

Τα δισκοπριονα που πλεον υπαρχουν στην αγορα (einhell Και scheppach) αναφερουν ως ισχυ την κατηγορια S6 40% και οχι την ισχυ της συνεχους λειτουργιας οπως γινοταν σε παλαιοτερα μοτερ.
Αν δεν κανω λαθος λοιπον ενα εργαλειo που λεει μονο 1500W σημαινει πως αυτη ειναι η ισχυς του για συνεχη λειτουργια ενω ενα S6 40% 1800W θα μπορει να καταναλωνει τα 1800 μονο σε αναλογια 40% με φορτιο και 60% χωρις φορτιο. Μπορει λοιπον ανετα ενα S6 1800W να ειναι πιο αδυναμο απο ενα 1500W σκετο.
Θεωρω οτι οταν χρησιμοποιεις ενα δισκοπριονο πχ για διαμηκης κοπες ο χρονος κοπης ειναι σιγουρα πανω απο 50% της συνολικη λειτουργιας του εργαλειου και αρα αυτη η ενδειξη S6 40% ειναι λιγο παραπλανητικη.

Καποιος που εχει DEWALT δισκοπριονο ή το PTS 10 μπορει να μας πει τι γραφει στο ταμπελακι?

ferm.jpgclarke.jpgMJ10250.jpgmetabo.jpg

Last edited:

Οπως φαινεται στην πραγματικοτητα τα 1800W S6 40% δισκοπριονα είναι ισα με 1500W συνεχους.

VARO.jpg

Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Συνεχιζοντας το θέμα περι αναζητησης δισκοπριονου για τον μελλοντικο παγκο, ανακαλυπτω το εξης:

Τα δισκοπριονα που πλεον υπαρχουν στην αγορα (einhell Και scheppach) αναφερουν ως ισχυ την κατηγορια S6 40% και οχι την ισχυ της συνεχους λειτουργιας οπως γινοταν σε παλαιοτερα μοτερ.
Αν δεν κανω λαθος λοιπον ενα εργαλειo που λεει μονο 1500W σημαινει πως αυτη ειναι η ισχυς του για συνεχη λειτουργια ενω ενα S6 40% 1800W θα μπορει να καταναλωνει τα 1800 μονο σε αναλογια 40% με φορτιο και 60% χωρις φορτιο. Μπορει λοιπον ανετα ενα S6 1800W να ειναι πιο αδυναμο απο ενα 1500W σκετο.
Θεωρω οτι οταν χρησιμοποιεις ενα δισκοπριονο πχ για διαμηκης κοπες ο χρονος κοπης ειναι σιγουρα πανω απο 50% της συνολικη λειτουργιας του εργαλειου και αρα αυτη η ενδειξη S6 40% ειναι λιγο παραπλανητικη.

Καποιος που εχει DEWALT δισκοπριονο ή το PTS 10 μπορει να μας πει τι γραφει στο ταμπελακι?

Αυτό εδώ το προσπέρασες ασχολίαστο. Μάλλον δεν σε ενδιέφερε για σύγκριση.

Re: Απάντηση: Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Αυτό εδώ το προσπέρασες ασχολίαστο. Μάλλον δεν σε ενδιέφερε για σύγκριση.

Το ειδα το συγκεκριμενο αλλα εχει πολυ μεγαλο τραπεζι πανω απο 650 βαθος και δεν χωραει στον παγκο που θελω να φτιαξω. θα πρεπει να αφαιρεσω το τραπεζι του το οποιο βεβαια θα εχω πληρωσει. Το 2000w μοτερ θα ηταν καλυτερο αλλα οι δισκοι 315 ειναι πολυ ακριβοτεροι και πιο δυσευρετοι.

Τελικα πηρα αυτο που βρηκα που ειναι BORMANN MJ10250 με το χυτοπρεσαριστο τραοπεζι. Εντυπωσεις αργοτερα γιατι το αφησα στην δουλεια και τωρα εχω φυγει.

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Θα περιμένουμε τις εντυπώσεις και την αξιολόγηση σου.

Απάντηση: Δισκοπρίονο αλλά τί ?

Δισκο 315 με 48 δοντια πηρα για το δικο μου κανα 20 αρικο αν θυμαμαι καλα .βεβαια υπαρχουν και με 90 .

Αυτο εδω???
http://www.mandis.gr/index.php?page...d=385&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Δισκο δεν ξερω αν θα χρειαστει να αλλαξεις καν καθως ενα τροχειο στον κανει καινουργιο με ελαχιστο κοστος παντως.

Αυτο που δειχνεις ειναι αυτο:
http://www.ectrade.com/Auction/FreeSample/1402742516/MJ10250-A-Table-Saw.html

και εγω πηρα αυτο:
http://www.jl-supply.com/product/page2/tools_2-5.html
χωρις την βαση απο κατω και τραπεζι 430Χ670 βαθος. Στο απο πανω το τραπεζι ειναι γυρισμενο αλλιως, ειναι μεγαλο στο πλατος με μικρο βαθος. Θεωρω οτι ειναι τα ιδια μοτερ και συστημα κινησης αλλα με αλλο εξοπλισμο "ντυσιματος"
Εγω βεβαια το ηθελα τελειως λητό αφυ θα το βαλω σε δικο μου παγκο. και το πηρα τελικα 170.

Οσο για δισκους και δοντια, αυτο ερχεται με 40 δοντια και πιστευω για οσο κοβει θα κοβει ικανοποιητικα MDF και ξυλα και ισως και μελαμινη. Αλλα για MDF με καπλαμα θα παρω οπωσδηποτε 60 δοντια. Σε 315 διασταση θα ηθελα 80 σιγουρα και μιλαμε για πολυ ακριβοτερα.

Last edited: